Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

David Cage: Oyunların Mekanikleri Değişmeli

 
    Quantic Dream'in CEO'su ve yardımcı kurucusu David Cage, oyunların dinamiklerinin çok sıradan olduğunu belirtti.
 
    Oyunların başarılı olması için silaha ihtiyaç olmadığını vurgulayan Cage "İnteraktif bir oyun yaratmak demek sadece ateş etmek demek değildir." sözleriyle de kalıpların dışına çıkılması gerektiğinin altını çizdi.
 
    Konu hakkındaki açıklamalarına Limbo ve Flower örnekleriyle devam eden Cage " Endüstride etkileşimli oyunlar yanlış anlaşılıyor.. Örneğin Limbo ve Flower gibi oyunlar da var. Bunlar hiçbir ateş etme unsuru içermeden etkileşimlerle dolu bir dünya yaratmayı başarmış." dedi ve ekledi "Ayrıca yapımlarda her bölümde aynı şeylerin olması da çok sıkıcı. Oysa bence senaryoya göre her bölümde farklı bir şeyler görebilmeyiz."
 
    Ayrıca Cage, oyunlarda şiddet içeriğinin ise bulunabileceğini, ancak sadece şiddet olsun diye koyulan şiddet sahnelerine karşı olduğunu belirtti.
 
    Firmadan gelen bu açıklamalar, aslında gelecek oyunlara da ışık tutuyor. Anlaşılan Heavy Rain gibi senaryonun büyük önem taşıdığı oyunları görmeye devam edeceğiz.
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG Arabia David Cage Quantic Dream oyun mekanikleri Limbo Flower CEO senaryo
"Halo'dan Daha Büyüğü Yok" EA'dan Mass Effect 3 İçerik Tepkisine Yanıt
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

rambocuk

13.3.2012 16:48:04

0
heav rain oyun olarak bir devrim yapmıştı ve dramatik olarak birşeyler katıyordu insana bambaşkaydı herkez ister böyle oyunları ama sorun şurda para para para cok büyük masraf yapıp belli bir kitleye oyun yapmak kimsenin işine gelmiyor neyseki sony nin ex oyunları sayesinde fazla bi sıkıntı olmuyor

stun

13.3.2012 12:19:40

0
heavy rain , journey, deux ex :hr oyna ozaman... deux ex te öldurup oldurmemek sana kalmış .. journeyi bende oynamadım ama çok sakin ve dinlendirici gözukuyor... oynamam lazım..

S.P.E.C.I.A.L.

13.3.2012 04:14:06

0
kendimizin adam öldürüp öldürmediğimizden bahsetmiyorum normalde durumda o durumda biri kaç kişi öldürürdü diye soracaksın kendine oyunda da ona yakın birşey olmalı. sayı mantıklı seviyelerde kalmalı. burada sorun adam öldürme sayısının saçma olması değil amacı hikaye anlatmak olan hikaye modunun adam öldürmeyle dolu olması ve çok adam öldürmenin hikayelik hiçbir yanının olmaması. ben çok sayıda adam öldürüyoruz ve bu saçma diye değil, bu beni bayıyor diye, sıkıyor diye, hikaye kalitesine katkı sağlamıyor aksine zarar veriyor diye rahatsız oluyorum. çok adam öldürmek isteyen gitsin multiplayer oynasın veya hikaye modu dışındaki modları oynasın. binlerce adam öldürmeden de kahraman olabilirsin. hatta hikaye/senaryo kalitesi artacağı için hiç hayal edemeyeceğin kadar fazla keyif alırsın.

stun

13.3.2012 03:10:47

0
prequel oyun yapımcıları karakterlerı hıkaye ve olay akışı ile okadar iyi harmanlar ki o senin yönettiğin o kişiye can verirler sanki... ve sende sen yönetiyorsun diye hemen bağlanırsın... ve kaç bin kişi öldürdüm saçmalığını 1 sn bile düşünmessin :D sen gerçek hayatta kaç kişi öldürdüysek okadar öldürelim diyorsun.. o adam ( her hangi bir oyuncu) hayatı boyunca kimseyi öldürmediği için konsolu veya bilgisayarının başında adam öldürüyor... ve eğleniyor... askerler bf3 oynayınca tatmin olucagını mı sanıyorsun :D adam belki birlikte savaştıgı arkadaşını 2 saat sonra göremiyor... biz ezio nun 50 yıllık hayatını 3 oyunda oynadık... ve oynayan herkezde keyif aldıgını söyler... sen bi oyunlar niye var diye sor kendine :? herkez seçilmiş olmak ister kahraman olmak ister... ana konu olmak ister... oyunlarda bu olursun... herkez rahatlamak bi süreliğine bu dunyadan kopup biraz kahraman olmak ister... bunun ateş etmeklede ilgisi yok heavy rain çok iyiydi.. :D sana sadece karşı çıktığın şeyin doğru şekilde yürüdüğünden bahsediyorum

S.P.E.C.I.A.L.

13.3.2012 02:42:27

0
Benim yorumuma göre FPS'de ateş etme olmasın demek istemiyor. Gereken gerektiği gibi kullanılsın diyor. Atıyorum Half Life 2'de pek çok şey yapıyoruz, gerektiğinde ise ateş ediyoruz. Ateş etmek baymıyor. Ama çoğu FPS'lerde ne kadar çok adam öldürmen sağlanırsa daha iyi olacakmış gibi oyunlar yapıyorlar. Keza klasik savaş oyunları da aynı şekilde. Şimdi edeceğim cümle hoş durmayacak ama açıklamak için söylüyorum: Bir adam normalde ne kadar insan öldürebilirse oyunda da o kadar öldürebilmeli. Şu anda oyun yapımcılarının bol bol adam öldürmediğimiz oyunları başka ne şekilde dolduracağını bilmediğini düşünüyorum. Biraz da yapımcların oyuncuların bol adam öldürme beklentisini karşılama endişesini taşıdıklarını düşünüyorum. Oyun dünyası henüz hikayeye yeterince önem veren bir dünya olmuş değil. Daha kısa bir zamana kadar oyunlarda "boss" rezilliğinden kurtulamamıştık. Hala da tek tük oyunlarda sürmekte bu. Bazı son zamanlardaki en iyi oyunlar bile baygınlık derecesinde aşırı sayıda adam öldürme içeriyor. Bunların aşılması için yaratıcı olmaya çalışmak lazım. Aslında çok zor birşey değil. Kendilerine oyun yaparken belli sınırlar koysalar belki kolayca belki biraz zorlanarak ama mutlaka birşeyler ortaya çıkarabilirler. Her zaman daha fazla ve daha büyük daha iyi demek değildir. Ufacık birşey de olabilir ama bir eserin değerini birşeyi anlatışınızdaki başarınız belirler.

zero2900

12.3.2012 19:35:25

0
Harika konuşmuş. Heavy Rain gibi oyunları taklit etmek dahi zordur bunu Jurasic Park oyununda acı bir şekilde gördüm. Bir oyuncu olarak dileğim, oyunun diskinde bulunan içeriklerin dahi parayla satıldığı şu günlerde Quantic Dream kalibresinde yapımcıların artması ve örnek alınması.

Acness

12.3.2012 18:05:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: söny Fps dediğin ateş üzerine kurulu degılmı zaten bızde degısık oyunlar oynamak ısterızde bunun ıcın sözden daha fazlası lazım
Değil arkadaşım.Mesela Mirrors edge'de fps ama ateş etme üzerine kurulu değildi ;) Sadece mantıklarını zorlamaktan kaçınıyorlar.İstense çok farklı türlerde oyunlar gelebilir...

BSC Misafiri

12.3.2012 17:59:33

0
Heavy rain oynadığım en iyi oyundur. Ben oynarken eşimde film seyrediyor gibi izlemiş ve ilk defa bir oyundan zevk alarak dahil lmak istemiştir. BF3 oynarken ki tepkisi aynen şudur, off yaa sıkılmadın mı hep aynı hep aynı :))). Not: inglizce bilmeyen yanına bile yaklaşmasın. Bilen ve oynamamış olanlar dakka durmasın hemen alsın

Repercussion

12.3.2012 17:32:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: n3Xtg34r Heavy rain i oynamadım ama biliyorum arkadaşım. Exclusive oyun olunca oynamamış olmam doğal. başka varmı oyun dinamiklerine ilham kaynağı olacak bir oyunu ? Yapsında oynayalım demek istediğim o.
Fahrenheit. Multiplatformdur ve adamın bahsettiği tanıma aynen uyar...

söny

12.3.2012 17:31:28

0
Fps dediğin ateş üzerine kurulu degılmı zaten bızde degısık oyunlar oynamak ısterızde bunun ıcın sözden daha fazlası lazım

CrystalChamp

12.3.2012 17:11:35

0
Heavy rain i oynamadım ama biliyorum arkadaşım. Exclusive oyun olunca oynamamış olmam doğal. başka varmı oyun dinamiklerine ilham kaynağı olacak bir oyunu ? Yapsında oynayalım demek istediğim o.

Wayward Son

12.3.2012 17:05:45

0
Herkes Indıgo Prophecy ve Heavy Rain örneği vermiş ama bir de Omikron vardır bu adamların yaptığı ki, off off derim.

E4EN

12.3.2012 16:35:17

0
quote:

"İnteraktif bir oyun yaratmak demek sadece ateş etmek demek değildir."
işte bu sözler alkışa değer çünkü önceki yaptıkları oyunlara bakarsak Fahrenheit ve Heavy Rain silahların çok olmadığı hatta hiç yok bile denilebilir üstelik beni etkileyen en iyi oyunlarında bunların olduğunu söyleyebilirim Quantic Dream işi biliyo merak etmeyin çok iyi bir sonuç çıkartıcaklarına %100 eminim ;)

djomer05

12.3.2012 16:33:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: n3Xtg34r Lafla peynir gemisi yürümüyor. Yapsında oynıyalım o zaman.
Adamlar Heavy Rain i yaptılar. Her zaman gördüğün kır geç oyunu değil. Zaten oynamadığın belli oluyor...

aygun61

12.3.2012 16:32:12

0
Kardeşim fikrini belirtirsin güel hoş da, bütün oyunlar böyle olmalı diye bir şart sunarsan bu bencillik olur. O kadar kişi demekki böyle oyunları seviyor ki oynuyorlar. Dediği doğru ancak kendi görüşüdür tüm oyunlara bunu mal edemez.

Repercussion

12.3.2012 16:29:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: n3Xtg34r Lafla peynir gemisi yürümüyor. Yapsında oynıyalım o zaman.
Adam öyle 3 tane oyun yaptı daha ne yapsın?

Cityzens

12.3.2012 16:28:28

+2
Bence, 2013 sony yıkacak ortalığı !!! ... GOD OF WAR4 , the last of us , Quantic dreams'in yeni oyunu ,uncharted 4... gelirse offf aman allahım ... xbox mı ? pardon '' hello mu'' yok halo olması lazım.. evet :)

CrystalChamp

12.3.2012 16:26:23

-7
Lafla peynir gemisi yürümüyor. Yapsında oynıyalım o zaman.

aydogdu1453

12.3.2012 16:14:10

0
Adam Haklı.İyi seyirler.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız