Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

ESRB, Loot Box İçeren Oyunlara Yeni Bir Uyarı İbaresi Ekliyor

 
ESRB (Eğlence Yazılımı Derecelendirme Kurulu), loot box ve benzeri oyun içi satın alımlar içeren oyunlara yeni bir uyarı ibaresi ekleneceğini duyurdu.
 
Bundan sonra loot box, gacha game, öğe veya kart paketleri, hazine sandıkları ve benzeri gerçek para ile satın alma unsurları içeren oyunların kutularında "Oyun-İçi Satın Alımlar"ın yanında bir de "Rastgele Öğeler İçerir" yazacak.
 
Daha öncesinde sadece seviyeler, kozmetik ürünler, indirilebilir içerikler ve genişlemeler için ek ücret isteyen oyunlarda "Oyun-İçi Satın Alımlar" yazıyordu. Artık parantez içinde "Rastgele Öğeler İçerir" de yazacak.
 
Dijital satın alımlarda da mağaza üzerinde aynı şekilde belirtilecek. 
 
Eğlence Yazılımı Derecelendirme Kurulu'nun böyle bir karar almasının arkasındaki sebep ebeveynleri bilgilendirmek.
 
Araştırmaya göre, ebeveynler çocuklarının oyun içinde gerçek para harcaması konusunda endişeli fakat harcanın bu paranın rastgele elde edilen, kumar sayılabilecek içeriklere gitmesi konusunda çok daha endişeli. Direkt olarak loot box yerine "Rastgele Öğeler İçerir" denmesinin sebebi ise çok sayıda ebeveynin loot box terimine aşina olmaması.

Bu haberin bağlantısı
URL
2020 Yaz Steam Oyun Festivali 9 - 14 Haziran Tarihleri Arasında Düzenlenecek Valve'ın Yeni Steam Kontrolcüsü Patenti Değiştirilebilir Tuşlar İçeriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

metOO93

14.4.2020 21:05:54

0
Kumar işte abi bu. Lootbox içeren oyunların az satmasını ve şirketlerin şu kafadan çıkmasını diliyorum.

akilsizadam

14.4.2020 08:07:50

0
Bu oyunlarla ilgisi olmayan ebeveynleri bilgilendirmiyor. +18 damgasını basacaksın, kumara özendirebilecek içerik diye uyaracaksın direkt kumar diyemiyorsan

OldGamers86

14.4.2020 07:53:47

0
Rastgele öğe demek, kumar desene şuna direk, yumuşat da çevir kazı yanmasın. Umarım aileler bundan korur evlatlarını, gelecek kuşakları.

Ornitorenk_Perry

14.4.2020 02:22:28

0
Çok güzel bir uygulama olmuş. Sektöre uzak insanlar da bir fikir yürütüp ona göre karar verebilir böylece.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız