Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Abiotic Factor Çok Oyunculu Hayatta Kalma Deneyimi Sunuyor

 
 
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla yer aldığımız bu yapımda ürkütücü unsurlarla karşılaşabiliyoruz. Oyun boyunca çözmemiz gereken çeşitli sırlar ve gizemler var. Oyun başlangıcı itibarıyla bizi içine çeken bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve burada yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor.
 
Tek oyunculu veya çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz oyun 1 ile 6 oyuncuya kadar destek sunuyor. Bu destekle beraber bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise ekibimizle beraber oyunda ilerlemeye başlıyoruz. Burada kurduğumuz sıra dışı planlarla beraber de hayatta kalmanın yollarını arıyoruz.
 
Oyun içerisinde hayatta kalmanın elbette bir takım zorlukları bulunuyor. Bunu başarmak için oyun içerisindeki çeşitli eylemleri yerine getirmemiz gerekiyor. Paranormal bir ortamda bulunduğumuzdan dolayı da elbette ilginç olaylarla karşılaşabiliyoruz. Dünyanın en büyük beyinleri ev sahipliği yapan bu tesis içerisinde yer aldığımız süre boyunca bilimsel çalışmaların hayli ön planda olduğunu ve burada bilimsel çalışmalarla beraber elbette insanla kötü etkileyecek olaylar silsilesinin başlangıcının bulunduğunu aktarabiliyoruz.
 
Paranormal olaylarla beraber yer alabildiğimiz yapımda büyük tehditlere karşı hayatta kalmak zorunda kalıyor ve aynı zamanda bu tesis çalışanı olarak insan bilgilerinin sınırlarına ulaşmaya hazırlanıyoruz. Açıklanamayan birçok şeyin bulunduğu ve bu açıklanamayanları açıklamak durumunda kaldığımız yapımda doğaüstü yaratıklar bulunuyor ve onlarla beraber elbette çeşitli deneyler yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Yeraltı tesisi içerisinde bulunduğumuz esnada hem arkadaşlarımızla hem de tek başımıza oynayabiliyoruz. Tesis içerisinde istediğim şekilde hayatta kalma mücadelesine atıldığımız oyunda elbette bu hayatta kalmanın mekaniklerini öğrenmeye çalışıyoruz. İlk etapta oyunu nasıl işlediğini bilmeniz lazım. Bu işleme konusuna dikkat ettikten sonra elbette oyunun temel mekaniklerine alışabilir ve daha sonrasında ise nasıl hayatta kalınabilir sorusunun yanıtını bizzat siz verebilirsiniz.
 
Askeri seferler düzenleyebileceğiniz ve bir dizi farklı diyarlardan gelen yaratıklara karşı mücadele edebileceğiniz bu yapımda ortalığın bir nevi kaosa sürüklendiğini aktarabiliyoruz. Bu kaosu elbette ortadan kaldırmak ve aynı zamanda burada neler olduğunu öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmanın mekaniklerini öğrenmeye çalışırken diğer yandan ise elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bu keşiflerle beraber hem yeni donanımların sahibi olabilir hem de hayatta kalma şansınız bu sayede arttırabiliyorsunuz.
 
Büyük ama evren içerisinde yer aldığımız süre boyunca yüksek ve devasa tehditlere karşı hayatta kalmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve küresel çapta bir gizli araştırma laboratuvarı içerisinde de burada gizli deneklerle uğraşmak durumunda kalıyoruz. İşte bu noktada oyunda yapacaklarımız farklılık gösterebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Kaos ve düzen arasında kalan bu ikilemin hangi tarafının ağır basacağı tamamen sizin eylemlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak her zaman oyuncular düzenden yana olacak ve ona göre kendi eylemlerinizi sergileyebileceksiniz.
Araştırma tesisi içerisinde küresel çapta çeşitli deneyler yapabiliyor ve burada insan sisteminin, yani insan vücudunun sınırlarına ulaşabiliyorsunuz. Yaptığınız hamlelerle ve ilgi çekici laboratuvar çalışmalarıyla beraber farklı anormalliklerle karşılaşabiliyor ve paranormal olayların burada olduğunu da aktarabiliyoruz. Burada ilgi çekici olaylarla karşılaşırken aynı zamanda korkutucu unsurlarla beraber ilerlemeye başlıyor ve açıklanamayan şeyleri burada açıklamak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Oyunun diğer bir ilginç yönü ise yer çekimini bozan ve tuhaf ortamlara geçiş yaptığımızı yansıtan birçok durumun olması. Bu ortamlarda yer aldığımız süre boyunca tüm bunlara dikkat etmek durumunda kalıyoruz.

Bu arada istediğimiz şekilde hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla beraber yer alabiliriz. Arkadaşlarla beraber bu tarz oyunları oynamak elbette çok daha eğlenceli ve rahat bir deneyimin kilidini açabilir. Arkadaşlarla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, araştırmaları dilediğimiz şekilde gerçekleştirebiliyor ve akabinde daha hızlı bir şekilde ilerlemeye başlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca arkadaşlarla beraber ilerlemek, onlarla beraber planlamalar yapmak ve sohbetler içerisine katılmak elbette çok daha güzel bir deneyimin kapısını aralayacaktır.

Bunun dışında bu tarz oyunlarda çevrimiçi destek bulunuyorsa elbette bu oyunları arkadaşlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz. Ona göre de kendi hamlelerinizi gerçekleştirebilir ve böylece gizli araştırma laboratuvarı içerisinde yapacaklarınız çok daha farklılık gösterebilir.
Oyunda bir tesis çalışanı olarak yer alabiliyor ve anormallikleri burada ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Sağdan soldan gelen yaratıkların neden geldiğini öğrenmeye çalıştığımız ve aynı zamanda yer çekimini bozan tuhaf ortamlara geçiş yapabildiğimiz bu yapımda doğaüstü yaratıklara kadar oldukça ilgi çekici düşmanların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.
Güvenlik prosedürlerini aşmaya başladığımız ve aynı zamanda buraları düzene sokmaya başladığımız yapımda elbette gizlilik oldukça önem arz ediyor. Oyunda bir nevi gizlilik odaklı bir yapıdan bahsedebilir ve dikkat çekici ortamlara giriş yaparken elbette buraları analiz etmek durumunda kalıyoruz.

Yıkıcı bir ihlalin ardından yer aldığımız oyunda elbette kozmik bir savaş alanının olduğundan bahsedebiliyor ve ortalığın kaosa sürüklendiğini burada söyleyebiliyoruz. Doğaüstü yaratıkların yer aldığı bu yapımda normal varlıkların bizim etrafımızda dolaştığını ve diğer boyutlardan gelen düşmanların da portallar aracılığıyla bu dünyaya akın ettiğini, yani tesis içerisine geçiş yaptığını aktarabiliyoruz.
 
 

İşte bu istila esnasında biz de hayatta kalmak durumunda kalıyor ve bu istilayı sona erdirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda aynı zamanda arka planda bir grup bulunuyor. Bu grupla beraber aslında personellerin bir araya geldiğini ve ayrım gözetmeksizin herkesi hedef aldığını deneyimleyebilir ve bunları da ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyunda bir yandan tuhaf anormalliklerle beraber uğraşırken diğer yandan ise çeşitli grupların bizleri avladığını söyleyebiliyoruz.
 
Oyunun grafiklerine ve animasyonlarına bakacak olursak, elbette burada üst düzey bir yapının olmayacağını söyleyebiliriz. Çünkü oyun ilk etapta zaten erken erişim olarak çıkışını gerçekleştirecek ve birçok hata ile ve eksikle beraber karşılaşabileceksiniz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu grafiklerin ve animasyonların oldukça düşük olduğuna, ancak içerik bakımından da zengin olabileceğini aktarabiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda herhangi bir grafik veya animasyon beklentiniz olmadığı sürece oyundan zevk alma şansınız artabilir ve böylece en iyi deneyimi bu tarz oyunlardan elde edebilirsiniz. Zaten oyun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulduğu için belli bir maliyet kapsamında geliştiriliyor ve bu tarz oyunlarda içerik bakımından ne kadar zenginse, o kadar çok kendimize oyuna kaptırabiliriz.
 
Elbette arka planda bir de hikaye güzel işlenmişse ve bizleri güzel bir şekilde aktarılmışsa, oyuncular bu oyunda yeni alabilir ve böylece ortaya çıkan maliyeti karşılayabilir. Dolayısıyla oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi grafiklerin ve animasyonların oldukça düşük olduğunu ve üst düzey bir, yani büyük bütçeli bir kalite ile beraber bizlere sunulmayacağını doğrulayabiliriz. Bu noktada sizin de elbette görüşleriniz oldukça önemli ve bir oyunu oynamadan önce büyük, yani yüksek beklentilere girmemeniz mühim. Çünkü yüksek beklentilere girdiğiniz zaman elbette oyundaki içerikler beklentinizi karşılamadığı esnada ne yazık ki oyun güzel olsa bile, bu beklentiyi karşılamadığından dolayı eğlenmeniz oldukça düşük olabiliyor. Dolayısıyla bu duruma dikkat etmenizde fayda var.
 
 

Oyun içerisinde tesis dolaylarında elbette farklı olayların ve oluşumların olduğundan bahsettik. Burada aynı zamanda yüzeyin kilometrelerce altında bulunduğumuz esnada mahsur kalan bir ekip olarak yer alıyoruz. Burada hayatta kalmak ve aynı zamanda bu tesis içerisinden çıkmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu kapsamda arkadaşlarla bir araya gelebiliyor, mahsur kalanlar burada birlik oluşturabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda kaçış planınızı ortaya koyabiliyor ve bu kaçış planınızı devreye koymak için elbette burada ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyorsanız.
 
Yeraltı kompleksiniz ile beraber oyunda bulunduğunuz süre boyunca yeni eviniz aslında burası olacak ve bu yeni evinizde bir nevi alışma sürecine geçiş yapacaksınız. Bunun dışında oyunda bilim adamları ve diğer oyuncular bulunuyor. Bu bilim adamları ile ve diğer oyuncularla beraber laboratuvar içerisinde araştırmalar yapabiliyor ve bu araştırmalarla beraber de ortaya çıkan bu anormallikleri ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. İşte bu noktada bilim adamlarını çok iyi şekilde muhafaza ve koruma etmek durumunda kalıyor ve burada birlik olmak oldukça önem arz ediyor. Birlik olursanız elbette oyunda dilediğiniz şekilde diğer anormalliklere karşı gelebilir ve böylece hayatta kalma şansınızı arttırabilirsiniz.
 
Oynanış kısmına bir göz atacak olursak, çok oyunculu bir açık dünyada yer aldığınızı söyleyebiliriz. Oyunda sağda solda devasa yaratıkların ve canavarların olduğunu, onlardan kaçmanız gerektiğini ve daha fazlasını gerçekleştirmeniz gerektiğini göreceksiniz. Bir dünyada bulunuyorsunuz ve çok oyuncular oyun içerisinde 6 oyuncuya kadar destek bulunuyor. Bu desteklerle beraber 6 oyuncu doktor bir şekilde ilerlemeye ve daha sonrasında ise araştırmacı olarak yer bulmaya hazırlanıyor. Bunlarla beraber dilediğiniz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve aynı zamanda bu bölgelerde açığa çıkarılacak unsurları açığa çıkarmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Karakterlerin farklılıkları ve bilim kurgu dokunuşları gerçekten de oldukça önem arz eder ve ön plana çıkan özellikler arasında bulunur. Aynı zamanda hayatta kalmak için elbette burada farklı kaynakları toplayabilir, bu kaynaklarla beraber zanaatkarlık mekaniği sayesinde yeni silahların ve unsurların kilidini açabilirsiniz. Altı oyuncuya kadar destek sunan bu oyunda 6 doktor ile beraber ilerlemeye başlıyor ve buradaki anormallikleri ortadan kaldırmak için bir tedavi aracı bulmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Bu kapsamda bilim adamlarını bir araya toplayabilir, adamları burada geliştirebilir, donanımlarını daha da yüksek seviyelere getirebilir ve aynı zamanda doğaüstü eserlerin burada olduğunu aktarabilirsiniz. Boyutlar arası düşmanların buraya geldiğini ve devasa düşmanların bizi avlamaya çalıştığı bu yapımda gerçekten de zor anların bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz.
Laboratuvar içerisinde önlüğümüzü giyebileceğimiz ve burada doktor rolüne bürünebileceğimiz yapımda elbette yapacaklarımızla beraber çeşitli derece puanları kazanabilir ve böylece karakterimizi geliştirebiliriz.
 
 
 
Aynı zamanda bitki genetiği uzmanından savunma analistliğine kadar oldukça farklı kısımlarda araştırmacılar bulunuyor ve bunların her biri de farklı işlerde usta olmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor. Her biri hayatta kalmak için gerekli olan kendi becerilerini ön plana atıyor ve böylece siz de oyunda hangi karakterin rolüne bürünmek istiyorsanız, ona göre bu dünya içerisinde yer bulmaya hazırlanıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun 2 Mayıs tarihinde Steam platformu üzerinden PC için çıkışını gerçekleştirecek ve erken erişim sürümü olarak yayınlanacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Abiotic Factor
Simülasyon Yönetim Oyunu Undead Inc 2 Mayıs'ta Geliyor Silent Hill 2 Remake Derecelendirildi: Çıkışa Yakın Olabilir

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız