Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Aralık 2022'de Çıkış Yapacak PC Oyunları

 
 
Her ay olduğu gibi Aralık ayında da birçok bilgisayar oyunu bizleri bekliyor olacak. Bu ay içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında Ascend Reborn, The Callisto Protocol, Marvel's Midnight Suns, Hello Neighbor 2 ve çok daha fazlası yer alıyor. Yine bu ay içerisinde de her tür oyun PC platformuna geliyor şimdi listemize geçelim:
 
- Ascend: Reborn (1 Aralık)
 
 
 
Outer Heaven tarafından geliştirilen ve Aralığın ilk günü yayınlanacak olan zindan temalı aksiyon rol yapma oyunu Ascend: Reborn bizlere yeni bir deneyim sunacak. Oyunda üçüncü şahıs kamera açısı bulunacak ve aksiyon macera ve rol yapma unsurları yer alacak. Oyun içerisinde Titanlar bulunacak ve bunlara karşı bir mücadele içerisine gireceğiz. Oyun tek oyunculu bir yapı sergileyecek ve toplamda 6 dil desteğine sahip olacak. Oyun içerisinde kadim kehanetler, Titanların saltanatı, ölümcül bir Dünya, Kaos ve daha fazla tema işlenecek. Klasik rol yapma oyununda önümüze çıkan düşmanları kesip biçeceğiz ve düşmanlara becerilerimizi uygulayacağız. Bunun yanı sıra zaman zaman karşımıza çıkan patron savaşları ile de eğlenceye daha da olacağız.
 
Oyun içerisinde yine birden fazla sınıf olacak. Bu sınıfların her birinin kendine ait özellikleri yer alacak. Oyunda bir de arka planda hikaye işlenecek. Bu ana hikaye yer yer oyun içi sinematiklerle desteklenecek. Oyunda geniş bir dünya yer alacak. Bu dünya bölge bölge ayrılacak ve karşımıza çıkacak. Bu bölgelerden istediğimiz yere tıklayıp gidebileceğiz ve buradaki patronları alt ederek bu bölgeyi güvenli hale getireceğiz. Oyunun tanıtım videolarına baktığım zaman gördüğüm kadarıyla oyunun ortamı, atmosferi, karakterlerin görünüşleri ve silahların yapısı Knight Online oyunu ile benzerlik gösteriyor. Öte yandan oyun içerisinde kullanacağımız çeşit çeşit beceriler, bitirici vuruşlar animasyonlar ve daha fazlası yer alıyor.
 
Oyunun hikayesi ve dünyası
 
Oyunun hikayesi ve arka plandaki işleniş şekli birçok oyuncu için çok sıradan ve alışılageldik olabilir. Ancak özetleyecek olursam oyunda Titanların saltanatı sona eriyor ve bu durumun yarattığı kaosun ardından taht boşta kalıyor. Bu ortamda taht kavgaları başlıyor ve üç Tanrıdan biri egemenlik iddiasıyla yola ve maceraya koyuluyor. Bu yolda çeşitli engellerle karşılaşıyor olsalar da her biri bunları aşmak zorunda. Ancak böyle tahttaki yerini koruyabilir ve tahta yerleşebilir. Oyunda kontrol edeceğiniz her bir karakter aslında bir taht adayı. Bu adaylar birini seçerek oyuna başlayabilir ve büyük taht yolculuğuna başlayabilirsin.
 
Oyunun dünyasına bakacak olursak şunu söyleyebilirim: Oyunun dünyası dinamik bir yapı sergiliyor. Ascend: Reborn bu sayede her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Dinamik hava koşulları, ortamlar ve diğer birçok şey bundan nasibini alıyor. Böylece oyunculara değişen bir dünya sunuluyor.
 
Bu oyunun hikâyesinden bahsederken üç farklı Tanrının olduğundan söz etmiştim. Bu üç Tanrıdan ilki daha çok Cehennem temasına sahip ve buradaki vahşeti gözler önüne seren bir yapı sergiliyor. Diğer bir Tanrı ise düşmanlara yanıltıcı bir güç uyguluyor. Sonuncu Tanrı ise Şimşek Tanrısı olarak karşımıza çıkıyor ve bu temayı bizlere sunuyor.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi kendimizin seçebileceği bir dünya yapısı yer alıyor. Zindan temalı bu yapımda hem yeni yerler keşfediyoruz, bu yerleri fethediyoruz ardından ganimetleri ne yağmalıyor ve envanterimize atabiliyoruz. Bu dünyada ne kadar çok bölgeyi fethedersek o kadar çok egemenlik konusunda ileriye gidebiliyoruz. Oyunda çok farklı silahlar ve araçlar yer alıyor. Kılıçlar, baltalar, mızraklar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda ek olarak çok farklı düşman grupları yer alıyor. Troller, iblisler ve çok daha çeşitte düşman oyuncuların karşısına çıkıyor ve çıkmaya hazırlanıyor.
 
- Munchkin Digital (1 Aralık)
 
 
 
Dire Wolf Tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan strateji aksiyon karışımı oyun Munchkin Digital, Aralığın ilk gününde biz oyun severlerle buluşuyor. Oyun tek oyunculu ve çevrimiçi PVP modlarını destekliyor. Bunun yanı sıra çapraz platform çok oyunculu desteğine de sahip olarak karşımıza çıkıyor. Toplamda beş dili destekleyen bu yapımda renkli ve eğlenceli bir sanat tarzı bizleri bekliyor olacak.
 
Masa ve kart oyunlarının bir karışımı olan bu yapımda bizleri yeni bir macera bekliyor diyebilirim. Oyun içerisinde zindan temelli bir yapı bulunuyor. Bu zindanları keşfetmek, yeni kartlar ortaya çıkarmak tamamen bizim işimiz. Oyun içerisinde yeni bir karakter oluşturabiliyor ve büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Karakterimizi seçerken ırkını ve sınıfını da belirleyebiliyoruz.
 
Oyunda karakterimizin bir seviyesi bulunuyor ve bu karakterin seviyesini yükseltmek için karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra yine karakterin seviyesini yükseltmek için çeşitli hazineler toplamamız lazım. Yani oyun bir nevi güzel loot odaklı bir yapı sunuyor.
 
Oyun içerisinde kullanacağımız farklı farklı silahlar yer alıyor. Eğlenceli bir yapıyı bizlere sunacak olan bu oyunda kartları kullanarak düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Her kartın kendine özgü özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bunları doğru zamanda doğru yerde kullandığımız zaman rakipleri kolayca alt edebiliyoruz.
 
- Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered (1 Aralık)
 
 
 
Square Enix, Bullets tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan sıra tabanlı Japon rol yapma oyunu Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered, yeniden düzenlenmiş bir sürüm ile karşımıza çıkıyor. 1 Aralık'ta yayınlanacak olan bu sürüm, yeni oyun içi öğeleri ve geliştirilmiş sistemleri bünyesinde barındırıyor. Adından da anlaşılacağı gibi oyun, orijinal olarak 2005 yılında PlayStation 2 için piyasaya sürülen Romancing SaGa: Minstrel Song'un (ABD'de Romancing SaGa olarak geçer) yeniden düzenlenmiş sürümü. Serinin ilk oyunu 1992'de yayınlandı. Square Enix, Japonya'da Super Famicon konsollarında Romancing SaGa'yı adlı ilk oyunu piyasaya sürdü.
 
Sıkça duyduğumuz remastered ve remake sürüm oyunlar bu ay da gelmeye devam ediyor. Bu remastered sürümünde yukarıda bahsettiğim gibi yeni oyun içi öğeler, geliştirilmiş grafikler, yeni özellikler, daha derin bir hikaye ve daha fazlası yer alacak. Bu sürüm orijinal oyunun yapısını koruyacak ve yeni öğeleri de bünyesinde barındıracak. Oyun önceden de olduğu gibi tek oyunculu biri yapı sergileyecek ve hem İngilizce hem de Japonca dil desteğine sahip olacak. Oyunun ön siparişleri şu anda Steam platformunda mevcut. 185 Türk Lirası karşılığında ön sipariş verebilirsiniz.
 
Bu remastered sürümünde de yine orijinal oyunda olduğu gibi ücretsiz bir senaryo modu yer alacak. Oyun içerisinde farklı farklı karakterleri seçme ekranı olacak ve 8 farklı karakterden birini seçebileceğiz. Bu karakterlerin her birinde farklı hikayeleri olacak ve bizlere sunacak. Her birinde de farklı bir deneyim elde edeceğiz.
 
Oyunun remastered sürümünde daha yüksek grafikler, yeniden düzenlenmiş oyun içi sistemler, animasyonlar ve çizimler konusunda iyileştirmeler, oynanabilirlik iyileştirmeleri ve daha fazlası yer alacak. Bunun yanı sıra Serbest Biçimli Senaryo Sistemi bulunacak ve geniş bir dünyayı keşfederken eylemleriniz ve kararlarınız size özel bir hikaye oluşturacak. Bu yapım hem seriye yeni başlayanlar hem de serinin önceki oyunlarını oynayanlara hitap edecek.
 
Remastered sürüm oyunun orjinal temasını yansıtmasına rağmen yeni özellikleri de içerisinde barındıracak ve oyunculara sunacak. Oyunda daha geliştirilmiş patron mücadeleleri bizleri bekliyor olacak yani orijinal oyuna göre daha zorlu patron dövüşlerine hazır olmamız gerektiğini söyleyebilirim. Ek olarak oyunda yüksek hız modu, mini haritalar ve birçok oyunda yer alan oyunu bitirdikten sonra karşımıza çıkan yeni oyun + özelliği de bu sürümde yer alacak. Bunun yanı sıra yeni sınıflar da bu sürümde bulunacak. Bu sürümde ayrıca Glimmer' ve 'Combo' sistemi korunacak.
 
Yeniden düzenlenmiş sürüm oyun içi geliştirmelerinin yanı sıra yukarıda da bahsettiğim gibi birçok yeni özelliği oyunculara sunacak. Bu yeni özellikler ve içerikler sayesinde oyunun daha zevkli hale getirilmesi planlanıyor ve hedefleniyor. Biz de çıktığı zaman bu sürümü denemiş olacağız. Bunlar dışında hangi yeniliklerin olacağı ve bu yeniliklerin nasıl işlendiği merak ediyorum.
 
Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered, PC'nin yanı sıra PS5, PS4, Nintendo Switch, iOS ve Android'de de yayınlanacak.
 
- Moonshine Inc. (1 Aralık)
 
 
 
Klabater tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan çiftçilik simülasyon zanaat oyunu Moonshine Inc., 1 Aralık'ta oyun severlerle buluşuyor. Oyunun isminden de anlayabileceğimiz gibi oyunun teması kaçak içkiye odaklanacak ve biz de bu kapsamda üretimler yapacak ve işletmemizi genişleteceğiz. Strateji ve simülasyon öğelerini bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde 100'den fazla tarif, üretim yöntemi ve daha fazlası yer alacak. Bu tarz yönetim ve simülasyon - gelişim oyunlarını sevenler için şimdiden konu ve içerik ilgi çekici gelmiş olabilir.
 
Moonshine Inc. oyununda yukarıda da bahsettiğim gibi kaçak içki tarifleriyle üretimin dibine vuracak ve yasa dışı işlere bulaşacağız. Amerikan topraklarına geçen bu oyunda geleceğimizi ve suç organizasyonunu kendimize göre belirleyecek ve genişleteceğiz. Oyunda üretim yapabileceğimiz çeşitli formüller, üretim yöntemler, damıtmalar, fermantasyonlar ve daha fazlası yer alacak. Her bir işlem ile büyük bir üretim tesisi yapabileceğimiz bu oyunda müşterilerin isteklerini ve taleplerini karşılamak zorundayız. Hem strateji hem de simülasyon öğeleri yer Moonshine Inc. oyununda çeşitli hedefleri tamamlamak, ürün taleplerine yetişmek, en iyi kaçak içkiyi üretmek ve diğer yasa dışı işlere kolları sıvamak bizim temel amaçlarımız arasında olacak. Bu yapacaklarımız tabi ki yetkililerin dikkatini çekecek ancak biz bu işi alttan alttan yürütmek durumunda kalacağız. Arka planda yasa dışı işler ve üretim yaparken bir yandan paranın dibine vurmaya çalışacak ve üretim tesisimizi genişleteceğiz.
 
Oyun içerisinde yetkililerin dikkatini çekmeden sağduyulu bir şekilde üretim yapacağımız tesisimizde her türlü detay üzerinde çalışılmış. Üretimden sunuma kadar birçok detayı kendimize göre ayarlayabiliyor ve düzenliyoruz. Oyunda daha çok üreterek daha fazla para kazanmaya çalışacağız. Böylece hem tecrübe hem de nakit para kazanacağız. Bu paralar ile tesisimizi genişletecek, üretim yöntemlerimizi arttıracak, dağıtım ve ulaşım ağımızı geliştirecek ve bizi gözüne kestiren yetkililerin hakkında gelmeye çalışacağız. Bu oyunda para demek güç demek. Nakit para, güç ile doğru orantılı olduğundan ne kadar çok paramız var ise o derece suç imparatorluğu kurduk demektir.
 
 
 
Keşfedilecek 30'dan fazla farklı kaçak avcılık makinesi ve aparatı ile Moonshine Inc. bizlere klasik bir üretim - simülasyon oyunu sunuyor. Oyun içerisinde üretimde kullanacağımız araçların modifikasyonları yer alacak. Çok detaylı olarak hazırlanan ve bizlere sunulacak olan bu yapımda eksiksiz bir üretim sistemi bulunacak.
 
Yukarıda saydıklarım dışında oyun içerisinde detaylı teknoloji ağacı bulunacak ve bu teknoloji ağacıyla birçok özelleştirme ve yükseltme yapabileceğiz. Klasik birçok oyunda bulunan bu teknoloji ağaçları aslında bizleri oyunda tutan bir sistem. Ben şahsen bu teknoloji ağacındaki tüm geliştirmeleri açmadan oyundan kopamıyor ve bırakamıyorum. Oyundaki temel bitiriş sürecim bundan ibaret oluyor. Tabi bu durum herkese göre değişkenlik gösterir. Neyse konumuza dönecek olursak bu sistemle beraber yükseltmeler yapacak, oyunda üretim hızımızı arttıracak, yeni modifikasyonlar elde edecek, yeni müşteriler kazanacak ve hatta daha karmaşık tariflerin kilidini açarak üretim zincirimizi genişleteceğiz. Dolayısıyla bu teknoloji ağacı sistemi oyunun en temel mekaniklerinden biri olacak.
 
Oyunda tesisinizi kuracağınız yeri ve hangi binanın hangi yere kurulacağını siz seçiyorsunuz. Birtakım özgürlükler sunulan bu oyunda bu da güzel bir ekleme olmuş. Oyunda kuracağımız binaları yerleştirmek için yeşil ışığı görmemiz gerek. Yani her bina her yere kurulmuyor. Kuramadığımız binaların tamamı kırmızı yanıyor yeşile dönene kadar herhangi bir yerleştirme yapamıyoruz. Bunun dışında kurmak istediğimizi yapıyı döndürebiliyor ve estetik olarak bölgemize çekin düzen de verebiliyoruz.
 
Öte yandan oyunda kurduğumuz üretim tesisinde yaptığımız malzemeleri ulaştırmak için bir dağıtım ağı kuruyoruz. Bu ulaşım ağını tamamen biz elden geçiriyoruz. Oyunda büyük bir ulaşım ağı bulunuyor ve bu ağda hangi yere teslimatın gerçekleşeceğini biz seçebiliyoruz. Üretimden sonra biliyorsunuz ki en önemli unsur ulaşım ve dağıtım. Bu konuda da Moonshine Inc. oyunu bizlere yeterli derecede özgürlük tanıyor. Ulaşım ağındaki durumu animasyonlu ve canlı bir şekilde görebiliyoruz ve bu da bize gerçek bir simülasyon deneyimi sunuyor diyebilirim. Oyundaki her bir nokta aslında temelde güzel düşünülmüş gibi görünüyor.
 
Oyunda tabi bir de ulaşım konusunda kullanacağımız araçlar bize bırakılmış durumda. Oyunda bir araç garajımız olacak ve burayı araçlar ile dolduracağız. Çeşitli boyutlarda, kalitede ve fiyatta yeni araçlar alarak ulaşım ağımıza daha fazla araba katacağız ve hızlı hızlı teslimatlar yapabileceğiz. Aynı birden fazla dağıtım yapabilecek büyük bir imparatorluk kuracağız. Oyun içerisinde kullanacağımız ve alacağımız bu araçların hızlarını ve kapasitelerini yükseltebilecek ve kendimize göre özelleştirebileceğiz. Bunun yanı sıra araçlar zamanla eskiyecek, hasar görecek ve onarıma ihtiyaçları olacak. Bunun için de araçlarınıza ara ara bakım yaptırmak ve onarmak zorunda kalacaksınız. Oyundaki bu kadar detay gerçekten de çok iyi düşünülmüş.
 
Oyunda yukarıda sizlere aktardıklarım dışında yine doğru üretim yapmak için çeşitli ekipmanlara ihtiyacımızın olacağını söyleyebilirim. Yani oyundaki üretim ve damıtma işlemi gerçekten de bizim elimize bırakılmış durumda. Oyunda üretimin en temel öğe seçiminden tamamen sonuna kadarki olan süreç bizim elimizden geçiyor. Doğru alkolü üretmek için doğru ekipmanları ve içerikleri seçmemiz gerekiyor. Eğer rastgele içerikler seçersek bu ürettiğimiz alkolün kalitesini etkiliyor ve bu da müşteriler tarafından hoş karşılanmıyor. Oyundaki alkol üretiminde ısı kaynağını, alev miktarını, sıcaklık oranını ve daha fazlasını ayarlayabiliyor ve bu süreci izleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu oyun için tam bir üretim simülasyonu diyebilirim.
 
Oyunda bir de marketler zinciri yer alacak. Bu zincirden dilediğiniz ürünü talep edecek ve bunun karşılığında nakit para ödeyeceksiniz. Oyunda her bir içeriğe ulaşmanız bu zincirler sayesinde sağlanıyor. Paranız olduğu kadar ve kar ettiğinizde daha fazlasını alın. Bu dengeyi tamamen siz kurun.
 
 
 
Son olarak oyunda The Red Flag Police adlı bir sistem yer alıyor. Bu sistem sizin suç oranınıza ve dikkat çekme durumunuza göre yetkilileri harekete geçiriyor. Eğer yetkililer harekete geçerse ve çok fazla dikkat çekerseniz peşinize takılıyor ve başınıza bela oluyor. Eğer yetkili birimlerin başınıza bela açmasını istemiyorsanız The Red Flag Police sistemine çok dikkat etmeniz gerekiyor ve alttan alttan işleri yürütmeniz gerekiyor.
 
Genel olarak oyunu toparlayacak olursam gerçekten detaylarıyla dikkat çekiyor. Bu detayların oyuna yansıyış şekilleri nasıl aktarılmış ve oyuna dahil edilmiş gerçekten merak ediyorum. Çıktığı zaman deneyeceğim oyunlardan biri olacak. Oyunda bunlar dışında yine birçok detay daha yer alacak bakalım hep birlikte nasıl bir yapım olmuş göreceğiz.
 
- Excavator Simulator (1 Aralık)
 
 
 
Uni Games Studio tarafından geliştirilen ve Sun Dust tarafından yayınlanacak olan araç simülasyon oyunu Excavator Simulator, 1 Aralık tarihinde oyun severlerle buluşuyor. Klasik diğer simülasyon oyunlarına benzer şekilde karşımıza çıkacak olan bu yapımda araç sürecek, inşaat malzemelerini indirecek, kum dolduracak ve daha fazlasını yapacağız.
 
Simülasyon oyunlarını severler için denenecek türden olan bu yapımda yine araç sürme mekanikleri üzerine yoğunlaşılmış durumda. Biz Türkler olarak inşaat yapımını izlemeyi bir hayli severiz ve bizlere film gibi gelir =). İşte bu oyun da bizlere bir nevi bu hissiyatı veriyor. Hatta direkt olarak inşaatın içerisinde buluyoruz kendimizi. Excavator Simulator ile beraber çocukluğumuza iniyor, kamyonumuza kum dolduruyor ve çeşitli yapılar inşa etmeye çalışıyoruz. Oyunda usta bir şoför rolünü üstleniyoruz ve günlük rutin işlerimiz yer alıyor. Bu işleri yaparken gerçek hayat döngüsü de devam ediyor. Oyunda bir yandan işleri yaparken diğer yandan da dinlenmek için uyuyabiliyor, dinlendikten sonra acıktığımızda yemek yiyebiliyor, kalan işler varsa onları tamamlayabiliyor ve kazı işlemlerine başlayabiliyoruz. Detaylı bir inşa simülasyonu olarak karşımıza çıkan Excavator Simulator oyunu klasik bir deneyimi bizlere sunmaya hazırlanıyor diyebilirim.
 
Excavator Simulator oyunu zor mu?
 
 
 
Excavator Simulator oyunu elbette yeni başlayanlar için zor gelecek. Oyunda eğlenceli inşa simülasyonunun yanı sıra öğrenmeniz ve ustalaşmanız gereken mekanikler yer alacak. Araç sürüş dinamiklerine, aracın kullanım şekillerine ve daha fazlasına alışmak durumunda kalacağız. Excavator Simulator oyununda hem eğlenceli hem de zorlu görevler bizleri bekliyor olacak. Oyunda tabi ki bunları yapmak için yukarıda da bahsettiğim gibi mekaniklere alışmak gerekecek. Oyunu oynarken el becerimizi geliştirmemiz lazım çünkü görevler kolaydan zora doğru ilerleyecek. Bu sebeple biz de artık bir yerden sonra zor görevlere adım atacak ve bunların altından kalkamaya çalışacağız. Excavator Simulator oyunu bizlere gerçekçi bir inşa simülasyonu sunmaya çalışan bir yapım. Oyunda inşa mekanizmazlarını barındıran detaylı mekanikler, araç modelleri, yapı modelleri, aletler ve daha fazlası yer alıyor. Bu da simülasyon oyunlarında olmazsa olmaz detaylardan biri diyebilirim. Her bir simülasyon oyunu farklı temayı ve yapıyı işlediğinden o konuda çok detaycı ve gerçekçi olması gerekiyor.
 
Excavator Simulator oyunu tam bir inşa simülasyonu. Oyunda sadece araç kullanmak kalmıyor, gedikler kazabiliyor, aletleri - nesneleri taşıyabiliyor, bir yerden bir yere aktarım yapabiliyor, malzemeleri doğru şekilde doğru yerine yerleştirebiliyor, kum yükleyebiliyor aynı zamanda boşaltabiliyor, zorlu koşullarda ve arazilerde iş başı yapabiliyor ve daha fazlasını deneyimleyebiliyoruz. Bu saydıklarım oyun içerisinde yer alıyor ancak oyunun sunum tarzı da oldukça önem arz ediyor. Oyunun şu anda bir demosu bulunmuyor dolayısıyla deneme şansım olmadı. Ancak eğlenceli bir deneyim sunacağını tahmin ediyorum. Hatta hastasına bir oyun olacak da diyebilirim. Çünkü bu tarz oyunlar tek bir temaya sahip olduğundan ve bir yerden sonra sürekli olarak aynı şeyi yaptığınızdan dolayı sıkabiliyor. Umarım bu oyunun içeriği, görevleri, açılacak yeni deneyimleri ve diğer özellikleri boldur.
 
Simülasyon oyunlarının grafikleri hemen hemen aynı oluyor. Dolayısıyla bu konuya hiç giriş yapmayacağım. Simülasyon türü oyunlarında asıl aradığımız grafiklerin yanında oynanış mekanikleri ve içerikleridir. Bu yüzden içeriklerin dolu dolu olması gerekiyor ve oyuncuları sıkıcı tekrardan kurtarması lazım.
 
- The Department / Trosedd (Aralık ayı içerisinde)
 
 
 
COPA Gaming tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan dedektiflik gizem soruşturma oyunu The Department / Trosedd, Aralık ayı içerisinde çıkışını yapıyor. Erken erişim sürümü olarak yayınlanacak olan The Department / Trosedd, ilk etapta sadece bir kısım özellikleri oyunculara sunacak.
 
The Department / Trosedd oyunu tamamen prosedürel olarak oluşturulmuş bir yapıyı bizlere aktarıyor. Prosedürel yapı bizlere her oyunda farklı bir deneyim sunuyor ve gidişat tamamen değişiyor. Bu da her bir oyuncuya ve her yeni oyunda farklı içerikleri sunmak anlamına geliyor. The Department / Trosedd tam bir dedektiflik hikayesini bizlere aktarıyor. Oyunda davaları alıyor, davaların çözüm sürecine ortak oluyor - bizzat katılıyor, katilin kim olduğunu bulmaya çalışıyor ve suçluyu adalete teslim etmeye çalışıyoruz. Yani olayından başından sonuna kadar tüm gidişat bizim elimizde oluyor. Oyundaki suç unsurları, ipuçları, suçlamalar ve daha fazlası her yeni başlamada değişiyor. Tek oyunculu bir yapı sunan The Department / Trosedd, İngilizce ve Galce dil desteğine sahip.
 
Oyunda yanlış kişiyi suçlayabiliyor muyuz?
 
Oyunda bir dava ekibiniz yer alıyor ve suçlamaları yapmanız için elinizde sağlam deliller olması gerekiyor. Bu uğurda bir katil seçiyorsunuz ve adalete teslim ediyorsunuz. Ancak dikkat edin yanlış kişiyi de suçlayabilirsiniz. Bu durumda hem dava ekibiniz hem de adalet zarar görür.
 
Oyunda kaç farklı olasılık yer alıyor?
 
 
 
Suç gizem dedektiflik oyunlarının temelinde ipuçları ve deliller yatar. Eğer somut ve kesin deliller bulursak bu durumda işin içinden kolayca çıkabiliriz. Ancak oyun bizlere kolay bir yapı sunmuyor ve belirtilene göre 10.000'den fazla olasılık yer alıyor. Bu sebepten dolayı da her yeni oyun farklı deneyimi bizlere sunuyor. Oyunu her tamamladığınızda farklı şüpheliler, deliller, delil yerleri ve daha fazlası yer alıyor. Bu prosedürel yapı her bir oyununuzu benzersiz ve tekrar oynanabilir kılıyor. Bu tarz oyunlarda oyuncuların sıkılmaması için gerçekten üzerine düşünülmesi lazım. Ancak yukarıda belirttiğim 10.000 olasılık durumu oyun içerisinde nasıl ve ne tarzda karşımıza çıkacak göreceğiz. Çünkü bazı oyunlar birçok vaat vererek bunların sadece sayıda kalmasını sağlıyor. O yüzden beklentiyi düşük tutmakta fayda var.
 
Klasik bir suç - gizem oyunu
 
The Department / Trosedd oyunu bizlere klasik bir suç gizem hikayesini sunuyor. Oyunda yukarıda da söylediğim gibi bir dava ekibimiz yer alıyor ve bu ekip ile beraber suçluları bulmaya çalışıyoruz. Davada bir baş müfettiş rolünü üstleniyor ve suç mahalline giriş yapıyoruz. İşlenen suçun ardında kalan ipuçlarını ve kanıtlarını bulmak tamamen bizlere kalıyor. Bu bulduğumuz veya bulacağımız ipuçları bizim davada ilerlememizi sağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Bu ipuçlarını ve delilleri birbirine bağlamak, suçlarla ilişkilendirmek tamamen bizim işimiz. Oyunda yine bahsettiğim gibi yanlış suçlamalara kurban gitme olayı var. Bu durumu kimseye yaşatmamak adına oyundaki tüm delilleri toplamalı, çok iyi bir şekilde analiz etmeli ve gerçek suçluyu bulmaya çalışmalıyız. Zamanla mekaniklerine alışacağınız bu oyunda analiz etme gerçekten de çok önemli.
 
Oyunda baş müfettiş olarak rol alıyorsunuz dedim ve ekibimizin olduğundan bahsettim. Ekip tamamen bizim emirimizde. Oyunda tabi ki kanıt ve delil bulmak bizim işimiz ancak bunları ekibimize yaptırıyoruz ve tüm değerlendirme süreci bize ait oluyor. Ekipte çalışanları yönlendiriyor, farklı olaylara doğru adımlar atıyor. analiz ediyor, suç mahallerine ekibi yönlendiriyor ve telsiz kullanabiliyoruz. Oyun içerisinde yer alan suçluları yakalamak ve yakalatmak tamamen bizim elimizden geçiyor.
 
Sizde bu tarz polisiye-suç gizem tarzı oyunları seviyorsanız bu oyuna da bir göz atmanızı öneririm. Oyun dediğim gibi Aralık ayı içerisinde çıkış yapacak. Yukarıda da bahsettiğim gibi genel olarak toparlayacak olursam: Siz bir başmüfettişsiniz. Bir müfettiş olarak sizin bir dava ekibinizi bulmuyor. Bu dava ekibinde birçok personel yer alıyor. Oyundaki temel amacınız suçluları adalete teslim etmekten geçiyor. Tabii bu uğurda yanlış kararlar da verebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki delilleri ve kanıtları toplamalı, bunları iyice analiz etmeli ve suçlunun kim olduğunu bulmaya çalışmalıyız. Yani bu oyunda hem düşüneceğiz hem analiz edeceğiz hem de kanıtları toplayacağız.
 
 
 
Copa Gaming ekibinden kısaca bahsetmem gerekirse yeni bir ekip. 2022'de kurulan bu geliştirme stüdyosu, Cardiff merkezli COPA Cymru'nun video oyunu geliştirme kısmını oluşturuyor. Stüdyonun amacı Dünyanın her yerinde bulunan oyunculara ulaşmak, çok çeşitli ve yüksek kaliteli oyunlar oluşturmak. Stüdyonun resmi sitesine baktığım zaman iki çalışan görünüyor. Bu çalışanlar arasında Matt Aspland ve Osian Williams yer alıyor. Aspland, Baş Geliştirici, Williams ise Oyun Direktörü olarak görev yapıyor.
 
Ekip ayrıca şu mesajı bizlere veriyor: "Tutkulu geliştiricilerden oluşan ekibimizi kullanarak birden fazla platformda oyunlar geliştiriyoruz. Oyunlarımızı hem İngilizce hem de Galce olarak sunmak istiyoruz. Oyunculara seçimleri ve oyun deneyimleri üzerinde tam kontrol sağlayan oyunlar geliştirmeye odaklanıyoruz. "
 
Ekibin ilk oyunu ise The Department / Trosedd olacak. Dolayısıyla grafik, animasyonlar ve diğer unsurlar da çok üst düzey bir şey beklemememiz gerekiyor. Tanıtım fragmanında da zaten bunu görebiliyoruz. Ancak yine de dedektiflik ve kanıt kısımlarının çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bakalım hep birlikte göreceğiz.
 
- The Callisto Protocol (2 Aralık)
 
 
 
Striking Distance Studios tarafından geliştirilen ve KRAFTON tarafından yayınlanacak olan üçüncü şahıs bilim kurgu hayatta kalma korku nişancı oyunu The Callisto Protocol, bekleyişin ardından nihayet 2 Aralık tarihinde geliyor. Dead Space'in yaratıcıları tarafından biz oyun severlere sunulacak olan bu yapımda korkuyu iliklerimize kadar yaşayacak ve hayatta kalmak için gücümüzün son damlasına kadar mücadele edeceğiz.
 
Dead Space in yaratıcılarından biz oyun severlere sunulacak olan bu yapımda Jacob adlı bir karakteri kontrol edeceğiz. Jacob ile beraber korku dolu bir maceraya atılacağız. Oyun günümüzden 3 yıl sonrasını konu alacak ve hikaye odaklı bir yapıyı bizlere sunacak. The Callisto Protocol aslında Jüpiter'in uydusu olan Callisto'da geçmekte.
 
Callisto bölgesinde Jacob olarak aslında bir cezaevine götürülüyor ve bu hapishane hayatında türlü türlü mücadelelere katlanıyoruz. Ancak bir zaman sonra bu hapishane bir anda kasoa sürüklenmeye başlıyor. Jacob olarak katılacağımız bu macerada hapishanedeki insanlar aklını kaçırmaya ve bir yandan da dönüşmeye başlıyor. Hem karanlık hem de rahatsız edici görüntülerin ortaya çıkması ile beraber Jacob ile yollara düşüyor ve bu hapishaneden kaçmaya çalışıyoruz. Hayatta kalma unsurlarının da yer aldığı bu yapımda hem ateş edecek hem de yakın menzilli dövüş sistemi ile düşmanları alt edeceğiz.
 
Oyun grafik olarak bizlere tatmin edici bir yapım sunacak. Bunun yanı sıra düşmanlarla mücadele ederken onların uzuvlarını parçalayabilecek ve ortalığın kan revan olmasını sağlayabileceğiniz. Oyunda Üçüncü Şahıs kamera bakış açısı yer alıyor ve biz de bu şekilde ilerliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde kilidini açabileceğimiz yeni silahlar, ekipmanlar ve kabiliyetler yer alıyor.
 
The Callisto Protocol'de Dead Space oyunundan önemli alıntılar mevcut. Gerek bilim kurgu teması gerek atmosfer ve ortam tıpkı birbirlerini andırıyor. Oyun içerisinde türlü türlü düşmanlar bulunuyor ve biz Jacob olarak ilerleyeceğimiz bu macerada düşmanlar üzerinde bu yeteneklerimizi kullanıyoruz. Bu korku dolu oyunda düşmanlara arkadan saldırabiliyor ve bunun yanı sıra karşılaşacağımız düşmanları kendimize çekebiliyor ve başka bir yere fırlatabiliyoruz.
 
Tüm bunları elimizde bulunan bir alet sayesinde yapabiliyoruz. Jacob'ın elindeki bulunan bu silah birçok yeteneği bünyesinde barındırıyor. Düşmanları çekip atabiliyor, ateş açabiliyor, uzuvlarını tamamen paramparça edebiliyor ve hologram saldırısına maruz bırakabiliyor. Oyun içerisinde hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş aksiyon sistemi yer alıyor.
 
 
 
Diğer yandan düşmanlardan kaçınma animasyonları, düşmanlara karşı kendini kollama animasyonları ve daha birçok detay bulunuyor. Ayrıca düşmanları ortadan kaldırmak için çevre detaylarını da kullanabiliyoruz. Örneğin etrafınızda bir makine varsa ve bu makine parçalama makinesi ise düşmanları bunun üzerine elinizdeki silahınız ile çekip fırlatabiliyorsunuz. Böylece düşmanları paramparça edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde yine çeşitli ara sahneler, aksiyon sahneleri ve daha birçok detay yer alacak. Hikaye odaklı ve tek oyunculu bir yapı sergilediğinden dolayı oyundan son derece umutluyuz ve gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.
Bu oyun birçok oyuncu tarafından bekleniyor ve yakından takip ediliyor. Uzun süredir geliştirilmesi yapılan bu oyun nihayet 2 Aralık tarihinde biz oyun severlerle buluşuyor. Oyun PC haricinde aynı tarihte  PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Xbox One konsollarına geliyor.
 
Oyunun Steam üzerinde iki farklı sürümü yer alıyor. Day One Edition ve Dijital Deluxe Edition olarak oyunculara sunulacak bu yapımın ön siparişleri açık durumda. Oyunum Steam sayfasındaki Day One Edition sürümünün ön sipariş fiyatı 499 Türk Lirası, Dijital Deluxe Edition sürümünün fiyatı ise 669 Türk Lirası.
 
- Warlords Under Siege (2 Aralık)
 
 
 
Redkar Limited tarafından geliştirilen ve Redkar Limited, Hawthorn Games tarafından yayınlanacak olan gerçek zamanlı taktik strateji oyunu Warlords Under Siege, 2 Aralık'ta erken erişim olarak oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Bu gerçek zamanlı taktik strateji oyunu içerisinde roguelike unsurları da bulunuyor. Roguelike türü genelde hızlı aksiyon oyunlarında yer alıyor. Bu tarz oyunlarda sürekli olarak ölüp ölüp diriliyor ve yeni elde ettiğimiz araçlarla birlikte daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısına çıkmaya çalışıyoruz. Bu yapım da bu unsurları harmanlayıp gerçek zamanlı strateji içerisine yedirmiş durumda.
 
Bu yapım içerisinde üzerimize tıpkı kule savunma oyunlarında olduğu gibi sürekli olarak düşman dalgaları gelecek. Bu düşman grupları sürekli olarak artış gösterecek ve güçlenecek. Biz de bunların karşısına çıkacak ve alt etmeye çalışacağız. Oyun içerisinde alt edeceğimiz düşmanlardan yeni silahlar elde edecek ve bu silahları geliştirip düşmanlara karşı kullanabileceğiz. Oyunda farklı farklı kullanabileceğimiz ve değişik özelliklere sahip silahlar yer alacak. Bunların da kilidini zamanla açabileceğiz.
 
Oyun içerisinde savunmamız gereken bir şehrimiz bulunacak. Aynı zamanda simülasyon unsurlarını da bünyesinde barındıran bu yapımda şehrimizi savunmak için kuleler dikebilecek, askerler yerleştirebilecek ve düşmanların üzerine yürüyebileceğiz. Oyunda şehrimizi savunmak adına diğer yandan yüksek duvarlar örecek, hasar görmüş binaları onarmaya çalışacak ve daha fazlasını yapacağız (Bizlere tam bir kule savunma unsurlarını da sunuyor). Ancak tabi ki düşmanlara karşı savaşımız gerçek zamanlı olacak. Tüm birlikleri ve askerleri kendimiz anlık olarak yönetebileceğiz.
 
 
 
Oyunda elbette şehrimizi savunmak için çeşitli yağma ve lootlar yapmak yapacağız. Bunun için kaynaklar toplayacak ve bize karşı saldıran düşmanlara karşı gelmemiz gerekecek. Oyun içerisinde yine grubun başına bir kahraman seçebilecek ve bu kahraman farklı özelliklere sahip olarak karşımıza çıkacak. Bu kahramanı kritik bölgelere yönlendirme yaparak düşmanları alt etmeye çalışacağız. Yine elimizde bulunan bu kahramanın özellikleri ve becerilerine yükseltebilecek ve bu sayede daha güçlü konuma geleceğiz.
 
Warlords Under Siege'de gerçek zamanlı olarak birliklerimizin ve kahramanlarımızı yönetiyor ve ona göre emirler veriyoruz. Tabii ki bunları emir komuta zinciri içerisinde yapıyoruz. Emrimiz de yer alan bu gruplara çeşitli yükseltmeler uygulayabiliyoruz. Örneğin bir grubun canı azaldıysa onun üzerinde can yükseltme özelliği basarak canlarını tazele biliyoruz.
Oyun içerisinde bizlere çeşitli yükseltmelerde sunuluyor. Bu yükseltmeler kart destesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu özel yükseltmeler sayesinde çeşitli birlikleri iyileştirebiliyor, bir gruba daha fazla hasar vermesi için beceri takviyesi yapabiliyor, bunun dışında hasar görmüş binaları iyileştirebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
Bu gerçek zamanlı strateji oyununda yukarıda da bahsettiğim gibi birçok unsur yer alıyor ve bunlar güzel bir şekilde birbirine harmanlanıyor. Siz de bu tarz RTS oyunlarını seviyorsanız ve bu türe ilginiz varsa 2 Aralık'ta çıkış yapacak bu oyunu istek listenize alabilirsiniz. Yine bahsettiğim gibi oyun erken erişim sürümünde çıkacak. Erken erişim sürümü tam sürüme göre birçok özellikten mahrum kalacak. Oyun bu süreçte birçok güncelleme eklenecek ve yeni içerikler oyunculara sunacak. Tam sürümün hangi tarihte geleceği bilinmiyor.
 
- Need for Speed Unbound (2 Aralık)
 
 
 
Yarış oyunu serisi Need for Speed Unbound ile yeniden canlanmaya hazırlanıyor. Criterion Games tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanacak olan yarış aksiyon oyunu Need for Speed Unbound, 2 Aralık'ta oyun severlerle buluşuyor. Anime temalı bu yarış oyununda bizleri yeni yarışlar, maceralar ve dünya bekliyor.
 
Serinin diğer oyunlarında da olduğu gibi bu oyunda da zirveye oynayacağız. Oyunda daha önceki Need For Speed serilerinde yer aldığı gibi polisler yer alacak. Bu polisleri atlatmaya çalışacağız ve büyük Sokak yarışlarına katılacağız. Oyunda haftalık olarak elemelere katılacağız, araçlarımızı modifiye edeceğiz, özel arabalarla yarışlara katılacağız ve kendimize ait bir garajımız olacak. Bu garajı kendimize ait bir yer haline getirecek ve araçlarla dolduracağız.
 
Oyun içerisinde rekabet düzeyi gitgide artacak yani ilk başta yarıştığımız zaman polisler çok baskın durumda değilken sonraki yarışlarda polisler daha baskın hale gelerek yarışlarda zorluk çıkartmaya çalışacak. Oyun içerisinde polisleri dilediğimiz gibi atlatabilir, araçlarına çarpabilir ve hızımızı daha da arttırarak onları geride bırakabiliriz. Bu oyunda serinin önceki yapımlarından farklı olarak yeni kaçış mekanikleri de yer alıyor.
 
Oyun 2 Aralık tarihinde geliyor. Steam üzerinde iki farklı sürümü yer alıyor. Birincisi Need For Speed Unbound Standart Edition. Bu sürüm 1.199.99 Türk Lirası’ndan satılıyor (ön sipariş).  Diğer bir sürüm ise Need For Speed Unbound Palace Edition olarak karşımıza çıkıyor. Bu sürüm 1.399.99 Türk Lirası’ndan satışta. Oyun toplamda 12 dil desteğine sahip olup tek oyunculu ve çapraz platform çok oyunculu bir yapıyı destekliyor. Oyunda ek olarak kumanda desteği de yer alıyor.
 
 
 
Need for speed'in bu yeni oyunu anime teması ile karşımıza çıkıyor. Hem çizimler Hem grafik teması tamamen anime tarzına sahip. Birçok oyuncu kesimi bu grafik beğenmemiş durumda ve çok çizgi film tadında olduğunu belirtiyor. Ancak diğer kesim bu tarzın uygun olduğunu ve göze güzel gözüktüğünü savunuyor. Bu durum tabii ki kişiye göre değişkenlik gösteriyor. Beğenip beğenilmeme durumunu oyun çıktığında hep birlikte göreceğiz.
 
Oyun içerisinde yarışırken polisler peşimizde takılıyor biz de bu polisleri atlatmaya çalışıyoruz. Çevre aydınlatması, araçların dizaynı vesaire videolarda gördüğümüz kadarıyla oldukça şık görünüyor. Bir yerden atlarken, yarış başlangıçlarında ve ara kısımlarda drift atarken anime temasını çok daha iyi hissediyoruz ve görüyoruz. Oyunda araçlardan çıkan dumanlar ve bir yerden bir yere atlarken hayali kanatların çıkması gibi birçok farklı dokunuş yer alıyor. Ek olarak oyun içerisindeki karakterler de anime temasına sahip.
 
Şunu da belirtmek gerekiyor. Oyundaki anime stili karakterlere ve daha çok araçlara yansımış durumda. Yani çevre detayları, yollar, binalar vesaire bunların hepsi daha gerçekçi yapılmaya çalışılmış. Yani bunlar üzerinde anime stili yer almıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gördüğümüz her şey tamamen bu stilden ibaret değil. Farklı farklı oyun içi dokunuşlar da yer alıyor. Karakterler, araçlar ve efektler dışında diğer kısımlar normal bir şekilde gerçeğe yakın olarak dizayn edilmiş diyebilirim.Anime teması daha çok oyunda kullandığımız araçların efektlerinde, kullandığımız nitrolarda, drift yaparken arkada çıkardığımız toz bulutlarında, karakterlerde ve kendi garajımızda ön plana çıkıyor.
 
Son olarak oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu hikayeler yer alıyor. Yani canınız sıkıldığı zaman diğer oyuncular ile oynamak isterseniz de çok oyunculu moda geçiş yapabiliyorsunuz. Farklı modların yer alması oyuncuların oyundan daha da zevk almasını sağlayan unsurlardan biri. Bunun dışında oyunda herkesin bir tarzı olacak. Kendi tarzınızı diğer oyunculara sergileyecek, oyun içerisinde yer alan kozmetik ürünlerden birini seçebilecek, değiştirebilecek, hem görünüşünüze hem de sürüşünüze farklı bir hava katabileceksiniz.
Aralık ayının çok beklenen oyunlarından biri olan Need for Speed Unbound'u merakla bekliyoruz.
 
- Hello Neighbor 2 (6 Aralık)
 
 
 
Eerie Guest, tinyBuild tarafından geliştirilen ve tinyBuild tarafından yayınlanacak olan tek oyunculu macera gizlilik oyunu Hello Neighbor 2, 6 Aralık'ta geliyor. Korku temasının da işlendiği bu oyunun temelinde gizlilik unsurları yer alıyor. Hello Neighbor 2'de ilk oyunda olduğu gibi saklanacağız, saklandığımız kişinin davranışlarını öğrenmeye çalışacağız, sırları ortaya çıkaracağız, bizi kovalayanı alt etmeye çalışacağız ve daha fazlasını yapacağız. Serinin bu yeni oyununda önceki oyunda olmayan bir mekanik yer alıyor o da öğrenen bir yapay zeka. Bu yapay zeka sistemi oyunculara zor anlar yaşatacak. Kısaca özetlemek gerekirse bu sistem ile beraber oyunda sizi kovalayan kişinin davranışları zaman içerisinde değişecek yani siz tam hareketlerini ve ne yaptığını öğrendim derken bu sefer ters köşe olacaksınız. Dolayısıyla bu da oyuna farklı bir tat ve deneyim bırakacak.
 
Hello Neighbor 2 oyununda biz oyuncular olarak aslında bir yandan gizlenirken diğer yandan çeşitli sırları ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bu oyunda bir araştırmacı rolüne bürüneceğiz. Gizlice etrafta dolanacak, kolaçan edecek ve arka planda neyin ve nelerin olduğunu bulmaya çalışacağız. Oyunda bir de bölge olacak ve bu bölgede etkileşime geçebileceğiniz kişiler olacak. Bu da oyuna farklı bir dokunuş getirecek ve oyuncuların oyundan daha fazla keyif almalarını sağlayabilecek unsurlardan biri. Raven Brooks adındaki bu bölgede birçok sır aslında bizler tarafından çözülmeyi bekliyor diyebilirim.
 
Öte yandan oyunun daha öncede Beta oynanış videoları da ortaya çıktı. Bu oynanış videolarında oyunun bir kısım içeriğini görebilme şansımız oldu. Oyuna başlarken öncelikle bize sade bir menü bekliyor. İlk olarak tabii ki bir sinematik ile başlıyor ve çatıya merdiven ile tırmanan bir kişiyi görüyoruz. Çatıya giriş yapan bu kişi etrafı kolaçan ediyor ve buradan içeriye doğru giriş yapıyor. Oyunda birinci şahıs kamera açısı bulunuyor ve etrafı keşfedebileceğimiz bir bölge yer alıyor. Birçok yapının içerisine girebiliyor, insanlarla etkileşime geçebiliyor ve sırları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyundaki grafik stili gayet tatlı ve renkli olarak karşımıza çıkıyor (ayrıca oyunun grafik stili Firewatch oyununu andırıyor) ve ne yapacaklarımız oyun içerisinde belli kısımlarda gösteriliyor. Oyunun belli kısımlarında tabii ki bulmacalar da yer alıyor. Örneğin bir yerde kapana kısıldıysak buradan çıkmaya çalışıyor veya etrafta bir kapı varsa bu kapıyı açmak için anahtar bulmamız gerekiyor. Bu tarz küçük bulmacalar da oyun içerisinde yer alıyor.
 
 
 
Oyunun temelinde gizlilik unsuru olduğu için daha çok karanlık bir temada geçiyor yani gecenin karanlığında ilerliyor ve ışıklardan uzak durmaya çalışıyoruz. Oyunda yine yukarıda da söylediğim bir bölgede bulunuyoruz ve bu bölgede etrafta birçok yapı bulunuyor. Bu yapıların içine girebiliyor, etrafı keşfedebilir ve neler olup bittiğini anlamaya çalışıyoruz. Bu oyundan çok devasa bir bölge sunulmasını beklemeyin - küçük bir bölgedeyiz. Zaten oyun bizlere açık bir dünya sunmak istemiyor, daha çok bulmacalarıyla, gizlilik unsurlarıyla ve keşfedebileceğimiz sırlarıyla ön plana çıkıyor. Oyun içerisinde bir de yakalanmamamız gereken ürkütücü bir komşu yer alıyor. Komşudan sürekli olarak kaçmaya çalışıyor, gizlenmeye çalışıyor ve bulunmadan önce çeşitli bulmacaları çözerek sırları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Tek oyunculu bir yapıya sahip olan ve toplamda 10 farklı dili destekleyen bu oyunun ön siparişleri şu anda Steam platformu üzerinde açık durumda. Oyunun standart sürümü ve Deluxe Edition sürümü yer alıyor. Standart sürüm 61 Türk Lirasından Deluxe Edition sürümü ise 92 Türk Lirasından ön satışta. Bu oyun çıkana kadar serinin ilk oyunu denemek istiyorsanız da Steam platformu üzerinden erişebilirsiniz. Oyunun satış fiyatı 50 Türk Lirası. Eğer Collector's Edition almak isterseniz de 57 Türk Lirasından ulaşabilirsiniz.
 
- Dwarf Fortress (6 Aralık)
 
 
 
Bay 12 Games tarafından geliştirilen ve Kitfox Games tarafından yayınlanacak olan piksel grafikli strateji ekonomi oyunu Dwarf Fortress, 6 Aralık'ta çıkış yapıyor. Simülasyon öğelerini de bünyesinde barındıran Dwarf Fortress, derin ve detaylı bir yapıyı bizlere sunmaya hazırlanıyor.
 
Dwarf Fortress oyununda adından da anlaşıldığı gibi bir kale kuracak ve kendimize ait cüceler yer alacak. Bu cüceleri kalenin merkezine alacak ve burada hayatta kalmaya çalışacağız. Ne kadar cüce o kadar çok çalışma demek.
 
Oyun diğer yapımlardan farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde aslında sonsuz olarak vakit geçirebiliyoruz. Yani herhangi bir saate bağlı değiliz. Oyun piksel grafikli ve geometrik bir yapıda karşımıza çıkıyor. Bu simülasyon oyununda medeniyetler, kişilikler, yaratıklar, kültürler ve daha fazlası yer alıyor. Her birinin farklı özellikleri bulunuyor.  
 
Oyunda yapacaklarınız ve geçireceğiniz vakit tamamen sınırsız. İlk olarak küçük bir kale inşa edeceğiniz bu oyunda kendinize ait bir dünya yaratacaksınız. Gelişmeye çok müsait olan bu yapımda bizleri sonsuz olasılıklar bekliyor olacak. Oyunda cüce ordumuzu kurabilecek, madenlere göndererek kazabilecek - değerli madenler çıkarabilecek, hareketli bir dünyayı deneyimleyecek ve daha fazlasını yapabileceğiz.
 
Oyunda farklı farklı kültürlerin olduğundan bahsettim. Bu oyundaki temel amacımız bir kültürü - medeniyeti arşa çıkarmak ve yüceltmek. Bu da tamamen bizim elimizde. Oyunda çok detaylı bir yapının olduğundan da bahsetmiştim. Bu detaylara bakacak olursak: Oyunda dövüş mekanikleri, her bir cücenin farklı becerileri, vücut parçaları, malzeme özellikleri, saldırıları, güçleri, hastalıkları (mide bulantıları, çeşitli zehir etkileri vb.) ve çok daha fazlası yer alacak.
Oyundaki diğer detaylara bakacak olursak bir kalenizin olduğundan bahsettim. İşte bu kalenizi ihya edecek birçok yapıyı kurabileceksiniz. Çok çeşitli malzemelerden yeni üretimler, mobilyalar, sandalyeler, koltuklar yapabilecek bunun yanı sıra taverna, tapınak, sanat eserleri, çiftlik, kütüphane ve daha fazlasını inşa edebileceksiniz. Oyunda tüm bunları yaparken bir yandan gelişimin diğer yandan ise kültürlerin yükselişini görebileceksiniz.
 
Oyunda sonsuz bu döngünün yer alması gerçekten de ilgimizi çeken unsurlardan biri. Oyunun içeriği de tabi ki diğer yandan önemli. Oyunda aynı şeyleri yapmak oyuncuları çok sıkan ve bir anda soğutan bir durum. Eğer oyunun içeriği fazlasıyla tatmin ederse ve uzun sürelerde yapacaklarımız çok da tekrarlamaz ise bu oyunu da kütüphanemize rahatlıkla ekleyebiliriz.
RimWorld, Prison Architect ve Minecraft oyunlarından ilham alan bu yapım New York Modern Sanat Müzesi tarafından satın alınan ilk video oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Tarn “Toady One” ve Zach “Threetoe” Adams adlı iki kardeş tarafından geliştiriliyor.
 
- Togges (7 Aralık)
 
 
 
Regular Studio tarafından geliştirilen ve Thunderful Publishing tarafından yayınlanacak olan 3D platform macera keşif oyunu Togges, 7 Aralık'ta oyun severlerin karşısına çıkıyor. Renkli bir yapıya sahip bulmaca oyunu Togges içerisinde çeşit çeşit bulmacalar yer alacak ve oyuncular olarak bu dünyadaki bulmacaları çözeceğiz. Oyunda çeşit çeşit yapılar yer alacak ve evreni büyük bir tehditten kurmaya çalışacağız.
 
Togges oyununun temelinde bloklar yer alacak. Bu blokları üst üste koyarak bulmacaları çözmeye ve maceramıza kaldığımız yerden devam etmeye çalışacağız. Sandbox tarzına uygun olarak geliştirilen bu yapımda doğrusal bir tarz yer almayacak. Yani bu da her oyuncunun farklı deneyimler elde edeceği ve istediği yerden başlayacağı anlamına gelecek.
 
Togges oyununda çeşit çeşit bulmacalar karşımıza çıkacak. Ek olarak bonus seviyeler de bizlere sunulacak. Keşif, bulmaca, macera ve daha fazla unsuru bünyesinde barındıran bu yapımda çeşitli arka plan hikayeleri de yer alacak. Birçok karakterin ve hikayenin de yer alacağı bu oyun tatlı ve renkli atmosferiyle şimdiden dikkatleri üzerine çekiyor diyebilirim.
 
Diğer platform ve bulmaca oyunlarından farklı tarzda olmaya çalışan Togges'da oyuncular olarak yuvarlak bir cismin rolüne bürüneceğiz. Bölümleri - seviyeleri aşmak için küpleri üst üste dizeceğiz ve zorlukların üstesinden gelmeye çalışacağız. Hem renkli hem de canlı - yaşayan bir dünyanın bizlere sunulacağı bu oyunda bulmacaları çözerken etrafta uçuşan kuşları, kitapları ve daha fazlasını göreceğiz.
 
Oyunda ilerlerken her bir kısımda farklı farklı mekanikler ve aşmamız gereken farklı zorlukta bulmacalar yer alacak. Bazen ağaçlara tırmanacak bazen de yüksek bir yerden aşağı doğru inmeye çalışacağız. Arka planda tatlı ve hoş bir müziğin sunulduğu Togges ile çeşitli düşman canlılarla da mücadele edeceğiz ve küplerimiz aracılığı ile onlardan kaçmaya çalışacağız.
 
Çimlerde, sularda, ağaçlarda, kırlarda ve daha fazla yerde gezineceğiz bu oyunda küplerin rengini de değiştirebileceğiz. Farklı dinamikler ve oyun içi sekanslar bu oyunda bizleri bekliyor olacak. Bu farklılık oyun içerisinde biz oyuncular tarafından fark edilecek şekilde tasarlanmış. Dolayısıyla videolardan da görüldüğü kadarıyla oyun bizleri yer yer heyecan verici durumlara sürükleyecek ve heyecan dozunu arttıracak. Bu da oyuncuları oyunda tutacak olan birkaç unsurdan ve özellikten biri (Yeri geldi mi arkamızdan gelen lavlardan kaçacak yeri geldi mi bir yerden bir yere uzun bir atlayış gerçekleştireceğiz).
 
Oyunda tüm bunları yaparken hem eğlenecek hem de bir yandan geçmek için çaba sarf edeceğiz. Bu tarz bulmaca ve platform oyunlarını severlerin deneyebileceği bir oyun gibi gözüküyor. Gösterilen videolardan ve görüntüler aracılığıyla oyun için ancak bu kadarını söyleyebilirim. Bakalım oyun çıktıktan sonra nasıl bir içerik bizleri bekliyor olacak.
 
- Alaskan Truck Simulator
 
 
 
Road Studio S.A. tarafından geliştirilen ve Movie Games S.A. tarafından yayınlanacak olan açık dünya sürüş simülasyon oyunu Alaskan Truck Simulator, 7 Aralık tarihinde oyun severlerle buluşuyor. Simülasyon - sürüş oyunlarını sevenler için denenecek bağımsız yapımlardan biri olacak Alaskan Truck Simulator, bizlere kamyoncuları rolünü veriyor. Oyun adında da anlaşıldığı gibi Alaska tarafların geçiyor ve büyük - uzun araçları kullanmayı temel alıyor. Diğer simülasyon - sürüş oyunlarına benzer şekilde bu yapımda da kendine özgü sürüş dinamikler, zorluklar, görevler ve daha fazlası yer alıyor.
 
Oyun Alaska bölgesinde çeşitli manzaraları bizlere sunuyor. Büyük araçların şoför koltuklarına geçip seyahat ediyor, açık dünyada da dolaşıyor, manzaralara bir göz atıyor, Alaska'nın sert ortam koşullarını deneyimliyor ve hem çetin kış şartlarını hem de sıcağı hissediyorsunuz. Alaskan Truck Simulator tek oyunculu bir yapı sergiliyor ve Türkçe dahil toplamda 13 dili destekliyor.
 
Alaskan Truck Simulator oyunu diğer klasik simülasyon araç sürme oyunlarından ayrılıyor. Simülasyon ve sürüş unsurlarının yanı sıra Alaskan Truck Simulator'da bir de hayatta kalma unsurları yer alıyor. Simülasyon, sürüş ve hayatta kalma öğelerini birleştiren Alaskan Truck Simulator, bizlere diğer benzeri oyunlardan farklı bir yapı sunmaya çalışıyor.
 
Peki bu hayatta kalma unsurları oyunda nasıl işliyor?
 
 
 
Alaska bölgesinde geçecek olan Alaskan Truck Simulator'da hayatta kalmak için yola çıkıyorsunuz. Çetin hava koşulları, soğuklar ve daha fazlası hem sizi hem de aracınızın durumunu etkiliyor. Yüksek bir yere çıkarken, soğuğu hissederken ve diğer mevsimlerin getirdiği olumsuzlukları görürken, aracınızın ve sürücünüzün durumu da buna göre değişkenlik gösteriyor. Bu konuda biraz daha detaya girecek olursak: Oyunda hayatta kalma unsurları çeşitli istatistiklere de dayanıyor. Oyundaki şoförünüz aslında gerçek bir kişi. Bu şoförün açlığı, susuzluğu ve yorgunluğu tamamen sürüşünüzü etkiliyor. Oyundaki şoförün bu tarz ihtiyaçlarını karşılamalı ve ona göre yola çıkmalısınız veya yolda ihtiyaçlarınızı gidermelisiniz. Yoksa gideceğiniz yere varamayabilir ve çeşitli olumsuzluklar yaşayabilirsiniz.
 
Oyunda şoför dışında aracınızın da ihtiyaçları yer alıyor. Aracınızı sürerken belli bir yerden sonra bakıma ihtiyacı oluyor. Yağını, suyunu, yakıtını, kış için zincirlerini ve daha fazlasını düşünmeniz gerekiyor. Gerçek hayatta olduğu gibi bu oyunda da bu tarz kritik ihtiyaçlar önem arz ediyor. Toparlayacak olursam hem aracınızın hem de şoförünüzün kendine ait ihtiyaçları yer alıyor ve bu ihtiyaçların muhakkak giderilmesi gerekiyor. Oyundaki temel hayatta kalma unsurları bu şekilde oyunda yer alıyor ve bu şekilde işliyor.
 
Açık dünya simülasyon oyunu Alaskan Truck Simulator'da her oyunda olduğu gibi görev ve görevler yer alıyor. Açık dünyada boş boş gezinmekten ziyade bir yerden bir yere teslim edilmesi gereken kargoları götürüyor ve para kazanmaya çalışıyoruz. Açık bir dünyayı dolduran elementler olmazsa oyun bizlere çok boş gözükebilir dolayısıyla geliştirici ekip bu oyuna çeşitli görev ve görev dizisi eklemiş durumda. Çeşitli görevleri bu sayede alabilir, teslim edebilir ve para kazanabiliriz. Bu sayede hem araç geliştirmesi yapabilir hem de kendimize yakıt alabiliriz.
Alaskan Truck Simulator oyununda da detaylı olmayan bir de kariyer durumunuz yer alıyor.
 
Kargolarınızı ve teslim edilmesi gereken öğeleri bir yerden bir yere götürün, paranızı kazanın ve kolaydan zora doğru yeni görevler edinin. Bu sistem bu şekilde işliyor. Oyunda ek olarak şu zorluk unsuru da yer alıyor: Bir kargoyu bir yerden başka bir yere götürürken kaybedebilir ve yolda kalabilirsiniz. Böylece kargo teslimatınız başarısız olabilir veya aracınız ile mahsur kalabilirsiniz. Dolayısıyla para kazanayım derken borca harca girebilirsiniz. Bu sebeple oyunda göreve gitmeden önce yakıtınızı hesaplayın, bakımınızı yapın ve güvenli bir sürüş deneyimini yaşamak için çok dikkatli olun.
 
Simülasyon oyunu Alaskan Truck Simulator'da diğer simülasyon oyunlarından farklı olarak sadece araçta değil yürüyerek de birçok yere gidebiliyor ve keşfe çıkabiliyoruz. Genelde bu tarz oyunlarda sadece araç ile gezinti yaparız ancak bu yapım bizlere ekstra yürüme imkanız da veriyor. Dolayısıyla bu da güzel eklemelerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Alaskan Truck Simulator'da genel hatlarıyla neler yer alıyor?
 
 
 
Açık dünya simülasyon oyunu Alaskan Truck Simulator, gerçekçi bir sürüş deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Oyunda Alaska bölgesinin manzaraları, çetin kış şartları, sıcak havalar, gece ve gündüz döngüsü (dinamik hava sistemi), mevsim geçişleri, kariyeriniz, hayatta kalma unsurları (hem araç hem de şoför için), keşif unsurları, manzaralar ve daha fazlası yer alıyor.
 
Simülasyon oyun türünü severler için bu yapım da denenmesi gerekenler arasında bulunuyor. Oyun diğer simülasyon - sürüş yapımlarına nazaran birkaç farklı eklemeyi bizlere sunuyor. Bunların oyun içerisinde nasıl işlendiğini hep birlikte göreceğiz ve belki de ilerleyen süreçte bu tarz yeni eklemeler simülasyon oyunları için bir standart haline de gelebilir (Örneğin Autopsy Simulator oyunu otopsinin yanı sıra arka planda bir hikaye ve korku unsurlarını bünyesinde barındırıyordu).
 
- Zombie Cure Lab (7 Aralık)
 
 
 
Thera Bytes GmbH tarafından geliştirilen ve Aerosoft GmbH tarafından yayınlanacak olan strateji simülasyon inşa etme oyunu Zombie Cure Lab, 7 Aralık tarihinde bizlerle buluşuyor. Erken erişim sürümünde yayınlanacak bu sandbox oyununda bilim kurgu teması işleniyor ve bir ekibe liderlik ediyoruz. Oyunda klasik zombi salgını yer alıyor ve biz de bu salgına öncülük ediyoruz. Kuracağımız olan yeni üssümüzü korumaya çalışıyor, yeni çalışanlar işe alıyor ve yeni teknolojiler üretmeye çalışıyoruz. Tam bir üs inşa etme simülasyon türünü yansıtan bu yapım tepeden görünümlü (top-down) kamera bakış açısı ile karşımıza çıkıyor.
 
Bir yandan zombi temasını işleyen diğer yandan da strateji yönetim unsurlarını bünyesinde barındıran sandbox oyunu Zombie Cure Lab, aslında bir bilim insanı ekibini yöneteceksiniz. Oyunda zombiler her yerde başınıza bela olacak ve siz de bu süreçte ekibiniz ile beraber bir çare bulmaya çalışacaksınız. Zombileri iyileştirmek ve dünyayı bu salgından kurtarmak için canla başla iş görecek ve bu uğurda büyük bir tesis kurmaya çalışacaksınız. Klasik üs inşa etme hayatta kalma unsurlarına ek olarak Zombie Cure Lab oyununda arka planda ufak bir hikaye, bir amaç ve daha fazlası yer alacak.
 
Zombie Cure Lab oyununda bir ekibinizin olduğundan bashettim. Bu ekibinizi hayatta tutmak ve onları korumak tamamen sizin işiniz. Bilim insanlarının yer aldığı bu ekibe sağlam duvarlar yapacak, barınmaları için çeşitli yapılar inşa edecek, laboratuvarlar kuracak (bu sayede ilaç yapılmaya başlanacak) ve ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunacaksınız. Oyunda aslında bir üretim hattı kuracak ama bu üretim hattı tamamen dünyayı zombilerden temizleme üzerine olacak. İnsanlığını son umudu olarak sizler bu oyunda bir tedavi yöntemi - panzehir bulmak için çalışacaksınız. Eğer bulamazsanız ne yazık ki başarısız olur ve zombiler tüm dünyayı bir sarmaşık gibi sarar. Dolayısıyla bu üssünüzü çok bir şekilde korumalı, etrafını çitlerle çevirmeli ve biraz da acele etmelisiniz.
 
Oyunda tabi ki bir yer inşa etmek için kaynaklar gerekecek. Bunun için kaynak toplamanız lazım. Etrafınızdaki dünyayı bir yandan keşfedecek diğer yandan da çalışanları ayarlamanız gerekecek. Oyunda tabi ki gündüz ve gece döngüsü yer alacak. Gece ve gündüz ayrı ayrı vardiyaları ayarlamanız lazım. Ekibinizi buna göre ayarlayabilir ve daha fazla insanı ekibe dahil edebilirsiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde diğer yapımlarda da olduğu teknoloji ağacı yer alıyor. Bu ağaç sistemi ile yeni teknolojilerin kilidini açabiliyor ve bu sayede yeni yükseltmeler, ekipmanlar ve daha fazlasını elde ediyorsunuz. Bu sistem tabi ki oyuncuları oyunda tutmak için olmazsa olmaz sistemlerden biri. Genelde bu tarz oyunlarda kilidi açılacak birçok içerik yer alması gerekiyor. Bunun yanı sıra oyun ara ara yeni öğeleri bizlere sunması lazım yoksa oyundan kısa sürede düşer ve sıkılırız. Zombie Cure Lab oyunu oyuncuları oyunda tutmayı vadediyor. Bakalım bizleri ne gibi içerikler ve yenilikler bekliyor.
 
Zombie Cure Lab'de açacağınız yeni teknolojiler ile tedavi bulma şansınız daha da artacak. Oyunda belirtilene göre iki yüzden fazla teknoloji sistemi yer alacak ve bunların tamamını araştırabileceğiz. Bu da oyunda bizim hedeflerimizden biri olacak. Oyunda üssünüzü dilediğiniz gibi kurabilir, yapıları dilediğiniz yere yerleştirebilir ve planınızı ona göre yapabilirsiniz. Oyunda tabi ki diğer taraftan kaynaklar toplamalı ve bu kaynaklara göre bina yapmalısınız. Elinizdeki kaynakları bu konuda iyi değerlendirin.
 
Zombie Cure Lab bazı eklemeler bulunan yeni bir oyun olacak. Oyunda elektrik ve diğer kesintiler çok önem arz edecek. Her bir olumsuz durumdan, elektrik kesintisinden - zombi saldırısından etkileneceksiniz ve ona göre plan oluşturmak durumunda kalacaksınız. Zombie Cure Lab'de yer alan ekibinizi mutlu etmek, onları idare etmek ve zombi saldırılarından korumak sizin temel amacınız olacak. Oyun temelde simülasyon, hayatta kalma, strateji ve daha fazla türün özelliklerini bünyesinde barındıracak.
 
Bu tarz simülasyon - üs kurma oyunları her ay karşımıza çıkan yapımlardan biri. Ancak bunların çoğu bir süre sonra tekrara binen yapımlar oluyor. Umarım bu oyunda böyle bir durum yaşanmaz ve oynamak isteyenler eğlenceli ve dolu dolu bir deneyim elde eder. Zombie Cure Lab tek oyunculu bir yapı sergileyecek ve toplamda 9 dili destekleyecek.
 
Zombie Cure Lab yukarıda da bahsettiğim gibi erken erişim sürü olarak çıkış yapacak. Bu erken erişim sürümünde kısıtlı özellikler ve içerikler yer alacak. Geliştirici ekip oyuncu geri bildirimlerini dikkate alarak ve kendi oluşturduğu plana sadık kalarak yeni içerikleri, genişlemeleri ve güncellemeleri zaman içerisinde yayınlayacak. Oyunun ne kadar süre erken erişim sürümünde kalacağı bilinmiyor. Oyun çıktıktan sonra gerekli bilgilendirmelerin yapılması bekleniyor.
 
- IXION (7 Aralık)
 
 
 
Bulwark Studios tarafından geliştirilen ve Kasedo Games tarafından yayınlanacak olan uzay temalı hayatta kalma şehir simülasyonu oyunu IXION, 7 Aralık'ta geliyor. Uzay ve bilim kurgu temasını işleyen IXION, çok detaylı sistemlere sahip olarak karşımıza çıkıyor. Uzay atmosferini seven oyunculara hitap edecek olan IXION'da yıldızları keşfedecek, istediğiniz şehri kuracak ve büyük bir maceraya çıkacaksınız. Oyunda simülasyonun yanı sıra hayatta kalma unsurları da yer alacak. Bir yandan şehrinizi kurarken bir yandan zorlu yaşam koşullarıyla ilgilenecek ve mücadele edeceksiniz. Oyunda bir yönetici rolünü üstlenecek ve küçükten başlayarak büyük bir medeniyet kurmaya çalışacaksınız diyebilirim.
 
IXION bizlere neler vadediyor?
 
IXION oyunu yukarıda da bahsettiğim gibi simülasyon ve hayatta kalma içeriklerini bizlere sunacak. Kuracak olduğumuz bu şehrin tüm sorumlulukları bize ait olacak. Yeni yapılar ve gerekli binalar yapmak için de kaynak arayışına gireceğiz. Bunun yanı sıra tabi bir de elektrik - güç tüketimi çok önem arz edecek. İnsanlık için çok önemli olan bu elektrik oyunun temelinde yer alacak. Oyunda şehrinizi kurarken çok iyi plan yapmanız gerekecek, her bir olumsuzluğa karşı göğüs germeniz ve sizlere verilen görevleri yapmanız lazım.
 
IXION oyununda hayatta kalma unsurlarının olacağından bahsettim. Bu sistem oyunda zaman zaman felaketlerin ardından neler yapacağınız ile alakalı olacak. Örneğin bir göktaşı felaketi ile hayatta nasıl kalacaksınız sorununu sizin çözmeniz gerekecek ve felaketten en az hasarla ayrılmanız lazım.
 
Oyunda şehir, beraberinde nüfusu getirecek. Sizin de bu nüfusu yönetmeniz gerekecek. Her birkişiye bakmakla yükümlü olduğunu bu yapımda hayatta kalanları kurtarmak, kurtarılanlara daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve daha fazlasını yapmak zorunda kalacaksınız.
 
Bir yandan hikaye parçalarını bünyesinde barındıran bu oyunda yeni olayları ve bölgeleri keşfedeceksiniz. Tam bir uzay simülasyonunu sunacak olan bu yapımda grafikler de bir hayli dikkat çekiyor diyebilirim. Tanıtım fragmanlarında görüldüğü üzere her yapı güzel bir şekilde detaylandırılmış ve net bir görüntü elde edilmiş. Uzayın derinlikleri, atmosfer, yapılar ve daha fazlası bu yapım içerisinde detaylı bir şekilde yer alıyor.
 
- SAMURAI MAIDEN (8 Aralık)
 
 
 
SHADE Inc. tarafından geliştirilen ve D3PUBLISHER tarafından yayınlanacak olan anime temalı Japon rol yapma oyunu SAMURAI MAIDEN, 8 Aralık tarihinde oyun severler ile buluşuyor. Tam bir Japon ve anime temasını yansıtan bu yapımda kılıç dövüşleri ön plana çıkacak ve atmosferiyle de dikkat çekecek. Oyunda aksiyon ve savaş öğeleri ön planda olacak ve bir yandan da kullanacağınız beceriler üzerinde ustalaşmaya çalışacaksınız.
 
Bu Japon rol yapma oyununda arka planda bir hikaye yer alıyor. Anime temalı bu yapım gayet renkli ve tatlı bir grafik yapısına sahip. Bir yandan Borderlands havası hissettiren (karakterlerin görünüşünden ve çizgi film temasından dolayı bunları diyorum) diğer yandan da hack and slash unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapımda kadın karakterlerin rolüne bürüneceğiz. Her bir kadın karakterin farklı farklı ve kendine özgü becerileri bulunuyor. Bu becerileri düşmanlara karşı kullanacağız. Oyunda zombi iskeletlerden elf düşmanlara kadar birçok farklı rakip bizleri bekliyor olacak.
 
Bu yapım toplamda 5 dil desteğine sahip olup tek oyunculu bir yapıyı bizlere sunuyor. Oyunda her bir karakterin farklı farklı yetenekleri yer alıyor. Bazı karakterlerin alan hasara sahip etkileri görünürken diğerlerinde ise daha çok bireysel yetenekler ön plana çıkıyor. Bu yetenekleri ve becerileri kullanma olayı tamamen bize kalıyor. Oyunda kullanacağımız kadın karakterlerin farklı kostümleri ve aksiyon şemaları bulunuyor. Bunları da oyun içerisinde görebiliyoruz. Oyun üçüncü şahıs bir bakış açısı ile karşımıza çıkıyor ve karakter üzerinde yaptığımız değişiklikleri direkt olarak görebiliyoruz.
 
Oyunda ninja yeteneklerine sahip farklı farklı kadın karakterlerin kontrolünü ele alıyoruz. Kılıç kullanırken ve aksiyona dalarken çıkan efektler ve görsel oldukça iyi görünüyor. Ancak bu durum oyun içerisinde tam olarak nasıl yansıtılacak hep birlikte göreceğiz. Yani fragmanda gördüğüm kadarıyla çıkan efektler oldukça kaliteli, net ve renkli görünüyor. Bu bize gösterilen kısım olduğu gibi oyunda yer alırsa tadından yenmez diye düşünüyorum. Oyunda arka planda bir de hikaye yer alıyor. Bu hikaye yer yer ara sahnelerle destekleniyor. Ancak hikaye konusunda çok derin bir şey beklemiyorum. Oyunda ilerlerken bir yandan hikaye bizlere aktarılacak ve bu sayede daha iyi anlayabileceğiz ve oyuna dahil olacağız.
 
Oyuncu kadrosuna göz atacak olursak:
 
- Tsumugi Tamaori: Yuki Yomichi
- Iyo: Miku Ito
- Hagane: Sumire Uesaka
- Komimi: Miyu Tomita
- Shingen Takeda: Shuka Saito
- Kenshin Uesugi: Emi Uema
- Nobunaga Oda: Takaya Kuroda
 
SAMURAI MAIDEN oyunu 8 Aralık'ta bizlerin karşısına çıkacak. Bakalım bizlere içerik olarak neler sunacak.
 
- Choo-Choo Charles (9 Aralık)
 
 
Two Star Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan korku temalı hayatta kalma açık dünya oyunu Choo-Choo Charles, 9 Aralık'ta geliyor. Bağımsız ekip Choo-Choo Charles tarafından bizlere sunulacak olan bu yapımda ana konu korku treni olacak. Bu korku trenine karşı hayatta kalmak ise bizim işimiz olacak. Korku temasını yansıtmak için karanlık bir ortamı sunan Choo-Choo Charles, örümcek ayaklarına sahip bir tren tarafından kovalanmamızı aktaracak.
 
Choo-Choo Charles oyununda karanlık bir gecede büyük bir maceraya atılıyoruz. Bağımsız bir ekip tarafından geliştirildiği için beklentileri yüksek tutmuyoruz. Oyun hem grafik açısından hem de animasyonlar açısından belki de bizlere biraz küt görünebilir ancak bu durumu göz ardı ederek eğlenmeye bakabiliriz. Oyunda bize sunulan bir açık dünya yer alıyor. Buradaki adayı istediğimiz gezebiliyor ve kendimizi geliştirebiliyoruz. Oyunda bir yerden bir yere gitmek için küçük bir tren - vagonu kullanıyoruz ve örümcek trene karşı gelmeye çalışıyoruz. İlerlerken bir anda arkamızda belirten bu örümcek trenin üzerimize gelmesi oldukça bizleri korkutuyor.
 
Dolayısıyla bir yandan korkacak bir yandan da ellerimiz birbirine karışacak bir yapım. Oyunun temelinde bir ana görev dizisi yer alıyor. Bu ana görevleri hem örümcek trenden kaçarken hem de hayatta kalmaya çalışırken yapmaya çalışacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde bizim bir küçük trenimiz olacak. Bu tren içerisine makineli tüfeğimizi yerleştirilebilecek ve daha fazla geliştirme yapabileceğiz. Bu küçük trende ilerlerken arkamıza örümcek tren takılacak. Örümcek trenden kaçmak için de çeşitli hamleler yapmak zorunda kalacağız. Bu küçük trenimize çeşitli güçlendirmeler ve geliştirmeler de zaman içinde yapabileceğiz. Örümcek trene istersek makineli tüfeğimiz ile ateş edebilir veya yeni geliştirme açarak üzerine bombalar atacağımız bir silah daha ekleyebiliriz. Hatta Alev makinesi ile birlikte örümcek trene karşı alev atabiliriz. Oyun içerisinde yer yer karakterimiz ile beraber kulelere çıkabileceğiz. Bunun dışında çeşitli mekanlara girebileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz. Bu yerlerde konuşabileceğimiz ve güçlendirme yapabileceğimiz çeşitli karakterler de yer alacak. Ek olarak oyunda ukarıda da bahsettiğim gibi bir ana görev dizisi olacak. Bu ana görevleri tamamlamak için oyun boyunca ilerleyeceğiz.
 
Oyunda yapacağımız ana görevler sırasında çeşitli öğeleri alma ve bir yerleri keşfetme gibi kısımlar olacak. Oyun içerisinde karakterimiz ile ormanlar arasından yürüyebileceğiz, bodrumlara inebileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyundaki bu adada birçok farklı yeri keşfedecek sadece örümcek trenden değil bu keşfettiğimiz yerlerdeki düşmanlardan da kaçmak zorunda kalacağız. Oyundaki bahsetitğim yürüme sekanslarında herhangi bir şey yapamıyoruz. Yani bu kısımlar temelde yürüme simülasyonu olarak işliyor. Yani düşmanlara karşı çıkmak için elimizde herhangi bir silah veya ekipman yer almıyor. Dolayısıyla sadece koşmaya çalışıyoruz. Oyunda tek ateş edebildiğimiz kısım kendi trenimize atladığımız ve trendeki silah elimize aldığımız kısım.
 
Oyun trenimizi nasıl geliştireceğiz?
 
 
 
Choo-Choo Charles'da örümcek trenden kaçmak için kendi küçük trenimizi kullanacağımızdan bahsetmiştim. Bu treni nasıl geliştireceğimizi biraz daha detaylandırmak isterim. Treninizi tekerlekli bir ölüm makinesine dönüştürmek için bize lazım olan hurdalar bulunacak. Bu hurdaları bulmak için etrafı arayacak, yağmalayacak, keşfedecek ve çeşitli görevleri tamamlamak zorunda kalacağız. Görevleri tamamlarken ve etrafı keşfederken çeşitli düşmanlardan da kaçmak zorunda kalacağız. Korku temasını iliklerimize kadar hissedeceğimiz bu yapımda her zaman diken üstünde olacağız gibi görünüyor.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda kendi trenimizi bu hurdalar ile geliştirecek, yeni silahlar takabileceğiz. Bu yeni takacağımız silahlar arasında alev makinesi, bomba atar, normal taramalı silah ve daha fazlası yer alıyor.
 
Uzun zamandır geliştirilen Choo-Choo Charles sonunda Aralık ayında karşımıza çıkacak. Geliştirici Two Star Games tarafından bizlere sunulacak olan bu yapımı merakla bekliyoruz. Two Star Games 2019'da My Friend is a Raven ve 2020'de My Beautiful Paper Smile gibi oyunlarını piyasaya sürdü. Bağımsız geliştirici ekibinin üçüncü oyunu ise Choo-Choo Charles olacak. Bakalım bizleri neler bekliyor olacak, hep birlikte göreceğiz ve deneyimleyeceğiz.
 
- Wavetale (12 Aralık)
 
 
 
Thunderful Development tarafından geliştirilen ve Thunderful Publishing tarafından yayınlanacak olan 3D platform aksiyon macera oyunu Wavetale, 12 Aralık tarihinde oyun severlerin karşısına çıkıyor.
 
Wavetale temel olarak bizlere üçüncü şahıs kamera bakış açısından aksiyon ve macera unsurlarını sunacak. Batık bir şehirde geçecek olan bu oyunda sular üzerinde sörf yapabileceğiz. Oyun içerisinde hikaye kırıntıları da yer alacak. Bu kapsamda geçmişte yaşanan hikayelerini çözmeye çalışacak, ada sakinlerini gizemli deniz canlılarından kurtaracak ve yüzeyin altındaki sırları keşfedeceğiz. Bir yandan keşif unsurlarını da bünyesinde barındıran yapımda Strandville adlı takımadalarına ayak basacağız.
 
Dalgaların hakim olduğu bu yapım bizlere nasıl sörf yapılacağını da öğretiyor. Oyunun ana teması dalga olduğundan dolayı sörf de bizim ana sporumuz oluyor. Oyunda dalgalar arasında ilerliyor, hızlanabiliyor çeşitli hareketler yapabiliyoruz. Oyunun bir kısmında böyle yaparken diğer kısmında ise adada yer alan vatandaşları kurtarmak gerekiyor. Bu uğurda atılacağımız macerada çeşitli düşmanlar karşımıza çıkıyor. Alt etmemiz gereken düşmanları dalgalardaki maharetlerimiz ile de alt edebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde büyük patron savaşları, devasa yaratıklar ve açık bir deniz yer alıyor. Tatlı ve renkli bir grafik stiline sahip olan Wavetale ile hem denizde hem de binalar arasında gezinebiliyoruz. Oyunun arka planında iç burkan bir de hikaye yer alıyor. Bu hikayenin gidişatı ile de oyundan alacağımız zevk aynı oranda artabiliyor. Ne kadar dikkat çekici bir hikayesi var orasını tabi ki bilemiyoruz. Hikayenin sunuş şeklini ve içeriğini merak ediyoruz. Açık dünyayı bizlere sunan bu yapımda farklı adalara ayak basabiliyor ve çeşitli insanlarla tanışabiliyoruz. Yeni yeni insanlar ile tanışarak etkileşimimizi arttırabiliyor ve karakterimiz için eşyalar alabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda öte yandan karakterimiz için çeşitli aksesuarlar alabiliyoruz. Oyunun dünyası itibarıyla bizlere genişlik sunulacak olan bu yapımda karakterin görünüşünü de değiştirebiliyoruz. İstersek karakterin saçını boyatabiliyor, yeni şapka alabiliyor istersek de yeni kıyafetler alarak dış görünümümüze istediğimiz bir tarz katabiliyoruz. Bu da oyuna güzel eklemelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyun ayrıca üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip olduğundan dolayı bu dış değişiklikleri hemen görebiliyor ve hissedebiliyoruz. Oyunda ana hikaye bir taraftan anlatılırken diğer taraftan da oyunda yer alan karalama defteri aracılığı ile bizlere sunuluyor.
 
Dalgaların ana temayı oluşturduğu bu yapımda geniş bir açık dünya bizleri bekliyor olacak. Dalgalar arasında sörf yapıyor olacağız ve birçok yeri keşfedeceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı platform öğeleri de yer alacak olan bu yapımda çeşitli yerlee geçiş yaparak bir yerden başka bir yere zıplayabileceğiz. Bunun yanı sıra farklı hareketler yapabileceğiz ve uçup kaçabileceğiz. Oyunda büyük ve açık bir denizde gezerken devasa yaratıklar da karşımıza çıkacak. Bunları alt etmek için zıplayabilecek ve tepelerine binebileceğiz. Öte yandan elimizdekilerle düşmanları alt edebileceğiz. Oyun içerisinde ek olarak farklı farklı yeteneklerimiz ve becerilerimiz de bulunacak. Bu becerileri en uygun şekilde kullanmamız gerekecek ve zamanlamasını iyi tutturmamız lazım.
 
Öte yandan oyunun şu anda Steam platformu üzerinde demosu bulunuyor. Bu demoyu dilediğiniz gibi indirerek oyunun bir kısmını deneyebiliyorsunuz. Bu demo ile birlikte oyundan neler bekleyeceksiniz konusunda az çok fikir sahibi olabiliyorsunuz. En azından oyundaki ana karakterin mekaniklerine görebilir ve tanıyabilirsiniz. Bunun dışında oyunun temel yapısına da göz atabilirsiniz.
 
Bu tarz açık dünya platform oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma da belki bir şans verebilirsiniz. Ama öncelikle dediğim gibi demo sürümünü bir deneyin. Oyunun sanat tarzı, açık dünyası açıkçası ilk etapta ilgili çekti ancak uzun ve boş bir açık dünyada dolaşmak biz oyun severler için kötü bir deneyim olur. Dolayısıyla oyun bu büyük açık dünyayı bir şekilde doldurması gerek. Eğer bu denge iyi sağlanmışsa ve bizlere dolu dolu içerikler sunulmuşsa tadından yenmez diyebilirim.
 
- CRISIS CORE –FINAL FANTASY VII– REUNION (13 Aralık)
 
 
 
Square Enix tarafından geliştirilen ve yine Square Enix tarafından yayınlanacak olan aksiyon rol yapma oyunu CRISIS CORE –FINAL FANTASY VII– REUNION, 13 Aralık tarihinde biz oyun severlerle buluşuyor. Klasik bir FINAL FANTASY deneyimi sunacak olan bu yeni oyunda bizleri yeni bir macera ve aksiyon bekliyor. Reunion, ilk olarak 2007'de PlayStation Portable'a özel olarak piyasaya sürülen Crisis Core: Final Fantasy VII'nin tam bir yeniden düzenlenmiş sürümü olarak karşımıza çıkıyor. Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion, tamamen yeni 3D modellere, yeniden seslendirilmiş karakterlere, yüksek oyun içi optimizasyona, yeniden oluşturulmuş arka plana ve grafiklere sahip olacak.  
 
CRISIS CORE –FINAL FANTASY VII– REUNION oyununda yeni modellemelerin olacağından bahsetmiştim. Görsel deneyim üst düzeyde olacağı bu yapımda karakterler ve arka plan da yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkacak. Görsel anlamda bu seri bizleri hayal kırıklığına uğratacağını düşünmüyorum.
 
- INFINITE GUITARS (Aralık ayı içerisinde)
 
 
 
Nikko Nikko tarafından geliştirilen ve Humble Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon rol yapma macera oyunu INFINITE GUITARS, Aralık ayı içerisinde biz oyun severler ile buluşacak. INFINITE GUITARS, karşımıza anime temasıyla çıkacak, hem karakterler hem de ortam bu grafik stiliyle işlenecek. Oyunda müzikler ön plana çıkacak ve rol yapma öğelerinin yanı sıra aksiyon ve macera da işin içerisinde yer alacak. Gayet renkli ve hoş bir grafik stiline sahip bu yapımda rock, metal ve daha fazla müzik türü bulunacak. Müziğin ön planda yer aldığı INFINITE GUITARS ile en iyi parçalar ile aksiyona dahil olacağız.
 
INFINITE GUITARS oyununda arka planda bir hikaye dönecek ve biz de bu hikayenin baş kahramanlarından biri olacağız. Bu yıkılmış ve harabe dünyada insanlığı kurtarmak yine bizim ellerimizde. Dünyanın yok olması ve insanlığın kurtarılması teması - konusu birçok oyunda işlenen olaylardan biri. Bu yüzden artık çok da dikkat çekici gelmiyor. Ancak bu konu içerisinde hikayeler, karakter ve tema değişkenlik gösteriyor ve oyunun içeriğine göre de başka yönlere çekilebiliyor. Bakalım bu oyunda nasıl işlenecek...
 
Oyunda bir elektro gitarımız ve bir de üzerimize gelen ve reflekslerimizi test edeceğimiz butonlar olacak. Oyun içerisinde üç farklı tuş yer alacak. Bunları duruma göre kullanmamız gerekecek. Yön tuşlarını kullanabileceğimiz bu yapımda oyun içerisinde ne yapılması gerektiği ve hangi tuşa nasıl ve ne kadar basmamız gerektiği belirtilecek. Buna göre hamlemizi yapacak ve oyunda arka planda çalan müziğin ritmine kendimizi kaptırarak ilerlemeye çalışacağız. Sıra tabanlı rol yapma sistemini müzik ile harmanlayan INFINITE GUITARS, bizlere eğlenceli ve bir yandan da zor bir deneyimi sunacak.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi sıra tabanlı rol yapma sistemi yer alacak. Bunun yanı sıra aksiyon ve ritim öğeleri de çok önem arz edecek. Zaten oyun ritim - müzik üzerine kurulu. Temelinde ritim olan bu oyunda bizler ilk olarak çeşitli alıştırmalar yapacak ve daha sonra zorlu mücadelelere adım atacağız. Bazı ritim oyunlarına benzer şekilde bu oyunda da doğru anda ve doğru zamanda tuşlara basmamız gerekecek. Hem birebir ritim düellolarında kendi becerilerimizi geliştireceğiz ve bir yandan da reflekslerimizi test edeceğiz diyebilirim.
Oyunda bir yandan ritim ve rol yapma öğeleri yer alırken diğer yandan anime ve bilim kurgu esintileri yer alacak. Bilim kurgu temasını da bünyesinde barındıran bu yapımda abartılı ışın topları ve müzik aletleri bulunacak. Bazı girdiğiniz düellolarda bitirici vuruş yaparak tam bir kombo yapabilecek, sanki anime filmi izliyor gibi ekrana bakakalacaksınız.
 
 
 
INFINITE GUITARS oyununda tek bir karakter yerine birden fazla karakter yer alacak. Bu karakterlerin her birinin kendi özgü yetenekleri ve becerileri olacak. Bu becerileri ve yeteneklerin kullanımı bizlerin eline verilecek. Oyunda gireceğiniz her düelloda bu karakterleri kullanabilecek, onların yeteneklerinden faydalanabilecek ve rakipleri alt etmeye çalışacaksınız.
Genel olarak toparlayacak olursam INFINITE GUITARS ritim tabanlı ve bir yandan da sıra tabanlı rol yapma öğelerini bünyesinde barındıran bir yapım. Eğer ritim tabanlı oyunlardan hoşlanıyorsanız ve daha önce oynadıysanız karşılaştırma yapmak istiyorsanız bu oyunu da deneyebilirsiniz. Oyun tek oyunculu bir yapı sergiliyor ve toplamda altı dili destekliyor. Oyunun şu anda deneyebileceğimiz herhangi bir demo sürümü yer almıyor. Ancak bu yıl içerisinde çıkış yaptığı zaman görebiliriz. Bakalım ritim tabanlı INFINITE GUITARS oyunu bizlere neler sunacak.
 
- Master of Magic (13 Aralık)
 
 
 
MuHa Games, Eerie Forest Studio tarafından geliştirilen ve Slitherine Ltd. tarafından yayınlanacak olan sıra tabanlı 4x strateji taktik oyunu Master of Magic, 13 Aralık tarihinde geliyor.
 
Bu sıra tabanlı rol yapma strateji oyunu aslında bir yeniden yapım olarak karşımıza çıkacak. Oyunda farklı ırkları ve karakterleri kontrol edeceğiz. Oyunun temelinde ise büyü ve sihir yatıyor. Oyunun temel amacı da katılacağımız bu dünyada ve büyük macerada bir büyücü olarak doğmak ve büyünün gücünden faydalanarak en güçlü olmak.
 
Masters of Magic aslında 90'lı yıllarda piyasaya sürülen ve aynı adı taşıyan bir yapımın yeniden yapımı yani remake sürümü. Bu yeniden yapım çok fazla geliştirme ile ve yükseltme ile karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde hem rol yapma öğeleri hem strateji hem de taktik öğeleri yer alacak. Bu karışımları birbirine harmanlayan yapımda kült klasik oyunun izlerini göreceğiz. Masters of Magic temelinde 90'larda çıkan oyunun izlerini taşıyacak ve orijinal yapının üzerine çok fazla şey katarak bizleri yeni bir deneyim sunacak.
 
Oyun içerisinde 14 farklı büyücü yer alacak bu büyücülerden herhangi birini seçeceğiz ve bunun rolüne bürüneceğiz. Bir büyücü olarak katılacağımız bu dünyada en iyi büyücü olmak için mücadele vereceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı ırkları seçebileceğiz ve bunları yönetebileceğiz. Yine diğer strateji oyunlarında olduğu gibi bir ordumuz olacak ve bu orduyu bu dünyanın en güçlüsü hale getirmeye çalışacağız. Ordunun nüfusunu artıracağız ve gücünü de aynı oranda yükseltmeye çalışacağız. Ne kadar büyük bir orduya sahip olursak bu dünyada çok daha güçlü hale gelebileceğiz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı ırklar yer alacak. Bu ırklar arasında Cüce, ork, ejderha, Elif ve daha fazlası bulunacak. Irklar arasından herhangi birine yönelecek ve bunları güçlendirmeye çalışacağız. Her bir ırkın kendine özel güçleri ve becerileri olacak. Bunları kendi stratejimize göre belirleyeceğiz ve ona uygun bir şekilde toparlayacağız. Bu dünyanın temelinde büyü yattığı için ordumuzu büyülerle ve sihirlerle destekleyeceğiz.
 
Oyundaki savaş sistemine kısaca göz atacak olursak:
 
 
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun sıra tabanlı bir strateji yapısını bizlere sunacak. Oyunda taktiksel olarak ilerlemeye çalışacak ve yapacağımız haileleri de önceden planlayacağız. Oyunda öncelikle bir siz bir de karşı rakip olmak üzere sıra sıra bir aksiyon sistemi yer alacak. Sıra tabanlı taktiksel savaşların  özünde bu yapı yer alıyor. Oyunda karşılaştığımız rakiplerle mücadele edecek ve onlara alt etmeye çalışacağız. Tabii bunları alt etmeye çalışırken en önemli şeyinde büyü olduğunu belirtmem gerek.
 
Oyun içerisinde farklı farklı büyüler ve sihirler yer alacak. Bu büyüleri ve sihirleri dilediğimiz gibi kullanabileceğiz. Oyunda yine kilidini açabileceğimiz birçok farklı içerik yer alacak. Bu oyunda yeni büyüler araştırabilecek, simya ile uğraşabilecek ve çeşitli ritüeller düzenleyerek kendimizi geliştirmeye çalışacağız. Oyunda yine dediğim gibi farklı farklı büyücüler yer alacak. Bu büyücülere karşı gelmek bizim asıl amacımız olacak. Bu rakip büyücüler de kendini geliştirecek ve yeni büyülerin kilidini açabilecek. Bu yüzden onların entrikalarına maruz kalacağız.
 
Genel olarak toparlayacak olursam bu yeniden yapım sürümde grafikler iyileştiriecek, içerikler genişletilecek, aksiyon ve savaş sistemi elden geçirilecek. Hatta bundan daha fazlası bizlere sunulacak diyebilirim. Bu değişiklikleri daha iyi deneyimlemek için oyun çıkış tarihini bekliyor olacağız. Oyunda ek olarak 60'tan fazla yetenek, kilidini açabileceğimiz, 200'den fazla büyü ve daha fazlası yer alacak. Bakalım oyunun remake sürümünde bizleri daha ne gibi yenilikler bekliyor.
 
- High On Life (Aralık ayı içerisinde)
 
 
 
Squanch Games, Inc. tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan komedi temalı aksiyon macera oyunu High On Life, Aralık ayı içerisinde biz oyunculara sunulacak. Bir süredir geliştirilen ve dikkat çeken bu yapımda konuşan silahlar yer alacak. Düşmanları bu konuşan silahlarla beraber alt edeceğiz. Bu silahlar hem arka planda bizlere komedi unsurlarını sunacak hem de yer yer bizleri güldürecek diyebilirim.
 
Oyunda Amerikalı seslendirme sanatçısı, animatör, yazar, yapımcı, yönetmen ve oyun geliştiricisi Justin Roiland tarafından seslendirilen bir konuşan silah ile yola çıkacağız. Rick & Morty dizisinden de aşina olduğunuz isim Justin Roiland, bu oyunda da yer alacak ve bizlere arka planda komedi unsurlarını sunacak.
 
Komedi unsurlarının yer alacağı bu yapımda Justin Roiland tarafından seslendirilen silahlar yer alacak. Oyun içerisinde renkli ve tatlı bir dünya bizleri bekliyor olacak. Bu renkli dünyada farklı farklı konuşan silahları elimize alacak ve her birinde farklı seslendirmeler olacak. Bu konuşan silahlar arka planda bizlere mizah unsurlarını aktaracak ve her vurduğumuz ve alt ettiğimiz düşmanlara karşı tepkilerini dile getirecek. Oyun içerisinde bilim kurgu teması işlenecek, farklı farklı bölgelere gidebilecek ve yer yer de platform öğeleri bulunacak. Bir yerden bir yere uçup kaçabileceğmiz bu yapımda düşmanların alt edilmesini sağlayacağız. Oyun içerisinde farklı farklı düşman türleri ve yer yer de patron savaşları yer alacak. Aynı zamanda arka planda bir hikaye işlenecek ve bu hikaye ara sahnelerle desteklenecek.
 
Oyunda renkli bir dünya bizleri bekliyor olacak. Bu dünyada atılacağımız çokça macera yer alacak. Farklı bölgelerde yeni manzaralar ile karşılaşacak ve belli bölgeleri aşmak için platform öğelerini kullanacağız. Örneğin tepedeki bir yere ulaşmak için yukarılara doğru zıplayacak ve orayı aşmaya çalışacağız. Bu tarz eğlenceli anların da yer alacağı bu oyun bizlere eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Uzun zamandır tanıtımları yapılan ve son zamanlarda pek ses çıkmayan bu oyun sonunda Aralık ayı içerisinde geliyor. Geliştirici ekibin diğer oyunlarına bakacak olursak: Trover Saves the Universe ve Accounting+ gibi oyunlar yer alıyor.
 
High on Life'ın oynanış görüntüleri Gamescom 2022'de yayınlandı. Orijinal High On Life fragmanı ise 12 Haziran 2022'de Xbox ve Bethesda Games Showcase'de Ekim 2022'de beklenen bir sürümle yayınlandı. Tasarım direktörü Erich Mayr, oyunun stilini Blade Runner ve Muppets'dan aldığını belirtiliyor.
 
- CarX Street (15 Aralık)
 
 
 
CarX Technologies tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan açık dünya yarış aksiyon oyunu CarX Street, 15 Aralık tarihinde oyun severler ile buluşuyor. Grafikleriyle ve atmosferiyle de ön plana çıkmaya çalışan bu yapımda açık dünyaya adım atacak ve birçok devasa yarışlar ile rakiplere kafa tutmaya çalışacağız.
 
CarX Street, diğer yarış oyunlarında olduğu birçok oyun içi etkinliği bizlere sunuyor. Oyunda belirli noktalarda drift yarışmalarına katılabiliyor diğer noktalarda ise süreli yarışlara adım atabiliyoruz. Birçok oyun içi farklı etkinliğin bulunduğu bu yapımda dilediğimiz aracı seçebiliyor ve özelleştirebiliyoruz. Hatta elde ettiğimiz araçları güçlendirerek daha da hızlı hale getirebiliyoruz. CarX Street bizlere diğer yarış oyunlarından çok da farklı olmayan bir yapıda geliyor. Açık dünyaya sahip olacağı belirtilen oyunun dolu bir dünyaya sahip olmasını bekliyorum. Umarım yeni içeriklerle ve bol bol ödüllerle oyun bizi tatmin eder.
 
CarX Street oyunu araç fiziklerini bizlere gerçekçi bir şekilde sunmaya çalışan bir yapım olacak. Bu konuda iddialı olduklarını belirten ekip araç kullanımını üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde hem yarışlara hem de araçlara dair birçok detay yer alacak. Daha önce görmediğimiz detayların da olacağı bildirilen bu yapımda bizleri belki de başka sürprizler bekleyebilir.
 
Daha önce hem mobil hem de diğer platformlarda çıkardığı yarış oyunları ile bilinen CarX Technologies ekibinin bizlere sunduğu birçok oyun bulunuyor. Bu oyunlar arasında CarX Drift Racing 2, çevrimiçi tabanlı CarX Drift Racing Online, sadece mobil cihazlara çıkmış olan CarX Highway Racing ve yine sadece mobil platformlarda yayınlanan CarX Rally yer alıyor. Yeni çıkacak olan CarX Street oyunu ile de çıtayı biraz daha yükseltmeyi hedefliyor.
 
- BLACKTAIL (15 Aralık)
 
 
 
THE PARASIGHT tarafından geliştirilen ve Focus Entertainment tarafından yayınlanacak olan aksiyon macera oyunu BLACKTAIL, 15 Aralık tarihinde geliyor. Mitolojiden esinlenen bu yapım atmosferiyle, dünyasıyla ve grafikleriyle dikkat çekiyor. BLACKTAIL oyununun temelini büyü ve sihir oluşturuyor.
 
BLACKTAIL oyununda mitoloji ve efsaneler bizlere sunuluyor. Oyunda birçok kişi tarafından bilinen Baba Yaga efsanesi konu alınıyor. Biz bu dünyada büyücülükle suçlanıyoruz ve yukarıda da bahsettiğim gibi büyü ve sihir yaparak bize karşı gelenleri alt etmeye çalışıyoruz. Oyunun atmosferi ve grafikleri gerçekten de dikkatimizi çekiyor. Peri masalını andıran bu çizimler ile oyuna başka bir tarz getirilmeye çalışılıyor. Oyunda karanlık bir hikaye işleniyor ve elimizde yay ve ok bulunuyor.
 
Oyunda 16 yaşındaki bir kız olan Yaga olarak oynuyoruz. Küçük bir kız olarak bu dünyanın ve ormanın koruyuculuğunu üstleniyoruz. Oyundaki temel amacımız ise geçmiş ile bağlantıları öğrenmek ve sırları açığa çıkarmak. Zorlu bir macera bizleri bekliyor diyebilirim.
 
Oyun toplamda 13 farklı dil desteğine sahip. Tek oyunculu bir yapı sergileyen bu yapımın şu anda ön siparişleri açık durumda. Oyun şu anda standart bir sürüm olarak sunuluyor ve 239 liradan ön sipariş verebilirsiniz. Steam üzerinden ön sipariş verebileceğiniz bu oyunun şu anda yüzde 20'lik bir indirimi mevcut. 15 Aralık tarihine kadar bu indirimden faydalanabilirsiniz. Oyunun normal fiyatı 299 Türk Lirası ancak siz yukarıda da bahsettiğim gibi 15 Aralık’a kadar bu oyunu 239 liradan ön sipariş verebilirsiniz.
 
Bu yapım bizlere farklı farklı bölgeleri sunuyor. Bu bölgelerin her birinde farklı maceralar ve sırlar yer alıyor. Arka planda anlatmaya çalışılan karanlık hikaye yer yer ara sahnelerle ve diyaloglarla destekleniyor. Oyunda geniş bir dünyaya yelken açıyor ve buradaki düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde elimizde bir yay ve ok bulunuyor. Bu silahımız ile beraber çeşitli büyüler de kullanarak düşmanları alt ediyoruz. Oyunda tek bir ok tipi bulunmuyor farklı farklı ok tipleri bulunuyor. Bunlar arasında alevli ok, patlayan ok ve daha fazlası yer alıyor.
 
Oyun yer yer çizgi film tarzında bizlere ara sahneler sunuyor ve hikayeyi daha iyi anlamamıza yardımcı olmaya çalışıyor. Oyun içerisinde farklı farklı düşman tipleri yer alıyor ve düşman tiplerinin her birinin farklı saldırıları ve aksiyon sistemi bulunuyor. Bunun dışında keşfedebileceğimiz birçok yer ve mekan bulunuyor. Blacktatil ayrıca içerisinde yapacağımız farklı etkinlikleri bünyesinde barındırıyor. Örneğin balık tutma gibi… Bu etkinlikler dışında yine kendimizi geliştireceğimiz ve becerilerimizi yükselteceğimiz bir yükseltme sistemi yer alıyor. Ek olarak normal düşmanların yanı sıra patron savaşları da bulunuyor.
 
 
 
Blacktail bizlere hem gece ve hem gündüz döngüsünü sunuyor. Bu da atmosferin değişmesine ve bizlere daha iyi görüntü sunmasına yardımcı oluyor. Oyunda konuşacağımız ve etkileşime geçebileceğimiz oyun içi canlılar da yer alıyor. Bu canlılar arasında örümcekler ,garip görünümlü elfler ve daha fazlası bulunuyor.
 
Oyunda etraftan toplayacağımız bitkiler, büyüler ve daha fazlası yer alıyor. Bunlar aracılığıyla da kendimizi geliştiriyor ve yeteneklerimizi yükseltebiliyoruz. Bu sayede gücümüzü artırarak düşmanları daha kolay alt etmeye çalışıyoruz.
 
Oyunun hem atmosferi hem grafikleri hem de aksiyon sistemi şahsen benim ilgimi çekti. Oyun çıktığı zaman ben de bu yapımı deneyeceğim. Eğer siz de bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız istek listenize atabilirsiniz veya şu anda ön sipariş verebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun 15 Aralık'a kadar yüzde 20 indirimli durumda. Oyunun şu anda demosu ne yazık ki bulunmuyor. Dolayısıyla oyun çıktığı zaman deneyeceğiz.
 
- My Hotel (15 Aralık)
 
 
 
Brain Swapper tarafından geliştirilen ve G-DEVS com tarafından yayınlanacak olan simülasyon yönetim otel oyunu My Hotel, 15 Aralık tarihinde oyun severler ile buluşuyor. My Hotel oyununun adından da anlaşılacağı gibi oyunda bir otelimiz yer alacak. Bu oteli tamamen biz yöneteceğiz. Otelin içindeki odalardan müşterilere hizmet verecek personellere kadar tüm yönetim tamamen bize ait olacak. Simülasyon oyunlarında genellikle oyunun başlığı neyse o başlıktaki tüm detaylar bizlere sunulur. Bunun için de detaylı bir çalışma yapılır. Bu oyunda da adından da otel konusunda tüm detaylar bizleri aktarılıyor ve gerçek bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Oyun içerisinde Tabii arka planda bir hikaye yer almadığı için kısaca şöyle söylebilirim: My Hotel oyununda bize bir miras kalıyor. Bu miras aslında yıkık dökük bir yapıdan ibaret. Bu yapıyı biz tamamen değiştiriyor, restore ediyor ve düzenliyoruz. Yeni eşyalar da alarak burayı tamamen yepyeni bir hale getiriyor ve böylece zamanla halka açmaya çalışıyoruz. Burasını büyük bir işletme haline getirmeye çalışıyor ve bu yapının 1950'lerden kalma olduğu belirtiliyor. Oyun içerisinde alacağımız eşyalardan kuracağımız sistemlere kadar tüm yönetim tamamen bize ait. İster modern bir görünüm sağlayabilir istersek de nostaljik duyguları yükseltebiliriz. Binanın ve otelin yönetimi tasarımı ve düzenlenmesi tamamen bize ait diyebilirim.
 
My Hotel oyunu birçok detayı ile ön plana çıkan bir yapım. Simülasyon oyunlarından aşina olduğunuz gibi bu oyunda da detaylı bir bina yönetimi yani Otel yönetimi var. Bunun dışında pazar yönetimi ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda büyük bir otel bulunuyor, Bu otelin dış görünüşünü, iç görünüşünü ve tasarımlarını tamamen kendimize göre belirliyor ve oyun içerisinde yer alan mağazadan çeşitli öğeler satın alabiliyoruz. Hayal gücümüze göre inşa edebileceğimiz bu oteli kendimize göre şekillendiriyoruz. Oyunda satın alacağımız içerikler arasında mobilyalar, pencereler, zeminler, kapılar ve daha fazlası yer alıyor. Bu saydıklarım dışında da kilidini açabileceğimiz birçok unsur bulunuyor. Bu özellikler bizi oyuna bağlı bırakacak birkaç özellikten biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Otel yönetme oyununda oyun içi para kazanacağımız çeşitli görevler olacak. Bu oyun içi paralarla yeni mobilyalar, zeminler, eşyalar ve daha fazlasını satın alabileceğiz. Oyundaki birçok detay gerçek hayattan alınan unsurlarla birleşiyor. My Hotel oyununda temel amacımız müşterileri rahat ettirmek ve en iyi hizmeti sunmak olacak. Oyun içerisinde hizmet ettiğimiz dönem boyunca Prestij puanı kazanacağız. Bu Prestij puanları ile de daha çok ön plana çıkmaya çalışacağız. Oyunda oyun içi para kazanıp ne kadar çok bu parayı harcarsak ve eşyalarımız da ne kadar güzel olursa ve beğenilirse o kadar çok Prestij puanı kazanabiliyoruz.
 
My Hotel oyununda tüm yönetimin bize ait olduğundan bahsetmiştim. Biraz daha detaya girecek olursam otel içerisindeki tüm çalışanları da biz yöneteceğiz ve görevlendirmeleri tamamen biz yapacağız. Oyun içerisindeki müşterilere hizmet vermek amacıyla bir ekip oluşturacağız. Bu ekipteki insanların da her birinin farklı özellikleri ve yetenekleri bulunacak. Kimisi sunum konusunda çok daha iyi iken diğeri de hizmet konusunda çok daha iyi konumda olacak. Dolayısıyla bu seçimleri biz kendimiz yapacağız ve öncelikli olarak hangi kısma ihtiyaç var ise o kişiyi bulup ekibimize dahil edeceğiz ve müşterilere sorunsuz ve iyi bir hizmet sunmaya çalışacağız.
 
Oyun içerisinde yine çalışan sayısı az ise yeni çalışanları ekibe dahil ederek bu sayıyı arttırmaya çalışacağız. Bu sayede müşterilere büyük hizmetler vereceğiz ve Prestige puanlarımızı da artıracağız. Daha fazla kişiyi ekibe dahil ederek daha çok müşteriyi çekebilir ve bu sayede daha fazla para kazanabiliriz. Kazandığımız paralarla da otelimizi daha da genişletebilir ve geliştirebiliriz.
 
My Hotel oyunu genel olarak bu özelliklerden ve daha fazlasından ibaret olacak. Oyunda rahatlatıcı bir ortam yer alacak. Simülasyon oyunları zaten aksiyon ve macera türlerinden sıyrılıp kendi alanında rahatlatıcı bir deneyim sunmaya çalışan yapımlar. Dolayısıyla simülasyon oyunları gerçek hayattaki unsurlardan ilham alarak bizlere gerçekçi bir deneyim sunmaya çalışıyor. My Hotel oyununda da bu gerçeklikler yer alıyor. Oyunda bir otel hizmetinde olması gereken birçok detay bulunuyor ve bu detayların ayrıntıları tamamen bizlere sunuluyor diyebilirim.
 
Eğer simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız ve farklı tarzda simülasyon oyunları denemek istiyorsanız bu oyunu da istek listenize ekleyebilir ve çıkış tarihi geldiğinde de kütüphanenize dahil edebilirsiniz.
 
- Aka (15 Aralık)
 
 
 
Cosmo Gatto tarafından geliştirilen ve NEOWIZ tarafından yayınlanacak olan açık dünya simülasyon macera oyunu Aka, 15 Aralık tarihinde geliyor. Sevimli ve renkli grafiklere sahip olan Aka, bizlere rahatlatıcı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Bir yandan açık dünyayı dolaşırken ve gezerken, diğer yandan da maceralara atılıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı ortamlar ve bölgeler yer alıyor. Her bölgenin kendine ait teması ve atmosferi bulunuyor.
 
Oyunda gezebileceğimiz ve adım atabileceğimiz irili ufaklı adalar yer alıyor. Bu adalarda deva canavarlardan yavru ejderhalara kadar birçok canlı bulunuyor. Ancak oyun bizlere bunları sunmakla kalmıyor diğer yandan çiftçilik simülasyon öğelerini de bizlere aktarıyor.
Aka oyununda tüm bu macera dolu yaşamın yanı sıra bahçeniz ile uğraşabiliyor, çeşitli mahsuller yetiştirebiliyor, yeni yapılar inşa edebiliyor, konaklamak ve dinlenmek için yataklar yapabiliyorsunuz. Yine canlı bir ada görüntüsü içerisinde farklı karakterler ile tanışabiliyor ve görevler alabiliyoruz.
 
Açık dünya macera oyunları genellikle sadece unsurları ile ve macera unsurlarıyla ön plana çıkmaya çalışır ancak Aka oyunu bunun dışında simülasyon öğelerini de bünyesinde barındırıyor. Bu bakımdan farklılık göstermeye çalışan ve birçok türü bir arada tutmaya çalışan bu yapım içerisinde çiftçilik simülasyonu öğeleri de yer alıyor. Bu da bizlere kendi yaşam alanımızı kuracağımız büyük bir bahçeye sahip olacağımız bir yapıyı aktarıyor.
 
Oyun içerisinde büyük maceralara atılacağız. Bunun dışında yeni yerleri keşfedeceğiz ve ek olarak da kendinize ait bir bahçe kuracak buraya çeşitli yapılar inşa edecek ve bahçemizi büyütmeye çalışacağız. Oyunda sebze ve. meyveler yetiştirecek bunun dışında çeşitli çiçekleri bahçemize ekecek ve büyüteceğiz. Bunun dışında bahçe tasarımımızı kendimize göre yapacağız, buradaki binaları aynı şekilde kendimize göre istediğimiz kısma kurabileceğiz.
 
 
 
Oyun içerisinde kendimize ait bir çiftlik, barınak ve daha fazlasını kurabileceğiz. Oyunun çiftlik kısmı yine oyunun temelini oluşturan unsurlardan biri olacak ve bu çiftliğimize geliştirmeye çalışacağız. Bunun yanı sıra barınmak için yapılar, aletlerimizi koyabileceğimiz binalar ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyunda bu unsurların yanı sıra macera ve keşif unsurları da bulunacak. Çıkacağımız bu macerada çeşitli öğeler elde edecek ve bu öğelerle de yapılarımızı dikecek ve kendimizi geliştireceğiz.
 
Bunun dışında bir adada bulunuyoruz. Bu adada canlı bir atmosfer yaşatılmak için farklı farklı karakterler yer alıyor. Bunlarla yer yer etkileşime geçiyoruz ve etkileşime geçtiğimiz bu karakterlere yardım edebiliyoruz ve daha fazlasını yapabiliyoruz.
 
Oyunda macera sekanslarının yanı sıra daha çok rahatlatıcı bir deneyim bizlere aktarılıyor diyebilirim. Eğer bu tarz renkli ve hoş grafiklere sahip macera ve simülasyon oyunu arıyorsanız bu oyunu da denemenize şimdiden tavsiye edebilirim.
 
- Aery - Path of Corruption (16 Aralık)
 
 
 
EpiXR Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan keşif macera oyunu Aery - Path of Corruption, 16 Aralık tarihinde oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Aery - Path of Corruption, temelde manzaraları, atmosferi ve ilgi çekici bir dünyayı yansıtmayı hedefliyor ve oyunculara rahatlatıcı bir oyun deneyimi sunmak istiyor. Oyun içerisinde arka planda bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye doğrultusunda çeşitli bölümleri geçmeye çalışıyoruz.
 
Oyun bizlere daha çok rahatlama ve keşif unsurlarını sunacak. Bunun yanı sıra etrafı keşfederken birden fazla yol bulabilecek ve arka planındaki hikayeyi ilerletmeye çalışacağız. Oyun içerisinde tek bir yol bulunmayıp farklı farklı sonuçlara ulaşabileceğimiz kısımlar da yer alacak. Oyunda yine diğer olası sonuçları bulmak etrafı keşfetmek ve hikaye parçalarını bulmak temel görevimiz olacak.
 
Oyunda toplamamız gereken bellek parçaları yer alacak. Bu bellek parçalarının hepsini toplamamız gerekecek. Bir bölümde belirli sayıda bellek parçası karşımıza çıkacak. Bunları bulduktan sonra etrafı keşfetmemiz tamamen bize ait olacak yani dilediğimiz gibi etrafı keşfedebileceğiz. Her kısım bizlere farklı farklı atmosferi, mekanı ve daha fazlasını sunacak. Bu bakımdan bizleri farklı esintiler bekliyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde her yere uçabileceğimiz kuş benzeri bir ruh olarak oynuyoruz. Bu ruh ile farklı farklı yerleri keşfediyor ve manzaranın tadını çıkartabiliyoruz diyebilirim. Bu yapımın bir de diğer oyunları bulunuyor. Her bir yapımda farklı tema işlemiyor. Diğer yapımlarda da ruh benzeri kuş ile beraber çeşitli  yerleri gezebiliyorduk aynı şekilde burada da farklı yerler, farklı bölgeler ve atmosferler bizleri bekliyor olacak.
 
Oyunun temeli uçmaktan geçiyor
 
 
 
Oyunun temeli uçmaya dayandığı için bu mekanik üzerinde oldukça uğraşılmış. Dolayısıyla oyunu oynarken uçma hissiyatını sonuna kadar hissedeceğiz. Kontroller ve şema tamamen buna uygun olarak geliştirilmiş. Oyun içerisinde rahatlatıcı bir atmosfer olduğundan dolayı herhangi bir düşman veya tehdit unsuru bulunmuyor. Bu yüzden dilediğiniz gibi etrafı keşfedebiliyor ve maceraya çıkabiliyoruz. Bunun yanı sıra manzaranın tadına da çıkartabiliyoruz.
 
Oyunda her bir kısımda farklı farklı hikaye parçaları bulunuyor bunlara oyun içerisinde bellek parçaları deniyor. Bu bellek parçalarını toplayarak diğer bölümlere geçiş yapabiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi her kısım farklı bölgeyi ele alıyor ve bizlere sunuyor. Her bir alanda ilginç yerler, renkler, temalar ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Bu yüzden oyum farklı bölgeler konusunda çeşitlilik sunuyor diyebilirim. Bunun yanı sıra her bölgede gizli alanlar ve küçük sürprizler de bizleri bekliyor.
 
Oyundaki bellek parçalarını toplama sekansları diğer yapımlardaki sisteme benziyor. Örnek verecek olursam GTA oyunlarında planörle veya helikopterle çıktığımız etkinlikler vardı. Bu etkinliklerde karşımıza çıkan halkaların içinden geçmeye çalışıyor veya bir şeyleri toplayabiliyorduk. Hemen hemen buna benzer yapı sunuyor diyebilirim. Tabi diğer yapımlardan ayrılan nokta ise herhangi bir süre sınırının olmaması ve bizleri telaşa kaptırmaması.
 
Bu tarz rahatlatıcı ve keşif odaklı bir oyun arıyorsanız ve serinin önceki oyunlarını denemişseniz (veya deneme misiniz bu pek önemli değil) bu oyunu sizlere tavsiye edebilirim. Ancak oyundan beklentiniz çok yüksek olmasın. Çünkü oyun içerisinde yapacaklarımız çok sınırlı. Sadece bellek parçalarını toplayabiliyor, gizli alanları keşfedebiliyor ve oradan oraya uçabiliyoruz. Oyun içerisinde başka herhangi bir etkileşim yer almıyor. Haliyle bu durumlardan dolayı oyun belki de bir kısım oyuncuyu çok kısa sürede sıkabilecek bu yüzden de oyunu oynamak istemeyecek. Dolayısıyla bu unsurları da göz önünde bulundurmakta fayda var.
 
- Escape Simulator: Wild West DLC (8 Aralık)
 
 
 
Pine Studio tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanan çok oyunculu bulmaca kaçış temalı oyun Escape Simulator'ın ek paketi geliyor. Oyuna yeni içerikleri dahil edecek olan Wild West adlı bu DLC, 8 Aralık tarihinde oyun severler ile buluşuyor.
 
Escape Simulator temelde tek oyunculu veya eşli olarak oynayabileceğiniz birinci şahıs kamera açısına sahip odadan kaçış bulmaca oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyun tek başınıza veya arkadaşlarınız ile beraber bir odadan kaçmaya çalışıyor bunun için de bulmacaları çözüyor ve ipuçlarını yakalamaya çalışıyorsunuz. Arkadaşlarınız ile koordine olmanın çok önemli olduğu bu oyunda sizleri yeni bölgeler, bulmacalar ve kaçış odaları bekliyor.
 
Oyun içerisinde birçok yer ile etkileşime geçebileceğiniz kısımlar ve eşyalar bulunuyor. Odaları keşfedebiliyor, odaların içerisinde bulunan kap kacak, tencere, sandalye ve benzeri eşyaları oynatabiliyor ve etkileşime geçebiliyorsunuz.
 
Escape Simulator: Wild West DLC'si ise oyuna yeni bir tema getiriyor ve vahşi batı bizlere sunuluyor. Bu ek paketi kurmak ve oynamak için Escape Simulator oyununa sahip olmanız gerekiyor. Bu ek pakette yeni mekanlar bulunuyor. Bu mekanlar arasında Şerifin Ofisi, Salon, Banka ve Postane ve Tren yer alıyor. Bunun yanı sıra yeni film müziği ve kıyafetler de oyunculara sunuluyor.
 
Bu ek paket tam bir Vahşi Batı temasını bizlere sunuyor. Burada bir kanun kaçağı olarak iş görmeye çalışıyoruz. Bu ek paket ile beraber yeni yeni bölgeler ve içerikler mevcut oluyor. Her bölgenin kendine özgü bulmacaları, etkileşime gireceğiniz eşyaları ve yeni özellikleri bulunuyor.  
 
Bu DLC içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı tasarımlar bulunuyor. Şerif'in ofisinden başlamak gerekirse bu ofiste aslında mahsur kalıyorsunuz. Mahsur kaldığınız bu ofisten çıkmanız gerekiyor. Çıkmak için de etraftaki ipuçlarını bulmak, ofiste yer alan eşyalarla etkileşime geçmek ve arkadaşlarınız da koordine olmanız gerekiyor (tabii çok oyunculu olarak oynuyorsanız).
 
 
 
Oyundaki bu bölgelerin her birinin kendine özgü özellikleri yer alıyor. Örneğin tren istasyonundaki bir yerden kaçmaya çalıştığımız sekansta burada çeşitli mektuplar ve postaneden gelen yazılı bildirile yer alıyor. Bu mektupları incelemek ve nereden geldiğini öğrenmek aslında araştırmamız gereken unsurlardan biri. Arka planda soygun ve kaçakçılık olduğundan dolayı bu tür ipuçlarını da bulmamız gerekiyor. Ipuçlarını buldukça ve birbirine bağladıkça kaçmamız da ona göre kolaylaşıyor ve ilerliyor diyebilirim. Oyunda incelemeniz ve etkileşime girmeniz gereken birçok kısım yer alıyor.
 
Bu ek paket de beraber gelen yeni bölgeler ile arka plan teması değişiyor. Tam bir Vahşi Batı filmlerinden esinlenen bu arka plan fon müziği ile beraber ortam daha da ilgi çekici hale geliyor. Bu paketi genel olarak toparlayacak olursak oyun oynayanların ilgisini çekecek yapıda diyebilirim. Yeni bölgeler yeni içerikler her zaman oyunculara sunulması gereken yeniliklerden biri.
 
Oyuncuları oyunda tutmak ve keşfedilecek yeni yerlere sunmak oyunu diri tutan ve güncel tutam unsurlardan bir tanesi. Oyunun orijinalini oynadıysanız bu ek paketi de denemekte fayda var. Eğer oyunun temel bölgelerinden sıkıldıysanız ve aynı yerden kaçmaktan bıktıysanız bu ek paket sizlere yeni bir soluk getirecek diyebilirim.
 
Ek paketin şu anda fiyatı belli değil ancak temel oyunun fiyatı şu anda sistem üzerinde 25 Türk lirasından satılmakta. Bu ek paketi indirip oynamak için temel oyna ihtiyacınız var.
 
- Crimson Tactics: The Rise of The White Banner (Aralık ayı içerisinde)
 
 
 
Black March Studios tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından oyunculara sunulacak olan strateji tabanlı rol yapma oyunu Crimson Tactics: The Rise of The White Banner, Aralık ayı içerisinde çıkış yapacak.
 
Erken erişim olarak çıkış yapacak olan bu rol yapma strateji oyunu ilk etapta bazı özelliklerden mahrum kalacak. Erken erişim sürecinde birçok yeni içerik ve güncelleme oyuna dahil edilecek. Tam sürümün şu anda hangi dönemde yayınlanacağı bilinmiyor. Sıra tabanlı stratejiyi rol yapma unsurları ile birleştiren bu oyun bizlere yeni bir macerayı sunacak. Orta Çağ'ı temel alan bu oyunda bizlere fantezi bir dünya yansıtılacak. Oyun içerisinde farklı karakterler farklı bölgeler ve daha fazlası yer alacak. Her karakterin kendine özgü becerileri ve özellikleri bulunacak. Bu özellikler dışında da oyun içerisinde devletlerin siyasi tarafı bizlere yansıtılacak.
 
Crimson Tactics: The Rise of The White Banner oyunu içerisinde birden fazla sınıf yer alacak. Bu sınıfların her birinin kendine özgü becerileri, avantajları ve dezavantajları bulunacak. Oyundaki bu sınıf sistemi bizlere detaylı olarak aktarılacak. Bu yüzden ilk başta bu sistem sizlere çok karmaşık gelebilir. Oyun da zaten bunun farkında ve bu karmaşıklığı gidermek için herhangi bir kolaylık sunmuyor. Oyuncuların buna alışmasını ve öğrenmesini istiyor.
 
Oyuncular olarak her bir sınıfı deneyebilecek ve stratejik savaşlara dahil olabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz sınıfların haricinde 200'den fazla yeteneğin olacağı belirtiliyor. Bu yetenekler arasından dilediğimizi seçebiliyor ve stratejik savaşları atılabiliyoruz. Oyunda sınıfların ve becerilerin dışında yeni silahlar da yer alıyor. Ek olarak arka planda her bir karakterin hikayesi bulunuyor. Crimson Tactics: The Rise of The White Banner'da bir ekip kurabiliyor ve bu ekibe yeni karakterler dahil edebiliyoruz. Bu sayede daha güçlü bir yapı inşa edebiliyoruz.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda karmaşık bir beceri ve sınıf sistemi bulunuyor. Oyun bunu kolaylaştırmak için bize herhangi bir yol sunmuyor ve bizim öğrenmemizi istiyor. Oyundaki savaş sistemi kullanacağımız silah türleri ile değişkenlik gösteriyor. Yani bir silaha farklı bir özellik atayıp farklı tarzda savaşa biliyor bir diğer silah ile daha farklı bir Combat'a girebiliyoruz. Oyunda kapsamlı bir silah sistemi bulunduğundan dolayı dilediğimiz gibi kendi stratejimize uygun bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Sıra tabanlı strateji oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da savaşlar ızgara tabanlı haritalarda geçiyor. Bu ızgara tabanlı haritalardaki (bu herhangi bir geometrik şekilde olabilir kare - beşgen vb. ) her bir hareketimiz sınırlı oluyor. Sıra sıra hamle yapacağımız bu oyunda karşımıza çıkan savaşları kazanmaya ve düşmanları alt etmeye çalışıyoruz.
 
Sıra tabanlı strateji oyunlarını seviyorsanız bu oyuna da bir şans verebilirsiniz diyebilirim. Oyunda sıra tabanlı strateji unsurlarının yanı sıra rol yapma öğeleri de bulunuyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda beş farklı sınıf, iki yüzden fazla beceri ve keşfedebileceğiniz silah türleri bulunuyor. Bunun dışında arka planda hikayeleri bulunan birçok karakter ve ekibinize dahil edebilecek birçok müttefik bulunuyor.
 
- Twilight Of The Gods (1 Aralık)
 
 
 
Sheriff Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan orta çağ temalı aksiyon rol yapma macera oyunu Twilight Of The Gods, 1 Aralık tarihinde geliyor. Atmosferiyle ve manzaralarıyla da ön plana çıkacak olan rol yapma oyunu bizlere yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.
 
Birçok oyunda olduğu gibi bu oyunun hikayesi de hemen hemen diğer yapımlara benziyor. Oyunun temel olarak arka plan hikayesinde insanlığı kurtarma teması yer alıyor. Oyun 8. yüzyılda geçiyor ve orta çağı temasını yansıtıyor. Bu dönemde bir patlamanın ardından ortaya çıkan Canavarları alt etmek için savaşlara katılıyor ve büyük bir maceraya atılıyoruz. Twilight Of The Gods'ın temelinde insanlığı kurtarmak ve bu yaratıkları bu dünyadan def etmek yer alıyor.
 
Oyun rol yapma unsurlarının yanı sıra aksiyon ve macera öğelerini de bünyesinde barındırıyor. Bunun dışında yer yer bizlere görsel anlamda güzel manzaralar sunulmaya çalışılıyor ve farklı farklı bölgeleri keşfe çıkabiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli becerileri açabiliyor ve yeni silahlara erişmek için etrafı keşfe çıkabiliyoruz.
 
Unreal Engine oyun motoru ile geliştirilen bu yapımda bizleri farklı farklı düşman türleri bekliyor. Yer yer patron - boss savaşlarını konu alacak bu yapım içerisinde tüm yaratıkları alt etmeye çalışıyoruz ve dünyayı bu tehlikeden kurtarmaya gidiyoruz. Oyunda August adlı bir karakteri kontrol ediyor ve tek başımıza bir yolculukta ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Uzun bir geliştirme süreci ile karşımıza çıkan bu yapım ilk etapta kapalı beta olarak oyunculara sunuldu. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi açık bir dünya yer alıyor. Açık dünya içerisinde etkileşimli unsurlar, rol yapma öğeleri ve arka planda da bir hikaye bulunuyor. Oyun tek oyunculu bir yapı sergiliyor ve şu anda sadece İngilizce dilini destekliyor.
 
 
 
Açık dünya aksiyon rol yapma oyunu bizlere çeşitli zindanları, kasabaları ve daha fazlasını sunuyor. Karakterimiz ile yapacağımız bu uzun yolculukta atımız ile de keşfe çıkabiliyor ve yeni bölgelerin kilidini açabiliyoruz. Etraftan çeşitli bitkileri toplayabiliyor ve kendimize avantaj sağlayacak iksirler oluşturabiliyoruz. Oyun içerisinde hikaye ara sahnelerle destekleniyor ve çeşitli manzaralar bizlere sunuluyor. Bunun dışında farklı farklı düşman tipleri karşımıza çıkıyor ve düşman tiplerine karşı birçok beceriyi kullanabiliyoruz. Oyunda dinamik hava unsurları da yer alıyor. Hem gece hem gündüz süresi boyunca oyundaki ışıklandırmanın değiştiğini görebiliyoruz. Oyunda yer yer mevsim geçişleri de bulunuyor. Örneğin karlı bir bölgeye gidebiliyor ve oradaki soğuğu hissedebiliyoruz.
 
Birçok rol yapma oyununda olduğu gibi açık dünya çeşitli yan görevler ile doldurulmaya çalışılıyor. Bu oyun da bunu bizlere nasıl sunacak merak ediyorum. Oyundaki açık dünya içerikleri umarım dolu dolu olur ve ana hikayeyi destekler nitelikte olur. Çünkü çoğu oyunda sadece görevler yapılmak için yapılıyor. Yani şunu getir şunu götür gibi getir-götür işleri yapmak oyuncuları bir yerden sonra sıkmaya başlıyor. Hikayeye ve karakterlerin duygusal derinliklerine dokunmayan görevler çok sıradan oluyor. Dolayısıyla rol yapma oyunları içerisinde bu durum oyuncular arasında çok önem verilen unsurlar arasında yer alıyor. Oyuncular bu tür oyunlarda öncelikle grafiklere, animasyonlara ve açık dünyadaki içeriklere bakıyor.
 
- Highwater (Aralık ayı içerisinde)
 
 
 
Demagog Studio tarafından geliştirilen ve Rogue Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon bulmaca macera oyunu Highwater, Aralık ayı içerisinde geliyor. Oyunda çeşitli gezegenleri konu alan bu yapımda Dünya yok olmanın eşiğine geliyor ve artık Mars'a gitmenin yolları aranıyor. İklim felaketini konu alan Highwater, sular altında kalan bölgeleri ve kuraklık içerisinde olan alanları bizlere sunuyor. Kuraklık ve sel temalarını bizlere sunmaya çalışan Highwater'da oyuncular çeşitli gruplar arasındaki çatışmaları deneyimleyecek.
 
Oyunda iki bölge yer alacak. Harap olmuş bir bölgede yaşayan insanlar ile çok zengin olanların yaşadığı Alphaville bölgeleri oyunda bulunacak. Oyuncular olarak bu iki grup arasındaki çatışmaları görecek ve çekişmeye şahit olacağız. Arka planda insanlara ve oyunculara bir şeyler sunmak isteyen bu yapım bizlere farklı bir bakış açısıyla sorunları ele almamızı sağlamayı hedefliyor.
 
Bu oyun içerisinde aksiyon macera ve bulmaca öğeleri bulunacak. Oyunun temelinde hikaye odaklı bir yapı yer alacak. Zengin hikayeye sahip macera oyunu bizlere arka planda farklı grupların çatışmalarını hissettirecek. Bu iki farklı grupların arasındaki çatışmayı bizzat görecek ve deneyim edeceğiz. Hem fikirleri hem de yaşanan bu vahşetten sonraki durumu ele alacak bu yapımda bizleri zorlu bir süreç bekliyor olacak.
 
Oyundaki macera unsurları keşif öğeleri ile birleşiyor. Bu da bizlere daha eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyundaki keşif ve macera unsurlarının yanı sıra yukarıda da bahsettiğim gibi aksiyon sistemi yer alıyor. Bu aksiyon sistemi oyuna sıra tabanlı dövüş sistemi olarak eklenmiş durumda. Yani bir sizin bir de rakibin hamle yaptı bu sıra tabanlı dövüş sisteminin oyunda yer alacak diyebilirim.
 
Oyundaki sıra tabanlı aksiyon sisteminde çevreyle de etkileşime geçebiliyoruz. Rakipleri alt etmek için çevredeki unsurları ve öğeleri kullanmak çok önem arz ediyor. Yine klasik sıra tabanlı dövüş sistemlerinde olduğu gibi ızgara üzerinde yer alıyoruz ve sıra sıra hamlelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Rakipleri alt etmek için kendi stratejimizi oluşturabiliyor ve ona göre hamleler yapabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi iki farklı grup arasında çatışmalar yer alacak. Bu gruplar arasındaki çatışmalara bizzat biz şahitlik edeceğiz. Oyunda maceramız boyunca hikaye kapsamında yeni karakterlerle tanışacak, etrafı keşfedecek ve bu karakterleri kendi ekibimize dahil edebileceğiz.
 
Oyunda katılacağımız bu macerada görsel anlamda bizlere tatmin edici manzaralar da sunulması hedefleniyor. Oyunun grafikleri ve animasyonları gayet tatlı ve renkli olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum şahsen ilk etapta ilgimi çeken unsurlardan biri oldu. Bunun dışında geliştirici ekibin yarattığı ortam ve dünyada ilgi çekici gözüküyor. Bu tarz arka planda bir fikrin ve çatışmaların yer aldığı oyunlardan hoşlanıyorsanız ve sıra tabanlı dövüşler ilginizi çekiyorsa bu oyuna da bir şans verebilirsiniz.
 
Oyunun daha önce 2022 yılı içerisinde çıkış yapacağı belirtilmişti ancak tam bir tarih halen de verilmedi. Dolayısıyla oyun 2022'nin son ayı olan Aralık ayında çıkması bekleniyor. Aralık ayı içerisinde çıkması beklenen bu oyunun ertelenmesi de muhtemel. Kısacası şu anda bekleme aşamasındayız. Oyun hem Epic Games hem de Steam Platformu üzerinden oyunculara sunulacak.
 
- The Leviathan's Fantasy (Aralık ayı içerisinde)
 
 
 
Star Chess Studio tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan simülasyon strateji macera oyunu The Leviathan's Fantasy, Aralık ayı içerisinde oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Temelinde kendinize ait bir üs - yaşam alanı inşa etme unsurları yer alan The Leviathan's Fantasy oyununda oyuncular çeşitli maceralara atılabilecek ve kuracağınız bu şehri en iyi şekilde yönetmeye çalışacaksınız. Strateji, simülasyon ve macera unsurlarının harmanlandığı bu yapımda bizlere fantezi bir dünya sunulacak.
 
The Leviathan's Fantasy oyununda biz oyuncular olarak kendimize ait bir şehir kuracak. Bu şehri her yönden geliştirecek, insanların ihtiyaçların göre yeni yapılar inşa edecek ve maceralara atılacağız. Oyunda etrafı keşfe çıkarken yeni kaynaklar elde edecek, çeşitli planlar ele geçirerek yeni yapılar yükseltecek ve gelişmeye çalışacağız. Oyunda inşa edeceğimiz şehir dışında ekipmanlar yapabilecek, eşyalar üretecek ve daha fazlasını yapabileceğiz.
 
Geliştirici ekip biz oyunculara canlı bir ortam sağlamaya ve sunmaya çalışacak. Bu yüzden etrafta hareket eden insanlar yer alacak. Her birine çeşitli görevler verebileceğiz ve çalışmalarını sağlayabileceğiz. Oyunda maceralara atılırken çeşitli yaratıklarla karşı karşıya gelecek, kaynaklar toplayacak ve öldürdüğümüz canavarlardan çeşitli öğeler elde edeceğiz.
 
Oyunda mücadeleye atılırken karakterlerin çeşitli becerileri yer alacak. Kimi karakter yakın dövüş saldırılarında usta iken diğer karakterler ise uzak mesafeli aksiyon sistemiyle ön plana çıkacak. Oyunda etrafta çeşitli karakterler ile tanışacak, bunları şehrimize davet edecek ve ekibimize katacağız. Şehri yönetme konusunda büyük özgürlük hissiyatını yansıtmaya çalışan The Leviathan's Fantasy ile eğlenceli bir yapı bizlere sunulacak.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi çeşitli karakterleri ekibimizi davet edebileceğiz. Oyunda yaratıklara karşı mücadele konusunda yardımcı olmaları için yeni maceracıları işe alabilecek. Bu maceracıların her biri de kendine özgü yetenekleri bulunacak. Güçlü gördüğümüz maceracıları ekibimize davet edecek ve ister yakın dövüş isterse uzak dövüş stillerini yaratıklara karşı kullanmaya çalışacağız. Oyun içerisinde ekibimize davet ettiğimiz bu karakterlerin becerilerini, yeteneklerini ve ekipmanlarını biz seçebileceğiniz ve ona göre savaşlarımıza dahil edebileceğiz.
 
Oyunda kullanabileceğimiz beceriler arasında büyü - sihir yakın dövüş silahları ve daha fazlası yer alacak. Yani bir karaktere istersek uzaktan dövüşmesi için asa verebilir diğer karaktere yakından dövüşmesi için elinde bir kılıç veya mızrak verebileceğiz. Bu da oyundaki aksiyon sistemine çeşitlendiren unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyun hem şehri geliştirme konusunda hem de aksiyon ve beceri konusunda bizlere geniş özgürlük sunmaya çalışıyor.
 
Oyun içerisinde şehri yönetme, beceri geliştirme ve diğer unsurların yanı sıra bir de teknoloji sistemi yer alıyor. Bu teknoloji ağacı sistemini hemen hemen bu tarz oyunların hepsinde görebilirsiniz. Bu sistemle beraber yeni yeteneklerin ve özelliklerin kilidini açabiliyor ve bu sayede farklı sistemler kurabiliyoruz. Bu oyunda da bu sistem bulunuyor ve bizlere aslında arka planda bir hedef vermiş oluyor. Çünkü oyuncular bu teknoloji ağacındaki tüm özellikleri açmak için çaba sarf ediyor ve bu da oyun içerisinde bizleri tutan unsurlardan biri.
 
The Leviathan's Fantasy genel olarak dünyasıyla atmosferiyle, manzaralarıyla ve diğer unsurlar ile dikkat çekmeyi başarıyor. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi Aralık ayı içerisinde biz oyun severlerle buluşuyor. Tam bir tarih verilmediği için beklemede kalacağız. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız şimdiden istek listenize Steam üzerinden ekleyebilirsiniz. İstek listesine eklediğiniz için çıkış yaptığı zaman bildirim alacaksınız ve oyunu unutmamış olacaksınız.
 
- Impaler (6 Aralık)
 
 
 
Apptivus tarafından geliştirilen ve Retrovibe tarafından yayınlanacak olan aksiyon roguelike nişancı oyunu Impaler, 6 Aralık tarihinde oyun severler ile buluşuyor. Doom benzeri grafikleri ve açısıyla karşımıza çıkan bu yapım bizlere eski nostalji birinci şahıs deneyimi sunacak. Oyunda karşımıza çıkan yaratıkları öldürmek, hayatta kalmaya çalışmak, silahımızı ateşlemek bizim temel amacımız arasında yer alacak. Bir nevi meydan okuma içerisine gireceğimiz bu oyunda farklı farklı düşman tipleriyle karşı karşıya gelecek ve farklı silah türlerini elde edebileceğiz.
 
Roguelike unsurlarını içerisinde barındıran bu oyunda ölüp ölüp dirilecek, yeni lootlar yapacak, yetenekler elde edecek ve farklı silahları kullanacağız. Hızlı aksiyona sahip olacak Impaler'da bizleri yeni mücadeleler bekliyor olacak. Oyunda yakın dövüş silahlarından menzilli silahlara kadar birçok farklı içerik yer alacak. 90'lardan ilham alan bu oyunda birinci şahıs kamera bakışı bulunacak ve bizlere tam bir nişancı deneyimi sunacak.
 
Rroguelike unsurlarını içerisinde barındıran Impaler oyununda kolaydan zora doğru zorluk sistemi yer alacak. Biz oyunculara zorlu bir yapı sunacak olan bu yapımda her bir deneyim farklı zorlukta karşımıza çıkacak. Oyunda elimize farklı silahlar alabilecek ve giderek zorlaşan yaratıklara karşı güç uygulayabileceğiz.
 
Bu tarz oyunlarda zaten arka planda olmazsa olmaz bir de ortama uygun müzikler yer alır. Bu oyunda da bu müzik eşliğinde aksiyona katılacak ve düşmanları alt edeceğiz. Ortam ambiyansını olumlu olarak etkileyen arka plan müzikleri bu oyunda da esintiler taşıyor. Retro bir görünüme sahip bu yapım bizlere sorunsuz bir oyun deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Geliştirici ekip ayrıca yüksek kare hızlarıyla oyunu akıcı bir şekilde oynayabileceğimizi belirtiyor.
 
 
 
Oyun içerisinde belli başlı arena bölgeleri yer alacak. Bu bölgelerde üzerimize akın akın düşmanlar gelecek. Bu düşmanlara karşı elimizdeki silahları ve yeteneklerimizi kullanabileceğiz. Oyun içerisinde karşımıza çıkan yaratıklar ile zorlu bir mücadele bizleri bekliyor olacak. Geliştirici ekip oyunun kolay olmayacağını bu süreçte ve hızlı aksiyon da oyuncuların zorlanacağını bildiriyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda kolaydan zora doğru bir zorluk derecesi bulunuyor ancak oyunun en kolay derecesi bile bizleri zorlayacak cinsten.
Roguelike aksiyon nişancı oyununda sadece ateş etmekten ziyade birçok yeni özellik yer alacak.
 
Oyun içerisinde bir yerleri kazmak veya bariyerler inşa etmek gibi birçok farklı tarzda yenilik yer alacak. Oyunda düşmanlara karşı yapacağımız bu bariyerler sayesinde yüksek yerlere çıkabileceğiz ve kendimizi koruyup kollayabileceğiz. Oyunda yine bunny hop denilen zıplama sistemi yer alacak. Bu sayede düşmanlardan daha kolay sıyrılabilecek ve uzaklaşabileceğiz. Bunun dışında geliştirici ekip oyun içerisinde 40'tan fazla yükseltmenin bulunacağını belirtiyor.
 
Retro tarzı grafiklere sahip olan bu yapımda bizlere eski nostaljik anlar bekliyor olacak. Oyun içerisinde yer alan bu grafiklere rağmen bizleri yağmur, sis ve renkli aydınlatmalar bekliyor. Bu sayede atmosfer daha da karışacak ve aksiyonun dozu biraz daha artırılacak. Eski tarz pksel grafiklere sahip olan bu yapının içerisinde dinamik aydınlatma ve çok daha fazlası yer alacak. Eski tarzı yeni teknoloji ile  birleştirmeyi hedefleyen bu aksiyon oyununda 10 farklı düşman çeşidi ve farklı farklı haritalar bulunacak.
 
Dönem dönem bu tarz retro grafikli nişancı oyunları çıkmaya devam ediyor. Bu oyund a bizlere farklı bir tarzı ve içeriği sunmaya çalışıyor. Oyun, içerik bakımından diğer yapımları benzese de yine kendi içerisinde farklı bir şeyler yapmayı istiyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve eskilere gitmek istiyorsanız bu oyunu da istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam üzerinde bir demosu bulunuyor. Oyundan neler bekleyeceğiniz konusunda eğer kararsızsanız bu demoyu indirip oynayabilir ve oyun hakkında biraz da olsa fikir sahibi olabilirsiniz.
 
- Art of the Rail (5 Aralık)
 
 
 
RocketWerkz tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan tren simülasyon strateji oyunu Art of the Rail, 5 Aralık tarihinde geliyor. Erken erişim sürümü olarak çıkış yapacak olan bu yapımda nakliye işini üstleneceğiz. Oyunda kendimize ait bir ulaşım ve nakliye ağı kuracağız. Bu ağı genişletecek ve daha fazla para kazanmaya çalışacağız. Tek oyunculu veya çok oyunculu co-op modda oynayabileceğimiz bu yapımda büyük rekabetler içerisine girecek ve ekonomi konusunda tüm özgürlük bizim elimizde bulunacak.
 
Strateji ve simülasyon unsurlarının harmanlandığı bu yapımda yukarıda da bahsettiğim gibi büyük bir ulaşım ağı kuracak ve ulaşım ağı ile müşterilere gerekli sevkiyatları yapacak ve karşılığında para kazanacağız. Oyun içerisinde farklı alanlar, kargo kısımları ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Bu kısımların her birini biz kendimiz kuracak ve ağın tüm gereksinimlerini biz karşılayacağız.
 
Oyun içerisinde temelde para kazanma odaklı bir yapı bizleri bekliyor olacak. Oyunda yollar, raylar, tüneller ve buna benzer tüm gereksinimler bizim tarafımızdan yapılacak, tüm bunların yapımı ve yerleşkenin seçimi bize ait olacak. Bu konuda büyük özgürlük bizleri bekliyor olacak diyebilirim.
 
Oyunda tek oyunculu ve çok oyunculu modlar yer alacak. Çok oyunculu modda 16 oyuncuya kadar destek sunulacak. Bu oyuncular ile dilersek rekabete girebilecek ya da onlarla iş birliği yapabileceğiz. Oyunun yapısı mod geliştiricilerine uygun olacak yani tamamen modlanabilir olacak. Modlanabilir bir yapıya sahip olacak olan bu yapım geliştiriciler tarafından güncel tutulacak. Yine mod geliştiricileri bu oyuna sürekli olarak destek sunarsa farklı farklı içerikler ve yeniliklere ulaşabileceğiz.
 
Demiryolu yönetim ve simülasyon oyunu temel olarak çok oyunculu olarak tasarlandı. Bu yüzden tek oyunculu kısımda bizleri daha az içerik veya özellik bekliyor olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bu tarz yapımlar hangi kısma uygun olarak tasarlanırsa o tarza yönelik çalışmalar ve yenilikler yapılıyor. Diğer kısım ise temel olarak geliştirilen kısma göre daha kısır - eğlence oranı düşük vb. bir deneyim sunuyor.
 
 
 
Oyun içerisinde geniş bir ulaşım ağı bizleri bekliyor olacak. Bu yapımda bizleri prosedürel olarak oluşturulmuş bir yapı bekliyor olacak. Prosedürel yani rasgele oluşturulan dünyalar sayesinde her yeni oyunda veya her yeni sunucuda bizleri farklı harita ve içerikler bekliyor olacak. Bu bakımdan fark farklı deneyimler elde etmiş olacağız ve haritaya göre gelişimimizi yapacağız.
 
Oyun tamamen strateji ve simülasyon unsurlarını odaklandığından dolayı tüm ipleri elimize verecek. Oyun içerisinde büyük bir taşımacılık ağı kuracak, içerisindeki temel yönetim sistemleri tamamen bizim elimizde olacak. Oyunda finans kısmından yapı - inşa kısmına kadar tüm yönetimsel araçlar bizim tarafımızdan geliştirilecek. Oyunda rotaları çizebilecek, ulaşım ağını genişletecek ve kendimize ait kuracağımız bu firma ile daha fazla hizmet vermeye çalışacağız.
 
Bu tarz nakliye strateji ve simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna da bir şans verebilirsiniz. Daha önce bu tarzı benzer birçok yapım ortaya çıktı ve önceki yapımları da oynayanlar bu yeni oyunla beraber farklı bir maceraya adım atılabilir. Bunun yanı sıra önceki oynadığı oyunlarla da bir karşılaştırmasını yapabilirsiniz.
 
- Hubris (7 Aralık)
 
 
 
Cyborn B.V. tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan bilim kurgu temalı VR aksiyon macera oyunu Hubris, 7 Aralık'ta oyun severler ile buluşuyor. Görselliği ve grafikleri ile de ön plana çıkmaya çalışan bu yapımda çeşitli manzaralar bizleri bekliyor olacak. Uzaktan çeşitli gezegenlerin görüntüleri, su altının canlı gözükmesi ve daha fazla içerik bizleri bekliyor olacak.
 
Bilim kurgu temasının işlendiği bu yapımda Half life evrenine benzer bir yapı bizlere sunulacak. Karşımıza çıkan düşman gruplarını elimizdeki silahlarla ve farklı materyallerle alt etmeye çalışacak ve bu macerada ilerlemeye çalışacağız. Oyun içerisinde uçan duranlardan yürüyen robotlara kadar birçok farklı müttefik dostlarımız da bulunacak. Bunlar bizlere zaman zaman yol gösterecek ve maceramıza yardım edecek.
 
Oyun içerisinde gerçekten canlı bir dünya bizleri bekliyor olacak. Bu canlı dünyada farklı tipte yaratıklar ve varlıklar bulunacak. Yani su altında normal bir balıktan ziyade mutasyona uğramış bir balık karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde su altında ilerleyebilecek, yamaçlara tırmanabilecek ve çeşitli mağaralara girebileceğiz. Bir çok yeri keşfedeceğimiz bu oyunda yeni silahlar elde edecek, duvardan duvara tırmanacak ve yeni mekanlar göreceğiz.
 
Bir VR oyununa göre gayet güzel görselleri ile ön plana çıkmayan bu yapımda bizlere bilim kurgu temalı bir hikaye anlatılacak. Oyunun tanıtım fragmanlarına baktığımız zaman grafikler gerçekten de hoş gözükmekte. Oyun içerisinde hızlı koşma, aksiyona dalma, silahlarımızı ateşleme ve bir yerden bir yere zıplama öğeleri bulunacak. Oyundaki arka plan hikayesi ara sahnelerle desteklenecek. Oyunda ayrıca düşmanlara arkadan saldırı yapabilecek ve gizlilik öğelerini bu sayede kullanabileceğiz.
 
 
 
Aksiyon ve macera unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapımda VR başlığımız ile oynayabileceğiz. Oyunda bir ajan rolüne bürünecek ve karşınıza çıkan düşmanları ister gizlilik içerisinde istersek de doğrudan alt edebileceğiz. Bilim kurgu temasını yansıtan bu yapımda gezegen manzaraları ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde bu manzaraları bozan düşman grupları arasında uçan drone'lar, uçan yaratıklar, doğrudan saldıran robot düşmanlar ve daha fazlası bulunacak.
 
Hubris oyununda savaşacağımız düşmanlar haricinde yeni silahlar üretebilecek, bu silahları geliştirebilecek ve bunun yanı sıra çeşitli materyalleri kullanabileceğiz. Oyunda yer alan birçok farklı bilim kurgu araçlarına da el atacağız. Örneğin bir yerden bir yere gitmek için hızlı bir motosiklet tarzı aracı elimizin altına alabileceğiz.
 
Oyun bizlere özgürlük sunuyor mu?
 
Oyunun temel yapısı bizleri keşfetmeye yönlendiriyor diyebilirim. Oyun içerisinde serbestçe dolaşacağımız ve hareket edebileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor olacak (açık dünya değil). Yani dilediğimiz gibi etrafa tırmanabilecek, su gördüğümüz yerde suyun altına inebilecek ve yüzebileceğiz hatta bir yerden bir yere zıplayabileceğiz. Oyundaki bölümler arasında bu özgürlüğün yanı sıra tamamen gelişmiş bir sanal başlık oyun deneyimi bizleri bekliyor olacak.
Oyun içerisinde etrafta gezebilecek (izin verildiği kadarıyla) bu yerleri keşfedebilecek ve hatta kendimize avantaj sağlayacak çeşitli kaynakları toplayabileceğiz. Bu kaynaklar sayesinde oyun içerisinde çeşitli silahlar ve aletler yapabilecek bunun yanı sıra yeni araçlar ve mekanik cihazlar da elde edebileceğiz. Elde ettiğimiz bu silahlar ve aletler sayesinde düşman gruplarına karşı gelebilecek ve onları kolayca alt edebileceğiz.
 
- The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition Yeni Nesil Sürüm (14 Aralık)
 
 
 
Polonya merkezli oyun geliştiricisi ve yayıncısı olan CD Projekt RED, ilk olarak 205 yılında çıkış yapan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu The Witcher 3: Wild Hunt'ın yeni nesil sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor. 14 Aralık'ta oyun severler ile buluşacak olan bu yeni nesil yama oyunu bir üst seviyeye taşıyacak. Oyunu daha önce satın alan ve mevcut oyun sahibi olan kullanıcılar yeni nesil sürümü ücretsiz bir güncelleme alacak. Yani yeni nesil sürme yükseltmek için herhangi bir ek ücret ödemeyecek.
 
The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition'ının yeni nesil sürümünde birçok yenilik bizleri bekliyor olacak. Hem grafiksel hem de içerik anlamda yeniliklerin ekleneceği bu sürüm ile beraber oyun severlere dolu dolu içerikler sunulacak. Bu sürüm içerisinde tüm ek paketler yer alacak ve tek bir paket halinde toplanacak. Yeni nesil sürüm içerisinde ışığını izleme ve daha hızlı yükleme süreleri de dahil olmak üzere birçok görsel anlamda geliştirme ve yükseltme yer alacak. Oyun bizlere daha net ve daha şık bir görsel sunacak.
 
Görsellik dışında yeni içeriklerin de yer alacağı bu sürümde The Witcher 3 Wild Hunt oyununa daha önce çıkmış olan iki ek paket bulunacak. Ek paketler içerisinde Hearts of Stone ve Blood and Wine yer alacak. Bu ek paketlerin haricinde popüler Netflix serisine dayanan yeni bir Witcher içeriği de oyunculara sunulacak. Yeni nesil sürüm yaması hem PC platformuna hem de PS 5 ve Xbox Seriesl konsollarına gelecek.
 
Bu yeni nesil sürüm yaması oyunculara hem dijital hem de fiziksel olarak sunulacak. İlk olarak bu sürüm yukarıda da bahsettiğim platformları dijital olarak çıkış yapacak. Oyunun fiziksel sürümleri ise daha sonra bir tarihte yayınlanacak. Fiziksel sürüm tarihi henüz belli değil.  
The witcher 3 Wild Hunt'ın yeni nesil sürüm yaması başlangıçta 2021 yılında çıkması planlanıyordu ancak çeşitli ertelemelere maruz kaldı. Geliştirici ekip bu süreçte yeni nesil sürüm yamasını 2022'nin ikinci çeyreğine çıkış yapması için ayarladı. Bu süreç yine ertelendi. En son 2022 yılının 4. çeyreğine ertelenen yama artık 14 Aralık tarihinde geliyor.
 
Oyunun bu yeni nesil yaması oyuncular için yeniden bir dönüş şeklinde olabilir. Ben de bu yeni nesil yama çıktığı andan itibaren oyuna tekrardan giriş yapacağım, yenilikleri görmeye ve keşfetmeye çalışacağım. Bakalım yeni nesil sürüm ile beraber oyunda ne gibi değişiklikler olacak. Ayrıca yeni eklenen Netflix serisine dayanan içeriği de merakla bekliyor olacağım.
 
- Starcom: Unknown Space (14 Aralık)
 
 
 
Wx3 Labs tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan uzay temalı açık dünya rol yapma oyunu Starcom: Unknown Space, 14 Aralık tarihinde oyun severler ile buluşuyor. Erken erişim olarak çıkış yapacak olan bu oyunda detaylı uzay simülasyon unsurları, rol yapma öğeleri ve macera detayları bizlere sunulacak. Detaylı bir uzay temalı yapımın karşımıza çıkacağı bu oyunda evreni keşfedecek ve kendi yıldız gemimizi inşa edebileceğiz.
 
Oyun içerisinde bizlere geniş bir evren sunulacak. Bu evrende çeşitli uzaylı gruplarıyla karşılaşacak, garip ve merak uyandıran yerleri keşfedecek, ilgi çeken - gizemli eserleri gün yüzüne çıkartabilecek ve arka plandaki hikayeyi deneyimleyeceğiz. Açık dünya içerisinde bol bol gezebilecek ve etrafta gördüğümüz ilgi çekici şeylere yaklaşabileceğiz.  
 
Bizlere geniş bir özgürlük sunmayı hedefleyen bu yapımda bir ekibimiz olacak. Bu ekip ile beraber kendi yıldız gemimizi yapabileceğiz ve geliştirebileceğiz. Bu yıldız gemimizle beraber diğer evrenlere ve dünyalara geçiş yapabilecek, buradaki yeni uzaylı gruplarla ve tanınmayan varlıklarla iletişime geçebilecek, yeni yerler keşfedecek ve buradaki eserleri elde etmeye çalışacağız.
 
Bir yandan keşif ve macera unsurlarını bizlere sunan yapım diğer yandan hikaye ve rol yapma öğelerin de bünyesinde barındırıyor. Bunun yanı sıra uzay temalı olan bu yapım simülasyon unsurlarını da içeriyor. Geniş çaplı özgürlük sunmayı hedefleyen bu oyunda birçok unsur aslında harmanlanıyor diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da belirttiğim gibi bir mürettebatımız yani ekibimiz bulunacak. Bu ekip içerisinde çeşitli yeteneklere sahip üyeler yer alacak. Mürettebatımız ile birlikte yeni yolculukları adım atacak ve yeni yerler keşfedeceğiz. Bunun yanı sıra yine belirttiğim gibi kendimize ait bir yıldız gemimiz olacak. Bu yıldız gemimiz sadece bir türden ibaret olmayacak dilersek gözcü, keşif veya zırhlı bir savaş gemisine dönüştürebileceğiz. Dolayısıyla bu gemimizin hangi türden olacağını kendimiz seçebiliyor ve ona göre hamleler yapabiliyoruz.
Oyun içerisinde farklı bir mekanik daha yer alıyor. Bu mekanik ile tanıştığımız farklı ırkları - yani uzaylı grupları müttefiklere dönüştürebiliyoruz. Yani bu evrende keşfedeceğiniz çeşitli gruplar olacak ve gruplar arasından dilediğimizi müttefiğe dönüştürebilecek dilediğimize de savaşabileceğiz. Zaten bu gruplar karşımıza çoğu zaman düşmanca çıkacak dolayısıyla bunlara karşı yapacağınız hamleler sizin elinizde olacak.
 
Öte yandan yine birçok oyundan aşina olduğumuz yeni yetenekleri ve becerileri açtığımız teknoloji ağacı sistemi bu oyunda yer alacak. Bu teknoloji ağacı sistemi sayesinde yeni özellikleri açacak, gemimize daha fazla özellik yükleyebilecek ve yeni maceraları adım atabileceğiz. Bunun dışında keşfedeceğimiz yerlerden değerli kaynaklar toplayacak ve karşılaştığımız ırkların ve dünyaların arka planında yatan hikayelerini öğrenebileceğiz.
 
Toparlayacak olursam:
 
 
 
Starcom: Unknown Space açık dünya olduğundan dolayı birçok yeni yerler keşfedecek ve bu yerlere sürekli olarak gidip gelebileceğiz. Yeni keşfettiğimiz yerlere daha hızlı gitmemiz için hızlı seyahat sistemi açılacak. Bu seyahat sistemi sayesinde anlık olarak yeni keşfettiğimiz yerlere gidip gelebileceğiz. Bunun dışında yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda yeni yeteneklerin ve özelliklerin kilidini açabileceğimiz teknoloji ağacı bulunacak. Ek olarak arka planda belirli ırkların ve diğer unsurların hikayeleri bulunacak. Bu hikayeleri de çeşitli görevler aracılığıyla deneyimleyeceğiz.
 
Oyun içerisinde yine yabancı gruplar yer alacak. Bu yabancı grupları dilersek kendi müttefikimiz haline getirebileceğiz. Bu grupların her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunacak. Bunun dışında kendi yıldız gemimizi dilediğimiz şekle büründürebileceğiz: Savaş gemisi, keşif gemisi vs.
 
Oyun 14 Aralık'ta erken erişim sürümü olarak karşımıza çıkacak. Erken eşim sürümünde ilk etapta tam sürümden daha az özellik ve yenilik bulunacak. Bu süreç içerisinde yeni güncellemeler ve özellikler oyuna dahil edilecek. Oyunun tam sürüm tarih şu anda belli değil. Siz de bu tarz uzay temalı simülasyon ve rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız şimdiden oyunu istek listenize ekleyebilir ve ilk sürüm yayınlandığı zaman haberdar olabilirsiniz.
 
- The Silk Road of the Eastern Dynasty (15 Aralık)
 
 
 
Xinghuanyouxi tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan kule savunma strateji oyunu The Silk Road of the Eastern Dynasty, 15 Aralık'ta geliyor. İpek Yolu temalı bu yapımda klasik kule savunma deneyimine adım atacak ve çeşitli kombinasyonlarla kendimizi ve bölgemizi savunmaya çalışacağız.
 
Oyunun kendine az grafik tarzı ve oyun stili bulunuyor. Renkli ve hoş gözüken bu sanatlar sayesinde ilk etapta ilgimizi çekiyor diyebilirim. Oyun standart kule savunma ve strateji unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Önceki oynadığımız kule savunma oyunları gibi kendimize ait bir bölgemiz bulunuyor. Bu bölgeyi üzerinize gelen düşman guruplarına karşı korumaya çalışıyoruz. Gruplar belirli zamanlarda ortaya çıkıyor ve gitgide zorluk seviyesi artıyor ve grupların sayısı da yükseliyor.
 
Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgelere karşı akınlar düzenleyebiliyor ve buraları savunabiliyoruz. Arka planda yine ufak bir hikayenin bulunduğu farklı farklı bölgelere ziyaret edebildiğimiz bu oyunda temel amacımız savunma birimlerini doğru şekilde korumak ve düşman guruplarına karşı başarılı bir savunma yapmak.
 
Oyun ek olarak bizlere neler sunuyor?
 
 
 
Oyunun adından da anlaşılacağı gibi İpek yolu tarihinin kalıntıları bizlere sunuluyor diyebilirim. Yine bu döneme ait ve gerçekçi olarak inşa edilmiş binalar karşımıza çıkıyor. Bu binalar tarihi gerçeklikten alıntılanıyor. Oyun içerisinde yine o bölgeye ait kültürel eserler ve binalar karşımıza çıkıyor. Yine oyuna bu bölgenin bölgesel özellikleri aktarılmış durumda.
 
Yukarıda bahsettiğim kültürel özelliklerin yanı sıra ekibimize dahil edebileceğimiz ve düşman gruplarına karşı savunabileceğimiz yeni karakterleri iş alabiliyoruz. Oyun içerisinde aralarından seçim yapabileceğiniz birçok kahraman bulunuyor. Bu kahramanlar diğer karakterlere göre daha fazla güce sahip oluyor. Yine kahramanlara ekleyebileceğimiz ve ekstra olarak kullanabileceğimiz büyü ve beceriler bulunuyor.
 
Oyunun bizlere sunacağı:
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyun içerisinde farklı farklı bölgeler olacak. Bu bölgelerin her birinin farklı yapısı bulunacak. Burada ekibimize dahil ettiğimiz savaşçıları sahaya süreceğiz. Karşımıza çeşitli düşman gruplara çıkacak. Düşman gruplar arasında kılıçlı, okçu ve daha fazlası yer alacak. Oyun içerisinde ek olarak gece ve gündüz döngüsü bulunacak. Gece farklı ışıklandırmalar ile gündüz ise güneşin geliş açısı ile beraber oyun renklendirilecek. Bunun dışında üzerimize gelen düşman gruplarına karşı çeşitli kuleler inşa edecek, bu kuleleri geliştirebilecek ve daha fazla güçlü hale getirebileceğiz. Bunun dışında çeşitli düşman gruplar arasında savaşçılar, çeşitli hayvanlar ve daha güçlü düşman grupları bulunacak.
 
 
 
The Silk Road of the Eastern Dynasty oyununda öte yandan düşman grupları üzerine çeşitli özel yetenekler kullanabileceğiz. Örneğin şimşek saldırısı veya alev saldırısı atarak ekstra toplu hasar vereceğiz. Bunun dışında her düşman saldırısını sonunda bizlere bir boss - patron savaşı sunulacak. Bu bosslar diğer grupların düşmanlarına nazaran öldürülmesi daha zor olacak. Yine yeni yeteneklerin ve özel becerilerin kilidini açabileceğimiz bir sistem bulunacak. Son olarak da yeni karakterler ve müttefikler ekibimize dahil ederek düşman gruplarını karşı gelebileceğiz.
Bu oyun klasik bir kule savunma türünü bizlere sunuyor. Türün tüm özelliklerini bünyesinde barındıran bu oyunu sizde istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı zaman kütüphanenizi dahil edebilirsiniz. Eğer sizde bu tarz kule savunma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve boş zamanlarınızı değerlendirmek istiyorsanız bu oyuna da bir şans verebilirsiniz.
 
- Inner Abyss (8 Aralık)
 
 
 
Paradice Entertainment tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan rol yapma aksiyon macera oyunu Inner Abyss, 8 Aralık tarihinde oyuncuların karşısına çıkıyor. Bilinmeyen tehlikelere karşı gelmemiz gereken bir dünyada yer aldığımız bu oyunda aksiyon ve macera unsurların yanı sıra rol yapma öğeleri de bulunuyor. Oyun bizlere zorlu bir savaş sistemini ve düşman çeşitliliğini sunuyor.
 
Üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip bu rol yapma oyununda bizleri güçlü düşmanlar bekliyor. Bu düşmanlardan elde edeceğimiz kaynaklarla ve araçlarla da daha fazla güç elde etmemiz gerekiyor. Oyunda düşmanlara karşı uygulayacağımız çeşitli kombinasyonlar ve beceriler yer alıyor. Yine bu yapım içerisinde bizleri Dark Souls benzeri bir yapı karşılıyor.
Oyunda karşınıza çıkan düşmanları alt etmek için reflekslerimizi ve stratejimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Inner Abyss'de farklı farklı silah türlerini alabiliyor ve düşmanlara karşı bu silahların özelliklerini kullanabiliyoruz. Dilersek düşmanlara doğrudan dalabiliyor dilersek de onlara karşı farklı kombinasyonlar deneyebiliyoruz.  
 
Oyun içerisinde özel yetenek kullanacağınız bir yetenek sistemi de bulunuyor. Bu sistem rakiplere özel saldırı yapmak için kullanacağımız bir token sistemi. Bu sistem sayesinde elimizde token olduğu sürece özel yetenek kullanabiliyoruz ve düşmanları kolayca alt edebiliyoruz. Eğer elimizde token yoksa ne yazık ki kullanamıyoruz. Ancak bu tokenleri düşmanları öldürerek elde edebiliyoruz.
 
 
 
Oyun yine bizlere kapalı ve karanlık ortamı sunmayı hedefliyor. Bu karanlık ortamda bizleri ürkütücü ve korkutucu düşmanlar bekliyor. Bu düşmanlara karşı gelmek bizim temel hedefimiz. Düşmanlara karşı çeşitli yetenekleri ve becerileri kullanabiliyor ve farklı farklı silah türlerini deneyimleyebiliyoruz. Bu tarz zorlu oyunlardan ve rol yapma türünden hoşlanıyorsanız bu oyna da bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun tabii bağımsız bir geliştirici tarafından geliştirildiği için yüksek bütçeli bir yapımın özellikleri yer almayacak. Dolayısıyla animasyonlar, grafikler ve dövüş sistemi bizleri yüksek bütçeli oyunlara göre pek tatmin etmeyebilir. Ancak bunları göz ardı ederseniz bu oyunun dünyasını ve hikayesine bir bakabilirsiniz.
 
- JellyCar Worlds (Aralık ayı içerisinde)
 
 
 
Walaber tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan platform yarış oyunu JellyCar Worlds, Aralık ayı içerisinde çıkış yapıyor. Bizlere eğlence ile bir platform yarış oyunu sunacak bu yapımda jöle yapımı araçları kontrol edeceğiz. Bu jöle yapımı araçlar her türlü tuzağın, çarkın arasından geçebiliyor ve istediği gibi esneyebiliyor. Bu bakımdan bizlere görsel açıdan da tatlı bir yapı sunacak olan bu oyunda eğlenceli ve parkurlu bir yarış deneyimi yer alıyor.
 
Jöle araçların hakim olduğu bu yarış oyununda birçok seviye, farklı farklı platform öğeleri, sürüş dinamikleri ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde yarışırken bir yandan tuzakları normal bir şekilde geçmeye çalışacağız diğer yandan da özel yetenekleri yani yapışkan tekerlekler, roketler ve daha fazlasını kullanmaya başlayacağız. Bu özel yetenekler ve becerilerimizle beraber zorlu bölümleri geçmeye çalışacak ve eğlenmeye çalışacağız.
 
Oyun içerisinde birbirinden farklı yapıda bölümler bizleri bekliyor olacak. Her bir bölümün kendine ait teması ve oyun mekanikleri de bulunuyor. Farklı farklı temaları ve mekaniklerin bulunduğu bu oyunda sürekli olarak eğlence ön plana çıkıyor. Oyunun herhangi bir hikayesi vesaire bulunmuyor. Dolayısıyla sadece eğlencelik bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Oyun içerisinde size verilen araçların yanı sıra kendi araçlarınızı tasarlayabiliyorsunuz. Olay bununla da sınırlı kalmıyor hatta kendi ses efektlerinizi bile kaydedip oyuna dahil edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde yine kilidini açabileceğiniz yeni tasarımlar ve şablonlar bulunuyor. Bu tasarımlar ile beraber oyun daha da eğlenceli hale geliyor ve yeni mekanikleri deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Daha önce çocukluk yıllarımızda ortaya çıkan bu yapımın şimdi modern bir yansıması karşımıza çıkıyor. Bu oyunla beraber çocukluğumuza inebilir, o eğlenceli dakikalara geri dönebiliriz. Bu tarz yarış platformu eğlence oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna da nostalji anlamında bir şans verebilirsiniz.
 
Bu oyunun şu anda bir çıkış tarihi bulunmuyor ancak Aralık ayı içerisinde geleceğini biliyoruz. Aralık ayı içerisinde çıkış yapacak bu oyunu Steam üzerinden istek listenize şimdiden ekleyebilir, çıkış yaptığı zamanda da bildirim alarak oyuna ulaşabilirsiniz.
 
- Cursed Crew (Aralık ayı içerisinde - ertelenebilir)
 
 
 
Cracklewock Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon macera rogulike oyunu Cursed Crew, Aralık ayı içerisinde çıkış yapacak. Bu tarih ertelenebilir. Don’t Starve oyununun sanat tarzına benzer bir şekilde karşımıza çıkacak olan bu yapım bizleri suyun yüzeyine çıkartıyor. Oyun içerisinde bir gemiyi kontrol ediyor ve bu gemi içerisinde yer alan mürettebatın kontrol ve kolaçan ediyoruz. Oyunun adından da anlaşılacağı gibi bu mürettebat arasında lanetli çalışanlar da bulunuyor. Hem gemi hem de bir kaptanı yönettiğimiz bu yapımda hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunda gemi kaptanını kontrol ediyor ve tehlikeli sulara doğru yelken açıyoruz.
 
Oyun hem simülasyon öğelerini bünyesinde barındırıyor hem de hayatta kalma unsurlarını bizlere sunuyor. Roguelike öğeleri de içeren bu yapımda yeterli kaynak toplamaya çalışıyor ve bunlarla mürettebatı hayatta tutmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla gemide kereste, yiyecek ve mühimmatın daima yeterli miktarda bulunmasına sağlamamız gerekiyor.
 
Oyunda kontrol ettiğimiz kaptanın yanı sıra mürettebat üyeleri de bulunuyor. Bunlar zaman geçtikçe lanetleniyor ve artık bizlere karşı potansiyel bir düşman olarak görünüyor. Ekip lanetlenmeye başladıkça yeni mekanikler ekleniyor ve yapacağınız işler daha da değişiyor ve zorlaşıyor. Oyun içerisinde ayrıca çeşitli kararlar da verebiliyor ve bu kararların etkilerinde görebiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde tabii ki büyük bir gemimiz bulunuyor. Bu gemi içerisinde yer alan mürettebatın çalışma programını tamamen biz yapıyoruz. Mürettebat kendince bu programa uyarak geminin ihtiyaçlarını karşılıyor. Oyun içerisinde zaman zaman karşımıza çeşit düşmanlar ve tehlikeler çıkıyor. Bu tehlikeler karşısında mürettebatı sizi uyarıyor ve buna karşı durmamız için yardım istiyorlar. Tabii ki bunu yapmak için de bir kaptan olarak biz devreye giriyoruz.
 
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi zaman içerisinde mürettebatımız lanetlenmeye başlıyor ve bu macerada ilerlemeye devam ettikçe de bu lanetin boyutu artıyor. Oyun içerisinde farklı farklı lanet türleri bulunuyor ve her lanet ürününde mürettebatınıza ve sizlere farklı etkileri var. Bu lanetleri aslında siz kendi avantajınıza da kullanabiliyorsunuz. Lanetlenen mürettebatı kendinize çekerek hatta bir katil ordusu bile toparlayabiliyorsunuz.
 
Farklı mekaniklerin de yer aldığı bu yapımda denizin üzerinde olan sadece biz değiliz. Karşımıza müttefik denizcilerin çıktığı kadar düşman denizciler de çıkacak. Dolayısıyla düşman denizcilere ve gemilere karşı tüm mühimmatımız ve toplarımız her zaman hazır konumda olması lazım. Oyun içerisinde düşmanlara karşı kullanabileceğiniz gülleler, ateşli toplar, zıpkınlar ve daha fazlası yer alacak. Bunları en iyi şekilde kullanmak da tamamen bize ait olacak.
 
Oyun içerisinde hayatta kalma unsurlarının da var olduğundan söz ettim. Karşımıza çıkan düşmanları yenmek sadece başlı başına hayatta kalmaya yetmiyor daha fazla çaba sarf etmemiz gerekiyor. Oyunda mürettebatımıza çok iyi bakmamız gerekiyor. Mürettebat üyelerinin iyi beslenmesi gerekiyor. Bunun için de kaynakları toparlanmamız ve düzenlememiz lazım.
 
Oyunda farklı farklı bölgelere ve mekanlara yelken açabiliyoruz. Oyun içerisinde sizi ve mürettebatınızı etkileyen çeşitli çevre etkenleri de bulunuyor. Çevre etkenleri arasında soğuktan donma, sıcaktan bayılma, açlıktan midenin kendi kendine imha etmesi gibi birtakım sorunlar yer alıyor. Bunların üstesinden gelmek için de tedbiri elden hiçbir zaman bırakmıyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı gemiler yar alıyor. Gemi türüne ve yelkenin tipine göre oyunda bir yerden bir yere hareket etmek ve maceraya atılmak günler ya da haftalar sürebiliyor. Gemi ve yelken tiplerini tabii ki de oyun içerisinde değiştirebiliyor ve daha hızlı gemilere sahip olabiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
The Super Mario Bros. Filmi için Resmi Fragman Yayınlandı The 13th Month PC için 2 Aralık'ta Çıkıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.12.2022 19:20:43

0
NFS Unbound çok güzel oyun olmuş EA Play gibi bir imkanınız var ise bir bakmayı ihmal etmeyin.

BSC Misafiri

30.11.2022 15:28:36

0
Kasım ayı acayip yoğun geçmişti Aralık ayı'da Kasım ayı kadar olmasa da güzel geçecek gibi duruyor. Final Fantasy'i ve The Callisto Protocol'u sabırsızlıkla bekliyorum, NFS Unbound'a da bir bakarız yani.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız