Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Diablo 4, Xbox Game Pass'e Geliyor: İşte Tarih

 
 
Izometrik aksiyon rol yapma oyunu Diablo 4, Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer tarafından açıklanan bilgilere göre 28 Mart tarihinde Xbox Game Pass hizmetine geliyor. Dün akşam gerçekleştirilen Xbox'ın geleceği planları etkinliğinde birçok detay açığa çıkmış durumda.
 
Diablo 4 dışında birçok yapım PS5 ve Switch yolcusu
 
 
 
Açıklanan bilgiler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda 4 farklı oyunun Xbox ve PC platformunun dışına geleceği aktarılıyor. Bu kapsamda Grounded, Pentiment, Hi-Fi Rush ve Sea of Thieves hem Switch hem de PlayStation 5 konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Diğer taraftan Starfield ve Indiana Jones projeleri şu an için Xbox konsoluna özel olarak kalmaya devam edecek.
 
Bildiğiniz üzere Diablo 4 Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda başarısını sürdürüyor. Geniş kapsamlı içeriği ile oyunculara aksiyon rol yapma deneyimini sunan bu yapım yeni sezonları oyunculara sunmaya devam ediyor. Oyuncular burada farklı sınıflara ait karakterleri eline alabiliyor ve büyük maceraya adım atabiliyor.
 
 
 

 
Oyun neler sunuyor? 
 
Aksiyon rol yapma deneyimi ile karşımıza çıkan ve büyük bir macerayı bizlere sunan Diablo 4, artık Xbox Game Pass'e geliyor. Birçok Microsoft oyununun bu kapsamda diğer platformlara gelmesinin planlandığı bu süreçte oyuncular için elbette avantajlı durumlar ortaya çıkıyor. Şu anda ise bu yapımın abonelik hizmetine gelmesini bekliyoruz.

Oyun içerisinde izometrik bir aksiyon rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. Bu süre boyunca farklı sınıflara ait karakterleri seçebiliyor, her birinin farklı becerilere ve yeteneklere sahip olduğunu görebiliyor ve bu karakterlerle harita içerisinde gezip tozabiliyoruz. Farklı görevleri üstlenebildiğimiz, ana görevlerden yan görevlere kadar dallanıp budaklanan bir hikaye içeriğiyle karşılaşabildiğimiz yapımda kendi gücümüzü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Karakter odaklı bir yapı ile beraber karakterimizi seviye atlatabiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. İlgi çekici bölgelere doğru dalış yapabildiğimiz bu yapımda her bölgenin kendine ait atmosferi, ortamları ve düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu çeşitlilikle beraber kendimizi korumaya çalışıyor ve harabelerden ormanlara, zindanlardan daha farklı bölgelere kadar ilerlemeye başlıyoruz.

Dikkat çekici ortamları ve düşman çeşitliliği ile beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları elbette bildiğiniz üzere zorlu mücadeleler beraberinde getiriyor. Oyunun kapsamı düşünüldüğü zaman her patronun farklı şekillerde saldırdığını ve onların nasıl saldırdığını öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyun içerisinde de patronların nasıl saldırdığını öğrenmek ve onların saldırı şemasını ezberlemek oldukça mühim.
 
 
 
Çünkü burada yaptığınız hamlelerle beraber onların saldırılarını boşa çıkarabiliyor ve böylece onları ablukaya alabiliyorsunuz. Saldırılarını boşa çıkardığınız zaman elbette daha sonrasında hızlı bir şekilde karşı saldırıya geçebiliyor, onların saldırılarını sürekli olarak savunduktan sonra kendinizi daha fazla hayatta kalma şansı bularak güçlü saldırılar gerçekleştirebiliyor ve böylece onların ganimetlerine çökebiliyorsunuz. Keşfedebileceğiniz büyük bir dünya içerisinde yer alabildiğiniz bu yapımda bu tarz patron savaşlarının olduğunu söyleyebiliyor ve bu patron savaşlarından sağ kurtulmak ise sizin maharetinize ve karakterinizin sınıfına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
Aksiyon rol yapma serisinin yeni oyunu olarak bizlere sunulan bu yapımda ölümcül iblislerin bulunduğunu ve aynı zamanda dikkat çekici maceralara atıldığımızı aktarabiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye burada hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarda bizlere aktarılıyor ve Türkçe dil desteği ile beraber elbette hikaye konusunda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu hikayenin kapsamında gerçekten de geniş kapsamlı bir içeriğe erişebiliyor ve oyuncuları tatmin eden ve serinin hayranlarını da memnun eden bir yapıyla karşılaştığımızı aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürükleyici senaryo boyunca farklı görevlere dalış yapabiliyor, dalış yaptığımız esnada hangi olayların bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden kendi görevlerimizi yapmaya koyuluyoruz.
 
Bu görevlerle beraber hem yeni kaynakların sahibi olabiliyor hem de yeni donanımları erken açabiliyor hem de karakterimizi seviyesini atlatabilir ve böylece yeni becerilerin ve yeteneklerin de kilidini açabiliyoruz. Kasabaları özgürleştirebileceğimiz ve destansı patronlarla beraber kapışabileceğimiz bu yapımda aynı zamanda hem tek oyunculuğu hem de arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz bir yapı söz konusu diyebiliriz. Arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz bu yapım içerisinde hem yeni görevleri dalış yapabiliyor hem de yeni bölgeleri keşfedebilir ve böylece kendimizi yalnız hissetmeyebiliyoruz. Bu tarz oyunları elbette nasıl oynadığınıza bağlı olarak değişkenlik gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve ona göre de içerikler bizlere sunuluyor.
 
 

Korunak bölgesine geçiş yapabildiğimiz ve hem tek oyunculuğu hem de arkadaşlarımızla beraber oynayabildiğimiz bu yapımda görevleri dalış yapabiliyor, buralarda yer alan kasabaları özgürleştirmeye çalışıyor ve baş düşmanlarla beraber gidişatımıza engel olmaya çalışan herkesi ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Burada sınıfsal farklılıklar olduğundan dolayı elbette her bir karakter farklı özellikleri ve yetenekleri bünyesinde barındırıyor. Bununla beraber de oyunda dilediğimiz şekilde kendi aksiyon stratejimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda hem PvE hem de PvP unsurlar bulunuyor.
 
PvP unsurları ile beraber kendimize ait bir takım kurabiliyor ve bununla beraber de diğer oyunculara karşı savaş verebiliyoruz. Burada herhangi bir lobi sistemi bulunmuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca doğrudan PvP alanlarına geçiş yapabiliyor ve kendimizi burada teste tabi tutmak için elimizden geleni yapmaya koyuyoruz. Elbette diğer oyunculardan daha farklı ve daha güçlü olmak için burada farklı şekillerde gücümüzü test etmeye başlar ve usta olmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Takım kurabileceğiniz bu yapımında elbette hangi takımı kurabileceğiniz ve hangi arkadaşları yanınıza davet edebileceğiniz tamamen size göre ve seçimlerinize göre değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla istediğiniz takımı kurabilir ve PvP alanlarında kendi yeteneklerinizi ve hünerlerinizi sergileyebiliyorsunuz.
 
Harabeler içerisinde yer alabildiğiniz, zindanlara dalış yapabildiğiniz, kasabalara doğru geçiş yapabildiğiniz ve daha fazla alanla beraber tuhaf alanlara doğru geçiş yapabildiğiniz bu yapımda her bölgenin kendine ait atmosferi, manzaraları ve düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu bölgelerde dilediğiniz gibi keşif unsurlarına dalış yapabiliyor, etraftaki kaynakları toplayabiliyor, etrafta bulunan karakterlerle beraber etkileşime girebilir ve onlardan buralarda neler olup bittiği konusunda bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Aynı zamanda onlarla etkileşime geçerek çeşitli görevler edinebiliyor ve yaptığınız seçimlere bağlı olarak da farklı şekillerde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Hikaye konusunda elbette geniş kapsamında bir içeriğin bizlere sunulduğunu aktarabilir ve bununla beraber de dallanıp budaklanan bir hikaye içeriği ile beraber biz de buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
 

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz PvP alanlarının yanı sıra aynı zamanda ortak bir dünya içerisinde oyuncuların buluştuğunu aktarabiliyor ve çapraz oyun desteği ile beraber de oyunda farklı şekillerde yer alabiliyorsunuz. Diğer taraftan çapraz ilerleme ve yan yana ortaklaşa oyun modları ile beraber de oyunda istediğiniz zaman, istediğiniz yerde ve istediğiniz arkadaşla beraber maceraya kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu da platformlar arası desteğin ne kadar önemli olduğunu ve oyunculara ne kadar çok kolaylık sağladığını vurgulayan özellikler ve destekler arasında yer alıyor.

Ölümcül tehlikelerin yer aldığı ve şeytani unsurların bulunduğu bu yapımda iblisler tarafından ele geçirilmiş bir dünya yer alıyor ve bu iblisleri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. En yeni mücadelelere adım attığımız bu yapım içerisinde birçok element üzerinde ustalık kazanmaya devam ediyor ve farklı farklı becerileri düşmanların üzerine yollayabiliyoruz. Oyunda elementlerle beraber büyüye odaklı bir yapı yeri alıyor ve her bir karakter sınıfının burada farklı şekillerde yer aldığını aktarabiliyoruz. Örneğin, Bıçakçı sınıfı ile beraber yakın dövüş saldırılara geçiş yapabilir, Büyücü sınıfı ile beraber de oyunda uzak menzilli savaşlara adım atabiliyorsunuz. Her bir karakter sınıfıyla beraber farklı şekillerde oyunda yer alırken yozlaşmış toprakları burada keşfetmeye hazırlanıyor ve karanlığın yeni dönemine giren bir dünya içerisinde yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
 
 
Ganimetlerle dolu bu dünya içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise karakterlerimizi burada geliştirmeye başlıyor ve karakter sınıflarının becerilerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Elbette burada karakter sınıfları üzerinde usta olmak ve diğer oyunculara karşı meziyetlerimizi sergilemek oldukça önemli. Bunlarla beraber yer aldığımız yapım içerisinde sadece bu durumlar bulunmuyor, aynı zamanda arkadaşlarımız sayesinde bu dünya içerisinde kurtulma şansımızda yer alıyor. Dolayısıyla oyunda büyük maceralara atıldığımız süre boyunca düşmanlara karşı sürekli olarak saldırılara geçiş yapabilir ve düşmanları buradan farklı bölgelere doğru sürükleyerek alanı koruma altına alabiliyoruz.
 
Oyunda elbette kendimize özgü ve özelleştirebileceğimiz, kişiselleştirebileceğimiz bir deneyim oluşturabiliyoruz. Burada karakterimizin nasıl göründüğüne, nasıl şekilde hareket edeceğine ve hangi donanımları takabileceğine tamamen biz karar verebiliyoruz. Bunlarla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca oldukça yüksek bir özelleştirme ve kişiselleştirme sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Bu sistemlerle beraber kendi ekipmanlarımızı, karakterimizin yeteneklerini ve daha fazlasını seçebiliyoruz. Kana susamış köleleri ortadan kaldırabileceğimiz ve iblislerin yer aldığı bu yapım içerisinde Cehennem tarzı bir yapı yer alıyor ve sürekli olarak etrafın karanlık olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca zaten karanlık atmosferlere dalış yapabiliyor, buraları aydınlatmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve buraları aydınlığa çıkarmak için bu canavarları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Daha çok Cehennem temalı ve İblis temalı bir yapı olduğundan dolayı da elbette etrafın olabildiğince kanlı olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Zaten burada düşmanları ve iblisleri öldürürken de ortalığı nasıl kaosa sürüklendiğini ve düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırdığımızı deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı farklı teknoloji destekleri bulunuyor. Bu teknoloji destekleriyle beraber elbette hem çapraz oyuna geçiş yapabilir ve çapraz oyunuyla beraber Xbox konsolunda yer alan bir oyuncu PC platformda yer alan oyuncu ile beraber oyundaki yerini alabilir ve böylece çapraz platform desteğinden yararlanabiliyor. Bunun dışında çapraz ilerleme desteği ile beraber istediğiniz platformdan kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Buna örnek verecek olursak: Örneğin Xbox konsolunda bir kaydınız bulunuyor ve artık PC platformuna geçiş yapmaya karar veriyorsunuz. İşte burada kayıt altına aldığınız Xbox kayıt verisini PC platformda kullanabiliyor ve Xbox konsolunda hangi yerde kaldıysanız doğrudan o kayıttan başlayabilir ve böylece herhangi bir kayıp yaşamıyorsunuz. Bu destekler gerçekler oyuncuları açısından oldukça önem arz ediyor çünkü bunların arka planda verdiğimiz emekler ve zaman yatıyor. Dolayısıyla zamandan tasarruf etmek ve oyuna tekrar tekrar yeniden başlamak istemiyorsanız elbette bu teknoloji desteklerinden yararlanmakta fayda var diyebiliriz.
 
 

Oyunda hem kendi ekipmanımızı geliştirebiliyor, güçlendirebiliyor ve daha farklı ekipmanları bünyemize dahil edebiliyor hem de diğer taraftan etraftan bulabileceğimiz ekipmanları ve donanımların görünüşlerini değiştirebiliyoruz. Kendi karakterimize oluşturabileceğimize karakterimizi nasıl görüneceğine karar verebildiğiniz yakında farklı şekillerde istediğimiz gibi yer alabiliyor ve vahşi yapılarla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Görevleri adım atabileceğimiz, karanlık atmosferlere dalış yapabileceğimiz ve etrafı keşfedebileceğimiz bu yapımda güç yalnızca bizde değil, aynı zamanda arkadaşlarımızda da olabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak belki de daha zevkli hale gelebiliyor. Genel olarak eşli oyun moduna destekleyen oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu şekilde hem arkadaşlarla sohbet ederek daha güzel bir oyun deneyimi elde edebilir hem de daha eğlenceli bir deneyimin kapısını arayabiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten kendisini kanıtlamış ve serinin en son oyunu olarak karşımıza çıkıyor. İzometrik aksiyon rol yapma deneyimini adım atmak istiyorsanız Diablo 4 tam size göre diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Diablo IV Diablo 4 Diablo Blizzard Blizzard Entertainment PS4 Xbox One PC
Alan Wake 2 Remedy'nin En Hızlı Satan Oyunu Oldu! No Man’s Sky için Dev Omega Güncellemesi Yayınlandı

SilentHunterHD

18.2.2024 14:52:43

0
bu haberin bir tık üstü cod serisi :) çok güzel bir haber
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Diablo IV
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız