Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gerçekçi Kılıç Dövüşü Oyunu Die by the Blade 16 Mayıs'ta Geliyor

 
 
Vahşetin dozunun bir üst seviyede olduğu ve dövüş sanatları üzerinde ustalaşmaya çalıştığımız bu yapımda rakiplerle beraber sürekli olarak dikkat çekici mekaniklerle karşılaşabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda her bir saldırı ölüm anlamına geliyor ve tek bir bıçak hamlesi ile beraber sağlığımızın son çırpınışlarını yaşadığımız duruma gelebiliyoruz. Oyun içerisinde elimizdeki kılıcımızla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyor, yumruklarımızı konuşturabiliyor ve tekmelerimizi savurabiliyoruz.
 
 
Diğer taraftan oyun içerisinde yaptığımız her bir yanlış hamle ve adım ne yazık ki sonumuzun geldiği anlamına geliyor. Zafer ile ölüm arasındaki farkın tek bıçak darbesine bağlı kaldığı bu yapımda karşımızda bir rakiple beraber yani bire bir dövüşerek atılmaya hazırlanıyor ve silah odaklı bir dövüşle beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Diğer dövüş oyunlarında olduğu gibi oyun içerisinde sadece yumruklarımızı ve tekmelerimizi konuşturmuyor aynı zamanda elimizdeki donanımlarla ve araçlarla beraber de düşmanların üzerine gidebiliriz. Yani oyunda elimize bir katana alabiliyor, bu katana ile beraber düşmana tek bir hamle vurarak onun kafasını koparabiliyor veya daha fazla vahşetiyle beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Oyunda gerçekten ortalığın kan revan olmasını sağlayabiliyor ve düşmanlarının huzurlarını bu sayede koparabiliyoruz. Dolayısıyla eğer mideniz kaldırmıyorsa gerçekten de bu oyun özelinde uzak durmanız gerekiyor. Önceden uyarımızı verelim, oyunda sürekli olarak anlar fışkırdığı ve uzuvların kopabildiği bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanmıyorsanız bu oyundan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici içeriği ile beraber bizlere sunulmak istenen yapımda rakiplerimizi alt etmek için farklı farklı stratejiler benimseyebilir ve kendi oyun tarzımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Nitekim oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi hareket tarzımızı belirleyebilir, kendi kombolarımızla beraber ön plana çıkıyor ve geleneksel Japon silahlarını burada kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun biraz Uzak Doğu ve Japon sanat tarzı ile beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla uzak doğu sanatına bir ilginiz varsa bu oyuna bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz. Nitekim oyun içerisinde diğer taraftan tek bir saldırı ile beraber oyunda düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve rakiplerinizi bu sayede yok edebiliyorsunuz. Oyunda gerçekçi bir yapı yer alıyor ve tek bir bıçak darbesiyle beraber düşmanlar ortadan kaldırılabiliyor. Yani diğer dövüş oyunlarından farklı olarak bu oyunda tek hamlede düşmanları öldürebiliyor ve burada yapacağınız her bir hamle gerçekten de sizi ölümün kuyusuna götürebiliyor ve dolayısıyla burada oldukça fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Bu dikkatle beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilir, düşmanlara karşı ne yapmanız gerektiğini önceden kestirebiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber elinizden geleni burada ardına koymuyorsunuz.
 
Oyunda hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu mod bulunuyor. Bu modlarla beraber istediğiniz gibi deneyiminizi kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz. Çok oyunculu mod içerisinde arkadaşlarınızı ezebiliyor, onları çevirerek sıralamalı maçlarda bilinmeyen savaşçılara karşı kapıştırabiliyor ve aynı zamanda kendiniz de bu kapışma içerisinde yer alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda çevrimiçi kapsamında çeşitli sıralamalar bulunuyor ve bu sıralamalar içerisinde elbette siz de lig yükselme usulüyle kendi isminizi yukarılarda görmek için sürekli olarak galip ayrılmanız gereken müsabakaları çıkmaya hazırlanıyor ve burada yapacağınız hamlelerle beraber düşmanların üstesinden gelmeyi bekliyorsunuz.
Diğer taraftan, yapım içerisinde istediğiniz gibi ölüm ve kalım arasında gidip gelebiliyorsunuz. Düşmanların saldırılarına önceden kestirmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada aslında doğru zamanda doğru şekilde hamle yapmak temel hedef yani temel mekanikler arasında bulunuyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir teknik benimseyebilir ve kendi taktiklerinizi ortaya çıkararak burada elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında oyunda elinizdeki katanayı veya diğer bıçakları dilediğiniz gibi kullanabiliyor, kendi uzvunuz gibi kullanabildiğiniz bu silahları en iyi şekilde kullanmaya hazırlanıyor ve tek vuruşta düşmanları öldürme sanatında usta olmak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Diğer dövüş oyunlarından farklı olarak bu oyunda sürekli olarak düşmanlara karşı vurmak durumunda kalmıyor, düşmanları tek bir darbede gerçek hayatta olduğu gibi yaralayabiliyor ve onları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla geleneksel Japon silahlarını kullanabildiğimiz bu yapımda bu silahlar üzerinde usta olmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Örneğin, oyunda tek bir yaptığımız yanlış ayak hamlesi ile beraber düşmanlara kendimizi açık verebiliyor ve bu sayede düşmanların bize bıçaklamasına veya darbe indirmesine sebebiyet verebiliyoruz. İşte bu durumda hem yaralanmalar olabilir hem de kendi uzuvlarımızın kopmasına sebebiyet verebiliyoruz. Bu sayede karşı rakip bizi alt etmeyi sağlayabiliyor ve ne yazık ki müsabakadan yenilgiyle ayrılmak durumunda kalıyoruz. İşte bu noktada oldukça dikkat etmeniz gereken çeşitli unsurlar bulunuyor ve bu unsurlarla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda aynı zamanda zor bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz ve tek vuruşla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ne yazık ki hiçbir sağlık çubuğu bulunmuyor ve her saldırı sonunda ölüm anlamına gelen bir yapının yer aldığından bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı kombinasyonlarla ve silah sistemleri ile beraber istediğimiz gibi yer alabilir ve özgürce onlar arasından seçim yapabiliyoruz. Bu seçimlerle beraber farklı bölgelerde ve arenalarda kendimizi bulabiliyor, istersek yerel istersek de çevrimiçi olarak arkadaşlarımızla beraber burada bulunabiliyoruz. Oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapının olduğundan bahsettik. Bu modları dilediğiniz şekilde girebilir ve istediğiniz gibi bu modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
 
 

Silah tabanlı bu yapım içerisinde bu modlar dışında elbette istediğiniz gibi usta olabileceğiniz deneme kısmı bulunuyor. Antrenman kısmı içerisinde istediğiniz gibi silahları kullanabilir ve hangi silah nasıl kullanabildiği konusunda burada fikir sahibi olabiliyorsunuz. Öte yandan oyunda taktiksel savaşların oldukça yoğun olduğundan bahsedebiliyor ve tek oyunculu mod içerisinde yapay zekaya karşı burada büyük bir mücadeleye girişebiliyorsunuz. Oyunun arka planında ufak bir hikaye kırıntısı yer alıyor. Bu kırıntıyla beraber elbette tek oyuncuyla mücadele modunda ufak bir hikaye ile de karşılaşmaya hazırlanıyor ve bu hikaye konusunda da elbette çok üst düzey bir yapının beklenmemesi gerekiyor.

Bunun dışında oyunda çevrimiçi mod içerisinde isterseniz dünyanın diğer ucundan oyuncularla isterseniz de yerel mod ile beraber yakındaki arkadaşlarınızı oyuna katabilir ve böylece karşı karşıya gelebiliyorsunuz ve onların maçlarını da izleyebiliyorsunuz. Bu sayede oyun gerçekten de bizlere güzel bir deneyim sunuyor. Biz de bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
Dilediğimiz deneyimi özelleştirip kişiselleştirdiğimiz yapımda her biri zaferle beraber elbette yapabileceklerimiz farklılık gösterebiliyor. Sıralamalı maçlarda savaşçılarımızı test edebileceğimiz, kendi becerilerimizi geliştirebileceğimiz ve istediğimiz gibi çevrimiçi çok oyunculu modlarla beraber diğer oyuncularla kapışabileceğimiz bu yapımda gerçekten de usta olmak bir hayli zor. Çünkü oyunda yapabileceğiniz her bir hamle ile beraber doğru zamanda doğru şekilde hamle yapmanız gerekiyor ve yaptığınız her bir yanlışla beraber de cezalandırılıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve bu ilerlemenizi elbette bir yerde tutmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Aldığınız her bir yenilgiyle beraber hem karakteriniz hem de siz ne yazık ki bu yenilgilerin akabinde duygusal olarak çöküş yaşayabiliyor ve bunun dışında ise moralinizi düşük tutabiliyorsunuz. Dolayısıyla moralinizi her zaman yüksek tutmanız ve aynı zamanda karakterinize bunu yansıtmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde savaşlar üzerinde usta olabilir ve aynı zamanda kılıcınızı doğru şekilde ve doğru zamanda sallayabilirsiniz. Oyunun zaten temelinde doğru şekilde ve doğru zamanda hamle yapmanız gerekiyor ve bu hamleleri ne kadar düzgün yaparsanız o kadar çok düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyorsunuz.
 
 

Örneğin, oyun içerisinde düşmanların tam saldırdığı anda onlara saldırılarını kesmek durumunda kalıyor ve saldırıları kestikten sonra da doğrudan karşı saldırıya yani kontra atağa geçebiliyorsunuz. İşte bu noktada düşmanların saldırılarını önceden kestirmeniz gerekiyor ve kafanızda oluşan şablonla ve planlamalarla beraber de düşmanların bu saldırılarını kesebilir ve aynı zamanda saldırılarınızı bu şekilde düzenleyebilirsiniz. İşler bu noktada değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu ne yazık ki farklı şekillerde saldırılar gerçekleştirebilir ve düşmanları bu şekilde gafil avlamak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir oyun içerisinde farklı taktikler benimsemeniz gerekiyor ve her bir round ile beraber de bu taktiklerinizi daha da detaylandırmanız ve çeşitlendirmeniz gerekiyor.
 
Çünkü her zaman aynı düşmanlara karşı yani rakiplere karşı aynı taktiği benimserseniz o taktiğe karşı savunmanız ne yazık ki kırılabilir ve böylece farklı taktiklerle oyunda yer almanız gerekiyor. Bu taktikleri istediğiniz gibi davranıp odaklandırabiliyor ve istediğiniz gibi de ilerletebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınızı söylüyor bence istediğiniz gibi bu taktikler dışında kendinize ait çeşitli planlamalar yapabiliyor ve her strateji unsuruyla beraber de oyunda ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda silahlarınızı seçebileceğiniz çeşitli savaşlar bulunuyor. Bu savaşlarla beraber kılıçtaki ustalığınızı elbette kendiniz tanımlayabiliyor ve kılıcınızı burada keskinleştirmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda her bir karakterin farklı beceri seti bulunuyor ve aynı zamanda her bir karakterin farklı bıçakları üzerinde usta olduğunu aktarabiliyoruz. Bu bıçaklarla beraber karakter seçiminizden ziyade kılıçların seçimi aslında daha da önemli hale gelebiliyor ve kılıçtaki ustalığınızı bu şekilde tanımlayabiliyorsunuz.
 
Güçlü iki elle kılıçlardan tek elli hafif kılıçlara kadar, oradan da katana silahlarına kadar farklı şekillerde kılıçları elinize alabiliyor ve aynı zamanda çift taraflı kılıçlarla beraber hızlı şekilde düşmanlara karşı gelebiliyor, elinizdeki mızrağı düşmana karşı uzatabiliyor ve daha fazla detay ile beraber de oyundaki yerinizi almaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
 
 
Sağlık çubuğu olmayan bu yapım içerisinde yapabilecekleriniz her bir aşamada çok önem arz ediyor ve her bir aşamaya geldiğiniz zaman da yapacağınız stiller değişkenlik göstermesi gerekiyor. Her bir oyuncu da farklı taktikler benimseyerek bu taktiklerinizi dallanıp budaklandırabilir ve böylece daha fazla çeşitlilikle beraber de düşmanlara karşı gelebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.

Oyun 16 Mayıs 2024 tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da muhakkak bir deneyimlemenizde fayda var. Ek olarak oyun içerisinde tek vuruşta ölebileceğiniz bir yapı bulunuyor ve zorlu bir yapıyla beraber karşılaşmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Son olarak yapım içerisinde farklı karakterler yer alıyor. Bu karakterlerle kendi kişiliğinizi ortaya çıkarabilir ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. İşler bu noktada değişkenlik gösterirken siz de elinizden geleni yaparak ve kendi taktiklerinizi benimseyerek oyuna geçiş yapmaya hazırlanıyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Die by the Blade
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! Blizzard, BlizzCon 2024 Sunumunu İptal Etti

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız