Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Demons Ate My Neighbors arcade oyun tarzını severlere hitap ediyor

 
Tuned-Out Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, nişancı oyunu Demons Ate My Neighbors, Haziran ayı içerisinde geliyor. Eski atari oyunları tarzında karşımıza çıkacak olan bu nişancı oyunu içerisinde eğlenceli anlar bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde farklı farklı karakterlerin kontrolünü elimize alacak, bu karakterleri düşmanları alt etmek için kullanabilecek ve sağı solu ateş yağmuruna tutabileceğiz. Oyun içerisinde tamamen aksiyon odaklı ve nişancı odaklı bir yapı bizleri bekliyor olacak. Bu yapı ile beraber de karşımıza sürekli olarak düşmanlar çıkacak ve bu düşmanları alt etmek de tamamen bizim işimiz olacak.

16 bit karakter tasarımları ile beraber karşımıza gelecek olan bu yapım 80 ve 90'ları temel alıyor. Bu yılları temel alan yapım içerisinde farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterleri kullanarak büyük bir maceraya ve aksiyon içerisinde dalış yapabiliyoruz. Oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamda biz de kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor ve bu hikayeyi nihayetine erdirmeye başlıyoruz. Oyun eski tarz atari yapımlarını ve co-op atari klasiklerini temel alıyor ve bu klasiklerin içeriğini birleştiriyor ve bizlere de yeni nesil bir yapıya aktarmayı hedefliyor.
 
İster tek oyunculu isterseniz de yerel co-op oynayabilirsiniz
 
 

Oyunu ister tek oyunculu istersek de bölünmüş ekranda arkadaşımızla beraber oynayabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak ve deneyimlemek daha eğlenceli bir oyun içeriğinin kapısını aralıyor. Dolayısıyla ben de bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Ancak şunu da belirtmeliyim ki oyunda çevrimiçi mod yer almıyor. Sadece yerel bölünmüş ekran sayesinde bu oyunu arkadaşınızla beraber oynayabiliyorsunuz.

Oyunda seçtiğiniz karakterle beraber büyük aksiyona doğru dalış yapabiliyor ve bu karakterle beraber ilerlemeye çalışıyorsunuz. İlerlerken istediğiniz silahları elinize alabiliyor ve tabancadan makineli tüfeklere kadar birçok silahı bu yapım içerisinde kullanabiliyorsunuz. Kullandığınız bu silahları istediğiniz şekilde yükseltebiliyor ve bu silahları güçlendirebiliyorsunuz. Güçlendirilmiş silahlarla beraber de düşmanları kolayca alt edebiliyor ve onları tamamen ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde çeşitli özelleştirme ve yükseltme sistemleri de yer alıyor. Bu sistemlerle beraber kendimizi daha fazla güçlendirebiliyor ve farklı farklı atış stillerine de sahip olabiliyoruz. İstediğiniz şekilde bu ateş stillerini alabiliyor ve farklı silah türlerini de bu oyun içerisinde kullanabiliyorsunuz. Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi yanınıza arkadaşınız çağırarak bir ekip kurabiliyor ve takım oyunu yaparak karşınızdaki düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Oyun içerisinde karşımıza çıkan düşmanlar genellikle yaratık ve zombi türü olarak geliyor ve bunları alt etmek için de tamamen iş birliği kurabiliyor ve çeşitli hamleler yapabiliyoruz.

Aracde tarzı nişancı oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerde farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Bu karakterlerle beraber diyaloglara girebiliyor, onlarla etkileşim içerisine dahil olabiliyor ve hikayenin gidişatı konusunda onlardan ipuçları alabiliyoruz. Oyunda ilerlediğimiz kısımda her bir bölgenin kendine ait farklı atmosferi, teması ve yaratıkları bulunuyor. Bu yaratıkları ortadan kaldırmak için elbette elimizdeki silahlara ve kendimize güveniyoruz. Oyunda yer alan bu yaratıklar farklı farklı tiplemelerle karşımıza çıkıyor ve her birinin kendine ait vuruş stili ve gücü bulunuyor. Dolayısıyla onların nasıl hamle yaptığını öğrenmek ve onlardan uzak bir şekilde kalmak çok önem arz ediyor. Elimizdeki silahı menzilli olarak kullandığımızdan dolayı onlarla belli bir mesafeden çatışmak gerekiyor ve onların yaptığı atışlardan da kaçmamız lazım.
 
 

Oyun içerisinde kıyamet sonrası bir yapı bizleri bekliyor olacak yani oyunda bulunduğumuz dünya içerisinde ele geçirilmiş çeşitli insanlar bulunacak. Burada ele geçirilmiş çeşitli insanlar yaratıklara dönüşmüş durumda ve bizim de amacımız bunları bu yaratık tiplemesinden kurtarmak olacak. Dolayısıyla oyunda bu amaç uğruna ilerliyor, elimizdeki silahı güçlendirebiliyor, yükseltebiliyor ve bunları ortadan kaldırmak için çeşitli hamleler yapabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok yaratık avlarsak ve ne kadar çok kişiyi kurtarabilirsek o kadar çok seviyemizi yükseltebiliyor ve elimizdeki silahın gücünü de arttırabiliyoruz. Diğer taraftan hayatta kalanların yeteneğini arttırmak için de karşımıza çıkan yaratıklara ortadan kaldırabiliyor ve bu hayatta kalanlarını seviyesinde arttırabiliyoruz.
 
Arka planda hareketli müzikler yer alıyor 

Oyunda bir yandan aksiyon ve macera içerisine dalış yaparken diğer yandan ise bu tarz yapımların olmazsa olmazı müzikler yer alıyor. Arka planda çeşitli ve hareketli müzikler bizlere sunuluyor ve bu aksiyon esnasında bu müziklerin dozu daha da artış gösteriyor. Dolayısıyla oyunun müziklerle beraber harmanlanması gayet güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu sayede oyuna kendimizi daha hızlı bir şekilde kaptırabiliyoruz ve ilerleme katedebiliyoruz. Siz de biliyorsunuz ki eski tarz atari yapımlarında bu tür müzikler oldukça yer buluyordu. Şimdi ise bu müzikleri  tekrardan dinleme vakti diyebiliriz.
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursam oyunda sürekli olarak karşımıza çeşitli yaratıklar çıkacak. Bu yaratıklar daha çok zombi türü olarak karşımıza bulunacak. Bu yaratıklar ortadan kaldırmak için elimizdeki silaha güveneceğiz ve bu silahlarla beraber bunları ortadan kaldırabileceğiz. Oyundaki bu karakterler aslında yaratıklar tarafından ele geçirilen insanlar. Tabii ki biz de bu amaç doğrultusunda hem yaratıkları ortadan kaldırmak hem de ele geçirilen insanları kurtarmak için farklı farklı bölgelere adım atabileceğiz. Adım attığımız bölgeler daha çok arena tarzı olarak karşımıza çıkacak ve bu arena tarzı bölgeler içerisinde sağdan soldan sürekli olarak yaratıkların geldiğini görebilecek ve kendimizi burada korumaya almaya çalışacağız. Sağdan soldan gelen tehlikelere karşı kendimizi korumak için de elimizdeki silahı ateşleyebileceğiz.

Elbette bu tarz oyunlar eski orijinal yapının yenilenmiş sürümleri olarak karşımıza çıkıyor ve çok oyuncuya hitap etmiyor. Bu tarz oyunlar daha çok aracde ve eski tarz ateri yapısını bünyesinde barındıran yapımları severlere hitap ediyor. Dolayısıyla bu oyunu da bu tarzı sevenlere öneriyorum ve muhakkak bir göz atmanızı ve şans vermenizi tavsiye edebilirim. Ancak bu tarz sevmeyenler ve uzak duranlar için elbette bu oyunlar dikkat çekici olmuyor ve eski tarz yapıyı da bünyesinde barındırdığından dolayı da yüksek grafikli ve animasyonlu bir içeriği ne yazık ki sizlere sunamıyor. Zaten oyunun böyle bir amacı da bulunmuyor.
 
 

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun herhangi bir demo sürümü bulunmuyor. Dolayısıyla deneme fırsatınız da ne yazık ki yok. Diğer taraftan oyunu tam çıkış günü belli değil ancak Steam sayfası üzerinde Haziran 2023 ibaresi yer alıyor. Bu oyun Haziran ayının içerisinde gelecek ancak tam günü belli olmayan yapımlardan biri.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc Demons Ate My Neighbors!
Last Labyrinth: Lucidity Lost, Switch için 24 Mayıs'ta Çıkıyor Uçak kazalarını inceleyeceğimiz yeni simülasyon oyunu: Plane Accident

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Demons Ate My Neighbors!
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız