Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom, Ray Tracing seçeneğini üç farklı oyundan sessiz sedasız kaldırdı

 
 
Yakın zamanda Capcom, oyunculara sunduğu hayatta kalma aksiyon macera oyunları Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake ve Resident Evil 7'nin PC sürümlerini güncelledi. Ancak bu güncelleme bir şeyleri eklemek yerine tam aksine çıkarma işlemiydi. Yama notlarına göre bu üç oyun artık PC'de Ray Tracing teknolojisini desteklemiyor.
 
Ray Tracing seçeneği üç farklı oyundan sessiz sedasız çıkarıldı
 
 
 
Işın izleme yani Ray Tracing, oyundaki ışıkları gerçek zamanlı olarak oyunculara sunuyor ve böylece daha gerçekçi bir deneyimi sunabiliyor. Bu teknoloji elbette PC'yi daha fazla yoruyor ve düşük sistemli PC'lerde kasmalara sebep olabiliyor. Elbette bu seçenek opsiyonel olarak karşımıza çıkıyor ve istediğiniz zaman açıp kapatabiliyorsunuz.
 
Capcom geldiğimiz noktada yeni bir güncelleme ile Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake ve Resident Evil 7'den bu özelliği kaldırıyor ve bu özelliğin bazı işlerine engel olduğunu öne sürüyor.
 
Öte yandan üç oyun Temmuz 2023'ten itibaren sadece DX12'de çalışacak. Temmuz ayına kadar oyunlar DX11 ile oynanabilecek. Ray Tracing seçeneklerini belirtilen oyunlardan kaldıran Capcom bu güncelleme ile beraber AMD'nin FSR teknolojisi gibi yeni grafik ayarlarını dahil etti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Resident Evil 2 Resident Evil 2 Remake Remake Capcom R&D Division 1 PC PS4 Xbox One korku Raccoon City Yoshiaki Hirabayashi
Legend of Zelda: Tears of The Kingdom'ın yeni reklam videosu sızdırıldı The Last of Us Part I PC için yeni ve büyük bir güncelleme yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.4.2023 11:31:43

0
Capcom'un RE Engine motoruyla yaptığı oyunların hiçbirinde ne PC ne konsolda Ray Tracing özelliği olması gerektiği gibi çalışmıyor, beceremiyorsan kaldırmak daha mantıklı, konsoldan da kaldırırlar diye düşünüyorum, konsolda da bozuk çalışıyor Ray Tracing.

BSC Misafiri

18.4.2023 00:07:00

0
Daha 2-3 hafta önce Resident Evil 2 ile 3 ü alıp RTX ile bitirmiştim. RTX olmadan yerdeki yansımalar bozuk gözüküyor, karakter nişan aldığında karakterin arkasında kalan yansımalar piksel piksel yok sayılıyor yapay bir yansıma oluyor hiç güzel durmuyor. RTX 3070TI lı sistemde fazla VRAM yemesi dışında pek sorun yoktu.

BSC Misafiri

16.4.2023 23:16:23

0
bu teknolojide sağlam patladı yalnız.

BSC Misafiri

16.4.2023 21:26:57

0
Ray tracingi kaldırmak için benim bu oyunları satın almamı mı bekledin capcom?? Oğlum yeni çıkmamış oyun bunlar, bıraksana herkes isteğine göre oynasın. Şu saatten sonra şu oyunlara güncelleme getirsen ne değişir de ray tracing bazı işlerimize engel oluyor diyorsun? Kıl kıl işler yaa

BSC Misafiri

16.4.2023 19:16:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: Fearless_tr Oyunun definiton editionlarini saticaklardir ondan kaldirmislardir
Resident Evil 3 Remake Definitite Complete Anniversary Super Deluxe Gold Ultimate Game of the Year Edition Bu şekilde olur mu olmaz mı bilinmez ama bu işe bir dur demek gerekiyor. En son çıkan Resident Evil 4 Remake sürümünde para ile hile satmaya başladılar. Artık tek oyunculu oyunlar bile p2w olmaya başladı, devran değişti.

Fearless_tr

16.4.2023 17:59:33

0
Oyunun definiton editionlarini saticaklardir ondan kaldirmislardir
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil 2: Remake
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız