Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DriveClub'ın Geliştiricisi Kapatılıyor!

DriveClub görselliğiyle adından fazlaca söz ettirmiş bir yapım olarak hatırlanacak.
 
     World Rally Championship ve MotorStorm markalarıyla adından söz ettiren, PlayStation 4'ün çokça konululan oyunu DriveClub'la çokça konuşulan yapımcı Evolution Studios kepenk indiriyor.
 
Hem Sony hem de stüdyo için oldukça sıkıntılı geçen DriveClub geliştirme ve piyasaya çıkış süreci sonrasında geçtiğimiz yıl 55 kişi işten çıkarılmıştı. Şimdi ise SCE Worldwide Studios yaptığı açıklama ile stüdyoyu tamamen kapatacaklarını açıkladı. Çalışanların bir kısmı farklı stüdyolara yönlendirilecek.
 
SCE'den gelen açıklamaya göre kaynakların; rekabetçi ortamın getirisi olarak yüksek kalite, yenilikçi ve reklam başarısıyla öne çıkan yapımlara harcandığından emin olmaları gerektiği ve bu kapsamda hem uzun hem orta vadede yeniden yapılandırdıkları Avrupa stüdyolarından Evolution Studios'un kapanacağını ilan etti.
 
Evolution Studios, 10 senedir faaliyetteydi ve belli ki Sony için bu karar son derece zor alınmış Geçtiğimiz günlerde de köklü oyun stüdyosu Lionhead Studios, Microsoft tarafından kapatılmıştı. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameIndustry Evolution studios Playstation 4 Sony Racing Yarış
PS4'e Özel Yakuza 0 Yıl Başında Avrupa'ya Gelecek Korsan Oyun Kullanımında 5. Sıradayız
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CANBUYUK06

11.4.2017 09:38:23

0
Kötü olmus kapatılması. Driveclub'ın drift olayı aşırı zevkliydi ya. Sıralamada ilk 10 a girmek icin uğraşmak bile ayrı bi keyif bu oyunda. m3,m4 ve ferrari 488 en güzel araçlardan.

Kreuger

11.4.2017 06:54:10

0
Evolution kapatilir mi ,sony ne pok yiyeceni sasirmis

mertvontrier

5.4.2016 01:53:51

0
Grid'in kontrolleri kötü olduğu için zor.

TheLuBu

4.4.2016 21:04:03

0
Arkadaşlar zamanında Race Driver GRID oynadık. GRID in kontrol zorluğu DRIVECLUB den kat be kat zordu. Hafif arabayı piste taksak sonuncu bitirmek kesindi ya da yarışı yeniden başlamak. Gerçi oyunda zorluk ayarlaması yapılabiliyordu fakat standart ayarları bile kontrol çileden çıkartıyordu. Ha zamanla alıştık oynadık hatim ettik oyunu. Şimdi gelipte DRIVECLUB ın kontrolüne zor diyorsa biri ben derim ki asıl zoru görmemiş. Yada NFS ile araba yarışının ne olduğunu öğrenmiş.

GT_55

4.4.2016 20:54:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Zaten dikkat et, oynamayi beceremeyenler camur atiyor bu oyuna. 2 yaris yapip oyunu kapatirsan tabii beceremezsin, 10 defa deniyorum diyor, benim 50 defa denedigim bolumler olmustur. Uzun yillardir bu tarz yaris oyunlarini oynayan biri olarak gordugum en iyi arcade/sim surus dinamiklerine sahip diyebilirim bu oyun icin.
Zaten gelecekte, efsane olarak anılacak bir araba yarışı olacak. Çok merak ediyorum bu oyunu sim olarak değerlendirmiyor isek, araç sürüşünde ne gibi eksiklikler mevcuttur. Öyle ya arcade bir oyun, tamamiyle sim bir sürüş beklemek cahillik olur. Öyle nfs gibi full arcade de değil. Gayet dengeli bir şekilde olması gerektiği gibi fizikler hakim. Eee sorun ne burda, sadece zor olması mı ?

İdrak İstimlak

4.4.2016 20:16:19

+2
Zaten dikkat et, oynamayi beceremeyenler camur atiyor bu oyuna. 2 yaris yapip oyunu kapatirsan tabii beceremezsin, 10 defa deniyorum diyor, benim 50 defa denedigim bolumler olmustur. Uzun yillardir bu tarz yaris oyunlarini oynayan biri olarak gordugum en iyi arcade/sim surus dinamiklerine sahip diyebilirim bu oyun icin.

GT_55

4.4.2016 20:00:02

0
Oynamasını bilene kolaydır. Bence fizik olarak arcade bir oyuna göre dengeli fizikler hakim. Ne aşırıya kaçılmış ne de basit yapılmış , ikisi arasında. Bir araba yarışı sever daha ne ister çok merak ediyorum.

Tigerspeed

4.4.2016 15:54:00

0
Bu benim şahsi fikrim zor diyebilirim kolayda diyebilir.Dikkat ettiysen Direksiyon setiyle ayarlamalarla daha iyi sonuç verir diye söyledim zaten.Ama ben oyuna kolay diyenlere birşey demiyordum onların taktiridir alırlar direksiyon setini yaparlar ayarlarını diyordum ta ki sen aklınca havanı atıp bende DS4 var deyip mario cart yarış oyunu oyna diyene kadar.1.si Go kart oynayıp oynamayacağımı da sana soracak değilim zaten ! Şahsi fikrini söylersen söylersin sataşarak kendini haklı çıkaracağına mı inanıyorsun yada popülariten mi artıyor ; anlamıyorum ki senin gibi yazan kişileri... benim ne oynayıp ne oynamayacağım dan sana ne? çok sevdiysen paşa paşa oynarsın ki bende zor bulsam da oyunu oynuyorum grafiksel anlamda oyun büyük tat veriyor..2.si Driveclub ı Gamepad ile oyun daha da zorlaşıyor PARDON Salaklaşıyor Fizikle bağlantısını kesiyor oyun !! Bunu firma bile biliyordu kaç kere optimizasyon yaptılar oyuna haberin yok heralde ! Sen sevmeye devam et arkadaş iyi oynaman demek Direksiyondan oynarım oyuna da toz kondurmam demek gamepad ile kontrollerin saçma olduğu gerçeğini değiştirmez.Bir ara Nfs shift 2 içinde bunlar söylendi sanki o yarışta birinci gelemiyorlar da bu yorumu yapıyorlar diye kendilerini zeki zanneden sazanlar biz 1. geliyoruz oyunda problem yok diyorlardı.Doğru ya koskoca oyun inceleme forumları dünyadaki oyun analistçileri Driveclub ve birçok yarış oyunu oynamış kişiler bu oyunun fizik motorunu beğenmezken sen beğendiysen keşke Driveclub da oyunun fiziklerini çok abartmışız dediklerinde keşke mesaj atsaydın da sonraki güncellemede bölümü geçmek için zamanı ileriye alan güncellemeyi yayınlamasalardı ! 3.sü de Olay zaten DC fiziklerinin zorlaştırılması da değil Horizon'a rakip olarak bu fizikle çıkması.Herkesin yol tutuştan otomobil yarışlarından anlayacak diye bir kaidesi yok ben ilkokulda outrun da oynardım millet araba fiziğiyle alakası yok derdi bende onlara gidin go cart oynayın derdim :DD çünkü ben çok güzel oynuyordum outrun oyununu ! Seninki de o hesap dünyanın kabul ettiğini herkes kabul edemez hele ki oyun fanatikleri hiç !!!

TheLuBu

4.4.2016 14:04:30

0
Driveclub da arac kontrolune zor diyen yaris oyunu oynamasin arkadaslar. Kimsenin zoruna gitmesin kontrol olayi gayet kolay oyunda. Ben 1 yildir oynuyorum oyunu ds4 ile. Oyuna zor diyen gitsin mario kart oynasin.

Tigerspeed

4.4.2016 11:41:17

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bi yanda her saniyesinde ağzımı açarak oynadığım Horizon serisi diğer yanda da takoz gibi kontrolleri ve grafik balonluğuyla Failclub..Stüdyoya üzüldüm ama böyle leş oyun çıkaracaklarına çıkartmasınlar daha iyi. Sony bu nesil oyun anlamında tam leş.Bu gidişle kendide nalları dikecek.
Katılıyorum Grafik açıdan şuana kadar en iyi nextgen yarış oyunu ancak iş kontrollere gelince orada çok afalladılar.Bu oyunun kontrolleri iyi diyenler direksiyondan oynayıp bir yığın ayar yapıp ancak tad almaya çalışanlardır.Çünkü böyle yapılınca o grafik motoruyla eşsiz olması istenen oyunu arcade diyerek gameped ile oynamaya kalkınca işkence çekiyorlar.Madem Arcade sim arası yapıyorsun oyunu horizon gibi yapsana 600 hp arabayı gerçekte bile TCS olmadan zor kontrol edersin birde 4 çeker değilse vay haline bunlar oyunu çıkardılar araçlarda hiçbir asist yok birde sim arcade diyorlar.Bu oyun Arcade desen arcade değil Sim desen sim değil muhteşem grafikleriyle insana ızdırap çektiren bir oyun yapmışlar işin garip tarafı oyun grafikleri iyi diye kopamayıp sezonpass ve tüm güncellemeleri aldım bir umut asistler gelir oyunun fizik motoruna güncelleme gelir diye bekledim adamların kolay sürüş getirecek dedikleri aslında reel de bile olması gereken olan sürüş modu yerine finiş zamanını uzatan bir mod eklemişler normalde asist olmasa bile böyle bir fizik motoru olamaz.Horizon tutulma sebebi çok basit kontrolleri atmosferi müzikleri birde arabayı özelleştirebiliyorsun ve bunun karşısına hangi arabayla yarışırsan yarış elektrik sesli kalas arabalar çıkmıyor.Tabi ki kapatılması normal.Oyun öyle bir oyun ki atsan atılmaz satsan satılmaz.Bende hala duruyor arada sırf grafikleri için işkence çekerek 1-2 yarış yapıp kapatıyorum.Sonuçta birçok zor bölümü 10 defa oynayarak geçtim ki ben Forza Gt gibi simleri tüm asistler kapalı yarışarak oynayan birisiyim ama oyun grafiksel anlamdan başka hiç tad vermiyor.Resmen grafik şov oyunu.

Ozitech

24.3.2016 12:52:00

+1
Playstation ve Sony çok arar Drive Club'ı. Oyun tam olgunlaşmıştı ve PS-4 sahipleri için "Must have" haline gelmişti ki... Olmadı bu.

Dante

24.3.2016 10:54:19

0
Ya tamam evo gitsin de yerine kim gelecek?

By Salus

24.3.2016 10:46:05

0
Yanlış karar kesinlikle.

ankara

24.3.2016 00:11:12

0
Kötü olmuş

Master_Evil

23.3.2016 23:10:23

0
kötü bir karar olmuş, kaliteli yarış oyunları yapan bir firmaydı

Kavun11

23.3.2016 21:20:50

0
Hatalı karar olduğunu düşünüyorum, altında yatanları bilemeyiz tabiki ama DriveClub'da başta çok sıkıntılıda olsa sonlara doğru iyi düzeltilmişti. Daha güzel oyunlar çıkarabilirlerdi. İlerleyen zamanlarda DriveClub 2 çıkacak diyorlardı bu durumda ne olacak?

BSC Misafiri

23.3.2016 21:05:26

+1
quote:

Orjinalden alıntı: cloud35 Driveclub son haliyle bence şuan piyasadaki yarış oyunları içerisinde en iyisiydi. Çıkış süreci gerçekten sorunlu olsada sonradan oyunu toparlayıp çok iyi bir hale getirmişlerdi. Ayrıca şuda bir gerçek ki yarış oyunları içerisinde grafiksel açıdan da en iyisiydi. En azından stüdyo kapatılmadan bir motorstorm oyunu beklerdim.
Aynen, yeni bir oyun ip'si idi ve gelecek vaadediyordu. Şahsen arabanın değilde alttan yolun hareket ettiği hissiyatı veren Gran Turismo yerine tercih ettiğim bir oyundu DriveClub. Kaldı ki Gran Turismo'da 4 senede çeyrek oyun çıkartıp sonra bir daha satmasıyla bayağı prestij kaybetmişti. Sadece PS4 donanımıyla değil oyun dünyasındaki en ilgi çekici yarış oyunuydu benim için. Sony bu nesil çok yanlış yapıyor, zaten The Order 1886 yapımcısı artık bütün platformlara oyun geliştiriyor, DriveClub yapımcısı kapatıldı, Infamous vasat, Killzone desen yapımcı başka bir oyun ile uğraşıyor. Uncharted ve Last of Us yapımcısı aynı zaten ve Uncharted 4 bitmeden Last of Us 2'ye başlamayacaklarını açıklamışlardı. God of War'dan ses seda yok. Yahu 40 milyon PS4 satılmış özel oyun duyurulmuyor, Sony yatırımsız para kazanmanın yolunu iyi bulmuş.

TheLuBu

23.3.2016 11:28:34

+2
Yazık olmuş. Konsol çıktı çıkalı Tek bir yarış oyunu vardı oda Driveclub idi. Oyunun dlc ler sonrası hali mükemmeldi. Gran Turismo suz geçen 2.5 yılda bu oyun idare etti konsolu. Adamları ödüllendirecekleri yere cezalandırmışlar.

PlayerX

23.3.2016 11:03:37

+3
Ps4 için Motorstorm beklerken stüdyonun kapanması kötü oldu, GT dışında ps exclusive yarış oyunu kalmadı.

EXios

23.3.2016 10:24:04

0
Driveclub ücretsiz gelecek demeselerdi böyle olmazdı. Sony!!!

BlackBeasT

22.3.2016 23:21:12

+1
PS2'de WRC ,PS3de MotorStorm serisi ile güzel işler yapan Evolution Studios kapatıyorlarsa sonradan çok ararlar...

qqqqrpppp

22.3.2016 22:37:39

+1
motorstorm evolution gitti insomniac games gitti sayılır santa monica zaten arazi.aldığım son konsol olacak ps4 sanırım

cryptdlg

22.3.2016 21:52:45

+1

cloud35

22.3.2016 21:48:02

+8
Driveclub son haliyle bence şuan piyasadaki yarış oyunları içerisinde en iyisiydi. Çıkış süreci gerçekten sorunlu olsada sonradan oyunu toparlayıp çok iyi bir hale getirmişlerdi. Ayrıca şuda bir gerçek ki yarış oyunları içerisinde grafiksel açıdan da en iyisiydi. En azından stüdyo kapatılmadan bir motorstorm oyunu beklerdim.

The_Rahip

22.3.2016 21:31:43

+3
Bu nesilde bol bol stüdyo kapatın ve gidip Remastered dayayın cihazlara ama olurda yetmezse arada indie bindie oyunlarlada konsollarınizi destekleyin. Nasıl dingil bir nesildir anlamadım...

mbfprivet

22.3.2016 21:06:29

0
sony bozdu

Yûnus

22.3.2016 20:47:33

+1
Motorstorm hayalleri yalan oldu ulan Sony.

Persona_Non_Grata

22.3.2016 20:39:57

+7
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bi yanda her saniyesinde ağzımı açarak oynadığım Horizon serisi diğer yanda da takoz gibi kontrolleri ve grafik balonluğuyla Failclub..Stüdyoya üzüldüm ama böyle leş oyun çıkaracaklarına çıkartmasınlar daha iyi. Sony bu nesil oyun anlamında tam leş.Bu gidişle kendide nalları dikecek.
Eskhioyuncu

Persona_Non_Grata

22.3.2016 20:37:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: r3vstallon DriveClub'la gelen bir takım fiyaskolara bakınca kaçınılmazdı. Oyun nasıl yapılır beceremeyen stüdyolar uzak dursun Sony'den. Sucker Punch ve türevleri de kapanır inşallah. Yerine daha iyileri gelecektir.
Sucker punch ı niye kapatacakmış pardon? Bu nesilin en iyi exclusive oyunlarından biri Infamous second son dır benim için. Sen beğenmedin diye kapatalım gitsin

BSC Misafiri

22.3.2016 20:34:47

+2
Bi yanda her saniyesinde ağzımı açarak oynadığım Horizon serisi diğer yanda da takoz gibi kontrolleri ve grafik balonluğuyla Failclub..Stüdyoya üzüldüm ama böyle leş oyun çıkaracaklarına çıkartmasınlar daha iyi. Sony bu nesil oyun anlamında tam leş.Bu gidişle kendide nalları dikecek.

Source

22.3.2016 20:25:40

+1
PS4 lansman oyununu heba eden bir studyonun kapatılması pek şaşırtmadı, yalnız DLC ve güncellemelerle gelen yenikler gerçekten güzeldi haklarını yemeyelim.

Kankkunen

22.3.2016 20:17:47

+1
Oynadığı en berbat yarış oyunuymuş Sen git NFS oyna

Armag3d0N

22.3.2016 20:07:15

0
Kapatılacağı geçen yılki işten çıkarmalardan sonra kesinleşmişti zaten. Tüm bunların sebebi DriveClub'ın sorunlu geliştirme ve çıkış süreci.

Nicolae

22.3.2016 19:55:58

+2
Biz DriveClub 2'i duyursunlar diye beklerken böyle haber geldi. Yazık ettiler. Çıkışında sorunlu olsa da sonradan gayet iyi şekilde toparlanıp on numara oyun olmuştu hala arada girip oynuyoruz.

PHO3N1X

22.3.2016 19:43:23

0
Çok yanlış bir karar,gerçekten üzüldüm.

rambocuk

22.3.2016 19:32:19

+2
ps4 de konsoldan soudum büyük hevesle aldım iyi hoş bir kaç exc oynadık sonra gerisi çöp pc biz zaten ps6 grafiğinde oyun oynuyoruz oyunda çıkarmıyorsun o zaman ne anlamı kaldı konsolun biz hep konsolu neden sevdik ? hem bol bol exc oyun çıkıyordu hemde pc den çok daha iyi grafikler ve optimize ile çıkıyordu babamızın hayrına almadık yada en çok konsol satıyor neden bu sebeblerden ama hiç birini yapamadı bu nesil konsollar

snakefatih

22.3.2016 19:30:34

+2
Driveclub eğlenceli bir oyundu sonradan hatalarını düzelttiler oyun iyi bir düzene girmişti yazık ettiler dc2 yi bekliyordum

turki5hmo

22.3.2016 19:08:56

+5
Sony'nin pişman olacağı bir karar.

Uncle Trevor

22.3.2016 19:08:23

0
MotorStorm

Tuomir

22.3.2016 19:07:21

+2
4K'lı PS4lerimizde Indie oyunlar oynamak istemiyoruz Sony.

2K

22.3.2016 19:03:09

+2
Gerçekten yazık olmuş sonuçta DriveClub çok iyi bir oyundu, sürekli güncelleme geliyordu ve DriveClub dışında MotorStorm gibi benim beğenmediğim ama çok sevilen başka serileri daha vardı. Bu arada bazı gördüğüm yorumlara göre kendi yorumumu yapmak istiyorum. Konsol ya da PC kullancısı ayrımı yapmak istemem ama harcadığım süre olarak bakarsak PC oyuncusuyum daha çok PC başında vakit harcıyorum ve seviyorum fakat DriveClub gibi iyi bir yarış oyunu PC de yok. Project Cars da oynadım bir kaç AA ayarı dışında en yüksek ayarda görsellik olarak DriveClub daha ilerde, oynanış olarak ikisi farklı yerlerde ama oyun olarak bakarsak DriveClub daha sarıcı, yarış yaptığımız alanlar daha güzel ve yarış seçenekleri, sunum olarak da DriveClub daha ilerde. Tabi ki benim fikrim ama DriveClub'a yapılan en büyük negatif yorum gerçekçi değil Forza, GT gibi değil. Adamlar oyunu 'gerçek sürüşü' yaşayacaksınız diye duyurdu da ben mi görmedim arcade ile sim arasında bir yerde ve iş eğlenceyse üstüne düşüne yapıyor. Ben ki arabalara ilgisi olmayan biriyim en çok oynadığım PS4 oyunuysa Bloodborne ile bu oyun belli bir başarıyı sağlamıştır. İlk çıktığında rezalet bir durumdaydı belki o zaman bakıp sattınız, verdiniz ama şu an bambaşka bir yerde. Tabi ki ilk başta düzgün çıkarmaları gerekirdi ama stüdyo vazgeçmedi update üstüne update getirdi. 50 tane DLC var al al bitmiyor diyorlar ama hangi oyunda DLC yok ve normal versiyonu da süre olarak gayet uzun. DriveClub seven biri olarak yeni DLC'leri beklerken bu haber gerçekten beni üzdü.

GT_55

22.3.2016 19:00:21

+6
Gelecekde efsane olarak anılacak bir oyuna çöp diyen kusura bakmasın araba yarışlarından zerre anlamayan tiplerdir. Mumkunse bu tipler araba yarışlarından uzak dursunlar fazla muhattab olmasınlar araba yarışları ile.

Guru_Meditation

22.3.2016 18:38:27

+3
PS2 döneminde World Rally Championship ile destan yazmışlardı ! Hayatımda en çok zevk alarak oynadığım rally serisiydi. Drive Club taki tökezlemeleri ve Sony adına yaşanan prestij kaybı firmanın ipini çekti demek ki. Çok yazık oldu, gerçekten üzüldüm

shalashaska

22.3.2016 18:34:51

0
Sony herzaman sempati duymuşumdur.Ama bu nesilde kesinlikle *ıçtı ! Arkadaş aleti aldık,4 aydır açtığım yok.Sen git Motorstorm'un yapmıcısını kapat.

BSC Misafiri

22.3.2016 18:20:00

0
Zaten uzun süre geçti, görevleri bitmiştir. Ekip az olduğu için Polypony gibi stüdyolara yönlendirirler. Normal geldi bana

Kennnn

22.3.2016 18:15:55

+5
Evolution Studios kapatacağına git polyphony digitali kapat arkadaş yıllardır bir gt oyunu yapıyorlar. Betası gelecekti sözde onu da hala bekliyoruz. Ya sony cidden merak ediyorum bu kadar para kazanıyorsun, psn'de genelde dandik oyunlar verir oldun. Hepsini geçtim konsol özel oyunları iyice boşladın. Nerede abi bu oyunlar, diğer stüdyolar ne yapıyor.

CodeMachine

22.3.2016 18:11:57

0
...

trkomandoo

22.3.2016 18:09:54

0
gg my friend

mertvontrier

22.3.2016 18:08:49

+1
Oynadığım tek yarış oyunuydu. Diğerleri tat vermiyor.

burakx35

22.3.2016 18:07:52

0
Talha beyin haberi daha hızlı ulaştırmak için kaza fotoğrafını bile sonradan koyuşu gözden kaçmıyor.

İdrak İstimlak

22.3.2016 18:05:00

+11
Evolution kapatılacak firma mı Sony? Saçmalığa bak, WRC, Motorstorm gibi oyunların yapımcısını git kapat. Kesinlikle saçma ötesi bir hamle olmuş.

GT_55

22.3.2016 17:56:07

0
Başka kapatacak firma bulamadın mı ey sony. Yazıklar olsun sana.

Persona_Non_Grata

22.3.2016 17:48:20

+2
Yazık oldu. Sonradan baya düzeltmişlerdi oyunu.

TheHobits67

22.3.2016 17:47:51

+7
Hayatımda gördüğüm en berbat yarış oyunu şüphesiz.Grafikleri fena değildi ama ps4 e göre.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
DriveClub
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız