Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Call of Duty Modern Warfare Geliştiricisi Oyunun Politik Olmadığını Söylüyor

 
Call of Duty Modern Warfare ilk duyurulduğunda Infinity Ward oyunda ilham alınan noktalardan birinin YPG yani Suriyeli terör örgütü olduğunu ve baş karakterlerden birinin YPG'nin kadın kolu YPJ'den olacağını söylemişti.

Game Informer dergisi ile röportaj gerçekleştiren hikaye modu oynanış yönetmeni Jacob Minkoff ve hikaye anlatımı yönetmeni Taylor Kurosaki tarafından belirtilene göre, Call of Duty Modern Warfare politik bir oyun değil.
 
Jacob Minkoff: "Politik bir oyun olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar bundan farklı anlamlar çıkarmaya çalışıyor. Bu politik bir oyun mu, sorusu aslında hiç bir anlam ifade etmiyor bir kere politik kelimesi sizin için ne ifade ediyor? Bugün içinde yaşadığımız dünyanın jeopolitiği ile ilgili konulara değiniyor muyuz? Kesinlikle evet çünkü bu Modern Warfare'ın konusu. Belirli hükümetlerle ilgisi olan bir hikaye mi anlatıyoruz? Hayır. Öyleyse eğer Trump'ın oyunun içinde olduğunu soruyorsanız? Hayır değil."
 
Jacob Minkoff amaçlarının oyunda farklı bakış açıları sunmak olduğunu, oyuncuların farklı grupların neden savaştıklarını anlamalarını, onları bu duruma sokan şeyin ne olduğunu görmelerini ve oyuncuların bu konuda empati yapmalarını istediklerini belirtti.
 
Taylor Kurosaki: "Bu tip sorular geçtiğimiz 50 yıldır soruluyor. Sömürgecilik, işgal, bağımsızlık ve özgürlük gibi kavramlar hakkında konuşuyoruz. Belki bu kavramları özellikle söylemiyoruz ama içinde bulunduğumuz dünya bu. Aynı şeylerden bahsederek Amerikan Devrimi döneminde geçen bir oyun da yapabilirsiniz."
 
Taylor Kurosaki insanların tamamen iyi ya da tamamen kötü olmadıkları kavramları keşfetmek istediklerini ve insanların zafere ulaşmak için ne yapacaklarını ele almak istediklerini belirtti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dualshockers Call of Duty: Modern Warfare Activision Infinity Ward
Epic Games: "Loot-Box Konusunda Eskisinden Daha Şeffaf Olacağız" Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville İsim Hakkı Tescillendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

15.8.2019 04:12:34

0
quote:

Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET::: Bu kabul edilemez... Bir twitch yayıncısı olarak bu oyunu oynamayacak ve türkçe altyazı hazırlamayacağım.
hocam twitch adınız ne?

BSC Misafiri

14.8.2019 16:27:10

0
Bu oyun ülkemizde yasaklanır.Yasaklanmalı da ! Bu paçavraları sempatik gösterecek, oyuncuların vicdanları üzerinden propaganda yapacaklar. Amaç bu değil olsa da buna hizmet edecek olması bence yasaklanması için geçerli bir sebep. Yasaklamalara her ne kadar karşı olsam da bu konu çok farklı.

:::LOSTPLANET:::

14.8.2019 07:36:41

0
Bu kabul edilemez... Bir twitch yayıncısı olarak bu oyunu oynamayacak ve türkçe altyazı hazırlamayacağım.

Akasha_Ether

12.8.2019 15:08:27

0
Muhtemelen düşman Türk askeri olacak. Bizim klavye delikanlısı milliyetçi gamerboylar zevkle öldürürler artık.

Johnny Silverhand

12.8.2019 01:59:06

0
Benim en çok merak ettiğim bu oyun Türkiye'de çok satacak mı?

Source

11.8.2019 21:47:41

+2
Arkadaşım Battlefield 1'de Osmanlı'ya saldırdırıyorduk doğru ve bu savaş yaşandı ve bizim zaferimiz ile sonuçlandı oradaki şehitlerimiz olmasa bizlerde burda olmazdık o savaşta ki sonuç belli ve bunu tarihten kimse silemez. Burada ki durum çok daha farklı sınırımızda ki ülke Suriye şuanda iç savaş döneminde ve ülkenin geleceği şuan için belirsiz, Türkiye çok uzun zamandır PKK/YPG terör örgütü ile zaten uğraşıyor oradaki teröristler şuan ki istikrarsız dönemden faydalanarak Deaş ile savaşıyoruz ayağına batıdan birşeyler bekliyor. Bu oyunda bu adamlar kahraman olarak lanse ediliyor yani topluma bu örgütün aslında ne kadar iyi bir örgüt olduğunu (!) empoze etmeye çalışıyorlar ve bu durum gelecekte bizim ülkemizi çok daha zor durumlara düşürecek bir gelişme maalesef. Bu sadece bu oyunla sınırlı değil Fransız yapımı birde film versiyonu 9 ekimde sinemalara gelecek o yüzden sadece bir oyun yada sadece bir film olarak görmeyin bu gelişmeleri, batıda halk bu adamları kahraman olarak benimserse yarın kendin ülken için bu adamlara yapacağın operasyonda tepki görür ve yalnız kalırsın. Lütfen imza kampanyasına destek olalım. https://www.change.org/p/infinty-ward-call-of-duty-modern-warfare-dan-ypg-%C3%A7%C4%B1kart%C4%B1ls%C4%B1n

BSC Misafiri

11.8.2019 20:23:23

0
Cod da teröristlerden kaçış bölümü vardı mw2 de helikoptere yetismemiz lazımdı kontrol ettiğimiz kişi kimdi roach mi ? Cod tarihinin en iyi bölümü soap ile karlı dağlar ve bu bahsettiğim bolum acayip gerilmiştim aşağı doğru falan kayiyorduk hani camdan evin içine giriyorduk çok fenaydi o bölüm bayilmistik teröristler bizim pesimizdeydi diğerleri helikopterde bekliyordu bizi 2 dakika vermişlerdi sadece .

BSC Misafiri

11.8.2019 20:23:05

0
Kardeş sen YPG teroristleri ile Türk askerlerine saldırı olcak bu oyunu almayin aldırmayın demissinde bf1 de Osmanlıya karşı savasiyorduk ama Türkiye'de bir sürü sattı saçma sapan konuşma istersen oyun bu sadece gerçekleri kimse değiştiremez.

Sonic.Storm

11.8.2019 03:47:51

+2
İkiyüzlülük tam da bu söylemde. "Yapmıyoruz" diyerek kara propaganda yapıyorlar. Masum görünen çizgifilmlerle, animasyonlarla, oyunlarla gelecek nesilleri kodluyorlar. Açıkca "olayları Amerikan devlet politikasına göre yansıtıyoruz" deseler kimse bişey diyemez, normal der geçer.

xenferious

10.8.2019 22:58:16

0
Arkadaşlar adam açıklamış içinde bulunduğumuz dünya bu şekilde ve biz bunu yansıttık diye. Malesef savaş bu kadar kötü. Şuan Amerika resmen bu teröristlere destek veriyor gerçek bu ve bunu oyuna yansıtmışlar. Politik bakmaya gerek yok dediği gibi. Adamlar ülkesinin yaptığı işgali bize anlatmış bu kadar. Oyunda vurduğumuz düşmanlar müslüman da olsa gerçek değil hayal ürünü bunlar. Sinema gibi düşünün. Sonuçta bir sanat eseri.

BSC Misafiri

10.8.2019 21:59:32

+1
Bu oyun serisi başından beri politik açıklamaya bak milletle billur geçiyorlar

BSC Misafiri

10.8.2019 21:59:29

+2
Işid militanı olup New York caddelerinde amerikan vatandaşlarını öldürdüğümüz bir oyun yapın da ondan sonra iyi niyetli olduğunuza inanalım. Her oyunda Müslümanları, Rusları, Almanları ve Kuzey Korelileri düşman yapıp YPGlileri, ingilizleri ve Amerikalıları dost göstererek iyi niyetinizi kanıtlayamazsınız.

Deadwood

10.8.2019 20:15:20

+2
Almıyacaksanız arkadaşlar bu kadar basit. Bir daha bu adamların oyununu almayacaksınız olacak bitecek

Source

10.8.2019 16:26:59

+4
El kaidenin kahraman ilan edilme seçeneği olan bir oyun yapsınlar o zaman? Kendilerine etki etmediği için atıp tutması kolay burda canı yanan bizleriz ülkesinde kaç kişi PKK/YPG'den dolayı şehit vermiş ailesi var? ABD'de böyle bir oyun yapma şansları yok o stüdyoyu devlet bir yana halk başlarına yıkar ilk önce. Böyle bir konuyu bu oyuna alet ettikleri için yazıklar olsun, Türkiye, ABD'nin uzun yıllardır müttefiki ama bu konuda yaşanan hiçbir gelişme ülkemiz adına kabul edilecek gelişmeler değil.

BSC Misafiri

10.8.2019 15:16:46

+3
Teröristleri öven tek bir kelime bile beni rahatsız eder. Çoksun da görelim bir

BSC Misafiri

10.8.2019 15:16:25

+2
Madem politik değil niye vietnam askeriyle de oynayamıyorum? Niye el kaide üyesiyle oynayamıyorum? Niye Irak askeri olamıyorum? Niye nazi askerinin gözünden savaşa bakamıyorum? Niye bir sefer de rus askeri rolünde amerika ve müttefiklerine karşı savaşamıyorum? Niye her oyunda istisnasız Abd ve müttefiklerinin kurgusal kahramanlıkları sunuluyor? Dur söyleyeyim. Bu serinin tamamı politik olduğundan.

BSC Misafiri

10.8.2019 15:16:13

+3
Yıllardır cia tarafından desteklenen boş beleş,sabun köpügü gibi serinin son halkası.Siz sadece yarım akıllı bebeleri keklersiniz...ypg,beyaz baretliler kahraman ha?Kirli siyasetinizi oyunlara sokmayın !

deadlight54

10.8.2019 13:10:02

0
Arkadaşlar atladığınız bir nokta var; ABD yıllardır bu propagandayı her şeyde uyguluyor zaten. Buna sinemadan tutun da çizgi romanlara oyunlara kadar kendi propagandalarını yapıyor. Yanlış anlaşılmasın tepki göstermeyin demiyorum tabi ki. En güzel tepkiyi oyunu satın almayarak yapabilirsiniz. Ben satın almayacağım sebebi fiyatı aşırı yüksek ve Activision’un mikro ödemelere karşı açgözlü tutumu yüzündendir. Birde Kaptan Price tamam da diğer tipler ne yav öyle? Hani Mactavish? Soap? Ghost? Bu karakterler yoksa o oyuna Modern Warfare denilemez, kimse de kusura bakmasın.

İdrak İstimlak

10.8.2019 13:08:52

+5
Ülkenin ekmeğini yiyip, memlekete düşmanlık yapan PKK li kekolar dışında aklı başında kimsenin almaması gereken oyun. Almayın, aldırmayın...

Manhunt Three

10.8.2019 12:32:41

+9
MW2'de Rusları öldürün Bf1'de Türkleri öldürün, Bf4'te Azerbaycan diye bir şey bırakmayın. Diğer oyunlarda da Nazileri öldürün durun sonra bu oyunda 1 Ypg'li karakter var diye ortalığı koparın. İkiyüzlülük bu olsa gerek. Ayrıca Ypg ve Türk askerlerin savaşacağını nereden çıkardınız ? Oyunu oynadınız da mı bu kadar kesin konuşuyorsunuz ?

erenyildiz0

10.8.2019 11:18:07

+7
Unpopular opinion: Gerçek devletler, gerçek örgütler üzerinden anlatılan hikayeler yanlı olmak zorundadır. Hele ki askeri bir hikaye anlatıyorsan. Bugün ülkemizde yerli bir oyun geliştiricisinin nasıl PKK'yı düşman göstermesi normal karşılanırsa, ABD'li bir geliştiricinin de El Kaide'yi düşman göstermesi o kadar normaldir. Hepimiz biliyoruz ki ABD hükümeti politik olarak YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyor. Aksine mühimmat ve eğitim desteği veriyor. Yarın Kuzey Kore oyun çıkarsa düşman farklı olacak. MW2 de Rus sivilleri tararken ben forumlarda bir tane Türk'ün rahatsız olduğunu görmedim. Bu noktada iki farklı doğru düşünce olduğuna inanıyorum. 1.si kardeşim ben vicdani olarak bu oyunu oynayamam diyerek oyunu satın almamak. 2.si kendi doğrularımızı yansitabilecegimiz ürünler ortaya koyup dünyaya pazarlamak. Işimize gelmeyenden rahatsız olup şikayet etmenin çocukça ve ikiyüzlülük olduğuna inanıyorum.

cocobongo555

10.8.2019 11:09:20

+2
ya onu bunu bırakında bu Price'ın yanındaki tipler ne öyle ya.Hani Price'ın fragmanda bahsettiği "old comrades'lar" nerdeler?nerde Mctavish? nerde Ghost??? eski dostlar dediği bu tiplermiydi :(

TheStarBox

10.8.2019 11:02:29

+12
Bokumu siyasi değil. O zaman nazi tarafından savaşı anlatan oyun yapın yiyosa

Nevfel

10.8.2019 10:53:25

+4
Ypg teröristleri ile bizim askerimize karşı savaş olacak görünen o. Bu oyunu almayın aldırmayın.

HayvanGenli

10.8.2019 09:16:34

+1
quote:

Orjinalden alıntı: aminoasit Tamam o zaman bir el kaide üyesini pricein kankası yapsın ya yiyorsa sonuçta insanlar tamamen iyi yada kötü değil ya hani el kaideli desavaşma amaçlarını anlatsın falan.hadi ordan.
Katılıyorum. Yemez. Ucu kendilerine dokunuyor ya. Bakalım oyun çıktığında göreceğiz. Bf1 zamanı bu tür tartışmalarla hiç bir yere varılamadı. O yüzden oyun bi çıksın görelim hep beraber.

aminoasit

10.8.2019 08:55:09

+9
Tamam o zaman, bir el kaide üyesini pricein kankası yapsın ya yiyorsa, sonuçta insanlar tamamen iyi ya da kötü değil ya hani, el kaideli de savaşma amaçlarını anlatsın oyunda.hadi ordan.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call of Duty: Modern Warfare
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız