Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Six Days in Fallujah'ın Yayınlanmaması için Harekete Geçti

 
Washington DC merkezli sivil haklar ve müslüman savunma grubu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, taktiksel askeri FPS oyunu Six Days in Fallujah'ın yayınlanmaması için harekete geçti.
 
Six Days in Fallujah ilk olarak 2009'da Konami'nin yayıncılığı ve Atomic Games'in geliştiriciliği altında duyurulmuş fakat gaziler ile savaş karşıtı gruplar tarafından fazlasıyla olumsuz eleştiri alınca iptal edilmişti. Oyun 12 yıl sonra yeni bir yayıncı ve geliştiriciyle birlikte geri dönüyor.
 
Six Days in Fallujah, Irak Savaşı'ndaki en kanlı mücadelelerden biri olan II. Felluce Muharebesi'nde geçecek ve askerler ile Iraklı sivillerin gerçek hikayelerine odaklanacak. Oyundaki her bir görev gerçek bir kişi tarafından anlatılacak ve oyuncular gerçekte orada bulunanların gözünden modern savaşı deneyim edecek.
 
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, oyunu Arap öldürme simülatörü olarak tanımladı ve oyunun yayınlanmaması adına Microsoft, Sony ve Valve ile iletişime geçtiklerini belirtti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden Huzaifa Shahbaz tarafından belirtilene göre "Video oyunları, müslümanları insandışılaştırmaktan vazgeçmeli. Six Days in Fallujah gibi video oyunları, yüzlerce Iraklı sivilin hayatını kaybettiği Irak savaşını haklı göstermeye çalışarak şiddeti yüceltmeye hizmet ediyor ve müslüman karşıtlığının insan hayatını tehdit etmeye devam ettiği bir dönemde müslüman karşıtlığını güçlendiriyor."
 
Six Days in Fallujah 2021'de konsollar ve PC (Steam) için çıkış yapacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer Six Days in Fallujah taktiksel askeri FPS oyunu
Cliff Bleszinski Yeni Bir Şey Üzerinde Çalışıyor Söylenti: Hideo Kojima Yeni Oyunu için Microsoft ile Görüşüyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.4.2021 22:22:53

0
Al işte tipik mezhepçi geldi, islam üzerinden mezhep ayrımına başlayıp aklınca abd'yi protesto ediyor. Sanki şii iran ve hristiyan abd halepce'de kimyasal gazla katliam yaptı. Abd girmeden önce ırak güllük gülistanlıkmış gibi salla. Sok araya birde şii, alevi, zeydani, nusayri düşmanlığını. öv biraz selefi, vahhabi, eşari gruplarını. Ardından ışid öfkeli sunni gençler de bitsin.

BSC Misafiri

9.4.2021 22:22:35

+1
Bir müslüman olarak ırak savaşı umurumda değil. Oyun güzel çıkarsa oynarım, kötü çıkarsa oynamam. Tüm türk, kürt, çerkes, arnavut, arap halklarına çağrım kendi kişisel problemleriniz ile ilgilenip diktatöryal ortadoğu rejimleri ve Amerika arasındaki savaşlara mesafeli kalmalarıdır. Sizi gaza getirip bombacı yapmak isteyenlerden uzak durun. Eyyy müslümanlar şöyle yapın böyle yapın diyenlere, defol kendin yap bizi bulaştırma deyin.

Sonic.Storm

9.4.2021 11:17:54

0
Irak'ta sadece Saddam'ı öldü. Saddam'la ilgili hiçbir söz söylenmemişken bu saçma bağlantıyı nasıl kurdun? Müslüman siviller katledildi. ABD, İrancı faşist şii ortaklarıyla Saddam'dan daha fazla o saydığın milletlerden insan katletmiştir.

BSC Misafiri

9.4.2021 08:20:59

0
Savaş bu savaş. Tabiki öldüreceğizde öleceğizde. Adamlar elbette kendi yaptiklari oyunda kendi askerlerini yuceltip karsi tarafı yerecekler. Sende ogren madem oyun yapmayi senin gozundende bakak. Almanlar ne yapsin kendi tarihleri kendi ulkelerinde yasak ediliyor. Adamları oyle asimile ettiler ki abd nin sozunden cikmiyor devletleri.

BSC Misafiri

8.4.2021 21:44:58

0
?????? ?????... Durumu, hâlâ "oyun bu,yahu",gibisinden geçiştiren bir zihniyet var. Malesef. İşte bu ve benzer zihniyette olan, üstelik kendisinin müslüman olduğunu söyleyenlerin tutumları, bu şuursuzluk, bu yüzyılda âlemi islamın, içinde bulunduğu buhranın ve müslümanlar olarak özümüzden ne kadar uzaklaştırıldığımızın bir yansıması değilmi? Bizler;Türk,Arap,Kürt,Zaza,Abaz,Çerkez veya Arnavut(dahası) diye ayrımcı,ırkçı bir düşünceyle bu olaylara bakamayız. İslamî bakış açısı ile hareket etmemiz gerekiyor. Bakın bu yazdıklarımın muhatabı müslüman olduğunu söyleyenlere... Her inanç ve ideolojinin kendi takipçisi vardır. Bizde müslüman olduğumuz için fikirlerimizi belirtmeliyiz. Oyun oynarkende film izlerkende seçici olabilirsiniz. Ama kırmızı çizgimizi koruyarak eğlenelim. Bizler özlerini korumaya çalışan müslümanlarız. Müslüman olmayanlar, bizi ilgilendirmez. Müslümanlardan hiç kimse, önceki ve sonrasındaki, çıkmış yada çıkmamış, bu tarz ve benzeri ürünleri boykot edip almazsak, en azından bir çaba göstermiş oluruz. En azından safımız belli olsun... ...?? ???? ???? ????? ??????

BSC Misafiri

8.4.2021 19:15:07

0
Savaşta orantısız güç kullanan ve sivilleri hedef alan amerika'nın zaten savunulacak bir yanı yok ama saddam hüsseyni savunmakta tam bir saçmalık. iki kötüden birini seçmek zorunda değiliz. kötünün iyisi diye birşey olmaz. kötü kötüdür iyi iyidir. George w. Bush ne kadar kötüyse Saddam Hüsseyn'de o kadar kötüydü. olan arada kalanlara oldu. Gariban siviller arada kaynadı.

BSC Misafiri

8.4.2021 17:22:18

0
Saddam hüseyin ve taraftarları çok müslümanlardıda, ırak savaşı oyunu müslümanlara hakaret öyle mi? islam alemi kendine lider olarak saddam hüseyini görüyorsa yazık tüm müslümanlara. Saddam'ın katlettiği kürtler, türkmenler, kuveytliler ve iranlılar müslüman değildi heralde

alierennet

8.4.2021 15:47:00

0
CoD'un bir oyununda cami bombalanma sahnesi vardı. Hatırladığım kadarıyla hiçbir tepki almamıştı. Bence bu tepkinin perde arkasında başka oyunlar dönüyor. Müslümanları gaza getirme operasyonu da olabilir veya bu oyunu yapan firmaların rakiplerinin işi de olabilir. Hatta oyunu yapanların kendi işi de olabilir reklam amaçlı. Herkes biliyor ki tahrik olmaya en müsait topluluk İslam topluluğudur. Tüm kurgular bu tahrik gücü yüksek topluluk üzerine yapılıyor.

Sonic.Storm

8.4.2021 15:10:06

+4
Aslında Irak Savaşı değil Irak İşgali. Irak'ta iki düzenli ordu cephelerde birbiriyle savaşmadı. 2003'te dünya tvlerinde işgal canlı yayınlandı, sivillerin yaşadığı şehirlerin üzerine yağan bombaları canlı izledik. Açın vicdan sahibi Irak ABD gazilerinden yaşanılan trajedileri dinleyin. Nasıl insanlık dışı eylemler yaptıklarını. Adı Ebu Gureyb olan cezaevinde insanlara yaptıkları pislikler halen görenlerin gözünün önünden gitmemiştir. O olayları yaşayanlardan birçoğu da halen hayatta. "Muharebe sırasındaki şiddetli çarpışmalar ve ölü sayısının artması, ABD’nin ülkeyi ilk işgal ettiği dönemde işgali savunan Saddam Hüseyin rejimine muhalifleri bile ABD karşıtı direnişe katılmaya ittiği savunulmaktadır."

sh4dy_081991

8.4.2021 14:43:11

+1
Yıllardır oyunlarda Rusları Almanları vs öldürüyoruz adamlardan çıt çıkmıyor hatta o oyunlara girin multisinde en çok Alman ve Rus oyuncuları görürsünüz. Bunlar bide Amrika'nın en büyük rakipleri. Onlar aptalmı protesto etmiyorlar oyunları. Oyun bu ya altı üstü gerçekte sen birşeyleri yapamıyorsun ya da yanlışlar yapmaya devam ediyorsun. Sonra kalkıp bir oyun üzerinden, gerçekte yaşanmış olaylardan, savaştan esinlenip oyun yaptıklarında hak aramayamı kalkıyorsun neyi düzelteceksin bu şekilde. Adamlar gerçekte gelmiş senin ülkene girmiş bir sürü insan ölmüş, olmuş bitmiş. Bu aptallıktır işte benim gözümde. Adamlara gerçek hayatta birşeylerle cevap ver. Böyle oyun yasaklatmayla bilmem neyler hiçbir yere varılmaz. Boş işler. Birde sanki Call of Duty ya da MoH önceden benzer şeyler yapmadı o zaman akılları neredeydi acaba.

BSC Misafiri

8.4.2021 14:13:45

+2
Sözüm ona, dünyaya demokrasinin hamilini yapan ve ne hikmetse, özgürlük amacıyla "barışçıl" şekilde girdiği ülkeleri tarumar eden, bir devletin oyun şirketinin de aynı devletin film ve dizilerinin yaptığı gibi abd propagandası yapması ne kadar olağan ise, Biz müslüman toplumu olarak bu tür oyun,film gibi insanların algısına yapılan operasyonlara da protesto etmek gayet tâbi hakkımız. İslam ilm-i hâl bilgilerinden haberi olmayanların anlamaması normal. Fakat, en azından "müslümanım" diyenlerin, kafasını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekmez mi? En azından safımız belli olsun...

-OdATA-

8.4.2021 12:59:51

0
Irak savaşı oyun değil de 2.dünya savaşı oyun mu? Hiçbir savaş oyun değildir ama bu popüler kültür. İnsanlar aksine orada olan olayların farkına varıp sonra araştırıp okuyor. Kimse kimseye lanet okumuyor, dalga geçmiyor. Ben mesela 2.dünya savaşı oyunları oynarken insanlar neler çekmiş görüyorum, savaşın ne kadar nalet bir şey olduğunun daha çok farkına varıyorum.

-Dark Poison-

8.4.2021 12:58:45

+2
Irak savasinda 1 milyondan fazla sivil insan hayatini kaybetti,Ebu gurayb hapisanesinde bir suru insan insanlik disi sekillerde iskencelere maruz kaldi.2 .dunya savasindaki nazi tarafiyla uzaktan yakindan alakasi olmayan iki seyi cahilce kiyaslamis 2 3 yorum.

BSC Misafiri

8.4.2021 12:11:46

+1
Video oyunları, Müslümanları insandışılaştırmaktan vazgeçmeli diyor zaten Arapları demiyor. Arab'ı şusu busu değil mesele, mesele İslam dinini ne şekilde gösteriyor. Bazılarının zannettiği gibi Allahuekber deyip kendilerini patlattıkları algısını mı güçlendiriyor? Haşa İslam dininin bununla uzaktan yakından alakası yoktur, tam aksine insanlara hem bu dünyada hem öbür dünyada manevi olarak bir cennet vadettiğini ve bu insanların dünyadaki bütün manevi sıkıntılarına, getirmiş olduğu öbür dünya, cennet, cehennem inancı, ebedi yaşam inancını getiriyor öldükten sonra yok olucaz gidicez algısını yok edip, bu dünyada refah içerisinde yaşamalarını ve bir gaye için sadece burada olduklarını sağlıyor, insana bu korkularını yendiren işte İslam, insanların refah içerisinde yaşamalarını sağlayan İslam. Biz böyle bir dine inanıyoruz doğrusu budur. Sen kalkıp bunu IŞİD militanları gibi göstermeye kalkışırsan, en ufak bir noktadan bile buna karşı çıkılır tabi hiçbir Müslümanın İslam dinine bir leke atılmasına müsaade etmez. Oyunda İslam'a hakaret var falan var demiyorum, bilmiyorum bile ama, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden Huzaifa Shahbaz tarafından belirtilene göre var galiba öyle bir şeyler. Tepkim bu yüzdendir.

TheNewAtilla

8.4.2021 11:24:39

0
"ırak savaşı oyun değil" Yav siz önce oyun nedir onu öğrenin sonra tepki verin. Lego oyunu yapıyorlar sanki. Bomboş insanlar

alierennet

8.4.2021 10:42:38

+4
Abartılı bir tepki. Bir zamanlar Alman Nazileri avlıyorduk, şimdi Arapları avlıyoruz, yarında Amerikalıları Çinlileri avlarız. Oyun bu kardeşim. Bu Araplar kadar mağduriyet edebiyatı yapan bir kültür yok. Bunun örneği de ülkemizde var. Ha prensip olarak kanlı savaşlı oyunlara karşıyım ama piyasa dinamikleri bu yönde, yapacak bir şey yok.

tan12tirus

8.4.2021 10:16:35

0
Haklı bir eleştiri ancak şöyle bir durum var. Her ikinci dünya savaşı oyunlarında sadece almanları öldürüyoruz. Bu oyunlar yüzünden almanlardan güncel hayatımızda nefret edildiğini görmedim hatta insanların daha çok alman tarafını, hikayeyi birde oradan oynamak istediklerini de biliyoruz. Araya siyaseti de eklersen olmaz özellikle ''cancel culture'' a maruz kalırsa fişini çekerler.

BSC Misafiri

8.4.2021 09:56:44

+3
Haklılar bence de çıkmamalı.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Six Days in Fallujah (2021)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız