Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead or Alive Dimensions Bazı Ülkelerde Çıkmayacak

Kadın karakterler güzel oldukları kadar iyi de dövüşüyorlar

     Team Ninja tarafından geliştirilen Dead or Alive serisi kaliteli bir dövüş oyunu olması bir yana güzellikleri ile isimlerinden söz ettiren kadın dövüşçüleri ile de göze çarpıyor. Bu dövüşçülerin çok sayıda hayranı olduğunu da biliyoruz.
 
     Serinin yeni oyunu Dead or Alive: Dimensions yakında 3DS ekranlarında görünecek, ama bazı ülkelerdeki oyuncular malesef oyunu oynama şansı yakalayamayacaklar. İsveç, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerde oyunun piyasaya sürülmeyeceği açıklandı.
 
    Bu kararın nedeni ise Kasumi, Koroke ve Ayane gibi karakterlerin 18 yaşından küçük olması ve bu karakterlerin 3D fotoğraflarının çekilebilmesiymiş. Figüre mode'da bu karakterleri her açıdan görebilecek olmak oyundaki karakterlerin cinsel yönünün kullanıldığını düşündürüyor olabilir.

     Bu ülkelerde 18 yaşından küçük gençleri pornografiden korumak için sert yasalar bulunuyor. Bu tür şeylerin de gençleri yönlendirmesinden korkuluyor olabilir.
 
     Oyunun bu ülkelerde tamamen piyasaya sürülmeyecek olması belki eleştirilebilir, çünkü oyuna yaş kısıtlaması getirilebilirdi. Buna rağmen Tecmo Koei'nin de kadın dövüşçülerinin cinsel yönlerini kullanıp ilgi çekmeye çalıştığını da görmüştük. O nedenle bu karara şaşmamak gerekiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamingeverything Dead or Alive Dimensions dövüş Tecmo Team Ninja Nintendo 3DS
Brink'in İlk Yaması Gelecek Hafta Yayınlanacak Modern Warfare 3'ten Yeni Multiplayer Bilgileri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hakimichi-kun

22.5.2011 00:37:50

0
]--İsveç, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerde oyunun piyasaya sürülmeyeceği açıklandı.-- Tecavüzün,kadına şiddetin,bilinçsiz seksin ,uyuşturucu kullanımının ve intiharın en çok olduğu ülkeler bu gibi şeylere dikkat ederler miymişmiş?!

The_Rahip

22.5.2011 00:27:34

0
Oyunlara son yıllarda ciddi yaptırımlar uygulanıyor. Yakın zamanda oyunlarda çok sağlam sansürlemeler olacak gibime geliyor.

MoYk

21.5.2011 17:36:36

+1
DOA Paradise'de zaten belli etti kendini dövüş olayı yoktu sadece kızların resimlerini çekiyodun çiçek vs. veriliyodu. Gerçekten cinsel yönden ilgi çekmeye çalışıyorlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead or Alive Dimensions
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız