Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Activision Blizzard: PC platformu konsolların önüne geçti!

 
 
Activision Blizzard, yayınlanan yeni bir mali raporda şimdiye kadar ilk kez PC oyunlarının konsol oyunlarından çok daha fazla para kazandırdığını belirtti. PC oyunlarından daha fazla para kazandığını bildiren ekip bu farkın giderek daha da açıldığını bildirdi.
 
Activision Blizzard'ın kazanç raporları ile PC'den daha fazla kazandığı ortaya çıktı
 
 
 
Raporlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde Activision Blizzard, PC platformunda konsol platformlarına göre 27 milyon dolar daha fazla kazanç elde etti. Bu durum 2022 yılında da bu şekildeydi. Nitekim 2022 yılı içerisinde PC platformunda yukarı yönlü bir artış gerçekleşmeye başladı ve PC oyunları kısa süre içerisinde konsol tabanlı oyunlara göre daha fazla satış yaptı. Bu durum şu ana kadar yavaşlama belirtisi göstermedi aksine hızla yükselmeye devam etti.
 
PCGamer ve bazı özenli araştırmalar sayesinde geçmişte Activision'ın konsol pazarlarında her zaman daha iyi satış performansına sahip olduğunu biliyoruz. Yirmi yıllık veri içerisinde şirket şimdiye kadar PlayStation 2'den Xbox 360'a oradan PlayStation 5 ve Series X|S'e kadar ulaştı. Ancak PC platformu Activision için daha kazançlı bir yer haline geldi.
 
 
 
Son iki - üç yılda PC oyunları büyük bir patlama yaşadı ve dünya çapında bulunan bileşen kıtlığı bile bu büyümeyi büyük ölçüde yavaşlatamadı. Artık neredeyse her e-spor turnuvası PC'de oynanıyor ve bu kapsamda büyük kazançlar sağlanıyor.
 
Activision Blizzard'ın son mali raporun içerisinde PC gelirinde yıldan yıla yüzde 74'lük bir artış olduğu ortaya çıktı. Bu yüzdenin büyük bir kısmının Call of Duty, Overwatch 2, Diablo Immortal ve Dragonflight oyunları tarafından arttırıldığı bildirildi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming Activision Blizzard Call of Duty Crash Bandicoot Guitar Hero Tony Hawk's Spyro/Skylanders World of Warcraft StarCraft Diablo Hearthstone Heroes of the Storm Overwatch Candy Crush Saga
Street Fighter 6 için açık beta testi duyuruldu! İşte tarihler Redfall - inceleme: Eleştirildiği kadar kötü bir oyun mu?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

arda29

10.5.2023 02:40:47

+5
PC, eski ve yeni nesil tüm konsolları kullandım. Sadece bir tanesi kalacak olsa elimde tabiki PC yi seçerim. Grafik ayarları, FPS kilit yok, neredeyse her oyun PC ye de geliyor artık. Steam, daha ucuz gamepass, eski oyunlar 30 fps kilitli değil,online oynamak için abonelik saçmalığı yok, mouse klavye rahatlığı. Liste uzar gider, PC platformunun tek dezavantajı bana göre özellikle multiplayer shooter oyunlarında hileci çok olması. Konsolda hile durumu olmaması güzel. Onun dışında bir artısı yok.

Ömer Hayyam12

9.5.2023 23:48:38

+1
Umarım gta 6 aynı anda hem pcye hem de konsollara çıkar beklemek zor olur.

BSC Misafiri

9.5.2023 22:33:31

+3
Yani bana Konsolun mu PC'inmi kalsın deseler.. PC derim. PC vazgeçilmezdir.

DrUckmann

9.5.2023 21:06:25

+5
Hic bir güc Pc sektörüyle bas edemez, akıl ve mantiga ters aksini düsünmek, dünyanın en normal haberi ...

Sarohan

9.5.2023 20:42:15

0
Durun açmayın böyle konuları. Sırf şu başlık yüzünden sağa sola sataşacak hemen tenekeyi gök yüzüne fırlatacak tipler var. Onlarda haklı ne yapsınlar bi konsola özel oyun avantajları vardı o avantaj da komple PC'ye geldi söndü hepsi ortalıkta yok.

BSC Misafiri

9.5.2023 19:43:17

0
Malumun ilanı olmuş. Şöyle bir mantık yürütünce zaten bunun böyle olması gerektiği ortada. Konsol satış rakamları zaten sürekli açıklanıyor. 30-40m adet satılan bir konsolla yüz milyonlarca oyun pc satılan bir dünyada oyun satış rakamlarının nasıl olması beklenirdi ki zaten? Bulut sistemi yaygınlaştıkça zaten bu fark katlanarak devam edecek. Bunun dışında günümüz konsollarının ne kadar konsol ne kadar pc olduğu da ayrıca tartışılır. Grafik ayarı yapılan, performans yada kalite seçeneği bulunan, 60fps 2k mı yoksa 4k 30 fps mi oynayacaksın diye sorulan konsol mu olur? Zaten konsol özel denilen oyunlar konsol sahiplerinin anca 3 te 1 aldığı oyunlar oldu ve bu oyunlar Pc çıkıyor artık. Konsol yada Pc fanlığı yapanların fark edemediği bir durumda konsollarda en çok oynanan oyunların Cod- Fifa gibi her platforma çıkan Pc tarafında da en çok beklenen oyunların başta konsol özel diye tanıtılan oyunlar olması ve artık herkesin her oyunu her platformda oynayabilir hale gelmesi.

Frobe

9.5.2023 19:29:23

0
2007 - 2018 yılları arası full PC'de COD oynamıştım. PS4 Pro aldıktan sonra "bu kadar insan salak olamaz" diyip COD WW 2'yi konsola satın aldım. Böyle rezalet bir deneyim yok. COD'u konsolda oynamaya başlamış insan, klavye mouse çevikliğini bilmediğinden + auto aim rahatlığından dolayı hâlinden memnun. Ama yok abi. gamepad'i kıracaktım (o zamanlar ucuzdu, 200 liraya gamepad alırdık, oyunu 125'e deluxe edition almıştım, neyse :D). Sonra neyse ki 2019'da Modern Warfare sağlam geldi de geri döndüm PC'ye.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Activision Blizzard ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız