Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Driveclub, Driveclub VR ve Driveclub Bikes PlayStation Store'dan Kaldırıldı

 
Sony Interactive Entertainment Driveclub, Driveclub VR ve Driveclub Bikes'ı PlayStation Store'da satıştan kaldırdı. Hatta daha önce açıkladığı tarihten bir gün önce kaldırdı.
 
Oyuna sahip olanlar oynamaya devam edebilir. Çevrimiçi sunucuları 1 Nisan 2020'de kapatılacak.

1 Nisan 2020'den itibaren aşağıdakileri gerçekleştiremeyeceksiniz:

Sezon biletinizi çevrimiçi olarak kullanma.
Çok oyunculu etkinliklerde veya turlarda kulübünüzü çevrimiçi olarak temsil etme.
Çevrimiçi çok oyunculu oyunlar oynama ve yarışmalara katılma.
Kendi etkinliklerinizi oluşturma.
Lider tablolarında yarışma ya da istatistikleri ve oyuncu ilerleme durumunu paylaşma.

Aşağıdakileri gerçekleştirebileceksiniz:

Sezon biletinizi tüm tek oyunculu ve çevrimdışı modlarda kullanma.
Çevrimdışı modda tüm oyunları (DC, DC VR ve DC Bikes) ve DLC tek oyunculu işlevini oynamaya devam etme.
Tek oyunculu / çevrimdışı modda kupalar kazanma. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Evolution studios Playstation 4 Sony Racing Yarış
Star Citizen Squadron 42 Betası 2020'nin Üçüncü Çeyreğine Ertelendi Contra: Rogue Corps Co-op Oynanış Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İsseMiyake

22.11.2021 23:54:51

+1
Günümüz... Ps5'te oynamak için tekrar kutulusunu satın aldım. Oyun hala efsane şimdikilerine taş çıkarır

gamerasi

14.7.2021 20:11:32

+1
[link]https://cheapestgamestore.com/cheap/driveclub[/link]

GhotSht

14.7.2021 16:55:53

0
Arıyorum ama bulamıyorum, dijital oyun kardeşliği konusunda da hiç satan yok. CD key satın alma yöntemi var mi peki biliyor musunuz?

gamerasi

14.7.2021 16:45:23

0
Dijital hesap alacaksın...

GhotSht

14.7.2021 14:06:58

0
Bu oyunu nasıl oynayabilirim arkadaşlar? Ps5 dijital sahibiyim

BSC Misafiri

3.9.2019 18:16:04

0
Order harbi harbi erken çıktı yani ben sevmiştim victoria dönemi ingilteresi güzel yansıtılmıştı. Eksikleri giderip senaryoyu devam ettirmeliydiler. O şirket sanki Microsoft'a satılacaktı. Umarım Sony de Microsoft'ta yeni nesilde bizi oyuna boğar.

yaratıc1KLAVYE

3.9.2019 15:00:24

0
Daha Bismillah arkadaş! kaç yıl oldu çıkalı?

BSC Misafiri

3.9.2019 14:03:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Çok mu saçma eleştiriliyor. Yav bu adamlar zamanında world rally championship ve motorstorm adlı oyunları önümüze koydu o oyunlar gayet de iyiydi. Siz kabul etmek istemeseniz de en başarısız oyunları budur satmadı ilk çıktığında dünya kadar sunucu problemi vardı. Sözde kulüplerle birlikte oynayacaktık. Oynayamıyorduk ki. Grafikten ibaret olan bir oyun. İyi oldu kaldırılması. Şirkete belki 2. şans verilebilrdi ama bu oyun gerçekten kötüydü.
Saçma eleştiriliyor tabi bu oyunun yarım yamalak çıkmasının sebebi Sony ve onun konsolda oyun yok bir an önce çıkartalım mantığı. Aynı haltı GTS'te yediler. Baktılar yine yamulacaklar fiyatını kırıp gönül alalıma döndürdüler.

BSC Misafiri

3.9.2019 14:03:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri The orderda da aynı şey olmuştu Sony bu 2 firmaya 1 şans daha verse mükemmel bir oyun yapabilirlerdi. Ama gerçekten günümüz yarış oyunlarına kafa tutamayan bir driveclub çıkardılar. Çıkacağı zamanı hatırlıyorum ne hype yapmıştım uff şu grafiklere bak fizikleri bak falan fizikleri kötü oynanış genel itibari ile yetersiz sadece grafikleri iyi olunca eleştirildi. Hatta hatırlıyorum yerden yere vuruluyordu. Bu oyunu ac unitye de çok benzetiyorum. Kaderleri aynı oldu :)
Order açık bir Sony kurbanıdır. Erken çıkardılar fakat Order için Ps5 ile beraber bir devam oyunu geleceğine inanıyorum.

BSC Misafiri

3.9.2019 13:48:19

+1
The orderda da aynı şey olmuştu Sony bu 2 firmaya 1 şans daha verse mükemmel bir oyun yapabilirlerdi. Ama gerçekten günümüz yarış oyunlarına kafa tutamayan bir driveclub çıkardılar. Çıkacağı zamanı hatırlıyorum ne hype yapmıştım uff şu grafiklere bak fizikleri bak falan fizikleri kötü oynanış genel itibari ile yetersiz sadece grafikleri iyi olunca eleştirildi. Hatta hatırlıyorum yerden yere vuruluyordu. Bu oyunu ac unitye de çok benzetiyorum. Kaderleri aynı oldu :)

BSC Misafiri

3.9.2019 13:48:16

+1
Çok mu saçma eleştiriliyor. Yav bu adamlar zamanında world rally championship ve motorstorm adlı oyunları önümüze koydu o oyunlar gayet de iyiydi. Siz kabul etmek istemeseniz de en başarısız oyunları budur satmadı ilk çıktığında dünya kadar sunucu problemi vardı. Sözde kulüplerle birlikte oynayacaktık. Oynayamıyorduk ki. Grafikten ibaret olan bir oyun. İyi oldu kaldırılması. Şirkete belki 2. şans verilebilrdi ama bu oyun gerçekten kötüydü.

BSC Misafiri

3.9.2019 12:35:46

0
Çok saçma eleştiriliyor. Bir kere Forza bir serinin bilmem kaçıncı oyunu. Drive Club ise yeni bir ip olarak ortaya çıktı. Herhalde aralarında kalite farkı olacak. İkinci bir oyun mutlaka yaptırılmalıydı. Burada stüdyo'yu suçlayanlar işin kolayına kaçıyor. Bunun yerine Sony beye sormalı neden bu oyunu bitmeden eksik çıkarttırdın. Sonuç olarak stüdyo Sony ne derse onu yaptı.

BSC Misafiri

3.9.2019 08:50:16

0
Zevk meselesidir şahsen bu oyunu satın alıp oynadım harbi oynadım. Fizikleri iyi değil araç kütüphanesi geniş ama forza da veya gts de olduğu gibi her arabanın kendine has ağırlığı yok p1+drs+kers dışında. Sadece o aracı kullanırken aynı sınıftaki araçlara göre daha farklı bir araç kullandığımı hissettim. Oyunda elde kalan tek iyi özellik grafikler ve yağmur efekti maalesef bunlar da driveclub'ı bu neslin en zevkli oyun yapmıyor. Bu neslin en zevkli yarış oyunu simcade olan forza horizon 4 simuasyon olarksa assetto corsa competizione dir. Dirt rallyi de rally sim olarak kabul edebiliriz. Saf arcade de ise nfs zaten ayrıdır. Driveclub grafikleri dışında hiç bir zaman en iyi olamadı. Oyun içerik anlamında kıt. Güncelleme getirdiler ama oyun zaten ölü doğdu. Yarış oyunlarını hayvan gibi seven birisi olarak ve simrace liglerinde gerçekten iyi yarışan birisi olarak driveclub verdiğin parayı hak eden bir oyun değil. Alternatifi çok ve bundan daha iyi. Oyun kütüphaneden kaldırıldı çünkü beğenilmedi ve satmadı. Keşke firmaya bir şans daha verilip en azından 2. Oyunu çıkarsalar veya farklı bir konsept deneselerdi. ellerindeki bütçeye grafiklere bakıyorsun fakat eldeki ürn bu bütçeye göre çok yetersiz.

İdrak İstimlak

2.9.2019 21:28:46

+2
Oyun marketten kaldırıldı ama bu oyunun ne kadar kaliteli bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bugüne kadar oyunu oynayan, zaman ayıran her yarış sever senin şu dediklerinin altına imzasını atar. Bana göre araç kütüphanesi, sürüş fizikler, yapay zekası, zorluğu ve en son olarak grafikleri diyorum, çünkü bu saydığım tüm özellikleri grafiklerinden daha iyiydi. Ve bu neslin tartışmasız en zevkli oyunuydu.

GT_55

2.9.2019 20:21:09

+5
Grafik dışında artısı yoktu diyenlere kesinlikle KATILMIYORUM. Oyunun fizikleri gayet iyiydi.Oynanabilirliği yüksekti.Oyun saf yarış üzerine kurgulanmıştı. Her araba yarışının iyi olması için açık dünya olmasına gerek yok.Bence driveclub'ın en iyi olduğu konu zorluğuydu.Özellikle yarışlar start çizgisinden, finish çizgisine kadar kafa kafaya gidiyordu.Çok mücadeleci bir yapısı vardı.Sadece grafik balonu olsaydı asla bu kadar uzun süre zevklenn oynamazdım.

BSC Misafiri

2.9.2019 20:18:25

+1
quote:

Orjinalden alıntı: F355 Challenge Bu oyunda çok acayip bir grafik vardı bununla standart PS4 ve 1080p TV'de gördüğüm grafiği şu an One X, Forza 7, 4K HDR TV'de göremiyorum, yapılamadı bir daha. Ama grafik dışında çok bir numarası da yoktu oyunun, satışı da yoksa Sony'nin kaldırması normal, ticari karar almasını eleştirmek olmaz. Benim asıl eleştireceğim neden bunun devamı ya da ikamesi gelmedi şeklinde olur daha çok, GT Sport çok iyi oyun ama kısıtlı bir kitleye hitap ediyor bu tarz simcade oyunlar lazım.
Normal mi ? Sen oyuna ve online sisteme para veriyorsun ama satın aldığın ürünün %3'lük bir dilimine henüz daha Ps5 dahi çıkmamışken erişimin engelleniyor çünkü Sony daha çok kar edecek. Micro ile Nintendo böyle olaylar ile anılmazken neden Sony son iki yıldır bolca anılıyor. Çünkü yine şımardılar. Ps4 için gelecek oyunları dahi Ps5 ile göstermek için bütün programları, yayınları iptal ettiler. Satacaklarını sattılar ve artık Ps4 kullanıcıları onlar için eski hikaye oldu. Bu olayı kim yaparsa yapsın tepki göstermek gerekirken normalleştirilmesi yanlış.

BSC Misafiri

2.9.2019 20:18:13

0
Bi Forza değil. Ama güzel bir oyun, mekanikleri ve grafikleri olsun. Oynamayan kaybetmiştir.

BSC Misafiri

2.9.2019 20:18:07

0
Sürüş mekanikleri muazzamdı. Grafikler yinw öyle. Ne varki oyun modları, harita yapısı, oyunu batırdı. Daha hiç bir oyunda böyle bir sürüş mekaniği göremedim. Tam ayarında. Ne çok simülasyon ne arcade. Çukura girince aracın arkası savrulması falan gerçek gibiydi..

Philipp_Plein

2.9.2019 19:32:04

0
Yağmur grafikleri hariç artısı olmayan bir oyun.

F355 Challenge

2.9.2019 18:00:49

0
Bu oyunda çok acayip bir grafik vardı bununla standart PS4 ve 1080p TV'de gördüğüm grafiği şu an One X, Forza 7, 4K HDR TV'de göremiyorum, yapılamadı bir daha. Ama grafik dışında çok bir numarası da yoktu oyunun, satışı da yoksa Sony'nin kaldırması normal, ticari karar almasını eleştirmek olmaz. Benim asıl eleştireceğim neden bunun devamı ya da ikamesi gelmedi şeklinde olur daha çok, GT Sport çok iyi oyun ama kısıtlı bir kitleye hitap ediyor bu tarz simcade oyunlar lazım.

BSC Misafiri

2.9.2019 17:00:25

+1
quote:

Orjinalden alıntı: porsux Forza serisini oynamadım ama oynasamda fikrim değişmez. Driveclub benim oynadığım en iyi simcade yarış oyunlarından birisi. Harika grafikleri, eşsiz kokpit deneyimi var. Dikiz aynalarındaki çizim mesafesi hala en iyisi. Hiçbirşey kaybolmuyor nerdeyse. Araç içi ve dışı sesler gayet ince, sileceklerin, şimşeklerin, rüzgarın sesi birbirini güzel tamamlıyor. Vites atma esnasında sürücünün sağ eli havaya kalkıyor ve oyuncuya vites atması için işaret veriyor. Daha böyle birsürü harika detaya sahip. Kokpit kamerasındayken dönüş yapacağınız yere çok hafif başını çevirmesi olayı, en güzel bu oyunda var. Yüksek hızda, sürtünmenin azaldığını ve rüzgara kapılma hissiyatını araç içi sallantıyla yine başarılı şekilde veriyor. Nerden bakarsanız bakın benim kolay kolay unutamayacağım bir deneyim yaşattı bu oyun. Eksikleri vardı elbet. Mesela müzikleri kaliteli olmasına rağmen çok azdı ve sık sık tekrara düştüğü için bir müddet sonra kapatma ihtiyacı hissediyorsunuz ve bu da oyunun genelinde olan ruh eksikliğini iyice düşürüyordu. Yani özellikle tek oyunculu kısmında bir heyecan eksikliği var, bunu inkar etmeyeceğim. Ama temel dinamiklerine tek laf edemem bu oyunun. Simcade aralığı baya geniş. Üst düzey yol tutuşu açtığınızda simülasyona yaklaşıyor, kapadığınızda arcade 'e. Bunu yapabilen kaç tane oyun var ?
İlk cümleden sonrasını okumadım hocam. Anlayamazsınız. Aç bi forza oyna en iyisi.

Ziromen

2.9.2019 14:41:18

+1
oynadığım en kötü yarış oyunlarından biriydi, içeriği bomboş ve herşeyin dlc olduğu, oyuncuyu yolmaktan başka bir amacı olmayan, oynanışıyla asla sürüş zevki vermeyen ucube bir oyundu.

BSC Misafiri

2.9.2019 14:04:21

0
Grafik disinda tek bir numarasi yoktu ciktigi donem. Ki oldukca sisirilmisti. Sonradan cok topladi gibi ucuz soylemlere bakmayin. Oyun kotu bile ciksa oyuncular oyun toplayinca mutlaka sans veriyor. Dunya kadar ornegi var. Fakat bu oyunda sonradan gelen eklemeler oyunda ciddi bir kalite artisina sebep olmadigindan ragbet zayif kaldi.

BSC Misafiri

2.9.2019 14:04:15

+3
Şu oyundaki yağmur efektini ders niyetine okullarda okutmaları lazım. Kokpit kamerasına zaten diyeceğim yok, inanılmaz..

porsux

2.9.2019 13:42:40

0
Forza serisini oynamadım ama oynasamda fikrim değişmez. Driveclub benim oynadığım en iyi simcade yarış oyunlarından birisi. Harika grafikleri, eşsiz kokpit deneyimi var. Dikiz aynalarındaki çizim mesafesi hala en iyisi. Hiçbirşey kaybolmuyor nerdeyse. Araç içi ve dışı sesler gayet ince, sileceklerin, şimşeklerin, rüzgarın sesi birbirini güzel tamamlıyor. Vites atma esnasında sürücünün sağ eli havaya kalkıyor ve oyuncuya vites atması için işaret veriyor. Daha böyle birsürü harika detaya sahip. Kokpit kamerasındayken dönüş yapacağınız yere çok hafif başını çevirmesi olayı, en güzel bu oyunda var. Yüksek hızda, sürtünmenin azaldığını ve rüzgara kapılma hissiyatını araç içi sallantıyla yine başarılı şekilde veriyor. Nerden bakarsanız bakın benim kolay kolay unutamayacağım bir deneyim yaşattı bu oyun. Eksikleri vardı elbet. Mesela müzikleri kaliteli olmasına rağmen çok azdı ve sık sık tekrara düştüğü için bir müddet sonra kapatma ihtiyacı hissediyorsunuz ve bu da oyunun genelinde olan ruh eksikliğini iyice düşürüyordu. Yani özellikle tek oyunculu kısmında bir heyecan eksikliği var, bunu inkar etmeyeceğim. Ama temel dinamiklerine tek laf edemem bu oyunun. Simcade aralığı baya geniş. Üst düzey yol tutuşu açtığınızda simülasyona yaklaşıyor, kapadığınızda arcade 'e. Bunu yapabilen kaç tane oyun var ?

BSC Misafiri

2.9.2019 12:18:44

0
Bu oyunla Forza serisine rakip mi olacakmış... Puahahha

BSC Misafiri

2.9.2019 12:18:35

0
Hala şu oyunun atmosferine özellikle yağmur yağarken ulaşabilen yok. Çoğu yarış oyununu dış kameradan oynarım bunu içerden oynamaya bayılıyordum. Birde 30 fps olmasına karşın hız hissiyatını muazzam veriyordu. Hadi sony oyunu boş verdin bari kalkıp stüdyo'yu kapatmasaydın. Başka tip bir oyun yaptırsaydın. Yetenekli stüdyoları kapatmak aptalca.

BSC Misafiri

2.9.2019 12:18:29

+2
Tonla paran var Sony ancak Nintendonun yapmadığı şeyler yapıyorsun. Ex. oyunu marketten kaldırmak neyin kafası. Daha öncede oyuncuların karşı çıkmasına karşın Gravity Rush 2 online servislerini kapatmışlardı fakat oyunda bulunan bazı kostümlere sadece online modlar sayesinde ulaşabiliyordun. Biz niye online için tonla para veriyoruz Sony ? Sen kendi keyfine göre oyunları kısıtlayıp kararlar alacaksan.

gamerasi

2.9.2019 11:34:42

0
Benim için tüm zamanların en iyi yarış oyunlarından biri. İlk çıktığında, ne replay vardı, ne online, ne de dinamik hava şartları, buna rağmen meta ortalaması 71 olan bir oyundan bahsediyoruz. Şu an ki hali ile çıkış yapsa bugün ortalığı sallardı.

2K

2.9.2019 11:12:22

+1
İlk başta çok kötü bir çıkış yapmasına rağmen oyunu sürekli geliştirdiler ve çok iyi bir hale getirdiler. Fakat incelemeler ilk çıktığı haline göre yapıldığı için puanları düşük gören birçok arkadaş oyuna bir şans bile vermedi. Oynamayan varsa almasını tavsiye ederim oldukça iyi bir oyundu.

BSC Misafiri

2.9.2019 11:12:06

+1
Bu oyunu hâla büyük bir zevkle ve görsel sölen ile oynamaya devam ediyorum gerçekten güzel bir oyun.

ReflexAction

2.9.2019 11:10:47

+3
Ölü doğan bir oyundu grafiksel olarak gerçekten muazzamdı yazık oldu sony gerçekten forza horizon'a rakip olabilirdi halen sony nin exclusive arcade bir yarış oyunu yok.

BSC Misafiri

2.9.2019 09:50:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Bu mağazadan kaldırma olaylarını anlamıyorum, kardeşim derdiniz müziklerin lisans sorunu ise başta buna göre tedbirinizi alacaksınız. Cidden bu tip hareketler çok toyca ve saçma...
Köprüyü geçene kadar hocam bu iş.. Sence kaç şirket var ki bir oyunu ÖMÜRLÜK yapsın ;)

gokhanvai

2.9.2019 09:48:50

+1
Eeee almak isteyen nasıl alacak? Ya kutulu bulamazsa. Adam oynamak istiyor arkadaş. Niye kaldırıyorsunuz. İsteyen istediği zaman alır. Ne saçma iş yaa !

İdrak İstimlak

2.9.2019 08:11:52

0
Bu mağazadan kaldırma olaylarını anlamıyorum, kardeşim derdiniz müziklerin lisans sorunu ise başta buna göre tedbirinizi alacaksınız. Cidden bu tip hareketler çok toyca ve saçma...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
DriveClub
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız