Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Six Days in Fallujah'ın Yayınlanmaması için Harekete Geçti

Gazali Çetinkaya

 
Washington DC merkezli sivil haklar ve müslüman savunma grubu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, taktiksel askeri FPS oyunu Six Days in Fallujah'ın yayınlanmaması için harekete geçti.
 
Six Days in Fallujah ilk olarak 2009'da Konami'nin yayıncılığı ve Atomic Games'in geliştiriciliği altında duyurulmuş fakat gaziler ile savaş karşıtı gruplar tarafından fazlasıyla olumsuz eleştiri alınca iptal edilmişti. Oyun 12 yıl sonra yeni bir yayıncı ve geliştiriciyle birlikte geri dönüyor.
 
Six Days in Fallujah, Irak Savaşı'ndaki en kanlı mücadelelerden biri olan II. Felluce Muharebesi'nde geçecek ve askerler ile Iraklı sivillerin gerçek hikayelerine odaklanacak. Oyundaki her bir görev gerçek bir kişi tarafından anlatılacak ve oyuncular gerçekte orada bulunanların gözünden modern savaşı deneyim edecek.
 
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, oyunu Arap öldürme simülatörü olarak tanımladı ve oyunun yayınlanmaması adına Microsoft, Sony ve Valve ile iletişime geçtiklerini belirtti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden Huzaifa Shahbaz tarafından belirtilene göre "Video oyunları, müslümanları insandışılaştırmaktan vazgeçmeli. Six Days in Fallujah gibi video oyunları, yüzlerce Iraklı sivilin hayatını kaybettiği Irak savaşını haklı göstermeye çalışarak şiddeti yüceltmeye hizmet ediyor ve müslüman karşıtlığının insan hayatını tehdit etmeye devam ettiği bir dönemde müslüman karşıtlığını güçlendiriyor."
 
Six Days in Fallujah 2021'de konsollar ve PC (Steam) için çıkış yapacak.