Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Battlefield 4 Yeni Konsollarda 60 FPS'de Çalışacak

 
   Daha önce WCCF Tech isimli sitede yayınlanan, şu sıralar ise Chipell adındaki forumda kendini gösteren Battlefield 4 hakkında gerek teknik gerekse oyun yapısı hakkında pek çok detay oyunun çehresine ışık tutuyor.
 
   Bilgilerin yayınlandığı forum bu bilgilerin pek çoğunun Edge dergisinin gelecek ay çıkacak sayısında yer alacağının altını çiziyor ve devam ediyor:
 
- Battlefield 4, Frostbite 2.5 üzerine inşaa ediliyor ve Destructoid 4.0'ü içeriyor. Bu sayede Battlefield: Bad Company 2 tarzı yıkım efektleri ortaya çıkacak. Oyunda sadece yıkım iyileştirilmiş olarak karşımıza çıkmayacak. Tesselation ve dinamik hava şartları da Battlefield 4'ün önemli detayları arasında yer alacak.
 
- Oyun yine PC odaklı olarak geliştirilmiş. Daha önceki raporlarda DICE'ın yeni nesil konsollarda (PlayStation 4 ve  yeni nesil Xbox) 1080p ve 30 FPS oranına odaklanacağı belirtilmişti. Ancak yeni dedikoduya göre konsollarda 720p ve 60 FPS oranı hedeflenmiş durumda. PC versiyonunda ise DirectX 11 desteği söz konusu.
 
- Multiplayer modunda yer alan her haritanın kendine has bir hava durumu olacak. Sisli, yağmurşu, kum fırtınası ve benzeri değişiklikler rastgele oluşacak.
 
-  Hikaye moduna baktığımızda senaryonun bizi 2020 yılının Çin'in götürdüğüne şahit olacağız. Hikaye döngüsü haliyle Çin - Amerika arasında paslaşacak. Söylenenlere göre hikaye sadece 5-6 saat sürecek.
 
-  Battlefield 4'ün multiplayer modu Diaoyu Island, Tianamen, Shanghai Bund, Xizhimen ve Xizhimen Rush isimli bölümleri/harita bölümlerini içeriyor. Serinin eski hayranlarının tanıdığı Commander modu (Battlefield 2), yetenek sistemi geliştirilmiş biçimde sahalara geri dönecek. Oyunda bir de EA'nın klasiği haline dönecekmiş gibi görünen mini ödeme sistemi yer alacak ama bu oyunun dengesini etkilemeyecek.
 
- Battlefield 4'ün DLC'si bile şimdiden belli. DLC paketiyle birlikte 4 harita oyuna dahil oluyor: Dalian Power Station, Daping Oil Field, The Great Wall of China ve serinin klasik haritası Wake Island.
 
 
   Bahsi geçen tüm bilgiler şu an için dedikodu olsa da, altını çizelim bu bilgilerin geldiği kaynak daha önce Battlefield 4'ün sanatsal tasarımını sızdırmıştı. Nitekim doğru da çıkmıştı.
 
Bu bilgilerin hangileri sizi heyecanlandırıyor, hangileri endişelendiriyor?  

Bu haberin bağlantısı
URL
DICE EA games battlefield 4 PC PS3 Xbox 360 FPS battlefield 4 ilk detaylar battlefield 4 teknik detaylar battlefield 4 konsol battlefield 4 pc
Sizlere Tomb Raider Hediye Paketi Hazırladık! Metro: Last Light'tan Yeni Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dictattor

5.12.2013 19:51:19

0
Süper ötesi ve mükemmel

BSC Misafiri

11.5.2013 17:52:21

0
yav ne gerek var mini ödeme sistemine zaten oyunu alınca ea'i paraya boğmuyor muyuz?

AutumnRain

24.3.2013 14:16:18

0
watch?v=6kIAcEJ3R9Y Şuna benzer bir şey olursa çok iyi olur.

MytHnfr

22.3.2013 23:35:36

+1
@FantasyFiRe Birader demişsin FPS de ne konusu arıyorsunuz anlamıyorum diye ama Bioshock serisi , Half-life serisi , Cod 2 , Metro, S.T.A.L.K.E.R benzeri FPS'ler zamanında gayet sükse yapan FPS'ler. Senaryo derken sadece hikaye kısmını kastetmek istemedim. Senaryo modunun tamamını ele aldım. Sunum,atmosfer, arada insanı şaşırtan sahneler. O bahsettiğin senaryo Crysis'in ilk oyununda ilginçti ama işleyiş her zaman eksik oluyor Crysis oyunlarında. Prophet gibi güzel bir oyun karakteri var nanosuit gibi farklı bir tema var fakat crytek bunu eline yüzüne bulaştırıyor ve bir türlü sunumu yapamıyor. 0 heyacanla koca oyunu sonlandırıyoruz. Koca oyundan aklımızda kalan neydi diye sorulduğundaysa cevabımız ne güzel grafikleri vardı be oluyor. İşte bu oyunculuğun öldüğü nokta birader. Crysis 3'ün PC'deki grafikleri muazzam doğrudur kabullenmek gerek. Fakat ben konsolumda Crysis 3'ün Ps3 versiyonundan daha iyi grafik kalitesine sahip başka bir oyunu Ps3'te oynayabiliyorsam şu da bir gerçek ki Crytek'in konsolda bariz sıkıntısı var. Ben Crysis 3 ün yüksek sistem istemisini optimizasyon özürlü diye eleştirmem. Crysis 2 de o kadar laf soktular ki bu mu zorluyacak bizim kasaları diye PC'ciler. Şimdide optimizasyon özürlü oyun yaptı diye sızlanmanın lüzumu yok. Ama dediğim gibi grafik muazzam olabilir ama bir oyunu tek başına muazzam yapamaz.

FantasyFiRe

22.3.2013 15:27:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @FantasyFire ulan ispat dedin verdim iste daha inanmiyacak biseyimi var.Adam 7870 ile 1080p full ultra 60fps ustu oynuyor oyunu.La oglum siz hastamisiniz nesiniz? Bisileri ispatlayincada koyuyor kabul etmiyor.Neyse arkadasim sana gucu hic kullanilmayacak gtx bilmem kaclarinla 30 inch 4k monitorlerinle hayal dunyanda iyi eglenceler diliyorum bye bye
hehe sen bf3 ün online bandar desert haritasını aç bakıyım 5 km uzunluğundaki haritayı renderlemek zorundan olan ekrankartı kaç fpsye düşüyor. Oyundaki alan ne kadar dar ise ekran kartı o kadar rahat çalışır. Takdığım her parçanın performans yönünden karşılığını alıyorum ben cam gibi görüntü eşliğinde [:'(] TV ye bağlanan tek makine de elindeki pizza kutusu değil istersek biz de 60inch tv ye bağlayıp oynayabiliyoruz. hadi yavrum sağdan sağdan 720p ye devam et sen

tizar

22.3.2013 15:22:10

0
oc lu hd 7870 bf3 ü 1080p ultra 4xaa çok rahat 60 fps de oynatır rahat olun gençler. oc suz hali zaten 40-60 fps de oynatıyor.

FantasyFiRe

22.3.2013 15:21:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: MytHnfr 1080p olsaydı fena olmazdı.60 veya 30 FPS farkemez bence. Bu arada PC oyuncularının yorumlarını hayretle takip ediyorum. Konsollara özel bir oyun piyasaya çıksa bu oyun PC'ye niye çıkmıyor, PC'ye çıkar mı soruları. Neslin sonuna doğruda PC'de konsollardan daha iyi grafikli bir oyun görseler konsolu yerin dibine sokma çabaları. Grafikle ne alıp veremediğiniz ne var bu kadar? Ne PC ne de konsol olmadan tadı olmaz bu piyasanın. Crysis 3 ve Battlefield 3 grafik olarak konsoldan iyi olduda noldu beyler. Senaryo kısmı için konuşuyorum.Ki multiplayer oynarkende FPS'den taviz vermemek için grafikten kısıyorsunuz. Altta bir arkadaş yazmış verin bunlara dövüş oyunu spor oyunu oynasınlar. Bizde RTS var demiş. RTS lerin günümüzde geldiği nokta belli. Şuanki PC oyuncuları sağlam bir kitle olsaydı RTS lere sahip çıkar ve günümüzde bir çok PC'ye özel RTS görür olurduk. Ama ne yazık ki PC oyuncuları FPS lere sahip çıkıyor. Ve diğer oyunları ellerinin tersi ile itiyorlar. Buna bahane olarakta ingilizceyi gösteriyorlar. Neden kimse Bioshock Infinite'nin grafikleri için tartışmıyor. Çünkü kimse Bioshock'u grafikleri için beklemiyor. Yılın en çok beklenen FPS'si olmayı başarıyor. En azından belli bir kitle için. 100 küsür yorum yapılmış ama bir sonuca ulaşılamamış. Bana kalırsan 100 küsür yorum değil 100 konu olsa bu tartışma bitmez. Çünku grafik üstünden platformları tartışmak çok anlamsız. Grafikler unutulur gider ama bir oyunun size sunduğu hikaye ve atmosfer daima sizde bir etki bırakır...
100fps ile 60 fps arasında hiçbir fark hissedemezsin ama 60 ile 30 arasında bariz bir akıcılık farkı olur tabi bunu her iki şekilde de oynanmdan anlaman mümkün değil. Eğer sürekli 30 fps de oynarsan belli bir süre sonra gözün o akıcılığa alışır ve garip gelmez ama 60 fps oyun oynarken bir anda 30fps düşen bir sahnede akıcılık çok fazla rahatsızlık vermese bile noluyo bilader dersin. Bu arada Crysis 3 ün bahne bulunduğu tek yer hikayesi yani biraz objektif olun tarfsız yorum yapın oyunun pc ortaya koyduğu grafikler muhteşem mi muhteşem hikayede birçok konsol fanının abarttığı kadar vasat değil hatta ortalamanın üzerinde bir kurguya sahip şu anda amerika, japonya, gibi gelişmiş ülkeler askeri alanda emp bombalarıdır görünmezlik teknolojileri üzerine çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca cyrsis serisinin senaryo başlangıcı da 2018 kuzey koreye yakın uluslar arası sulardaki bir adaya düşen cismi kuzey kore ordusunun araştırmak için adayı ablukaya alması bunun üzerine de amerikanın müdehale edip olayların gelişmesini konu alan bir senaryoydu. Gerçekte buna benzer bir durum olursa her yere el atan amerika sessiz kalır mı tabiki kalmaz. Crysis 3 te ise sınırsız enerji için uğraşan cell şirketinin çığrından çıkıp olayın uzaylı istiasıyla beraber nerelere geldiğini konu almasının hiç bir olası tarafı yok mu ? Şu anda CERN de adamlar karanlık maddeyi bulmak ve bu sonsuz enerji kullanılbilir hale getirmek için uğraşıyorlar bu yapılan deneylerin ilerki safaları amaç kesinlikle insanlık için iyimser olsa da insanlığı kaosa sürüklemez diyemeyiz. Yani senaryo olarak bir fps oyunu için ne arıyorsunuz bilmiyorum Cod ve Halo'nun senaryoları çok mu mükemmel birinde teroristler vs teknolojinin gelişmesi diğerinde abuk subuk hatta bazıları sevimli olan uzaylıları harara gürere öldürmekten başka birşey yapmadığımız seneryolar. Crysis te ise hiç olmazsa bilimsel olarak gerçeğe daha yakın bir senaryo işleniyor. Demişsin ya " Neden kimse Bioshock Infinite'nin grafikleri için tartışmıyor. Çünkü kimse Bioshock'u grafikleri için beklemiyor. Yılın en çok beklenen FPS'si olmayı başarıyor. En azından belli bir kitle için" aynı durum crysis için de geçerli. Gerçek anlamda bir PC oyunucusu Crysis serisinin hiçbir oyununun grafiklerini tartışmaz çünkü o son noktadır ama sadece crysis 3 için değil crysis serisinin grafiklerini tartışılır hale getiren ya ellerinde olan 4-5 senelik düşük donanımlı pc de oynamaya kalkıp oynayamayınca yok oyunun optimizasyonu kötü yok zaten senaryo berbat yok efendim Yerli kardeşler oyun yapamıyor deyip olayı kedi ciğer meselesine döüştürenler ya da konsol fanlarının oyunu konsolarda oynayıp oyunun grafiklerinin pc ye göre kötü olmasından ötürü ve konsollarda donanımsal yetersizlikten dolayı yaşanan kasma sorunları nedeniyle bu oyunu kötüleyen kısım.

TheBladeRunner

22.3.2013 14:40:58

0
@FantasyFire ulan ispat dedin verdim iste daha inanmiyacak biseyimi var.Adam 7870 ile 1080p full ultra 60fps ustu oynuyor oyunu.La oglum siz hastamisiniz nesiniz? Bisileri ispatlayincada koyuyor kabul etmiyor.Neyse arkadasim sana gucu hic kullanilmayacak gtx bilmem kaclarinla 30 inch 4k monitorlerinle hayal dunyanda iyi eglenceler diliyorum bye bye

MytHnfr

22.3.2013 14:05:43

0
1080p olsaydı fena olmazdı.60 veya 30 FPS farkemez bence. Bu arada PC oyuncularının yorumlarını hayretle takip ediyorum. Konsollara özel bir oyun piyasaya çıksa bu oyun PC'ye niye çıkmıyor, PC'ye çıkar mı soruları. Neslin sonuna doğruda PC'de konsollardan daha iyi grafikli bir oyun görseler konsolu yerin dibine sokma çabaları. Grafikle ne alıp veremediğiniz ne var bu kadar? Ne PC ne de konsol olmadan tadı olmaz bu piyasanın. Crysis 3 ve Battlefield 3 grafik olarak konsoldan iyi olduda noldu beyler. Senaryo kısmı için konuşuyorum.Ki multiplayer oynarkende FPS'den taviz vermemek için grafikten kısıyorsunuz. Altta bir arkadaş yazmış verin bunlara dövüş oyunu spor oyunu oynasınlar. Bizde RTS var demiş. RTS lerin günümüzde geldiği nokta belli. Şuanki PC oyuncuları sağlam bir kitle olsaydı RTS lere sahip çıkar ve günümüzde bir çok PC'ye özel RTS görür olurduk. Ama ne yazık ki PC oyuncuları FPS lere sahip çıkıyor. Ve diğer oyunları ellerinin tersi ile itiyorlar. Buna bahane olarakta ingilizceyi gösteriyorlar. Neden kimse Bioshock Infinite'nin grafikleri için tartışmıyor. Çünkü kimse Bioshock'u grafikleri için beklemiyor. Yılın en çok beklenen FPS'si olmayı başarıyor. En azından belli bir kitle için. 100 küsür yorum yapılmış ama bir sonuca ulaşılamamış. Bana kalırsan 100 küsür yorum değil 100 konu olsa bu tartışma bitmez. Çünku grafik üstünden platformları tartışmak çok anlamsız. Grafikler unutulur gider ama bir oyunun size sunduğu hikaye ve atmosfer daima sizde bir etki bırakır...

FantasyFiRe

22.3.2013 12:31:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @FantasyFiRe bf3 u 7870 ile degil 7970 ile oynadim. Al bu video sana hediye http://www.youtube.com/watch?v=MOn1D53BXBY git babana soyle bak titan cikmis alsin sana bi tane.Bu kadar buyuk konusma 27 Marti bekle akla karayi gor
7970 le oynayıp da 7870 gpu'suna sahip konsolla full hd herşey ultrada 60 fps almayı bekliyorsan senin kafada harbiden bug var Ayrıca ben sen değilim birşey almak için babama, anama söylememe gerek olmuyor Allah'a şükür. Bak bi alt satırda kullandığım kartlar yazıyor titan bunun yanına bile yaklaşamaz için rahat olsun [:'(] : 2x CrossFire Powercolor HD7970 PCS+ VortexII @ (1250/6100Mhz), XFX R7970 Black Edition @ (1190/6700) haa bi de o video linki atmanın sebebini anlamadım video da 7970 ile 7870 ile oynanmış neyi isapatlamaya çalıştın konsodaki 7870 gpu'suna oc yapılınca bf3 de baya yüksek performans alınabiliceğini falan mı

TheBladeRunner

22.3.2013 06:25:12

0
@FantasyFiRe bf3 u 7870 ile degil 7970 ile oynadim. Al bu video sana hediye http://www.youtube.com/watch?v=MOn1D53BXBY git babana soyle bak titan cikmis alsin sana bi tane.Bu kadar buyuk konusma 27 Marti bekle akla karayi gor

FantasyFiRe

22.3.2013 01:59:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @EmuMaster; İşleri güçleri grafik kasıntısı olan ve sadece bu konuda idrar yarışı yapabilen, oyunu oyun yapan diğer özellikler yönünden vasatı aşamayan yapımcıların ağzından yeni nesil konsolların sistem gücü üzerine yorumlar yapıyorsun ama her konsolda oyun oynamayı seven insanı aynı kefeye koymamanı tavsiye ederim. Konsollarda bazılarının geçmişi 15-20 seneyi bulan ve bu süre zarfında takipçilerini her zaman tatmin eden ve yeni serilerini hevesle beklediğimiz pek çok oyun var. Durumu öyle bir noktaya getiriyorsun ki sanki oyun denince FPS ve GRAFİK'ten başka birşey yokmuş gibi davranıyorsunuz ve yorumluyorsunuz. Yeni nesil konsol geldiği zaman, şahsen ve sosyal paylaşım sitelerinde tanıştığım arkadaşlarımın büyük çoğunluğu yıllardır takip ettiğimiz konsol firmasına özel oyun serileri için heyecanlanıyoruz. Sony ve Nintendo'nun onlarca özel oyununu bu kapsamda sayabilirim, o yüzden Cevat ve diğerlerinin ne dediği -oyun serisi takipçisi- hayranlarının umrunda olmaz, bir oyunda ne kadar zevk ve oynanabilirlik varsa ilk sırada gelir.
tabi ya önemli olan oyundan zevk almak grafik gerçekcilik falan boş işler mesela ben halen mario oynadığımda zevk alıyorum Yerli kardeşler de kimmiş oyunlarını pc de oynayan hiç kimse zevk almadı yani herşey de grafik değil ki ama konsolcuklara niye bu kadar yükleniyor bu yapımcılar

FantasyFiRe

22.3.2013 01:42:32

0
bu arada forumda herkesin ağzına en güçlü çift gpu lu ekran kartı gtx 690 veya gtx titan dolanmış ama unuttuğunuz bir kart var arkadaşlar merak eden girip baksın http://www.asus.com/Graphics_Cards/ARES26GD5/

FantasyFiRe

22.3.2013 01:34:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk sensörle bir ayar olmaz ise zaten konsolda fps oynamak pek sarmıyo
sensör ayarı mı la o ne kine

FantasyFiRe

22.3.2013 01:27:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri şu dlc sisteminden gıcık kapan tek benmiyim ?
hayır tüm cod ergenleri

FantasyFiRe

22.3.2013 01:23:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: ll Cpt Price ll çöp bir oyun serisi zaten 60 fps olsa ne olur 100 fps olsa ne olur??..call of duty ve halo gibi fps nin kralları varken kim takar ea nın bf sini
hee ya kim takar bf sini çöp çöp

FantasyFiRe

22.3.2013 01:13:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: PSAC bir karışıklık olmuş olmasın .. yeni nesil derken ps4 değilde wii u bahsediliyor olmasın .. aynısı Assassin's Creed Black Flag oldu adamlar oyunun yeni nesil çıkış tarihini verdi sonra o çıkış tarihi wii u için dedi .. yani wii u da yeni nesil diyorlar .. 720p lik yeni nesil mi olurmuş .. zaten ps3 720p.. bu gerçekten size de çok saçma gelmiyor mu ???.. bu arada yeni nesille konsollarla dalga geçenler yok pc asla yetişemez diyip sevinenler ps4 bu kadar kötü ise sevinmeyin pc ciler sizde pc nizde şuan ki oyunlardan daha fazlasını göremiyeceksiniz ..
"pc cilerin" grafik gördüğü mü var ki çıkmış birileri crysis 3 yapmış geçenlerde merak ettim aldım 1920*1200 çözünürlük anti-alliasing x8 herşey ultrada ortalama 60fps de oynuyorum ama inan hayatımda o kadar berbat grafik görmedim valla ps3 deki exc lerin eline su dökemez "pc ciler" hala grafik gördüğünü sanıyor. Ayrıca dediğine aynen katılıyorum eğer yeni nesil bu kadar kötü ise yapımcılar tepki koyar 7 sene falan ps5 in çıkmasını beklerler. Zaten "pc cileri" de hiç sevmiyorlar ondan pc ye çok kaliteli oyun yapmaya falan uğraşmazlar konsoldaki exc ler var ya ooohoooo... 720p ama bir grafik var bir grafik var tabi sen daha iyi bilirsin bu crysis serisimiş efendim bf3 falanmış tokatlar geçer

FantasyFiRe

22.3.2013 00:48:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @stun 8 cores Jaguar based customized cpu Customized hd7870 8gb gddr5 bu bir konsol ve bu donanimla 720p? sencede ilginc degilmi? ha egerki Dice diyorsa ben ps4 un son transistorunu,son kablosunu,son vidasini kullandim en assagi 3 sene gorsel olarak baska bisey gelmez ustune o zaman 720p anlarim ama konsolun daha cikis oyunu yani konsolun potansiyelinin %30-35 ini anca kullanir tahminen yada adamlar optimizyason isini es gecmisler. 720p olayi bana hic inandirici gelmiyor.Dogruluk payi var ise de PS4 un son gelistirici kitlerinin Ocak ayinda belli oldugu aciklanmisti belki bundan kaynaklanan bisiler olmustur ama dedigim gibi bu donanimla 720p saka gibi bir olay.Neyse bi kac gune kokusu cikar zaten.
battlefield 3 'ü pc de oynamadığın nasıl da anlaşılıyo hd 7870 gpu'su ile battlefield 3'ü full hd ve ultra ayarda standart 60fps de oynayabileceğini sanman ne kadar da iyimser bir görüş ama şimdi sen kesin pc de işletim sistemi var ondan öyle dersin veya ps4 de 8gb gddr5 ve 8 jaguar gücünde işlemci var o durumu kuratarır da diyebilirsin Bunların gerçekle hiç alakası yok merak etme 7870 gpu ile konsollarda bu oyun 4k 60 fps de bile çalışır malum konsolların sınırına bi türlü ulaşılamıyor

FantasyFiRe

22.3.2013 00:31:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner Daha once dedim.Dediklerim cikiyor.Su konsollarla ilgili en ufak olumsuz bi haber gelsin nasilda yerden yere vuracaklar diye al assagida bi kac kisiyi gorun.Bu arkadaslar konsollarla ilgili olumlu haberlerin altinda ya karalayici yorumlar atarlar yada isine gelmeyen haberlere hic yanasmazlar. 1.Edge in daha once yeni nesil konsollarla ilgili verdigi hic bir haber dogru cikmadi arastirabilirsiniz. 2.Yeni nesil de oyunlarin hepsi 60fps de calisir diye bi iddaam yok hic olmadi.Firmalarin aciklamalarina gore yorum yaptim.PS3 ve 360 gibi konsollar dahi 720p 60hz de oyun calistirabiliyorsa ps4 gibi bir canavar 1080p de nasil veremiyor anlamis degilim. 3.Bu firmanin patronu cikip demedimi yeni nesilde oyunlarimizin alayi 1080p 60 fps calisacak yok bf4 u gordum elimize daha iyi donanimlar verilirse biz yapimcilarin neler yapabileceginin en iyi ornegi demedimi.Simdi de 720p 60fps oldu cok ilginc.O yuzden buyuk ihtimalle yanlis istihbarat ya yalan yada yanlis anlasilma. 4.Bi kac gune akla kara belli olur zaten. 5.Oyunun odeme kismi sanki bi tek konsollari barindiyor zaten pc yi degil o yuzden gulmusuz. Dedigim gibi bekleyin gorun.
boşver bunları konsol en iyisi sen konsola devam et exc candır

BSC Misafiri

21.3.2013 16:04:15

0
TheBladeRunner Tamam

BSC Misafiri

21.3.2013 16:03:35

0
FantasyFiRe Aynen :D :D

FantasyFiRe

21.3.2013 15:25:49

+1
yine bomba gibi geliyor pc lerde görsel şölen yaşanacak konsol fanları exc beklemeye devam etsin

TheBladeRunner

21.3.2013 13:54:07

0
madem elinde bu kadar guclu bilesenler var Crysis 3 u gorunce neden Ya Rabbi Sukur cekiyosun? gtx690 larin 3900 serisi islemcilerin gucuyle Crysis 3 un gorselligini karsilastirdiginda bumudur yani olay? Madem kral madem hiper guclu neden en fazla Crysis 3? Gtx690 guclumu hemde fena guclu Tacsiz kral.Nedenmi cunku kimse desteklemiyor ama o gtx690 i misal olarak koy bakayim bir konsola neler oluyor neler.Piyasa bu kardesim,konsollarin elinde kimsede yemek yedigi kaba pislemez.Kimse pc konsol arasinda fersah fersah fark olan oyunlar gelistirmez.Pc ucu bucagi olmayan bir okyanus tabiiki cok daha guclu olucak ama kim o gucu kullanacak?Elimde Bugatti Veyron var otobana cikiyorum yaptigim hiz 150 diger adam da ford focus var yaptigi hiz 130 anlamissindir herlade.Zamaninin pc bilesenlerinin hakkini veren tek oyun Crysis dir ondan sonrasi yalandir.Bi daha ki sefere hesabindan yaz.

EmuMaster

21.3.2013 13:26:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
Misafir eski yorumları okuda bi zahmet beni yorma.Valla yaz yaz usandım artık. Burada şuan tartışılan olay oyunun kalitesinden ziyade teknik detayları.Ki burada tartışılan şuan ps4'ün şuanki oyun motorları ile hangi çözünürlükte kaç fps vereceğidir. Ben grafiker yada oyun geliştiricisi değilim.Belli bir sınırdan fazlasını bilemem çünki o dal üzerine okul okumadım.Sadece bugüne kadar sağdan soldan bakıp öğrendiğim bilgilerle bazı şeyleri aydınlatmaya çalışıyorum. Ayrıca senin o grafik çöpü yapıyor dediğin adamlar olmasaydı opengl bugünki halini almazdı oyun motorları bu seviyedeki kaliteye çıkmazdı. Ben tutup cevat yerli'nin crysis'i sony exc bir oyuna denk midir dedimde lafımı sündürüp başka yerlere çekiyorsun? Veyahut john carmack'ın herhangi bir oyunu sony exc'den dahamı iyi dedimde aynı şekilde lafı başka yerlere çekiyorsun. Bu adamlar yaptıkları teknolojiler ile kendilerini ıspatlamış kişilerdir.Bunlara bilip veya bilmeden grafik çöpü oyun yapıyor desen dahi yine kendine yazık etmiş olursun.Bunlar diğer firmalar gibi hazır oyun motoru kullanmıyorlar adamlar kendi motorlarını kendileri yazıyorlar.Ve bir oyun motoru yazmak ne kadar zahmetli bir iş yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliği bilgisayar programcılığı okuyan arkadaşın varsa bi zahmet kendin sor. Olay cevat yerli john carmack'ta değil.Battlefield'in yapımcısı dice tarafından hortlatıldıki bu adamlarda yine cryengine 3'e neredeyse eşdeğer bir oyun motoru olan frostbite 2'yi yazmışlardır. Şimdi bu adamların hepsini biz ciddiye almayalımmı?Dedikleri teknik açıklamaları tartıp açıkçığa kavuşturmayalımmı. Bu insanlar gibi kod dehası adamların çoğunun şimdiye kadar ki teknik açıklamaları hep doğru çıktı.Bakın dikkatinizi çekerim teknik açıklamaları diyorum. Son olarak şunu söyleyim aynı anda 1 platform'a oyun yapmak ile (ps3) 4 platforma (pc,x360,ps3,wiiU) oyun yapmak aynı şey değildir. Daha öncedende dediğim gibi uncharted 3 konsolda opengl ile bize görsel şölen yaşatmıştır doğrudur. Ama sen aynı fırsatı john carmack (open gl efendisi) 'a ver dudağın uçuklatacak şeyler yapmazsa bende oyuncu değilim. Neyse umarım dediklerim anlaşılmıştır.Burada şuanki tartışılan konu oyunun kalitesinden ziyade oyunu çalıştıran makinanın teknik gücüdür.Birbirine karıştırmayalım lütfen. Çünki diğer konuda zaten hemfikiriz.

BSC Misafiri

21.3.2013 12:19:15

0
5.2 TeralFlopsluk gtx 690 gereksizdir bi işe yaramaz yeaaaa demek cahilliktir adama sorarlar 1.8 teralflopsluk ps 4 madem iş yapıyor 5.2 tfli kart nasıl kral olmasın ?

TheBladeRunner

21.3.2013 11:50:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri TheBladeRunner Daha dur gtx 690ın gücü yeni yeni kullanılacak 4kda siz ise ancak 1080p ve 30 fpsye çakılı kalacaksınız biz 4kda 60 fpsde akarken
hepiniz akiyosunuz zaten.Gorduk Crysis 3 basliklari altinda hepinizde nasil uber hiper pc var.Abi oyun low da bile kasiyo muhaha Gty690larin 2970k larin tillahi ciksa hic birinin gucu kullanilmayacak bunu kafana sok birader. Adam sanki maddi durumumu biliyorda ben akarim sen bakarsin diyor ey guzel Allahim ne gunlere kaldik.

BSC Misafiri

21.3.2013 10:30:16

0
TheBladeRunner He he tamam sen kapat biz seni ararız

BSC Misafiri

21.3.2013 10:30:12

0
TheBladeRunner Daha dur gtx 690ın gücü yeni yeni kullanılacak 4kda siz ise ancak 1080p ve 30 fpsye çakılı kalacaksınız biz 4kda 60 fpsde akarken

TheBladeRunner

21.3.2013 08:46:23

0
30 inch ve 4k.10-15 yas araligindaki cocuklari ve hic biseyden anlamayan abi 4k imis deyip atlayanalara bi guzel gecirirler. Yil 2018 Teknosa 4k 30 inch monitor.Saticiya soruyorum nedir bunun teknik ozellikleri abi bu super 30 inch 4k muhahaha.Neyse sizler daha iyi bilirsiniz. Simdiden para biriktirin sonra gecerken ultra hd donemine sonra zorlanmayin.

BlackBeasT

21.3.2013 04:39:20

0
@\\RivenDeLL// 4k&2k single mönitörler var LG'nin 30inç 4096×2160 , Viewsonic 3840 x 2160 şimdilik fuarları süslüyorlar. Ekonomik açıdan son kullanıcının ulaşabileceği seviyelere inmediler, led aydınlatmalı full HD IPS panel mönitörler yeni yeni alınabilir düzeydeler. tepki süreleri biraz yüksek olduğundan oyun için şimdilik pek tavisye edilmiyor zamanla aşarlar o problemleri... Ultra HD dönemide ilk olarak PC göreceğimiz kesin onu bilir onu söylerim , PC komponet üreticisi Sony ile ne anlaşmasına varacak ne kadar para o kadar köfte HTPCyi ne zamandır next-gen oldu ?sadece adı PS4:Süper Charged PC oldu. Desktop PClere rakip değil ,1 Playstation 2 hiç değil (çıktığı dönemde donanım anlamında ) en azından PS2 gibi oyun yelpazesini geniş tutsun. PS2 lafı geçince enaz 50 tane aklında kalan exc oyun yazarsın. PS3 için kaç tane aklında kalan exc. oyun yazarsın ????.....

BSC Misafiri

21.3.2013 03:28:03

0
@EmuMaster; İşleri güçleri grafik kasıntısı olan ve sadece bu konuda idrar yarışı yapabilen, oyunu oyun yapan diğer özellikler yönünden vasatı aşamayan yapımcıların ağzından yeni nesil konsolların sistem gücü üzerine yorumlar yapıyorsun ama her konsolda oyun oynamayı seven insanı aynı kefeye koymamanı tavsiye ederim. Konsollarda bazılarının geçmişi 15-20 seneyi bulan ve bu süre zarfında takipçilerini her zaman tatmin eden ve yeni serilerini hevesle beklediğimiz pek çok oyun var. Durumu öyle bir noktaya getiriyorsun ki sanki oyun denince FPS ve GRAFİK'ten başka birşey yokmuş gibi davranıyorsunuz ve yorumluyorsunuz. Yeni nesil konsol geldiği zaman, şahsen ve sosyal paylaşım sitelerinde tanıştığım arkadaşlarımın büyük çoğunluğu yıllardır takip ettiğimiz konsol firmasına özel oyun serileri için heyecanlanıyoruz. Sony ve Nintendo'nun onlarca özel oyununu bu kapsamda sayabilirim, o yüzden Cevat ve diğerlerinin ne dediği -oyun serisi takipçisi- hayranlarının umrunda olmaz, bir oyunda ne kadar zevk ve oynanabilirlik varsa ilk sırada gelir.

TheBladeRunner

21.3.2013 02:53:36

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri \\RivenDeLL// İsterlerse 2 kişilik yapsınlar multiyi yine ps 4de 1080p ve 60 fps vermez ps 4 tanıtılmadan önce zaten çoğu oyun firması demişti yeni nesil konsollar beklendiği gibi güçlü değil falan diye bide 4k tvler monitörler yaygınlaşacak 2 yıla kadar işte ozaman ps 4 tam yalan olur daha şimdiden pc ps 4 den 3.5 kat güçlü bknz:ps 4 gpusu 1.8 teralflpos gtx 690 5.2 teralflops daha ne kartlar gelicek ps 4 çıkana kadar gtx 790 gtx 780 2016da 20 teralflops ekran kartları gelcek ozamanda pc ps 4den 12 kat güçlü olacak xbox 360 çıktığında pcden güçlüydü ama ps 4 çıktığında pcden güçlü olmayacak
arkadasim sen sakasin heralde.Yazdiklarin cidden saka gibi" 2 kisi yapsinlar yine 1080p 60fps olmaz".PS4 donanimli bir pc de 1080p 60 fps acamiyacagin oyun yok.Belki Crysis 3 zorlar neyse.Sen bu dunya da mi yasiyosun? 4k cozunurlugu 20 inchlik monitore nasil sigdirican? 20 teraflop ekran karti ne icin nasil? yaninada soyle bi 100-150 tf islemci yakisir dimi? Dedigin gtx690 uzun suredir piyasada gucunu kim kullaniyor? hic kimse.Bak adamlar 1.84 tf ile Deep Down u KZSF u yapip cag atlatiyolar.Daha cok derin konularda varda neyse kendin ogren.

BSC Misafiri

20.3.2013 20:16:42

0
\\RivenDeLL// İsterlerse 2 kişilik yapsınlar multiyi yine ps 4de 1080p ve 60 fps vermez ps 4 tanıtılmadan önce zaten çoğu oyun firması demişti yeni nesil konsollar beklendiği gibi güçlü değil falan diye bide 4k tvler monitörler yaygınlaşacak 2 yıla kadar işte ozaman ps 4 tam yalan olur daha şimdiden pc ps 4 den 3.5 kat güçlü bknz:ps 4 gpusu 1.8 teralflpos gtx 690 5.2 teralflops daha ne kartlar gelicek ps 4 çıkana kadar gtx 790 gtx 780 2016da 20 teralflops ekran kartları gelcek ozamanda pc ps 4den 12 kat güçlü olacak xbox 360 çıktığında pcden güçlüydü ama ps 4 çıktığında pcden güçlü olmayacak

any77

20.3.2013 18:31:46

+1
quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster Umarım haber doğru değildir.Çünki yeni nesil böyle olursa yazık olur gerçekten. ps2-xbox : 480p çoğunluk 30 fps (hatta ps2 daha düşük) ps3-x360 : 720p çoğunluk 30 fps ps4-xbox helebilmem ne : 1080p çoğunluk 30 fps John carmack (Open gl efendisi yazılım kod dehası) : Yeni nesil konsollar standartı 30 fps olacak. Cevat yerli (Şuan en iyi grafikli oyun motorunun sahibi yazılım dehası) : Yeni nesil hayal ettiğiniz kadar iyi değil. BioWare'in Sanat ve Animasyon Yönetmeni Neil Thompson : BioWare: "Yeni nesil konsollar sizleri çok heyecanlandırmasın" Şimdi burada bahsi geçen firma city interactive değil.Frostbite 2'yi yapan DICE.Crytek'in Cryengine 3'ünden sonra bana oyun motoru ile "oha" dedirten firmadır. Geriye konsollardan ümit bekleyen arkadaşların tek savunması kaldı.Oda bu haberin bir dedikodu mu yoksa gerçek olduğumudur ki oyun yapımcılarının ağzından bakılırsa haber gerçek olabilir üst tarafta yazdım bahsi geçen yapımcıları. Bizimde uzun zamandır anlatmak istediğimiz buydu.1080 p yeni nesil konsollarda elbetteki olacak.Hatta hatırınız kırılmasın 1080p 60 fps oyunlarda olacak.Ama grafikten fizikten ve detaylardan ödün verilecek bunun gereği bu. Doğanın kanunu bu derlerya , işte onun gibi teknolojinin kanunuda malesef bu. Son olarak umarım haber yalandır diyorum yoksa yeni nesil frostbite 2.5'da 60 fps'yi sadece 720p kilit ile veriyorsa ben ps3'ümden memnunum abi.
Aslında ps4'ün donanımının bende abartıldığını düşünüyorum. Sonuçta 8gb gddr5 ram olsa bile pc mimarisi olduğu için bu nesil kadar iyi kullanılamayacak sistem. Fakat sony'de akılsız değil, sony'ninde bir bildiği var ki yeni nesil konsolları bu donanımla çıkardılar. Büyük ihitimal nvidia, intel amd bir araya gelip hatta logitech gigabyte, msı, asus, ascrock, coolermaster, sapphire, zotac, powercolor vs vs bir araya gelip sony ve microsoft'a konsolları çok üstün tutmamaları için para vermiş olabilirler. Bu kadar firmadan yüklü miktarda para çıkar. Eğer ki yeni nesilde pc, konsollardan önde olursa bu saydığım firmalar paraya para demezler. Bu da yüksek ihitimallerden biri. PS4 bf4'ü 1080p 60fps çalıştırabilir. Ama bu nesildeki gibi 24 kişi ile. Hem 64 kişi, hem 1080p, hemde 60fps. Oldu canım, başka isteğiniz var mı? Şu anki über sistemler bile bf4'te kasacağı belli iken sony'nin konsolu mu 60fps'de açacak bf4'ü.???

BSC Misafiri

20.3.2013 18:24:16

+1
Eğer DICE bile 1080p de60 fps yi sağlayamıyorsa yerim ben böyle yeni nesili !

TheBladeRunner

20.3.2013 17:34:36

0
@tizar okudugunu anlayabilme kabiliyetin olduguna supheliyim.Ne alak pc ye ozel rts rpg ler anlamadim.Ben oyunlarin grafik klaitesi hakkinda konustum oyun cesitliliginden degil. Bugune kadar gorsel olarak bariz fark gordugum aklima gelen oyunlar bunlar.7970 imle oynadigim oyunlar sonra konsol bebesi dersin. Crysis 1 ve 3 BF3 Metro2033 Stalker Witcher 2 Dirt anlayabilecegini zannetmiyorum ama belki okursun:D

tizar

20.3.2013 17:21:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

arkadasim anlama sikintinmi var senin? benim demk istedigim ne sen kalkmis bana ne diyorsun.3 degil 100 bin dolarlik pc olsun elindeki oyun konsol portu oldukdan sonra ne anladin o isten sen.Oyunlarin %2 lik kismini ayri tuttum cunku konsol ile bariz farki olan toplasan 10 tane oyunu gecmez anladinmi simdi?
10 tane oyun dedin ya yok abisi bu adamlarla konuşulmaz nato kafa nato mermer. bunların ne rts lerden ne de rpg lerden nede pc ye özel fps lerden haberleri var. daha önce de demiştim bunlara ver araba yarışını, koy dövüş oyununu, iki tane de çuv çuv lu silahlı oyun he tamam. he la tamam pc de oyun yok la tamam. peki yeni nesilde bahanen ne olacak söyle bi merak etim? ps4 e gelecek en baba oyunların pc tabanlı geliştirildikleri diğer bir çok oyununda pc de geliştirilip konsollara port edileceği söylendi ee şimdi bahanen ne? kapandı güllerim benim konsol oyunculuğu öldü pc gaming is rising again nokta

TheBladeRunner

20.3.2013 16:41:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri TheBladeRunner Saçmalama 1000 dolarlık pc bile bf 3 ü ultra ayarda 1080pde açıyor bf 3 konsollarda hem 24 kişilik hemde low ayardan daha düşük bir ayarda
arkadasim anlama sikintinmi var senin? benim demk istedigim ne sen kalkmis bana ne diyorsun.3 degil 100 bin dolarlik pc olsun elindeki oyun konsol portu oldukdan sonra ne anladin o isten sen.Oyunlarin %2 lik kismini ayri tuttum cunku konsol ile bariz farki olan toplasan 10 tane oyunu gecmez anladinmi simdi?

Opricnik

20.3.2013 16:34:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk sensörle bir ayar olmaz ise zaten konsolda fps oynamak pek sarmıyo
yav he he

BSC Misafiri

20.3.2013 15:59:05

+1
TheBladeRunner Saçmalama 1000 dolarlık pc bile bf 3 ü ultra ayarda 1080pde açıyor bf 3 konsollarda hem 24 kişilik hemde low ayardan daha düşük bir ayarda

EmuMaster

20.3.2013 13:55:32

+3
Umarım haber doğru değildir.Çünki yeni nesil böyle olursa yazık olur gerçekten. ps2-xbox : 480p çoğunluk 30 fps (hatta ps2 daha düşük) ps3-x360 : 720p çoğunluk 30 fps ps4-xbox helebilmem ne : 1080p çoğunluk 30 fps John carmack (Open gl efendisi yazılım kod dehası) : Yeni nesil konsollar standartı 30 fps olacak. Cevat yerli (Şuan en iyi grafikli oyun motorunun sahibi yazılım dehası) : Yeni nesil hayal ettiğiniz kadar iyi değil. BioWare'in Sanat ve Animasyon Yönetmeni Neil Thompson : BioWare: "Yeni nesil konsollar sizleri çok heyecanlandırmasın" Şimdi burada bahsi geçen firma city interactive değil.Frostbite 2'yi yapan DICE.Crytek'in Cryengine 3'ünden sonra bana oyun motoru ile "oha" dedirten firmadır. Geriye konsollardan ümit bekleyen arkadaşların tek savunması kaldı.Oda bu haberin bir dedikodu mu yoksa gerçek olduğumudur ki oyun yapımcılarının ağzından bakılırsa haber gerçek olabilir üst tarafta yazdım bahsi geçen yapımcıları. Bizimde uzun zamandır anlatmak istediğimiz buydu.1080 p yeni nesil konsollarda elbetteki olacak.Hatta hatırınız kırılmasın 1080p 60 fps oyunlarda olacak.Ama grafikten fizikten ve detaylardan ödün verilecek bunun gereği bu. Doğanın kanunu bu derlerya , işte onun gibi teknolojinin kanunuda malesef bu. Son olarak umarım haber yalandır diyorum yoksa yeni nesil frostbite 2.5'da 60 fps'yi sadece 720p kilit ile veriyorsa ben ps3'ümden memnunum abi.

TheBladeRunner

20.3.2013 13:41:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: tizar daha bf4 ün nasıl bir grafik kalitesinde geleceğini bilmiyorsunuz frostbite 2.5 kullanacakmış. bf3 bile full ayarlarda 64 kişilik haritalarda high-end pcleri ağlatıyor. siz çok şey istiyorsunuz kabul edin artık şunu konsolların donanımı belli. konsolun bilmem şu kadarını kullanıyor diye bir şey yok. en iyi grafikler konsolda olsun 60 fps olsun 1080p olsun hepsi olsun yok lan öyle bir dünya yok yok 400 dolarlık makineden adamlar neyi bekliyorlar ya.alig 2-3 bin dolara sistem toplayanlar salak bi siz zekisiniz. cevat yerli boşa demiyor yeni nesil pc ler den geride başlayacak diye.
Oyunlarin %98 in de 3.000$ makinede 250$ makinenin yaptigi isin sadece 1080p ve AA acik halini gordun baska bisey gorduysen beri gel.

tizar

20.3.2013 13:10:49

-1
daha bf4 ün nasıl bir grafik kalitesinde geleceğini bilmiyorsunuz frostbite 2.5 kullanacakmış. bf3 bile full ayarlarda 64 kişilik haritalarda high-end pcleri ağlatıyor. siz çok şey istiyorsunuz kabul edin artık şunu konsolların donanımı belli. konsolun bilmem şu kadarını kullanıyor diye bir şey yok. en iyi grafikler konsolda olsun 60 fps olsun 1080p olsun hepsi olsun yok lan öyle bir dünya yok yok 400 dolarlık makineden adamlar neyi bekliyorlar ya. 2-3 bin dolara sistem toplayanlar salak bi siz zekisiniz. cevat yerli boşa demiyor yeni nesil pc ler den geride başlayacak diye.

Mia Toretto

20.3.2013 12:51:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL @ CoolMnaiaC Süpersin ya gülmekten yazamıyorum o derece :) @ Cod fanları hadi naş naş anam siz gidin cod konularına orada 4-5 yıldır değiştirilmemiş oynanış ve grafikleri tartışın Multide bisiklete bile binemediğinizi bi tartışın hadi . Hadi anam sizi ACTİVİSON keser EA zaten yılın dışkı ödülünü aldı , demi elleşmeyin işte kaka kaka :) İçlerinden abi PC miz iyi olsa da bizde BF3 ü full ayarlarda oynasak diyorlar . Ama elde yok işte ne yapsınlar cod oynuyor.Konsolda da iyi çalışıyor , zaten oyun grafik özürlüsü . Neymiş bf3 konsolda iyi oynanmıyormuş . Ulan çalıştırdığına dua edin :) xbox da iyi çalışıyor orası ayrı :)
yav he he battlefield ps3e adam gibi gelmediyse ıbm nin power mimarisini adam akıllı kulanamadıysa biz ne yapalım

saffet12

20.3.2013 12:47:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: tizar

inan konsolun gücü o kadar ellerinde iki seçenek var ya grafik kalitesinden ödün verecekler 1080p-60 fps çıkaracaklar ya da çözünürlükten ödün verip görsellikten fazla ödün vermeyip 720p-60 fps çıkaracaklarmış. konsol kitlesi senelerdir 60fps özleminde oldukları için 2. seçeneği seçmişler.
Ps4 senmi yaptin ? sanki ps4 geliştiren bu site okurlari konsolun güçü o diyolar

TheBladeRunner

20.3.2013 12:35:40

0
oncelikle yok yuzde bilmem kaciyla sunu bunu yaptik demeleri dogru nedenmi uber zeka arkadasim sana anlatayim.Konsol donanimi sabittir pc gibi daha iyi bilesenleri koyup daha iyi goruntu kalitesi almak gibi bir sansin yok. Post modern zamanda oyunlardaki en onemli faktor grafikler olmustur eee elinde sabit bir makina var ilk yillarinda konsolun butun gucune abanip sonraki yillarda goze daha hos gelmeyen oyunlar cikardiginda ne olacak.Ne olacagini soyluyeyim oyun satislarinda gerileme.O yuzden adamlar ellerindeki malzemeyi bilerek gidim gidim kullaniyolar yani ticaret yapiyolar. PS4 donanimi ile 720p.Biri gelip soylese hadi ordan ulan derim.Su cihazin donanimini pc de calistirsam 1080p 60 fps acamiyacagim oyun olmaz iddaa ediyorum.Bu yuzden ya haber fake ki Neogaf haberin cok buyuk ihtimalle fake oldugunu soyledi.Eger ki dogru ise Dice konsollar icin kilini dahi kipirdatmadi yada beceriksiz yada sistemler uzerinde yeni olduklari icin olayi fazla cozemediler oyunun cikis tarihini etkilemesin diye boyle bir yola basvurdular. Wii U dahi 720p 60 fps verebilirken hatta EA in onaylamasina gore BF3 un ultra ve high ayarlarini 720p de acabilecekken bilmem kac kat daha guclu ps4 gorsellere abansalar bile 1080p veremiyor olmasi cok ilginc. Ha haber fake cikarsa soylenenlerin aksi cikarsa o zaman orda bulusuruz.

PSAC

20.3.2013 12:27:53

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Orod-Dain

Umarım öyle olmaz. Hem pc hem konsol oyunlarını zevkle oynayan birisi olarak konsolların pc oyunlarını ne kadar kısıtladığını yakinen takip ettim. Konsolların ciddi bir ilerleme sağlaması pc oyuncularının da işine yarar diye düşünüyorum.
aynı düşüncedeyim ama tizar arkadaşa bakma adamın aklı tek taraflı çalışıyor ne yapacaksın .. pc iyi olsun konsol kötü olsun öyle bir dünya yok.. konsol kötü ise pc ninde fazla ilerliyeceğini sanmıyorum .. teknoloji bakımından ilerler oyun bakımından sabit kalır ..büyük bir ilerleyiş olmaz ama anlat anlatabilirsen tizar da beyin basmıyor .. konsolla ilgili her haberde saçma sapan bir yorum yazmayı biliyor o kadar ..

Orod-Dain

20.3.2013 12:13:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: tizar

inan konsolun gücü o kadar ellerinde iki seçenek var ya grafik kalitesinden ödün verecekler 1080p-60 fps çıkaracaklar ya da çözünürlükten ödün verip görsellikten fazla ödün vermeyip 720p-60 fps çıkaracaklarmış. konsol kitlesi senelerdir 60fps özleminde oldukları için 2. seçeneği seçmişler.
Umarım öyle olmaz. Hem pc hem konsol oyunlarını zevkle oynayan birisi olarak konsolların pc oyunlarını ne kadar kısıtladığını yakinen takip ettim. Konsolların ciddi bir ilerleme sağlaması pc oyuncularının da işine yarar diye düşünüyorum.

tizar

20.3.2013 11:57:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: Orod-Dain Öncelikle 720p çıkacağını sanmıyorum. Çıkarsa bile bu yeni konsolların gücü ile ilgili değil yapımcının işin üstünde yeterince durmaması ile ilgili bir durum olur. Yalnız benim dikkatimi çeken Cod serisi sevenlerle Bf serisi sevenlerin birbirine laf yetiştirmeye çalışması oldu. Intel mi amd mi? Nvidia mı Amd mi ? Ios mi Android mi ? Sony mi Microsoft mu? Fifa mı Pes mi? derken olay buraya kadar gelmiş demek. Resmen hır çıkarmaya yer arıyoruz.
inan konsolun gücü o kadar ellerinde iki seçenek var ya grafik kalitesinden ödün verecekler 1080p-60 fps çıkaracaklar ya da çözünürlükten ödün verip görsellikten fazla ödün vermeyip 720p-60 fps çıkaracaklarmış. konsol kitlesi senelerdir 60fps özleminde oldukları için 2. seçeneği seçmişler.

offendicula

20.3.2013 11:29:37

0
benim için multiplayer sayısı önemli olan konsol - pc eşit olmalı bf3 gibi 2 farklı oyun olmamalı bf3 pc de grafik, multi oyuncu sayısı ve harita büyüklüğü olarak çok çok öndeydi

Orod-Dain

20.3.2013 11:29:12

0
Öncelikle 720p çıkacağını sanmıyorum. Çıkarsa bile bu yeni konsolların gücü ile ilgili değil yapımcının işin üstünde yeterince durmaması ile ilgili bir durum olur. Yalnız benim dikkatimi çeken Cod serisi sevenlerle Bf serisi sevenlerin birbirine laf yetiştirmeye çalışması oldu. Intel mi amd mi? Nvidia mı Amd mi ? Ios mi Android mi ? Sony mi Microsoft mu? Fifa mı Pes mi? derken olay buraya kadar gelmiş demek. Resmen hır çıkarmaya yer arıyoruz.

PSAC

20.3.2013 11:00:31

-1
bir karışıklık olmuş olmasın .. yeni nesil derken ps4 değilde wii u bahsediliyor olmasın .. aynısı Assassin's Creed Black Flag oldu adamlar oyunun yeni nesil çıkış tarihini verdi sonra o çıkış tarihi wii u için dedi .. yani wii u da yeni nesil diyorlar .. 720p lik yeni nesil mi olurmuş .. zaten ps3 720p.. bu gerçekten size de çok saçma gelmiyor mu ???.. bu arada yeni nesille konsollarla dalga geçenler yok pc asla yetişemez diyip sevinenler ps4 bu kadar kötü ise sevinmeyin pc ciler sizde pc nizde şuan ki oyunlardan daha fazlasını göremiyeceksiniz ..

BlackBeasT

20.3.2013 09:42:14

+1
@MALTHAEL Gelişme fark edilir düzeyde 8 yıl önce 720p/30fps 8 yıl sonra 720p/60fps ,x86 PC çekirdek yapısı ile gelecekmişler utanmadan ,ne oldu Konsol çalışma prensibi farkımı kaldı , Steam: Piston PC , PS4: Süper Charged PC apu'yu 6750 gibi 2.gpu ile modlayıp hybrid CF yapamadınız mı ? bu kadar ucuz olunmaz , Casper PC mantığı cpu ve ramle göz boyarlar anca , 10 kaplan gücünde next-gen beklerken 720p/60 yada 1080p/30fps , Oyun yapımcısı PC portu oyunlar ile Masaüstü PCleri çoşdursun konsolara ordan burdan codları çıkartıp atsın konsollara 720p/60fps o paraya o kadar oluyor deriz... Kamil la...Sen olsan TV altı oyun konsolu alırmıydın bu durumda ? mikrofonu aç ne dion olm... gülme nan bi şey sorduk oho kayışı kopardı gene kapat kapat

Reppu

20.3.2013 09:06:31

0
ps4 oyunlarda 4k destekler mi diyoduk. 720p oyunlar çıkacak o zaman. şaka gibi lan

Hoid

20.3.2013 09:02:01

+1
Ya yine güldürdünüz ya beni ne diyeyim size . Bu konsollardan bende de var onda da genel olarak oyuncuların çoğunda var fakat aletin gücü bir bitmiyor maşallah , yok %10 u ile uc3 yaptık yok %99 ile the last of us ı yaptık hala %1 i var onlada crysis 3 yaparız muhabbetleri dönüyor hala ya gülünç ulan madem var donanımın 256 mb sistem 256 mb ise oyunlar için olan vram in var ps3 te sen daha neyin zorlamasını yapıyorsun apollo ? Hani konsolların sahibi olmasak diyeceğiz ki biizim Apollo marsa gidecek ama biz anca aya yollayabildik 2.si oyunların PC de geliştirildiğini neden kabul etmiyorsunuz , ATARİ ile mi yapılıyor sanıyorsunuz bu oyunları ? Kaldı ki şimdi PC mimarisine benziyor konsollar X86 olayı bilmeyen var mı acaba PC ye daha yatkın olmaması için bir engel var mı ? Eskidenmiş o aga alırım konsolumu herşey full ayarda takılırım ben 7 yıl PC de sürünsün dursun Gerçi hiç bir zaman görmedim böyle bir şey ama olsun hadi

altanbilisim

20.3.2013 08:01:57

0
Her Barttle Field oyununda bu cümleleri duymaktan gına geldi

tizar

20.3.2013 02:37:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @tizar dogru artik karmasik degiller ama yazilimlari pc den cok farkli olacak emin ol.Ikiside dx kullanmiyacak API lari acik acik daha farkli olacak,PS4 zaten OGL kullaniyor gec bunu.PC ye oranla yazilimlari bu donanima max.optimize edecekler baska dur ne demistin multiplatformlarin alayi pc de gelistirilecek bence fazla hayal kurma Watch Dogs ile BF4 pc tabanli gelistirildi ise butun oyunlar pc uzerinde gelistirilecek diye bisey yok.Bu oyunlar pc uzerinde gelistirilmeye baslandi cunku daha yeni nesillerin donanimi net degildi ki bence hala net degil ancak E3 den sonra belli olur.-Sony acik acik donanim degisebilir dedi.Neyse gec oldu artik hadi bye bye.
zaten pc tabanlı olduğu için konsol donanımında oynama yapabiliyorlar. yapımcılarda yeni nesilde oyun geliştirme ve port olayının çok kolay olduğunda hemfikir. işte bunlar hep pc sanada bye

TheBladeRunner

20.3.2013 02:28:26

0
@tizar dogru artik karmasik degiller ama yazilimlari pc den cok farkli olacak emin ol.Ikiside dx kullanmiyacak API lari acik acik daha farkli olacak,PS4 zaten OGL kullaniyor gec bunu.PC ye oranla yazilimlari bu donanima max.optimize edecekler baska dur ne demistin multiplatformlarin alayi pc de gelistirilecek bence fazla hayal kurma Watch Dogs ile BF4 pc tabanli gelistirildi ise butun oyunlar pc uzerinde gelistirilecek diye bisey yok.Bu oyunlar pc uzerinde gelistirilmeye baslandi cunku daha yeni nesillerin donanimi net degildi ki bence hala net degil ancak E3 den sonra belli olur.-Sony acik acik donanim degisebilir dedi.Neyse gec oldu artik hadi bye bye.

tizar

20.3.2013 02:18:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @tizar konsollarin bir ilk oyunlarina bak birde 3. ve 4.senelerindeki oyunlara bak millete bebe deyip sorsam hic biseyden anlamayacak arkadasim.Al buda diger BF4 den daha fazla bilgi basligi adi altindaki oyunun sozde yapilarindan bi tanesi.Haberin butunune inanmamakla birlikte eger dogruysa ki yi ekleyerek: "- Oyun hem oynanış hem de teknik açısından seriyi geliştirecek özelliklerin yer alacağı, fakat bu değişikliklerin bir 'devrim' yapamayacağı belirtiliyor." oyunun ana platformu da pc.Yeni konsollarda 720p olayi simdi anlasilmistir ama anlamazsiniz siz.Anlayana.
sen benim yazımı nerenle okuyorsun? orada unch1 unch3 örneğini vermişim zaten. bu iş yazılımla daha fazla donanım kullanabilmek değil yazılımı geliştirerek eldeki donanımı daha verimli kullanmak. bu yüzden yok konsolun şu kadarını kullanıyor diye bir şey yok. yeni nesil konsollar pc tabanlı diyorum adam hala gelmiş ana platform pc diyor arkadaşım o eskidendi artık konsol port devri yok konsollar kapalı kutu karmaşık sistemler değil artık exclusiveler hariç multiplatform ların alayı pc de geliştirelecek günaydın el salla

TheBladeRunner

20.3.2013 02:10:37

0
@tizar konsollarin bir ilk oyunlarina bak birde 3. ve 4.senelerindeki oyunlara bak millete bebe deyip sorsam hic biseyden anlamayacak arkadasim.Al buda diger BF4 den daha fazla bilgi basligi adi altindaki oyunun sozde yapilarindan bi tanesi.Haberin butunune inanmamakla birlikte eger dogruysa ki yi ekleyerek: "- Oyun hem oynanış hem de teknik açısından seriyi geliştirecek özelliklerin yer alacağı, fakat bu değişikliklerin bir 'devrim' yapamayacağı belirtiliyor." oyunun ana platformu da pc.Yeni konsollarda 720p olayi simdi anlasilmistir ama anlamazsiniz siz.Anlayana.

tizar

20.3.2013 02:01:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @stun 8 cores Jaguar based customized cpu Customized hd7870 8gb gddr5 bu bir konsol ve bu donanimla 720p? sencede ilginc degilmi? ha egerki Dice diyorsa ben ps4 un son transistorunu,son kablosunu,son vidasini kullandim en assagi 3 sene gorsel olarak baska bisey gelmez ustune o zaman 720p anlarim ama konsolun daha cikis oyunu yani konsolun potansiyelinin %30-35 ini anca kullanir tahminen yada adamlar optimizyason isini es gecmisler. 720p olayi bana hic inandirici gelmiyor.Dogruluk payi var ise de PS4 un son gelistirici kitlerinin Ocak ayinda belli oldugu aciklanmisti belki bundan kaynaklanan bisiler olmustur ama dedigim gibi bu donanimla 720p saka gibi bir olay.Neyse bi kac gune kokusu cikar zaten.
bu da moda oldu ha yok konsolun şu kadarını kullanıyorlar. tamamını kullanmaya engel mi var alet mi yanıyor? bu neye benziyor örnek bf3 ü pc ne kurdun 8gb ramin var oyun ise zorla 2gb ını kullanıyor ve fps artmıyor 30 da sabit buna benziyor. yeni nesil pc tabanlı yazılım karmaşası yok bknz. ps3 cell daha konsolun %3 nü kullanıyoruz. ha yazılım teknolojisi geliştirilir eldeki donanımla daha iyisi sunulur ileride daha iyi oyunlar görecek olmanızın sebebi de budur. yoksa orada 8gb ram yatarken yok ben %30 nu kallanayım değil bu işler. siz olaya tersten bakıyorsunuz. uncharted i 30 fps de oynarken uncharted 3 ü 60 fps demi oynadınız yooo ee?

stun

20.3.2013 01:34:22

0
@TheBladeRunner bu dice ın ayıbıdır... dediğim gibi demolar 1080 p çıkmış .. izledik adamlar hayret ettirip inandıramadılar gerçek olduguna sonrada programa çıkmak zorunda kaldılar...%30 unu bile sanmıyorum..çunku biz bu olayları bu nesılden bılıyoruz zaten.. uc1- uc3 farkı .. bu neslin başındakı her hangı bir oyunu alalım.. bu neslın sonundakı herhangı bır oyunla kıyaslayalım.. uçurum ya...oyun olarak 1080 p desteğini gördukmu .. :? gördük.. ps4 için neyin üstüne konuşuyoruz ki daha

TheBladeRunner

20.3.2013 00:52:19

0
@stun 8 cores Jaguar based customized cpu Customized hd7870 8gb gddr5 bu bir konsol ve bu donanimla 720p? sencede ilginc degilmi? ha egerki Dice diyorsa ben ps4 un son transistorunu,son kablosunu,son vidasini kullandim en assagi 3 sene gorsel olarak baska bisey gelmez ustune o zaman 720p anlarim ama konsolun daha cikis oyunu yani konsolun potansiyelinin %30-35 ini anca kullanir tahminen yada adamlar optimizyason isini es gecmisler. 720p olayi bana hic inandirici gelmiyor.Dogruluk payi var ise de PS4 un son gelistirici kitlerinin Ocak ayinda belli oldugu aciklanmisti belki bundan kaynaklanan bisiler olmustur ama dedigim gibi bu donanimla 720p saka gibi bir olay.Neyse bi kac gune kokusu cikar zaten.

nitroture

20.3.2013 00:49:46

0
Commander modu varsa bende varım :)

tizar

20.3.2013 00:48:20

0
720p hahaha üzülmeyin lan sizide pc ye bekleriz....

crossmatch

20.3.2013 00:23:14

0
premium,limited ve standart edition olarak çıkıcak. Aha buraya yazıyorum. :D

Cpt. Miller

19.3.2013 23:51:42

0
Yeni nesilde 720p ?

stun

19.3.2013 22:54:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner Daha once dedim.Dediklerim cikiyor.Su konsollarla ilgili en ufak olumsuz bi haber gelsin nasilda yerden yere vuracaklar diye al assagida bi kac kisiyi gorun.Bu arkadaslar konsollarla ilgili olumlu haberlerin altinda ya karalayici yorumlar atarlar yada isine gelmeyen haberlere hic yanasmazlar. 1.Edge in daha once yeni nesil konsollarla ilgili verdigi hic bir haber dogru cikmadi arastirabilirsiniz. 2.Yeni nesil de oyunlarin hepsi 60fps de calisir diye bi iddaam yok hic olmadi.Firmalarin aciklamalarina gore yorum yaptim.PS3 ve 360 gibi konsollar dahi 720p 60hz de oyun calistirabiliyorsa ps4 gibi bir canavar 1080p de nasil veremiyor anlamis degilim. 3.Bu firmanin patronu cikip demedimi yeni nesilde oyunlarimizin alayi 1080p 60 fps calisacak yok bf4 u gordum elimize daha iyi donanimlar verilirse biz yapimcilarin neler yapabileceginin en iyi ornegi demedimi.Simdi de 720p 60fps oldu cok ilginc.O yuzden buyuk ihtimalle yanlis istihbarat ya yalan yada yanlis anlasilma. 4.Bi kac gune akla kara belli olur zaten. 5.Oyunun odeme kismi sanki bi tek konsollari barindiyor zaten pc yi degil o yuzden gulmusuz. Dedigim gibi bekleyin gorun.
aynen katılıyorum.. makınanın ılk demosu 1080p 30 fps çalışırken .. nasıl bu makına kötü gelebilir.. buna azımla gülmem bile.. bu bilgiler kesin de değil daha 2 ay önce 2. el destekleyip desteklemeyeceğini tartışıyorduk ... milletin ağzı torba değil

any77

19.3.2013 22:52:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

Hocam mikro ödeme dedikleri %80 Bf3'teki gibi silahları açmak için falandır.Bf3'te de duyurmuşlardı dlc.Limited Edition ile birlikte verdiler.Umarım bunda da öyle olur.
Eğer ben alırsam normal sürümü alacağım. Sonra %99 ihtimal yine premium diye bir şey çıkaracaklar. O zaman premium alırım, bu yüzden limited boşa gidecek alsam bile. Birde vallahi bu DICE pc'den daha fazla kazandı bence. Yoksa neden pc'ye ağırlık versin. Yeni nesilde 1080p 60 fps kesinlikle olmayacak bu oyun. Ya 1080p olacak ama 30 fps, ya da 720p 60 fps olacak. Bence bf4 grafik olarak crysis3 kadar olacak. Yoksa yeni nesilde bile doğru dürüst oynanamayan bir oyunun grafik olarak çok über bir şey olması gerekir... Ayrıca adamlar özellikle açıklama yapmışlar işte, tessallation olarak çok büyük ilerleme var diye. Bf3'te de en sinir olduğum şeylerden biri idi tessallation'un azlığı. Kayalar köşeli köşeli oluyor ya, işte çok sinir bozucu Kaplamaları da iyi yaparlarsa şimdiden biraz bütçe ayırın derim ben pc için

senseman62

19.3.2013 22:28:46

+1
Pc'de sadece Dx11 desteklenecek galiba 720p 60 fps
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC ohh super duper... Gorucuye cikmayan oyunun yeni nesile ozel satisa cikacak DLCleri simdiden belli yanida micro odeme daha ne olsin , hemde 60hz kare/saniye ,720p olayi olmadi hic yakisik aldimi simdi... Kamil ba hele la...Yeni nesilde konsolda PS4de BF4de 720p/60hz olacamış micro ödemede hediyesi ne dion
dostum öldüm gülmekten ya kamilde fena kopuyo valla ya kriz geldi

WiiSmash

19.3.2013 21:41:53

+1
madem map oyun piyasaya surulmeden yapildi dlc niye ya :(

rambocuk

19.3.2013 21:38:30

0
Tartışmaya gerek yok herkezin iyi bi pcsi var eğer güzel oyunlar oynamak istiyorsakta bi adet yeni nesil konsolda alıcaz hangisinde iyi oynatırsa onda oynarız bu kadar basit :D

BSC Misafiri

19.3.2013 21:19:11

0
Dice EA gibi paragöz degildi böyle bc zamanında.Dlc leri belli ne demek ya

BSC Misafiri

19.3.2013 21:19:09

0
bence kesin bir bilgi değil yani ben inanmıyorum yeni nesil konsollar çıkıcak herkes merakla bekliyor battlefield 4 yeni nesil konsolları es mi geçicek

BSC Misafiri

19.3.2013 21:18:56

0
DLC'ye kızmayın tam tersine sevinin bu büyük ihtimal BF B2K gibi Limited Edition alanlara ücretsiz sunulacaktır . Back To China :)

BSC Misafiri

19.3.2013 21:18:48

-1
Olsun konsolun unchartedi killzonesi var Not:Olsun gsnin uefa kupası var cümlesinden çalıntıdır.

BSC Misafiri

19.3.2013 21:18:39

0
Yenilik diye yağmur, Bad Company hasarı diyorlar. Bunların çok önceden olması gerekti zaten. Anlaşılan ek paket gibi oyun geliyor.

BSC Misafiri

19.3.2013 21:18:25

0
S.Hawking Zaten ne zaman pcyi geçebildiki konsollar hep pc öndeydi her zaman.

BSC Misafiri

19.3.2013 21:18:24

+1
S.Hawking Zaten ne zaman pcyi geçebildiki konsollar hep pc öndeydi her zaman.

BSC Misafiri

19.3.2013 21:18:10

0
EA China bir şeyler sızdırmış . BSC umarım paylaşır . Sızıntıya göre 23 Ekim 2013'de çıkacakmış

David Attenborough

19.3.2013 21:16:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: GorkemM1903

Kardeşim sence adamlar konsolun ful gücünü kullanıpta mı 720p 60 fps yapacaklar ? Fan değilim ama bence hayır
http://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Killzone_Shadow_Fall_30_fpsde_Calisiyor-34938.htm

aykut291

19.3.2013 21:12:58

0
Ps4 duyurulduğundan belli birtane yapımcı çıkıpta kötü bir açıklama yapmadı. Şimdi söylenti resmi olmayan bir bilgiye inanacaz öylemi. bekleyelim görelim çok az kaldı

MiyopBey

19.3.2013 21:12:27

0
Şu 60 fps takıntısını anlamak mümkün değil.Bu takıntı yüzünden 720p yapıyorlardır zaten.PC'de multiplayerda önemlide,konsolun analoglarında büyük bir etken değil 60 fps.

cristiono

19.3.2013 20:47:31

0
Arkadaşlar bu commander sistemi neydi açıklayabilirmisiniz alıntı yaparak :D

* KıL

19.3.2013 20:42:44

0
Yorumlara bak.

GorkemM1903

19.3.2013 20:37:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: skullomania daha yeni nesil konsollara çıkacak ilk bf oyunu için 720 p 60 fps deniyor. eyvah eyvah. cevat yerli ye hak veresim geldi valla. konsollar çıkmadan daha dakka 1 gol 1. bi de sony de 4k muhabbetleri falan.sevgili sony filmlerde 4k falan halkı kandırmayalım oyunlarda 1k nın hakkını verin önce
Kardeşim sence adamlar konsolun ful gücünü kullanıpta mı 720p 60 fps yapacaklar ? Fan değilim ama bence hayır

CILGIN_TURK_96

19.3.2013 20:24:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ahmi524

Niye ki hocam Limited Edition yani ön sipariş daha ucuz olacaktır kesin.
haklisin aslinda, ilk çikan DLC'yi almayin demem lazimdi dalginligima denk gelmis :)

Return to Monke

19.3.2013 20:10:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: oyunbilgini57 Arkadaşlar bu bilgiler doğru . Oyun gerçekten Çin'de geçecek resimde ki uçağın Çin'e ait olması ve alttaki adamın yanındaki görüntüye zoom yapıp bakın orası Shangai . http://cdn2.wccftech.com/wp-content/uploads/2013/03/Battlefield-4.jpg (adamın üstündeki belirgin resme zoom yapın) http://www.freemages.co.uk/album/chine/shanghai_pudong_bund.jpg (birde buna)
Resmi açıklama gelmedikten sonra inanmam.

Niklaus1864

19.3.2013 20:08:53

0
Almak için şimdiden para biriktirmek gerek :D

oyunbilgini57

19.3.2013 20:03:09

0
Arkadaşlar bu bilgiler doğru . Oyun gerçekten Çin'de geçecek resimde ki uçağın Çin'e ait olması ve alttaki adamın yanındaki görüntüye zoom yapıp bakın orası Shangai . http://cdn2.wccftech.com/wp-content/uploads/2013/03/Battlefield-4.jpg (adamın üstündeki belirgin resme zoom yapın) http://www.freemages.co.uk/album/chine/shanghai_pudong_bund.jpg (birde buna)

Artizt

19.3.2013 19:56:52

0
"mikro ödeme" kısmından sonra benim için oyun bitmiştir...

David Attenborough

19.3.2013 19:54:03

0
Anlaşılan yeni nesil konsollarda Pc'ye yetişemeyecek.

skullomania

19.3.2013 19:53:16

0
daha yeni nesil konsollara çıkacak ilk bf oyunu için 720 p 60 fps deniyor. eyvah eyvah. cevat yerli ye hak veresim geldi valla. konsollar çıkmadan daha dakka 1 gol 1. bi de sony de 4k muhabbetleri falan.sevgili sony filmlerde 4k falan halkı kandırmayalım oyunlarda 1k nın hakkını verin önce

PSAC

19.3.2013 19:52:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner Daha once dedim.Dediklerim cikiyor.Su konsollarla ilgili en ufak olumsuz bi haber gelsin nasilda yerden yere vuracaklar diye al assagida bi kac kisiyi gorun.Bu arkadaslar konsollarla ilgili olumlu haberlerin altinda ya karalayici yorumlar atarlar yada isine gelmeyen haberlere hic yanasmazlar. 1.Edge in daha once yeni nesil konsollarla ilgili verdigi hic bir haber dogru cikmadi arastirabilirsiniz. 2.Yeni nesil de oyunlarin hepsi 60fps de calisir diye bi iddaam yok hic olmadi.Firmalarin aciklamalarina gore yorum yaptim.PS3 ve 360 gibi konsollar dahi 720p 60hz de oyun calistirabiliyorsa ps4 gibi bir canavar 1080p de nasil veremiyor anlamis degilim. 3.Bu firmanin patronu cikip demedimi yeni nesilde oyunlarimizin alayi 1080p 60 fps calisacak yok bf4 u gordum elimize daha iyi donanimlar verilirse biz yapimcilarin neler yapabileceginin en iyi ornegi demedimi.Simdi de 720p 60fps oldu cok ilginc.O yuzden buyuk ihtimalle yanlis istihbarat ya yalan yada yanlis anlasilma. 4.Bi kac gune akla kara belli olur zaten. 5.Oyunun odeme kismi sanki bi tek konsollari barindiyor zaten pc yi degil o yuzden gulmusuz. Dedigim gibi bekleyin gorun.
zekana hayranım arkadaş :) ben unutmuştum .. aynen yeni nesilde oyunlarimizin alayi 1080p 60 fps calisacak dedi ..zaten böyle bir şey gerçek olsa 720p çalışsa şuan bir çok firma konsolu yerden yere vurmuştu.. cevat bile konsol kötü demiyor pc geçemez diyor ..

MantarTheGreat

19.3.2013 19:48:54

0
Oha 720p ne lan? Hemde daha konsolun çıkışında... 5-6 sene sonra ki grafiklerle 480p'de 30 fps ile oynarız herhalde...

TheBladeRunner

19.3.2013 19:45:26

-1
Daha once dedim.Dediklerim cikiyor.Su konsollarla ilgili en ufak olumsuz bi haber gelsin nasilda yerden yere vuracaklar diye al assagida bi kac kisiyi gorun.Bu arkadaslar konsollarla ilgili olumlu haberlerin altinda ya karalayici yorumlar atarlar yada isine gelmeyen haberlere hic yanasmazlar. 1.Edge in daha once yeni nesil konsollarla ilgili verdigi hic bir haber dogru cikmadi arastirabilirsiniz. 2.Yeni nesil de oyunlarin hepsi 60fps de calisir diye bi iddaam yok hic olmadi.Firmalarin aciklamalarina gore yorum yaptim.PS3 ve 360 gibi konsollar dahi 720p 60hz de oyun calistirabiliyorsa ps4 gibi bir canavar 1080p de nasil veremiyor anlamis degilim. 3.Bu firmanin patronu cikip demedimi yeni nesilde oyunlarimizin alayi 1080p 60 fps calisacak yok bf4 u gordum elimize daha iyi donanimlar verilirse biz yapimcilarin neler yapabileceginin en iyi ornegi demedimi.Simdi de 720p 60fps oldu cok ilginc.O yuzden buyuk ihtimalle yanlis istihbarat ya yalan yada yanlis anlasilma. 4.Bi kac gune akla kara belli olur zaten. 5.Oyunun odeme kismi sanki bi tek konsollari barindiyor zaten pc yi degil o yuzden gulmusuz. Dedigim gibi bekleyin gorun.

PSAC

19.3.2013 19:33:24

0
hiç beklemiyordum ..720 nedir ya ..zamanında 4k beklerken şimdi 1080p bekler olduk .. üzüldüm şahsen gerçekten böyle ise .. bu haber doğru ise benim için hayal kırıklığı olacak :(

rambocuk

19.3.2013 19:15:42

0
sensörle bir ayar olmaz ise zaten konsolda fps oynamak pek sarmıyo

onur89tr

19.3.2013 19:14:16

0
720p'de mi çalışacak? Biz boşuna yeni nesli bekliyoruz o zaman. FIFA da böyle çalışacaksa ne anladım ben bu işten? Önümüzdeki 7 sene de Full HD TV'mizin tadına bakamayacak mıyız yani? Vah vah...

No-One

19.3.2013 19:01:56

0
120$'ı hazırlayın.

alemburda34

19.3.2013 18:53:33

0
yahu bir 1080p göremeyecek miyiz of :( 720p gösteriyorsa ne anladım ben ps4 almaktan.

Return to Monke

19.3.2013 18:51:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: hik75 bf3 premium için de oynanisi degistirmeyecek demislerdi ama en güzel sillahlar premium'a gelmisti birde size bir tavsiye sakin oyunun limited edition sürümünü almayin normal sürümünü alin biraz bekleyin nasolsa premium çikacaktir o zaman alirsiniz.. diger yandan 60fps olayi iyimis ama 720p yerine 1080p olsaydi daha iyi olurdu ama olsun hayirlisi..
Niye ki hocam Limited Edition yani ön sipariş daha ucuz olacaktır kesin.

CILGIN_TURK_96

19.3.2013 18:49:06

0
bf3 premium için de oynanisi degistirmeyecek demislerdi ama en güzel sillahlar premium'a gelmisti birde size bir tavsiye sakin oyunun limited edition sürümünü almayin normal sürümünü alin biraz bekleyin nasolsa premium çikacaktir o zaman alirsiniz.. diger yandan 60fps olayi iyimis ama 720p yerine 1080p olsaydi daha iyi olurdu ama olsun hayirlisi..

Return to Monke

19.3.2013 18:33:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: \\RivenDeLL// Vallahi süper haberler geliyor. Konsol kısmı beni ilgilendirmiyor da oyunda mini ödemeler derken dengenin bozulmayacağından da bahsedilmiş. Yani mini ödemeden kasıt dengeyi bozan, extra zırh gibi bir şey olursa tam dayaklık olur EA Oyun çıkmadan dlc duyurulur mu? Yani yaptıkları dlc ellerinde olmasına rağmen oyuna koymuyorlar. DLC'leride oyuna koyunda fazladan 50 tl pahalıya alırız sorun olmaz. Ama oyun çıkmadan dlc olur mu? Yani ismi dlc olmasın bari. Extra içerik desinler daha iyi. Neden dlc'leri ellerinde bulunurken oyunun içerisine koymuyorlar anlamıyorum. Normalde oyun çıkar, oyunun satış rakamlarına göre firmalar dlc yaparlar ve satarlar. Ama EA dlc'leri oyundan önce yapıp oyundan sonra satıyor ne iş bu ...
Hocam mikro ödeme dedikleri %80 Bf3'teki gibi silahları açmak için falandır.Bf3'te de duyurmuşlardı dlc.Limited Edition ile birlikte verdiler.Umarım bunda da öyle olur.

any77

19.3.2013 18:31:31

0
Vallahi süper haberler geliyor. Konsol kısmı beni ilgilendirmiyor da oyunda mini ödemeler derken dengenin bozulmayacağından da bahsedilmiş. Yani mini ödemeden kasıt dengeyi bozan, extra zırh gibi bir şey olursa tam dayaklık olur EA Oyun çıkmadan dlc duyurulur mu? Yani yaptıkları dlc ellerinde olmasına rağmen oyuna koymuyorlar. DLC'leride oyuna koyunda fazladan 50 tl pahalıya alırız sorun olmaz. Ama oyun çıkmadan dlc olur mu? Yani ismi dlc olmasın bari. Extra içerik desinler daha iyi. Neden dlc'leri ellerinde bulunurken oyunun içerisine koymuyorlar anlamıyorum. Normalde oyun çıkar, oyunun satış rakamlarına göre firmalar dlc yaparlar ve satarlar. Ama EA dlc'leri oyundan önce yapıp oyundan sonra satıyor ne iş bu ...

ilyasburak

19.3.2013 18:28:58

0
daping oil field ve great wall bf2 de vardı zaten. wake island ise bf2142 de bile var

Hoid

19.3.2013 18:12:21

+5
@ CoolMnaiaC Süpersin ya gülmekten yazamıyorum o derece :) @ Cod fanları hadi naş naş anam siz gidin cod konularına orada 4-5 yıldır değiştirilmemiş oynanış ve grafikleri tartışın Multide bisiklete bile binemediğinizi bi tartışın hadi . Hadi anam sizi ACTİVİSON keser EA zaten yılın dışkı ödülünü aldı , demi elleşmeyin işte kaka kaka :) İçlerinden abi PC miz iyi olsa da bizde BF3 ü full ayarlarda oynasak diyorlar . Ama elde yok işte ne yapsınlar cod oynuyor.Konsolda da iyi çalışıyor , zaten oyun grafik özürlüsü . Neymiş bf3 konsolda iyi oynanmıyormuş . Ulan çalıştırdığına dua edin :) xbox da iyi çalışıyor orası ayrı :)

BSC Misafiri

19.3.2013 18:08:03

0
Haber Fake, resmi degil.

gamerasi

19.3.2013 18:06:19

0
Önümüzdeki yıl online oynayacağım tek oyun olacak.

BSC Misafiri

19.3.2013 17:59:45

-1
şu dlc sisteminden gıcık kapan tek benmiyim ?

BSC Misafiri

19.3.2013 17:59:41

0
@II Cpt Price II Tamam.

BSC Misafiri

19.3.2013 17:59:39

0
Eşşekten adam olur bu konsollardab adam olmaz yinemi 720p olacak

BSC Misafiri

19.3.2013 17:31:27

0
Madem bu kadar bilgi biliyorsun görsel ve videoyu da paylaşın :)

_GRKM_

19.3.2013 17:29:07

0
5-6 saat mi :S :S Şu Son Oyunlar Hep Kısa geliyor Ya..(Tomb Raider Hariç) 5-6 Saat Bence Çok kısa..Crysis 3 de böyleydi Pat Diye Bitti Oyun :D

BlackBeasT

19.3.2013 17:24:49

+8
ohh super duper... Gorucuye cikmayan oyunun yeni nesile ozel satisa cikacak DLCleri simdiden belli yanida micro odeme daha ne olsin , hemde 60hz kare/saniye ,720p olayi olmadi hic yakisik aldimi simdi... Kamil ba hele la...Yeni nesilde konsolda PS4de BF4de 720p/60hz olacamış micro ödemede hediyesi ne dion

Return to Monke

19.3.2013 17:18:25

0
Bana mikro ödeme oyunlarda olunacak denmedi.Bana öyle bir bilgi gelmedi.Bana mobil oyunlarda olunacak dediler

Return to Monke

19.3.2013 17:17:20

0
Mikro ödeme varsa bende yokum arkadaş

Ercangvn

19.3.2013 17:12:26

0
Mini ödeme sistemi derken?

die.Rache

19.3.2013 17:06:33

0
Yeni nesilde yine mi 720p,neyse canim en azindan 60 FPS

ozgurr84

19.3.2013 17:05:18

0
[8D]

BSC Misafiri

19.3.2013 17:04:45

+1
konsala nede fps çıkartırlar hiç anlamıyorum, şahsen hemen hemen bütün konsollarda oyun oynamış biri olarak fps türünün yeri pc dir arkadaş. Battlefield'i analog da oynadığımı düşünemiyorum bile :DDDD

BSC Misafiri

19.3.2013 17:04:36

+2
yahu yeni nesil konsol diyoruz bunlar 720p diyor oyunların en azından 1080p 60 fps çalışması lazım çünkü yeni nesil.

BSC Misafiri

19.3.2013 17:04:29

0
Oyunla beraber DLCleri duyuruluyor. VAY BEE

Wayward Son

19.3.2013 17:03:04

0
Mikro ödeme dediler orda bitti zaten benim için.r

Sherlock69

19.3.2013 16:55:04

0
Yalan gibi sanki Çin ne alaka
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 4 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
191 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız