Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cult of the Lamb için Yeni ve Güncelleme Geliyor

 
 
Önderlik edebileceğiniz ve kendi topluluğunuzu oluşturabileceğiniz Cult of the Lamb için yeni ve ilgi çekici bir güncelleme geliyor. Ücretsiz olarak sunulacak olan yeni güncelleme ile beraber şimdiye kadarki en büyük ve en kötü düşmanların bizleri bekleyeceğini söyleyebiliriz.
 
Yeni güncelleme oyuna ek geliştirmeler getiriyor 
 
 
 
Devolver Digital ve geliştirici Massive Monster tarafından oyunculara sunulan Cult of the Lamb, 11 Ağustos 2022 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi. Oyun o günden bu yana 3,5 milyon satışı aştı. Sins of the Flesh adlı güncelleme ile beraber oyuna yeni bir soluk getirilmek isteniyor. Bu yeni güncelleme 16 Ocak tarihinde oyuncuları bekliyor.
 
Sins of the Flesh ile beraber topluluğunuza ait yeni görevler, özellikler, oyun için iyileştirmeler, ilgi çekici ödüller ve kaynaklar gelmeye hazırlanıyor. Ek içeriklerle beraber oyunun kapısını daha da genişletilmek isteniyor. Oyun son olarak Steam sayfası üzerinden 12,49 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor.
 
Güncelleme fragmanı 
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Dikkat çekici grafikleri ve sanat tarzı ile karşımıza çıkan oyunda gerçekten de ilgi çekici detaylarla karşılaşabiliyor ve burada unutulmayacak karakterler yer alıyor. Oyunun çizgi tarzı ve animasyonları oldukça tatlı ve bir hayli eğlendirici. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bir süre boyunca bu tarz grafiklerle ve renkli unsurlarla karşılaşabiliyor ve burada gerçekten de güzel bir deneyim elde edebiliyoruz. Aynı zamanda etrafta bulunan ortamın ne kadar canlı olduğunu görebiliyor ve canlı ortamlara doğru geçiş yapabildiğimiz yapımda açık bir dünyayı keşfedebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfettiğimiz esnada farklı karakterlerle tanışabiliyor, aynı zamanda farklı düşmanlarla karşılaştığımız kısımlarda onlarla bir mücadeleye girişebiliyor, yakın dövüş saldırıları ile beraber onları ortadan kaldırabiliyor veya farklı dostlarla karşılaşarak onları topluluğumuza davet edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bir süre boyunca farklı unsurlarla karşılaşabilir ve gerçekten de üst düzey oyun içerikleriyle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyun içerisinde bir oyuncu olarak karakterimizi kontrol ediyor ve sadık bir kitle oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Burada dini unsurların ön planda olduğuna göre biliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı dini topluluklar ve tarikatlar yer alıyor. Bu toplulukları elbette birçoğunu ortadan kaldırmak için çeşitli hamleler yapmak durumunda kalıyoruz ve kendimize ait ve bize sadık bir topluluk oluşturmak buradaki temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda bir kitle oluşturarak farklı şekillerde topluluklara karşı gelmeye çalışıyor, bölge içerisinde kendi bütünlüğümüzü ve himayemizi daha da üstün konuma getirmeye başlıyor ve sahte önderlerin burada ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyoruz.
 
Kendi tarikatımızı ve topluluğumuzu kurabileceğimiz ve sadık takipçileri peşimize takabileceğimiz yapım içerisinde tek gerçek topluluğun bizim olduğuna kanaat getirmeye başlıyor ve oyunda yaptığımız hamlelerle beraber de bu topluluğu daha da üst konumlara getirmeye başlıyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu topluluktan elimizden geldiğince faydalanmaya çalışıyor, topluluğumuza yeni üyeler çekmeye başlıyor, etraftaki toplulukları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve sahte topluluk liderliğini ortadan kaldırarak o topluluğun tamamen yok olmasını sağlayabiliyoruz. Bu da oyundaki temel amaçlarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Zaten oyunun adından da anlaşabileceği gibi kült bir topluluk buradaki temel hedeflerimizden biri.
 
 

Oyun içerisinde bildiğiniz üzere zindan temelli bir yapı yer alıyor ve farklı zindanlara doğru ilerleyerek buraları keşfetmeye başlıyoruz. Hem etrafı keşfetmeye çalıştığımız hem de çeşitli kaynaklar toplayabildiğimiz yapımda kendi bölgemize inşa etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Zindanları temizlemek elbette bu oyun içerisinde diğer hedeflerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Zindanları temizleyerek buradan farklı kaynaklar elde edebiliyor, farklı düşmanlarla ve topluluklarla karşılaşabiliyor, onları ortadan kaldırmak için farklı beceriler kullanabiliyor ve daha fazlasını bu oyun özelliğinde gerçekleştirebiliyoruz. Zindan temelli yapı ile beraber farklı zindanlara adım atmak elbette oldukça zorlu bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor. Çünkü burada yapacağımız hamlelerle beraber çeşitli fedakarlıklar vermek durumunda kalabiliyoruz. İnancımızı yükseltmek ve daha da güçlendirmek için burada kendi topluluğumuza üyeler kabul etmeye çalışıyoruz.
 
Zindanları temizleyerek buralarda sahte önderlerin tamamen yok olmasını sağlayabiliyor ve bu diyar içerisinde kendi topluluğumuzu kurarak bir bedel ödemek durumunda kalıyoruz. Yok olmaktan kurtaracağımız ve bu dünya içerisine tekrardan büyük ve güçlü bir topluluk doğacağımız yapımda kendi düşüncemize, fikrimize ve inancımıza etrafa yaymaya çalışıyoruz. Bu dünyaya hakim olmaya başlıyoruz ve tüm inançsızları burada ortadan kaldırmak temel hedeflerimizden biri olarak önümüze seriliyor.
 
Oyun içerisinde diğer taraftan dini ritüeller gerçekleştirebiliyor ve tanrılara kurban verebiliyor, hainlik düzenleyebiliyor, ritüeller yapabiliyor, topluluğun inancını güçlendirebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyor. Bu, oyun içerisinde yer alan mekaniklerden birkaç tanesidir. Topluluğumuzu oluşturduktan sonra, elbette buradaki inancı güçlendirmek ve yükseltmek için farklı girişimlerle beraber hamleler yapıyoruz. Burada, topluluğun inancını yükseltmek için çeşitli ritüeller yapmaya çalışıyoruz, topluluktan gelen geri bildirimleri önemsiyoruz, tanrıları adak adamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve inancı bu şekilde daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Topluluğun belli bir inanç sistemi bulunuyor. Bu sistemi ne kadar yükseltirsek, o kadar çok sadık bir kitleyi yakalamış oluyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca bu ritüelleri gerçekleştirmek ve adaklar adamak oldukça önem arz ediyor. Bunlarla beraber de kendi topluluğumuzu daha da güçlendirebiliyor ve böylece daha farklı görevlere çıkabiliyoruz. Hem bu şekilde ne kadar kalabalık olursak, o kadar çok güçlü konuma gelebiliyor ve böylece sahte önderleri indirmek daha da basit bir hal alabiliyor.
 
 

Oyun içerisinde diğer taraftan, etrafı keşfederek ve zindanlardaki düşmanları alt ederek çeşitli kaynaklar toplayabiliyoruz. Çeşitli kaynaklarla beraber kendi bölgemizi, yani üssümüzü burada inşa edebiliyoruz. Bu üs ile beraber elbette kendi bölgemizde daha korunaklı hale gelebiliyor, yeni binalar inşa etmek için bu kaynaklardan yararlanabiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Kendi güruhumuzu toplayabileceğimiz ve bu güruh ile beraber inançsızları ortadan kaldırabileceğimiz bir yapının burada olduğundan söz edebiliyoruz. Macerayı atlayabiliyor, kendimizi tehlikeli bulduğumuz ve tekinsiz gördüğümüz yerlere doğru ilerletebiliyor ve burada dini topluluğa olan bağlılığımızı kanıtlayabiliyoruz. Bedel ödemek zorunda olduğumuz gizemli bölgelere doğru atıldığımız ve tek gerçek tarikat olmak için elimizden geleni yaptığımız oyun içerisinde ilgi çekici detaylarla beraber karşılaşabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca kendi dinimizi yaymaya başlıyoruz. Oyunda gerçekten de farklı bir yapının olduğundan elbette söz edebiliyoruz. Çünkü farklı temasıyla ve yapısı ile beraber karşımıza çıkan bu yapımda arka plandaki tema ve hikaye oldukça sert bir şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla, bu tarz oyunlardan ve temadan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz diyebiliriz.

Oyun içerisinde bunun dışında yine dini topluluğumuzu daha da yükseltmek ve yüceltmek için çeşitli vaazlar verebiliyor ve kendi dinimize ve inancımızı burada yaymaya çalışıyoruz. Rastgele oluşturulmuş bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımında her bir oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimle beraber de kendi deneyimimizi özelleştirebilir ve farklılaştırabiliriz. Dolayısıyla, bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir yeni yapım içerisinde farklı harita içeriği ile karşılaşabilir, farklı ortamlara doğru adım atabilir ve farklı nesnelerle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde aynı şekilde kendi hakimiyetimizi daha da güçlendirmek durumunda kalıyoruz. Diğer liderleri burada ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Her topluluğun burada farklı özellikleri karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla, burada düşman sürüleriyle beraber savaşabileceğimiz ve dünyayı keşfedebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Dünya içerisinde gerçekten de farklı düşmanlar karşımıza geliyor ve bu düşmanların da farklı saldırı stilleri, inançları, toplulukları ve daha fazlası yer alıyor. Onları ortadan kaldırmak için de farklı hamlelere başvurabiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan düşman güçleriyle savaşırken, elbette kendi gücümüzü de burada ortaya çıkarmaya çalışır ve aynı zamanda diğer topluluktaki üyeleri kendi safımıza katmak için hakimiyetimizi burada daha da kalıcı hale getirmeye çalışırız. Çünkü oyun içerisinde yapacağımız hamleler dünyayı etkileyen cinsten olarak karşımıza gelir. Bu hamlelerle beraber burada topluluğumuzu ne kadar güçlü olduğunu ve ne kadar kalıcı olduğunu göstermeye çalışırız. Ne kadar çok kitle toplayabilirsek ve ne kadar çok reklamımızı yapabilirsek o kadar çok insana ulaşabilir ve böylece daha fazla üyeyi kendi bünyemize çekebiliriz. Aynı zamanda ne kadar üye toplayabilirsek o kadar çok güçlü konuma gelebilir ve diğer topluluklar da birçok noktada bizlere biat etmeye başlar. Rakip toplulukların önderliğini ortadan kaldırmaya çalıştığımız yapımda zindanlara geçiş yapabilir ve bu zindanlarda yer alan topluluk liderlerini ortadan kaldırmaya çalışırız. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de bu önderlerle kapıştığımız ve savaştığımız patron savaşları yer alır. Elbette patron savaşları oyun içerisinde daha zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırır ve bu önderleri ortadan kaldırmak için de farklı hamlelere başvurabiliriz.

Oyun içerisinde kendi topluluğumuzu oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyulur ve topluluğumuza eğitebileceğimiz bir mekaniğinin de burada olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim oyunda 4 farklı dinin temel unsurları yer alır ve bu unsurlarla beraber de çeşitli sırları açığa çıkarmak için büyük görevleri atılabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı inançlarla beraber karşılaşabilir ve her bir inanç türü ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu yolculuk boyunca inanmayanları elbette kenara ayırabilir, onlarla beraber münakaşaya girebilir, onlarla büyük mücadelelere girerek kendi safımıza katmaya çalışırız. Topluluğu aydınlatmak için elimizden geleni yapmaya koyulur ve çeşitli hainlikler düzenleyerek bu inançsızları daha da inançlı hale getirmeye başlarız. Elbette oyunda yapabileceklerimiz oldukça geniş bir şekilde burada bulunuyor ve bu yapabileceklerimizle beraber de farklı üyeleri kendi bünyemize katabilir ve oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi topluluğumuzu geliştirmek, yükseltmek, aynı zamanda binalar dikmek tamamen temel hedef olarak bizlere aktarılıyor.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, kendi topluluğumuzu oluşturabileceğimiz, kendi bölgemizi geliştirebileceğimiz ve farklı üyeleri topluluğumuza dahil edebileceğimiz yapım içerisinde inananlar ve inanmayanlar olarak farklı tarzı karakterleri yer alır. İnanmayanlar olarak yer alan bir güruh sürekli olarak karşımıza çıkabilir ve onları kendi topluluğumuza çekmeye çalışırız. Oyunda ne kadar çok güçlü olabilirsek ve ne kadar çok topluluğumuza üye çekebilirsek o kadar çok diğer toplulukların önderliğini ortadan kaldırabilir, onların üyelerini kendi safımıza katabilir ve daha fazla hamleler gerçekleştirebiliriz. Aynı zamanda etraftan kaynaklar toplayabilir, bu kaynaklarla beraber kendi bölgemize daha da genişletebilir, inşa etme mekanikleriyle beraber farklı yapılar dikebilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendi topluluğunuzu oluşturmak ve kendi düşüncelerinizi yaymak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyunun Steam sayfası üzerindeki incelemelere bakacak olursak oldukça olumlu bir etikete sahip olduğunu görebiliriz. Aynı zamanda oyunu standart sürümü 12.49 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve oyuna sahip olmak istiyorsanız da satın alıp kütüphanenize eklemeniz gerekiyor. Üstten görünümlü yapısı ile beraber karşımıza gelmeye hazırlanan oyun gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere sunuyor ve yeni bir maceraya atılmak ve kendinizi renkli bir mücadele içerisinde bulunmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyunda diğer taraftan yeni güncelleme içeriği ile beraber de daha gelişmiş sistemler ile karşılaşabiliyor ve kendi deneyiminizi daha da özelleştirebilir ve yükseltebiliyorsunuz. Ek olarak oyun hemen hemen her sistemde oynanabiliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu aksiyon macera roguelike
Hogwarts Legacy'den Büyük Başarı: Satışlar 22 Milyonu Aştı Xuan Yuan Sword: The Gate of Firmament Playstation 5 Konsoluna Geliyor

Starter50000Sen

3.3.2024 19:44:09

0
Oyun Playstation da indirime girmiş. Oyun nasıl oynayan varsa değerlendirme yazabilir mi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cult of the Lamb
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız