Call of Duty Modern Warfare Geliştiricisi Oyunun Politik Olmadığını Söylüyor

Gazali Çetinkaya

 
Call of Duty Modern Warfare ilk duyurulduğunda Infinity Ward oyunda ilham alınan noktalardan birinin YPG yani Suriyeli terör örgütü olduğunu ve baş karakterlerden birinin YPG'nin kadın kolu YPJ'den olacağını söylemişti.

Game Informer dergisi ile röportaj gerçekleştiren hikaye modu oynanış yönetmeni Jacob Minkoff ve hikaye anlatımı yönetmeni Taylor Kurosaki tarafından belirtilene göre, Call of Duty Modern Warfare politik bir oyun değil.
 
Jacob Minkoff: "Politik bir oyun olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar bundan farklı anlamlar çıkarmaya çalışıyor. Bu politik bir oyun mu, sorusu aslında hiç bir anlam ifade etmiyor bir kere politik kelimesi sizin için ne ifade ediyor? Bugün içinde yaşadığımız dünyanın jeopolitiği ile ilgili konulara değiniyor muyuz? Kesinlikle evet çünkü bu Modern Warfare'ın konusu. Belirli hükümetlerle ilgisi olan bir hikaye mi anlatıyoruz? Hayır. Öyleyse eğer Trump'ın oyunun içinde olduğunu soruyorsanız? Hayır değil."
 
Jacob Minkoff amaçlarının oyunda farklı bakış açıları sunmak olduğunu, oyuncuların farklı grupların neden savaştıklarını anlamalarını, onları bu duruma sokan şeyin ne olduğunu görmelerini ve oyuncuların bu konuda empati yapmalarını istediklerini belirtti.
 
Taylor Kurosaki: "Bu tip sorular geçtiğimiz 50 yıldır soruluyor. Sömürgecilik, işgal, bağımsızlık ve özgürlük gibi kavramlar hakkında konuşuyoruz. Belki bu kavramları özellikle söylemiyoruz ama içinde bulunduğumuz dünya bu. Aynı şeylerden bahsederek Amerikan Devrimi döneminde geçen bir oyun da yapabilirsiniz."
 
Taylor Kurosaki insanların tamamen iyi ya da tamamen kötü olmadıkları kavramları keşfetmek istediklerini ve insanların zafere ulaşmak için ne yapacaklarını ele almak istediklerini belirtti.