Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Call of Duty: Modern Warfare III Çıkışa Hazırlanıyor: Zombi Modu ve Dahası

 
Sledgehammer Games tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanacak olan nişancı, aksiyon, savaş oyunu Call of Duty: Modern Warfare III, 10 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Rekor kıran bir seri oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde geçtiğimiz süreçte birçok yeni oynanışı videoları yayınlandı ve yapılan etkinlikler kapsamında da bu oynanış videoları bizlere sunuldu. Oynanış videoları ile beraber elbette beklentiler bir hayli yüksek olmaya başladı ve bu oyunu bekleyen bir hayli yüksek kitle bulunuyor. Hem hayranlara hem de yeni oyunculara hitap etmeye çalışan oyun içerisinde hem tek oyunculu bir hikaye modu hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Oyunda aynı zamanda farklı modlarla beraber de buradaki yerimizi almaya koyuluyor ve yeni haritalar ve açık dünya zombi deneyimi de bu yapım içerisinde yer bulunmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Oyun şu anda ön siparişlere açık durumda yer alıyor ve bu oyunu eğer ön sipariş verirseniz bazı ek paketlere ve farklı görünümlere sahip olabiliyorsunuz. Bu ön siparişler kapısında şunları kazanabiliyorsunuz;
 
- Senaryoyu bir hafta kadar önce oynama fırsatı* 
- Call of Duty®: Modern Warfare® II ve Warzone™ arenalarında içeriklere anında erişim. Ayrıca lansmanla birlikte Modern Warfare® III arenalarında da kullanılabilir.
-- Soap Operatör Paketi**
-- Zombi Ghost Operatör Görünümü**
 
Yeni bir tehdit baş gösteriyor 
 
Yeni bir tehdide karşı gelebileceğimiz ve ikonik karakterlerin yer alabileceği yapım içerisinde Call of Duty: Modern Warfare II oyununun hikayesinin devam burada bizlere aktarılmak isteniyor. Oyun içerisinde Yüzbaşı Price ve Görev Timi 141 ile beraber ilerleyebiliyor ve burada farklı operasyonlara beraber katılabiliyoruz. Oyunda yeni ve büyük bir tehdit karşımıza çıkıyor ve aşırı milliyetçi ve savaş suçlusu olan Vladimir Makarov ile bu oyun içerisinde yer almaya başlıyoruz. Oyunda yer alan bu suçlu ile beraber karşılaşabiliyor, onun bizlere kurduğu tuzakları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve en çetin mücadelenin ortasına giriş yaptığımız yapım içerisinde elbette operasyonlarla beraber takımımızı yani ekibimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde ilerlediğimiz kısımlarda bizlere farklı görevler veriliyor ve her görev içerisinde yapabileceğimiz farklı taktikler bulunuyor. Oyunda öncelikle sinematik bir nişancı ve aksiyon deneyimi bizlere aktarılıyor ve bu deneyimle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu deneyimde gerçekten ilgi çekici sinematikler ve operasyonlar bizlere aktarılıyor ve kendimizi gerçekten bu oyun içerisinde gerçek hayatta olduğu gibi bir operasyonda hissedebiliyor ve böylece oyunda ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
Farklı silahlarla operasyonlar 
 
 
 
Oyunda farklı silahları elimize alabiliyor, silahlardan tabancalara keskin nişancı tüfeklerinden el bombalarına kadar çok geniş kapsamlı silah kütüphanesi ve cephanesi arasından seçim yapabiliyoruz. Dolayısıyla görevler içerisinde bizlere en iyi şekilde gelecek olan silahları elimize alabiliyor ve silahlar arasında da burada geçiş yapabiliyoruz. Nitekim oyunda öldürdüğümüz düşmanların da silahını elimize alabiliyor ve burada değiştirebiliyoruz. Dolayısıyla bu durum tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor.
 
Yapım içerisinde görevlere atılırken farklı taktikler ve stratejiler benimseyebiliyor ve bir bölgedeki düşmanlara ve düşman grupların ortadan kaldırmadan önce öncelikle onlara kendi yaklaşımınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Örneğin bir bölgede yoğun bir düşman faaliyeti bulunuyor, bu bölgedeki düşmanları gizlice arkalarından yaklaşarak tek tek öldürebiliyor veya doğrudan aksiyona geçiş yaparak bunları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde seçim yapacağınız çeşitli yaklaşımlar ve görevler arasında ise bu tarz seçimlerle beraber ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde ayrıca farklı farklı taktiklere yelken açıyor ve her biri oyuncu burada farklı taktik benimseyebiliyor ve böylece oyundaki yerini alabiliyor. Ek olarak burada görevleri tamamlayabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda bu gibi özgürlüklerin olması oldukça önem arz ediyor. Çünkü bunlarla beraber de gerçek anlamda tam bir savaş senaryosu içerisine dahil olabiliyor ve bu senaryo modu içerisinde farklı değişiklikler yapabiliyor ve aynı zamanda kendi hamlelerimizi burada ortaya çıkarabiliyor ve gerçekleştirebiliyoruz.
 
Rekorlar kıran ikinci oyunun devamı olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde serinin aynı zamanda 20. yılı kutlanıyor. İlk oyundan bu yana 20 yılın geçmesiyle beraber elbette gerçekten de bu zamana kadar başarıyla gelen bir serinin burada olduğunu görebiliyor ve bu seri içerisinde de hala yeni oyunların geliştirildiğini biliyoruz. Serinin bu devam oyunu içerisinde 2009 yılında çıkış yapan ilk oyunun  devamı bizlere aktarılmak isteniyor ve hem tek oyunculu hem de çevrimiçi unsurlarla beraber çeşitli sezonlar bizlere aktarılmak isteniyor. Seri içerisinde yer alan oyunları siz de biliyorsunuz ki elbette hem tek oyunculu bir deneyimle beraber oyunun ana hikayesini tamamlayabiliyor hem de çevrimiçi unsurlarla beraber de aynı şekilde diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor ve sezon sezon yeni içeriklerle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Çevrimiçi sezonlar kapsamında oyunculara farklı oyun için ödüller verilebiliyor ve burada aksiyonun dozu sürekli olarak artış gösteriyor ve aynı zamanda bu unsurlar arasında 12 yepyeni klasik harita bulunuyor ve burada 6'ya 6 bir şekilde takımların kapışmasına görebiliyoruz. Dolayısıyla burada diğer takımlarla yani gerçek oyuncularla beraber kapışabiliyor ve kendi ekibinizi burada oluşturabiliyorsunuz .Elbette burada oluşturduğunuz ekip oldukça önem arz ediyor ve yanınıza arkadaşlarınızı bu oyun dahilinde davet edebiliyor ve lobinizi burada istediğiniz şekilde oluşturabiliyorsunuz. Aynı şekilde sezon içerikleriyle beraber de ne kadar çok maç kazanırsanız o kadar çok ödülün ve seviyenin sahibi olabiliyor ve böylece kendinizi de aynı zamanda geliştirebiliyorsunuz.
 
Yeni bir açık dünya zombi deneyimi 
 
Bunun dışında oyun içerisinde yepyeni bir açık dünya zombi deneyimini bulunuyor. Seri kapsamında ilk kez karşımıza çıkmaya hazırlanan Bu açık dünya zombi deneyimi gerçekten de bizlere farklı bir deneyim sunmak istiyor. Oyun içerisinde zombi temasına uygun bir harita bulunuyor ve buralarda timlerle beraber birlik olabiliyor ve diğer oyuncularla beraber birlik oldunuz bu kısımda aynı şekilde devasa zombi ordularına karşı mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Burada zombi ordularına karşı istediğiniz silahla  mücadele edebiliyor, hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve sizlere verilen görevleri burada yapmaya çalışıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda birlik olmak takımınızla beraber iş birliği içerisinde ilerlemek, koordine sağlamak ve iletişim halinde olmak oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Genel olarak baktığımız zaman bizlere tatmin edici bir deneyim sunmayı hedefleyen yapımda farklı görevler çıkabiliyor ve burada istediğiniz bir şekilde görevleri tamamlayabiliyoruz.. Bu kısımda elbette bazı bölümlerde tek başınıza bazı bölümlerde ise senaryo gereği takımımızla beraber ilerleyebilir ve ikonik anlarla ve sinematik sahnelerle beraber de karşılaşabilirsiniz.
Oyun daha çok sinematik sahneleri bünyesinde barındırdığından dolayı heyecanlanacağımız anları karşımıza çıkarması gerekiyor. Dolayısıyla oyun kapsamda bizlere sinematik bir yapıyı sunmayı hedefliyor ve genel olarak da sinematik anlamda gerçekten de oyuncuların heyecanlanacağı içerikleri bizlere aktarıyor. Sinematik konusunda  oyuncular genel olarak bu oyundan şüphe duymuyor.
 
Oyunda zombilerin farklı mekanikleri karşımıza çıkıyor ve bu zombileri ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara ve patlayıcılara davranabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda üzerimize akın akın gelen zombileri burada ortadan kaldırmak için hem ekibimizin sırtını kollayabiliyor hem de bizlere verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Mücadele edip hayatta kalmaya çalışacağımız yapının içerisinde yepyeni bir zombi hikayesi bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda bu modun içerisinde de bir hikaye deneyimi bizlere sunuluyor ve bu hikaye deneyimini de arkadaşlarımız ve diğer oyuncularla beraber de sona erdirebiliyoruz. Dolayısıyla zombi deneyimine adım atabileceğimiz yeni bir modun burada olabileceğini söyleyebiliyor ve gerçekten de ilgi çekici bir içeriğin bizlere aktarılacağını şimdiden söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Tüm bunların dışında elbette seri içerisinde bildiğiniz üzere hikaye anlatımı ve görev unsurları ön plana çıkıyor. Seri içerisinde yer alan ve daha önceki oyunlarda bulunan mekanikler aynı şekilde bu oyunda da bulunuyor ve özellikle oynanış videolarından gördüğümüz kadarıyla da silahları vuruş hissiyatı ve tepmesi gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor ve burada gerçekten de çatışma anlamında güzel bir ortamın ve atmosferinin olduğunu şimdiden görebiliyoruz. Zaten seri içerisinde yer alan oyunlar gerçekten de bizlere güzel anları ortaya çıkarıyor ve serinin yeni oyununda da bu tarz atmosferleri ve ortamlarının olduğunu belirtebiliyoruz.
 
Steam sayfası 
 
10 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında serinin devam oyununa da adım atmak istiyorsanız da şu andan itibaren oyunu ön sipariş verebilir ve oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Oyunun Steam sayfası üzerindeki fiyatlarına bakacak olursak standart sürüm fiyatı 2000 Türk lirasından, Kasa sürüm fiyatı ise 2800 Türk lirasında karşımıza çıkıyor. Elbette fiyat bazında bakacak olursak oldukça pahalı bir fiyatlandırma ile beraber biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve ne yazık ki bu oyunu oynayacak azınlık bir kitlenin olabileceğini şimdiden söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Nitekim fiyat konusunda oyunu eleştirecek olursak gerçekten de yüksek bir fiyatlandırma ile beraber karşı karşıyayız ve bu oyuna ne yazık ki her bir oyuncu ulaşamayacağına şimdiden belirtebiliyoruz. Elbette yüksek fiyatlandırma ile beraber karşıma çıkmaya hazırlanan bu yapımda hikaye kapsamında bizlere kısa bir deneyim sunacağını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu fiyatla beraber bu içeriği oyuncular için yeterli olup olmayacağı da eleştirilen konular arasında yer alıyor.
 
Peki siz bu oyun ve fiyatlandırma politikası hakkında neler düşünüyorsunuz? Bunları yorumlar kısmında belirtebilir ve düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz. Sizce oyna fiyata ne kadar olmalıydı?
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
aksiyon macera nişancı hikaye fps
The Walking Dead: Destinies Bizlere Neler Sunuyor? Tüm Detaylar Karakter Odaklı Duet Night Abyss Yakında Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xXBerkanXxD

30.10.2023 10:28:22

0
Hali hazırda Call of Duty MW2 oyuncularına umarım zombi modu sunulur ama Activision'ı tanıyorsam kesinlikle bu modu MW3'e özel tutacak ki satmak için bahane sunabilsinler. MW3'ü yeni bir oyun gibi duyuruyorlar ama Open Betasına katılmış biri olarak tamamıyla MW2'ye gelen bir MW3 hikâye DLC'si ve multiplayer'ı biraz elden geçirilmiş bir update'den ibaret. Free to Play Warzone kısmına zombi içeriği eklenirse anca o zaman deneyimleyeceğimizi zannediyorum oda süreli etkinlik olarak olur...

alex59

29.10.2023 16:36:51

0
Call of Duty 3 pc için çıkmadı o zamandan beri tek bir oyununu dahi almadım. 
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call of Duty: Modern Warfare II
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız