Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cevat Yerli: "Konsol Devri Yeni Nesille Bitecek"

   Crytek'in CEO'su Cevat Yerli bir Alman oyun sitesiyle yaptığı röportajda; Wii U, PlayStation 4 ve Xbox 720'nin 30 yıllık masa üstü oyun konsolu döneminin sonuncuları olacağını ve konsol çağının bu üçlü ile kapanacağına inandığını açıkladı:
 
"Yeni nesil ev konsollarının, türlerinin sonuncuları olacağına inanıyorum. Casual marketin genişlemesiyle birlikte tablet, mobil ve tarayıcı tabanlı oyunlar zamanla masa üstü konsolları üzerinde daha çok baskı altına alacak. Buna zaman kısıtlılığından dolayı oyun oynamak için harcanan zaman kısıtlılığını da ekleyin. Tabii ki halen oturup oyun kuracak ve 8 saatini oyun için harcayacak hardcore kesim var ama bu kitle casual kitlenin yanında azınlık hale gelecek. Bugünün oyuncuları 99 sent'e oyun alıp indiriyor ve 15-20 dakika oynadıktan sonra bir başka oyuna merak sarıyor."
 
   Yerli röportajın bir başka bölümünde cloud streaming servisi aracılığıyla deneyim edilecek oyunların, hardcore oyuncuların gözünde teknik açıdan zayıf ve kusurlu gözüktüğünü vurguladı:
 
"Hardcore oyuncular stream edilerek oynanan oyunlar yerine, donanımları üstünde bu keyfi yaşamak istiyorlar. PC ve konsol oyuncuları için stream şu manaya geliyor: Crysis gibi bir oyunu stream ederseniz, bu Avatar'ı YouTube'dan düşün çözünürlükte izlemek gibi birşey."
 
   Aslında bu sadece Cevat Yerli tarafından ortaya atılan bir iddaa değil. Oyun endüstrisinde bu tarz idaalar, söylentiler ve teoriler son dönemde mobil, tablet ve benzeri alanlara kayan ve yoğunlaşan oyunculuk anlayışının bir getirisi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG crysis crysis 3 crytek cryengine cevat yerli electronic arts fps
Zeno Clash II Duyuruldu! Diablo III'ün Playstation 3 Sürümü Listelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Virtual Reality

10.9.2016 23:10:15

0
Vay beee, Yerli kardeşler yıllar sonra haklı çıktı. Acaba VR gözlük modası başlamadaydı, Sony konsolunun güçsüz olduğunu kabullenip yenisi çıkarır mıydı?

LMakani20

10.9.2016 18:41:37

0
cevat yerli adamdir. far cry 2 deki oyuna girisde direct by cevat yerli yazisini unutmadik hàlá

matrix506

10.9.2016 11:42:41

0
ARA NESİL KONSOLLAR ÇIKTI BİLE

co9

20.6.2012 22:40:23

0
quote:

Yaş kaç hocam. Konsol tarihini bilmiyorsun herhalde pc oyunlarından daha eskiye dayanır. IBM ler ilk çıktığında oyun için çıkmadı insanlığa başka amaçlar için çıktı. Bilgisayarlar olması gereken amaçlar için kullanılırken oyun konsolları çoktan piyasaya çıkmıştı. Beni o dönemi yaşayanlar anlayacaktır. PC ler oyun bazında sadece bir dönem öne geçti o da atariler devrinin kapanıp playstation icat edilene kadar olan süreçtir. O dönemi de iyi biliriz merak etme Teknolojide en kötü şey bir teknoloji cihazın fanı olmaktır. Kötüye kötü iyiye iyi demeyi bilmeli bir teknoloji sever. O da güzelmiş :) Evet pc fanıyım doğru ve kendimle gurur duyuyorum.Bilgisayar tarihinide biliyorum merak etme orda yazanları oku anlamazsan tekrar oku :) bir metinde ana fikir olur anlatılmak istenen asıl düşünce işte onu anlayana kadar oku o zaman hak verirsin arkadaşım...

Virtual Reality

13.6.2012 14:17:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: CryBaris

Çok haklısın konsol devri biterse oyuncular için daha hayırlı olur.
Konsol devri biterse oyun firmaları torrent yüzünden para kazanamaz hale gelir ve yeteri kadar para kazanamayan oyun stüdyolarından iyi oyunlar beklemekte hayalden öteye gidemez. Bırakın iyi yapımları Türkçe oyunların çıkması bile Türkiye de ki konsol oyuncularının sayesinde oluyor. Orijinal oyun satışları iyiye gittikçe oyun firmaları Türkiye de ki müşteri potansiyelini dikkate alıyor ve Türkçe dil eklemekten çekinmiyorlar. Ama oyunlar sadece pc oyunu olsaydı halen yabancı dilde oyun oynuyorduk. Çünkü pc oyuncularının büyük bir çoğunluğu özellikle oyunların online modu ile ilgilenmeyen kısmı illaki torrent den elde etme yolunu seçiyor. O steam den falan oyun alan pc oyuncuları oyunların online moduyla ilgilenmeseler acaba para verip alırlar mıydı?

Guest-C6BBFF977

13.6.2012 12:11:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: iamburak Çok doğru söylüyor ve bencede konsol devrinin kapanması gerek artık. Her ne kadar oyun yapan şirketlere maddi açıdan yararlı olsa da biz oyuncular için hiç öyle olmuyor. Sürekli konsola uydurmak için kırpılan oyunları duyuyoruz, PC'ye çıkarılmayan oyunları duyuyoruz veya PC'ye port edilip optimasyon rezilliği bakımından tarihe geçecek oyunları görüyoruz. Kısacası konsol devrinin bitmesi biz oyuncuların daha çok işine gelir.
Çok haklısın konsol devri biterse oyuncular için daha hayırlı olur.

alito

10.6.2012 01:07:37

0
Cevat Yerli'ye hak vermemek mümkün değil. bence söylediklerinde çok haklı.

Virtual Reality

9.6.2012 14:45:02

+1
quote:

Orijinalden alıntı: co9 Arkadaşlar konsol fanboylarıyla uğraşılmaz boşverin o ps,xbox,wii yokken sen neyde oyun oynuyordun.Boş boş konuşma konsol dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyor ama pcnin temelleri sağlam kolay kolay sarsılmaz.Ayrıca bütün pc severler bilirler ki pcde oyun oynamanın zevki hiçbir şeyde yoktur.
Yaş kaç hocam. Konsol tarihini bilmiyorsun herhalde pc oyunlarından daha eskiye dayanır. IBM ler ilk çıktığında oyun için çıkmadı insanlığa başka amaçlar için çıktı. Bilgisayarlar olması gereken amaçlar için kullanılırken oyun konsolları çoktan piyasaya çıkmıştı. Beni o dönemi yaşayanlar anlayacaktır. PC ler oyun bazında sadece bir dönem öne geçti o da atariler devrinin kapanıp playstation icat edilene kadar olan süreçtir. O dönemi de iyi biliriz merak etme Teknolojide en kötü şey bir teknoloji cihazın fanı olmaktır. Kötüye kötü iyiye iyi demeyi bilmeli bir teknoloji sever.

urazs

9.6.2012 03:33:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri valla bende xbox 360 ve ps3 var şuanda ama yaklaşık son 1 senedir pc ağırlıklı oynamaya başladım oyunları nedeni ise daha çok detay ve daha çok grafik istemem bf3 ile birlikte bu isteğim çok daha artı konsoldaki aynı rahatlığı koltuğuma uzanarak yapıyorum pc'dede xbox 360 kablosuz kolunu bu aparat sayesinde http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/xbox360-kablosuz-kol-icin-pc-alici-hemen-teslim-58696190 PC bağlıyorum TV'nin karşısına gerilerek oynuyorum tek sıkıntısı fps'lerde multiplayer modlarda ortaya çıkıyor karşı taraftakiler'de doğal olarak fareyi kullandıkları için sizi hemen vurabiliyorlar.
Ya kardeşim BF 3 te BF 3 başka birşey bilmez misiniz, birazda başka yüksek kalitede görsellere sahip Pc ye çıkan oyunlardan bahsedin.

co9

7.6.2012 08:57:28

0
Arkadaşlar konsol fanboylarıyla uğraşılmaz boşverin o ps,xbox,wii yokken sen neyde oyun oynuyordun.Boş boş konuşma konsol dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyor ama pcnin temelleri sağlam kolay kolay sarsılmaz.Ayrıca bütün pc severler bilirler ki pcde oyun oynamanın zevki hiçbir şeyde yoktur.

FantasyFiRe

7.6.2012 00:01:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 Fantasy Fire arkadasim tum samimiyetimle soyluyorum olayin ozetini cok iyi cikarmissin.Olay budur arkadasim kim kabullenmek istemiyosa istemesin.Ben bu dediklerini burda cok anlattim ama hep eksilediler sebebi insanlarin pazarlama ve donanim hakkinda en ufak bi bilgiye sahip olmamalari nihayet senin gibi bu isden cidden anlayan biriyle karsilastim
Ewy dostum ben ne pc fanatiğiyim ne de konsol düşmanı ben şu anda pc bana grafik kalitesi oynayış rahatlığı bakımından konsollardan daha iyi olduğu için gönlüm pc ye daha ağır basıyor tabi bir de vazgeçilmez bir oc ve donanım tutkum olduğu için ama bir gün konsollardaki grafik kalitesi o denli iyi olur ki pc ler konsolların grafik kalitesini 3-4 sene sonra anca yakalarsa ben ve benim gibi hardcore pc kullanaların çoğu da oyun oynmak için konsol alacaklardır diye düşünüyorum. Tabi bu gerçekçi bakınca çok ütopik bir hayal öyle birşey yapamayacaklarından değil yapılırsa tek taraflı olarak konsol firmaları tarafından yapılamayacağı yani pc donanım firmalarının da büyük desteği ile olabilecek birşey. Cevat Yerli'nin söylediklerinde doğruluk payı var ama konsolları yok edicek kadar olur mu orası bilinmez. En nihayetinde konsollar tam anlamıyla oyun makineleridir çünkü yaratılış amaçları zaten oyun oynamaktır ve 7-8 senede bir yenilendikleri içinde çoğu insan için eknomiktir, pc de süper bir donanımla oyun oynayan kesim ise azınlık bir kesimdir ve ufak detaylar için büyük paralar harcıyan kısımdır tabi gerekli mi gereksizmi kişiden kişiye değişir ama ben şahsen şu ana kadar düşük veya orta halli bir donanım kullanmadım hep üst uç seviye donanımlar kullandım şu ana kadar verdiğim paraya pişmanmıyım hayır çünkü bu benim vazgçemeyim bir hobim.

BSC Misafiri

6.6.2012 23:17:18

0
OnLive'a giydirmiş biraz. Haklı ama.

deerhunter1980

6.6.2012 23:09:53

0
Fantasy Fire arkadasim tum samimiyetimle soyluyorum olayin ozetini cok iyi cikarmissin.Olay budur arkadasim kim kabullenmek istemiyosa istemesin.Ben bu dediklerini burda cok anlattim ama hep eksilediler sebebi insanlarin pazarlama ve donanim hakkinda en ufak bi bilgiye sahip olmamalari nihayet senin gibi bu isden cidden anlayan biriyle karsilastim

FantasyFiRe

6.6.2012 22:35:08

+1
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 kardesim iyi hos soyluyorsunda o zaman nerde bu kalite high end bi pc nin konsoldan 40 kat daha iyi oldugunu savunuyosunuz hani nerde konsolda ps3 un 40 kati Animatrix olur neden pc de olamiyor.BF3 diyorsun ultra ile low arasinda gozunun neredeyse ayiramiyacagi kadar fark var ve konsollar bu pc ayarlarindan cok daha iyi optimizasyonlu goz var nizam var.Max Payne de neredeyse hic fark yok hic kusura bakmayin.Bu guc olayinida artik bi lafa birakin pc acik tabanli yukseltilebilir bi sistem zaman icinde sabit bi sistemden tabiiki kasli hale gelir ama oyun cok farkli bi olay pc de nese ayrintilara girmeyelim...Konsollar bu pazarin vazgecilmez urunleri ve ustune git gide ek teknolojiler cikarmaya calisiyo adamlar nasil siradan mobil aletler bu teknolojiyi gecebilir.Bu adamin bu konsusmasida gelecekde kendi fimasi adina umut goremedigi icin soyluyor.Bi yerde konsollari ovup duruyor bi yerde pc ciyim diyor ama isler ikisinde de iyi gitmedigi zaman baska seylerle mesgul oluyor umarim dogru yolu bulur bizde gurur duyariz kendisiyle
dostum nerden duydun 40 kat fark olduğunu biraz mantıklı ol ben pc deki grafikler konsollardan 40 kat daha iyi diye birşey demedim sadece iyi bir pc donanımıyla konsollar arasında gözle görülür bir fark var dedim. Sen de haklı olarak diyorsun madem pc de görüntü kalitesi konsollardan dediğiniz kadar iyi neden farklı platformalara çıkan bir oyunun konsolla pc deki grafikler arasında uçurum yok ? Ben de sana uçurum yok çünkü bir firma oyun çıkardığı zaman ilk olarak kar marjını düşünür oyuncunun oyundan alacağı grafik kalitesi ikinci plandadır diyorum. Haliyle en fazla karı elde etmek içinde oyunlarının grafik motorunu konsollara göre yapmak zorunda kalırlar veya iyi bir DX11 kalitesiyle yapıp konsolada da pc deki kardar iyi bir görüntü kalitesi verebilmek için çok uğraşımaları gerekir haliyle kimse bu kadar zahmete katlanmayacağından ağırlıklı olarak oyunları konsollara göre çıkararırlar. Mükemmel donanımlı bir pc ye göre yaparlarsa bu sefer konsollarda istediği kadar satış yapamaz veya hiç yapamaz aynı crysis 1 örneğinde olduğu gibi bu yüzden şu anda çıkan oyunların tümü konsolların yetersizliğinden yüzünden DX11 kalitesini tam anlamıyla kullanamamakta. Oyun satışlardaki ki üstünlük pc lerde olsaydı belki şu anda avatar kalitesinde oyunlar oynuyor olabilirdik.

Virtual Reality

6.6.2012 22:09:47

0
Konsol firmaları çok özel teknolojiler üzerine uğraşıyorlar ve insanları oyunlarla etkileşime geçirmenin çözümlerini geliştiriyorlar. Sanal gerçeklik, hareket algılayıcılar, kirlenen yağmur efekti veren gözlükler, hologram, yeni nesil kontrolcüler, maksimum 3D deneyimi vs. Tabletler, telefonlar, pc ler bu özel teknolojileri insanlığa nasıl sunacaklar. Onların ar-ge kısmı başka bir amaç için var konsol firmalarının ar-ge kısmı başka bir amaç için var. Yeni nesille birlikte konsollara o kadar özel aksesuarlar çıkacak ki diğer firmaların bunu yapma lüksleri ve ar-ge leri yok. Ha şuna katılıyorum. El konsolları mesela ps vita, nintendo 3ds bunlar artık daha ileri gidemezler. Tablet ve telefonlar bunların yerini alır. Çünkü el konsolunun ana amacı ev dışındayken, seyahatteyken can sıkıntısını gidermektir. Günümüzde gelişen tabletlere ve telefonlara üretilen oyunlarda el konsolları gibi can sıkıntısını giderecek düzeyde kaliteli yapımlar. Amaç eve ana konsolun başına gidene kadar can sıkıntısını gidermekse her ikisi de yapıyor diyebiliriz. Bu yüzden el konsolları her ne kadar safkan oyun makineleri olsa da diğer taşınabilir cihazlara yenik düşecekler. Bunu kısa zamanda hepimiz göreceğiz. Belki bir daha sony ve nintendo el konsolu çıkarmaz.

mustafa997

6.6.2012 17:48:25

0
konsolla telofonu nasıl bir tutarsınız yaw ikiside çok ayrı dallar ultrabooklar laptopların yerini alabilir 5 sene sonra bunu derseniz anlarım ama telefon la konsol ne alaka şu an en kral tel ps2 grafiklerinde oyunu bile yoktur nereye yetişiyor

BSC Misafiri

6.6.2012 17:45:50

0
bence pc konsol tartışması yersiz cevat bey her iki cepheninde biteceği görüşünü düşünmüş dikkatli okuyun tablet ve telefon teknolojisinden bahsediyor pc ve konsol işine gelirse 2 side bence vazgeçilmez taraflar ben bir pc kullanıcısı olarak konsola çıkan oyunları çoğunu oynamak istiyorum bu konsol oyuncuların pc grafiklerinde oyun istemesi gibi doğal bir şey tabiki pc güçlü olmak zorunda amaç bu zaten gtx690 gibi bir ekran kartı 2500 tl civarında bir ps3 800 1000 tl arası yani matematiksel olarak aradaki fark belli sadece pc nin ekran kartı bile 3 ps3 fiyatında ps3 deki grafikle xbox daki gırafikle pc aynı olsa kim verir 2500 tl sadece bir ekran kartına yorumu finansal değerlendirin fanboy olmak farklı bir şey değerlendirmeyi parasal düşünün ps4 ve xbox 720 ler bile bu yıl çıkan pc ye yetişmez neden yetişmesi için bu iki firma 5000 tl lik bir konsol çıkatmak zorunda hem pc yi yannlış değerlendirmeyin neden pahalı bir oyun pc ile birçok hayattaki işinize yarıyan bir cihaz pc ye oyun gözü ile bakmayın konsol ise adı üzerinde oyun konsolu ve not: ps9 ve xbox 9555 de çıksa 50 yılda geçse ezici üstünlük pc nin olucak grafiksel açıdan ama şahane oyunlar açısından her zaman konsol önde olucak

MxFxOx

6.6.2012 17:42:19

0
herifler 99 centlik oyundan daha çok para kazandığı sürece bu dedikleri çok yakında olur. akıllı telefonlar henüz tam olarak yaygınlaşmadı varsa düşük seviye telefonlardır ilerde daha ucuza orta üst seviye alınabilir olduğunda 7'den 70'den herkes bu tarz oyunları 5 tl sahip olsa çok büyük paralar dönecektir şuan bile yüksek konsolları bitişi bu üst seviye telefonların ucuzlamasıyla gerşeklecektir

mustafa997

6.6.2012 10:45:28

0
konsol mu bitiyor şaka yapıyor herhalde konsol olmassa ekran kartı üreticileride durur geliştirme yapmaz pc nin grafikleri ps3 geçti solladı felan diyolar herkezde 580m ekran kartımı var ps3e 600 tl verip bütün oyunları kafan rahat bir şekilde oynuyorsun 0

STALKER-1903

6.6.2012 00:15:44

0
Arkadaşlar burda doğruları konuşursak crysis serisinde grafikten başka fazla bir şey oluğunu söyleyemeyiz.Konsolların ya da pcnin biteceğini söylemek boş laflardan başka bir şey değil.Tabletler ve telefon sektörününün bunu başarması için pc kadar güçlü olması ya da bir konsol olması gerek ki bunları yaparlarsa da konsoldan farkı olmaz ve Cevat yerlinin söyledikleri yine yanlış olur.

deerhunter1980

5.6.2012 18:28:13

0
hee kardes heee zaten Crysis de de Animatrix le kapisacak grafikler var ot mu cektin ne yaptin?

BSC Misafiri

5.6.2012 16:53:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 kardesim iyi hos soyluyorsunda o zaman nerde bu kalite high end bi pc nin konsoldan 40 kat daha iyi oldugunu savunuyosunuz hani nerde konsolda ps3 un 40 kati Animatrix olur neden pc de olamiyor.BF3 diyorsun ultra ile low arasinda gozunun neredeyse ayiramiyacagi kadar fark var ve konsollar bu pc ayarlarindan cok daha iyi optimizasyonlu goz var nizam var.Max Payne de neredeyse hic fark yok hic kusura bakmayin.Bu guc olayinida artik bi lafa birakin pc acik tabanli yukseltilebilir bi sistem zaman icinde sabit bi sistemden tabiiki kasli hale gelir ama oyun cok farkli bi olay pc de nese ayrintilara girmeyelim...Konsollar bu pazarin vazgecilmez urunleri ve ustune git gide ek teknolojiler cikarmaya calisiyo adamlar nasil siradan mobil aletler bu teknolojiyi gecebilir.Bu adamin bu konsusmasida gelecekde kendi fimasi adina umut goremedigi icin soyluyor.Bi yerde konsollari ovup duruyor bi yerde pc ciyim diyor ama isler ikisinde de iyi gitmedigi zaman baska seylerle mesgul oluyor umarim dogru yolu bulur bizde gurur duyariz kendisiyle
Crysis 1 derim biter

deerhunter1980

5.6.2012 16:01:40

-1
kardesim iyi hos soyluyorsunda o zaman nerde bu kalite high end bi pc nin konsoldan 40 kat daha iyi oldugunu savunuyosunuz hani nerde konsolda ps3 un 40 kati Animatrix olur neden pc de olamiyor.BF3 diyorsun ultra ile low arasinda gozunun neredeyse ayiramiyacagi kadar fark var ve konsollar bu pc ayarlarindan cok daha iyi optimizasyonlu goz var nizam var.Max Payne de neredeyse hic fark yok hic kusura bakmayin.Bu guc olayinida artik bi lafa birakin pc acik tabanli yukseltilebilir bi sistem zaman icinde sabit bi sistemden tabiiki kasli hale gelir ama oyun cok farkli bi olay pc de nese ayrintilara girmeyelim...Konsollar bu pazarin vazgecilmez urunleri ve ustune git gide ek teknolojiler cikarmaya calisiyo adamlar nasil siradan mobil aletler bu teknolojiyi gecebilir.Bu adamin bu konsusmasida gelecekde kendi fimasi adina umut goremedigi icin soyluyor.Bi yerde konsollari ovup duruyor bi yerde pc ciyim diyor ama isler ikisinde de iyi gitmedigi zaman baska seylerle mesgul oluyor umarim dogru yolu bulur bizde gurur duyariz kendisiyle

FantasyFiRe

5.6.2012 15:14:28

-1
quote:

Orijinalden alıntı: deerhunter1980 Her sey pc ye ozelmi cikiyorn Mars da fln mi yasiyosun sen? Diablo gibi bi pc klasigi bile konsollara geliyo sen neyden bahsediyosun anlamadim.Tek adam gibi exclusive Star Craft kaldi oda yeni nesille birlikte kesin konsollarin kapisini calicak.Pc exclusive konusunda her gun kan kaybeden bi platform assadaki yazima eksi atmislar oynuyorum ulan Max Payne hic bi farki yok xbox360 versiyonundan siz hastamisiniz veya paranizbolda hobi olarak pc mi topluyosunuz anlamadim? nedir bu fanboyluk 3000€ verip pc nin bi konsolla es deger oldugunu kabulenememk mi ben ayni pozisyona dustum super pc konsolumla fps haric ayni kaliteyi veriyor ve buda bana cok koyuyor ama gercekler aci,Kladiki nerde pc de bi fms serisi nerde god of war nerde uncharted nerde gears of war nerde bi killzone nerde halo nerde mgs ulan oyun kalmadi bu oyunlarin hepsi odullu nerde odullu bi tanae pc exclusivi nerde ? neye nasil tas atiyosunuz anlamadim gitti .
Şu anda çıkan bir çok oyunun konsollara çıkmasının nedeni konsolların satış yüzdesinin büyük bölümünü elinde tutmasıdır konsolların pc lerden iyi olmasından değil. Ayrıca konsolla pc arasındaki tek farkı fps olarak görüyorsan büyük bir gözlem eksikliğin var demektir sadece max payne bakıp bunu değerlendiremezsin bir BF3 e göz at derim. Konsollar grafik kalitesi olarak pc leri geçemiyor sadece çıktığı ilk yıllarda yaklaşık aynı kaliteyi verip sonra yetersiz kalıyorlar. Cevat yerli bu söylediklerinde çok da haksız değil ama adam zaten konuşmasını grafik kalitesi üzerinden değil insanların oyuna zaman ve para ayırabilmesi üzerinden yapmış.

deerhunter1980

5.6.2012 01:34:28

-1
Her sey pc ye ozelmi cikiyorn Mars da fln mi yasiyosun sen? Diablo gibi bi pc klasigi bile konsollara geliyo sen neyden bahsediyosun anlamadim.Tek adam gibi exclusive Star Craft kaldi oda yeni nesille birlikte kesin konsollarin kapisini calicak.Pc exclusive konusunda her gun kan kaybeden bi platform assadaki yazima eksi atmislar oynuyorum ulan Max Payne hic bi farki yok xbox360 versiyonundan siz hastamisiniz veya paranizbolda hobi olarak pc mi topluyosunuz anlamadim? nedir bu fanboyluk 3000€ verip pc nin bi konsolla es deger oldugunu kabulenememk mi ben ayni pozisyona dustum super pc konsolumla fps haric ayni kaliteyi veriyor ve buda bana cok koyuyor ama gercekler aci,Kladiki nerde pc de bi fms serisi nerde god of war nerde uncharted nerde gears of war nerde bi killzone nerde halo nerde mgs ulan oyun kalmadi bu oyunlarin hepsi odullu nerde odullu bi tanae pc exclusivi nerde ? neye nasil tas atiyosunuz anlamadim gitti .

Virtual Reality

5.6.2012 01:32:26

-3
Konsollar olmasaydı bugünkü pc oyunları da olmazdı. Konsolların geçmişi kara kutu atarilere, comodore 64 lere dayanıyor. Cevat Yerli bazen o kadar geri zekalı konuşuyor ki bu adamın nasıl oyun firması kurduğuna şaşıp kalıyorum. Konsollar yakında insanları oyunların içine ışınlayacak. Başta sony olmak üzere konsol firmaları insanları oyunlarla etkileşime geçirmenin çözümlerini geliştiriyorlar. Sanal gerçeklik, hareket algılayıcılar, kirlenen yağmur efekti veren gözlükler, hologram vs. mmorpg ve strateji oyunları hariç oyun dünyasının akışını belirleyen konsollardır. Önce konsollara sonra pc ye çıkar hit oyunlar. Hatta pc ye çıkmadığı da olur.

RealArek

5.6.2012 01:15:40

-1
Bence adamlar hakli konsol devri bence ilerde biticek neden derseniz herşey yavaş yavaş pcye özel çikiyo pc grafikleri konsoldan daha üstün yani daha sayamadim bi sürü farklılık var hemde zaten steam yada origin gibi pc oyunu satan yerler var.

kımyasal

5.6.2012 00:26:10

0
Benim mobil sektör hakkındaki dusuncem sudur.teknoloji sektoru bir trend yaratma cabasında idi ve bu trend şirketlere yeni para kapısı açıcaktı.ve bunu başardılar,buyuk bir akım oldu insanlar delicesıne dokunmatik telefonlar,tabletler almaya başladı.PC konusunda agır ılerlıyen,hantal,tembel şirketler için mobil sektor 0 dan kaz yolma sayfası oldu.ınsanlar bellırlı bır sure bu teknolojılerden heveslerını alıcak.bu bahsettıgım kısımda casual kısımdır.bu kesım doyduktan sonra mobıl sektor PC ye yada baska bir kesime kaymak zorunda kalıcak.hardcore kesım mobil platformdaki oyunları oynamayan kesim bunuda unutmamak gerek.tabi bu akım ne kadar sürer orasını kestiremem.

BSC Misafiri

4.6.2012 23:43:52

0
Guten morgen herr Yerli! Zaten bu bilinen bişey, artık kim cloud computed gaming olayına yatırım yaparsa hem masrafları o ölçüde düşürür hemde konsolunun ömrünü uzatır. Aslında yapılması gereken basit, onlive örneğine kıyasla daha yüksek çözünürlüklü video transferini daha dar bant aralığına sığdırmak ki bu da mümkün. Ama bu da yetmez, bunlar herkesin bildiği ve beklediği şeyler umulanın ötesinde hayret verici yenilikler gerektirir. Mesela kinect "Natal" kod adıyla duyrulduğunda çoğumuz bu nesilde böyle harika bişey beklemiyorduk, hayret ettik.

stun

4.6.2012 23:25:17

0
rodri 04.06.2012 18:41:06 tabi hemen crysis 2 nin multıplayerı rezaletti... güç barı oynanışı fazla sınırlıyordu.. senaryo modunda ise senaryo iyi sunulmuyordu... yapay zeka rezaletti... şehir den pekte iyi faydalanılmamıştı...

wictoRy

4.6.2012 22:40:40

-1
Sen bilir kişi misin? Sen uzman mısın? Sen kimsin lan?!?!

Mactavish-

4.6.2012 19:19:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453 Adam haklı.Kim ne derse desin.Rockstar Games Max Payne 3 ile gereken cevabı ****a vermiştir.Crytek'te vermiş.Nolmuş.Küsecekseniz oynamayalım.
Gereken cevabı nasıl vermiş anlamadım ? Her platform da oyun 10 numara.

deerhunter1980

4.6.2012 18:53:25

-2
quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453 Adam haklı.Kim ne derse desin.Rockstar Games Max Payne 3 ile gereken cevabı konsolculara vermiştir.Crytek'te vermiş.Nolmuş.Küsecekseniz oynamayalım.
bende pc sahibiyim ama nankörlügün bu kadari da olmaz be kardesim.Konsollar yuzunden oyun sektoru aldi basini gitti,sen konsollar yuzunden o pc de oyun oynayabiliyorsun.Konsollar kalkarsa senin pc ne de kimse oyn yapmaz cikmasin aklindan.Max Payne 3 neye cevap vermis oyun direk port konsolardan.Elindeki pc ne ?Neye gore konusuyosun?35 gb in yarisindan fazlasi neredeyse ses oyunda.Ben kusersem sen daha cok kusmeye mecbur kalirsin ;)

rodri

4.6.2012 18:41:06

0
crysis oyunlarını beğenmeyenler, beğenmedikleri yönlerini belirtir ve beğendikleri fps tarzı oyunlardan birkaç örnek verirlerse belki bizde biraz birşeyler kaparız.

aydogdu1453

4.6.2012 18:04:42

-1
Adam haklı.Kim ne derse desin.Rockstar Games Max Payne 3 ile gereken cevabı konsolculara vermiştir.Crytek'te vermiş.Nolmuş.Küsecekseniz oynamayalım.

BlackBeasT

4.6.2012 17:44:16

0
Buyur yorumları okudum bu yeni yetmeler ne oyundan anlar nede oyuculukdan dediği şey "sen gitde oyun yapmasını öğren" adam pazarın içinde olduğu için öngörüsünü paylaşmış ki kısmen doğru bu jenarasyonda kaç tane oyun stüdyosu kapandı 1 çoğuda mali krizler ile ayakta durmaya çalışıyor.Sony gibi dünya devi zararı milyon doları bulmuş Diğer yandan taşınabilir cihazlar tablet ve akıllı telefonlar her geçen gün gelişiyor.Yeni gelicek ev oyun konsolları talep azalması ile bu next-gen'de türeyen konsol oyuncu bebeler diyor ya "Benim oyun konsolumun exc oyunları PCden daha iyi hemde" aman aman şunları peşinden götürse...

EmuMaster

4.6.2012 17:25:24

+3
quote:

Orijinalden alıntı: dunyalicocuk Crytek önce oyun yapmayı öğrensin, daha sonra açıklama yapsın.
Yaşın kaç olursa olsun farketmez.Sen tutup crysis 1(hadi 2'yi boşver) ve farcry'ı hiçe sayıp üstteki gibi crytek ekibine çamur atarsan ekside alırsın acımasız eleştiri yağmuruna da tutulursun. Ve senin bu eleştirdiğin adam, ilk olarak far cry daha sonra crysis'i yapıp grafikte devrim yaşatmış bir adamdır.Sadece grafikde değil yaptığı bu 2 oyunun sürükleyiciliği ve atmosferi oynanışıda mükemmeldir.Ek olarak crysis gibi şahane bir oyunu çıkış fiyatı 50 lira yapıp sesler ve altyazılar dahil türkler için piyasaya sürmüştür.(ve türkiyede türkçe dublaj yada altyazılı oyun akımının başlamasına büyük katkıda bulunmuştur)Hemde EA ile bu konuda anlaşmazlık yaşasada sırf milletim türkçe oyun oynasın diye. Deseydinki "yaptığı oyunları ben sevmiyorum tarzıma hitap etmiyor" gibi bir yorum yapsaydın ne kimse sana eksi basardı nede öyle bir yorum yazarlardı. Ama sanki 40 yıllık oyun geliştiricisiymiş gibi sana ve senin ülkene bir sürü kıyak geçen bir gurbetçi oyun yapımcısına "Crytek önce oyun yapmayı öğrensin, daha sonra açıklama yapsın." dersen sen daha beterlerinin gelmediğine şükret. Başka zamanda diyorsunuz ya hani türkçe olmayan oyunlara "keşke türkçe çıksa yhaaa niye türkçe çıkmıyorkiiii"."120 lira oyun fiyatımı olur kardeşim aha torrentten çekecem" diyorsunuz.Hoş gerçi 50 liralık türkçe crysis'ide torrentten çekiyorsunuz ondan sonra gelip oyun yapmayı öğren de. Hazır yazmışken şunuda söyleyim, crysis 2'de çok kaliteli bir oyundur single için konuşuyorum.Piyasadaki çoğu fps'den kalitelidir ve hikayeside güzeldir.Atmosfer ve sunum açısından 1. oyuna göre sönük olsada yinede uzaylı istilası ve stealth havasını vermiştir.Fps ve stealth'ı mükemmel harmanlayan bir seridir. Daha iyisini yapacak varsa çıksın buyursun yapsın.50 lira ve türkçe olarak ;)

bloodTime

4.6.2012 17:04:10

0
geleceği analiz edebilmek içn iyi oyunu yapmak mı gerekiyormuş ...donanım teknoloji ve grafik konusunda CRYTEK'e gözüm kapalı güvenirim.adamlar zaten hep önden gidiyor...ve bu açıklamayı ilk defa Cevat yerli yapmıyor hatırlatırım...umarım konsollar gelecek nesilde de iyi olur çünkü konsol oyunları kaliteli oluyor...

Fatal1ty.

4.6.2012 17:00:57

+1
Bazı arkadaşlar akıllı telefon ve tablet pazarının ne kadar hızlı büyüdüğünden bihaber. Microsoft bile Windows 8'le tablet PC pazarına adım atarken önünüze Xbox 720 diye tablet çıkarırlarsa şaşırmayın. Angry Birds oyunun yapımcısı şuan koskoca şirket sahibi.

dunyalicocuk

4.6.2012 16:56:51

-6
Eksileyen ve küçümseyerek yorum yapan seviyesiz arkadaşlar; öncelikle ilkokulu ve liseyi bitirin, daha sonra farklı yorumlara seviyeli cevap vermeyi öğrenin. Allah aşkına Crytek in Crysis gibi tek düze oyunundan başka neyi var? Pardon, birde FarCry vardı... Aaa, onunda pek farkı yoktu ! Grafik ile göz boyamaktan başka yapabildikleri birşey yok, yapabiliyorlarsa adam gibi bir oyun çıkartsınlar, laflarımı yutmaya hazırım!

rithone

4.6.2012 16:51:15

0
Tv devri bitmedilçe konsol devride kapanmaz;)bu böyle biline;)

deerhunter1980

4.6.2012 16:47:54

0
herif saglam salliyor.Konsol pazari ancak be ancak oyunlarin gorsel ve yapay zeka da doruk noktasina ulastigi anda biter.Kimse kalkip tablette tarayicida oyun oynucagini sanmiyorm.Kac kisi tel de tablette tarayicida oyun oynuyor oynuyosun tel sarji bitiyo kaldin ortada kimse ulasamiyor birakin bu ayaklari kardesim konsol piyasasi oyun piyasasinin vazgecilmez bi urunu.Bole olursa ne olucak o zaman butun donanim sirketlerinin tek tek kapanicagi anlamina gelir ki kimsenin buna yanasicagini sanmiyorum.Kimse milliyetcilik etmesin bende isterim Crytek dunyanin en buyuk firmalari arasina girsin ama adamlarin yaptigi oyunlar agzina kadar hatalarla dolu ki kaniti Crysis 2 de multiplatformda buglar ve glitchler yuzunden bi cok kere oynamak istemedim.Bi de zahmet edip bu hatalari duzeltmek icin patch dahi yayinlamadilar. Bence dusuk satislari yuzunden onunu goremeyen bi firma Crytek o yuzden yaptiklari aciklamalar dahi bir birini tutmuyor.Pc de isleri goturemeyecegini anlayinca konsola yoneldiler ama konsolda da isler pek iyi gitmedi o yuzden simdi baska seyler pesindeler.Umariz Crytek daha saglam bi altyapiyla daha orjinal oyunlarla karsimiza cikarlar yoksa gorunen koy klavuz istemez adamlarin mali olarak isleri yas.

BSC Misafiri

4.6.2012 16:44:46

0
Muhtemelen eksi basan çok olacaktır bu cümleme ama gelin mantıklı düşünelim. Böyle büyük bir ''kehaneti'' Yerli açıklarken neye dayandı hangi verilere dayandı ? Sizce tüm el konsolları,ev konsollarının devri önümüzdeki 10 yılda bitecek mi ? Ha talep azalır tamam da Cevat Yerli'nin açıklamasına göre tüm yapımcıların çoğu,ikinci el satan yerler ve fiziksel medya satan herkesin batacağını söylemiş resmen, 120972109210 kez eksi gelse de, bildiğin Yerli açıklamayı yaparken çok mantıksızca konuşmuş :)

numenorian

4.6.2012 16:42:34

0
Önce oyunlarını adam akıllı konsollara port etsin crysis2 çamur gibiydi ps3'te eğer opt. sağlam olur üstünde çalışılırsa uncharted gibi grafiksel anlamda şov yapan oyunlarda oynatabiliyormuş ps3 cevat bey.Gittikçe kıl olmaya başladım yukarıdaki arkadaşın dediği gibi crysis ten hariç farklı bir türde oyun yapalım da görelim cryengıne'zi

sheldoncooper

4.6.2012 16:24:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: dunyalicocuk Crytek önce oyun yapmayı öğrensin, daha sonra açıklama yapsın.
entry nick uyumu.

EmuMaster

4.6.2012 16:21:20

0
Hafıza, şarz sorunu ve sadece dokunmatik olmayıp yanlara http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=d7IWxYWsBJc#t=453s şeklinde aksesuarlar olduğu sürece dedikleri mantıklı. Cevo'nun demesine bakılırsa zaman ilerde piyasada wiiU ve ve psvita tarzı tablet pc ve mobil oyunculuk hakim olacak.Yoksa dokun elle nereye kadar.

BSC Misafiri

4.6.2012 16:15:40

-1
Cevat Yerli hala çıkıp konuşuyor ya hiç mi utanma yok şu adamda

maniague

4.6.2012 16:03:14

0
konsol devrinin bitmesi kötü olur onun verdiği tat zevk her zaman ayrıdır, bitmesini isteyen de ben oyuncuyum diye gezmesin lütfen iyi olur diyenler var bu nedir böyle..

maniague

4.6.2012 16:00:24

+5
quote:

Orijinalden alıntı: dunyalicocuk Crytek önce oyun yapmayı öğrensin, daha sonra açıklama yapsın.
çocuk olduğun doğru da dünyalı değilsin sen.

H.Kaan

4.6.2012 15:57:34

0
Kendileri 1-2 yıldan bahsetmiyor daha yeni konsollar çıkmadı onların gideceği belli bir süre var sonrasında ise artık piyasa dediği gibi kaymaya başladı. Konsol devrinin bitmeside etrafta konsol kalmicak anlamı taşımaz.

dunyalicocuk

4.6.2012 15:53:01

-10
Crytek önce oyun yapmayı öğrensin, daha sonra açıklama yapsın.

Mr.Humble

4.6.2012 15:51:04

0
konsol devri hiçbir zaman kapanmaz..!

sensemannn

4.6.2012 15:50:20

0
adamlar bi taraflarından uydurmuyolar,gidişat onu gösteriyor "Hardcore oyuncular stream edilerek oynanan oyunlar yerine, donanımları üstünde bu keyfi yaşamak istiyorlar. PC ve konsol oyuncuları için stream şu manaya geliyor: Crysis gibi bir oyunu stream ederseniz, bu Avatar'ı YouTube'dan düşün çözünürlükte izlemek gibi birşey." ama şu yoruma iyi güldüm ya :D crysis'in kırpık konsol versiyonuna pc den daha iyi diyen cevat yerli nasılda 180 derece dönmüş :D bugün yediğin hurmalar birgün gelir ....

BSC Misafiri

4.6.2012 15:43:24

-3
sanırım bu adamın da buradaki çoğu pc savunucuları gibi evinde konsol yok, ama bunların önünne ps3 ve xbox koysan başlarından kalkmazlar :)

stun

4.6.2012 15:35:25

+1
koskoca sektörü fruit ninja ile angry birds mi yok edecek... hardcore oyunculugu casual tablet oyunculugu yok edemez... cod bunun canlı kanıtı .. mw3 u kötü bir oyun diye almadım.. ama yinede satış rakamlarına bakalım ... rekor kırdı... casual oyunculuk nasıl bir hal alacakta... hardcore yapımcılar zarar edicek :? burası muamma.. :? bana imkansız gibi geliyor

John Marston.1995

4.6.2012 15:32:14

0
Casual kesimin taleplerini karşılamak oyun yapımcıları açısından daha kolay tabi,hardcore kesime göre. Ama Böyle birşeyin olacağını hiç sanmıyorum. Biraz fazla atmış Cevat Bey. (dean.1995)

ChronoGear

4.6.2012 15:29:35

0
Cevat Yerli dun yaptigi roportajda WiiU icin oyun planimiz yok demisti, 1 ay once yaptigi roportajda ise Nintendo ile cok yakin baglarimiz var Wii U en erken cozen ve oyun yapan biz olacaz gibi aciklamasi vardi. Simdi bu adam TURKISH kaninda var PAPARAZZILIK yapmak biraksin bu martavallari. Bugun Microsoft, Nintendo ve Sony oyun ve konsol piyasasindan oyle paralar kazaniyorlar ki tabletlerde 99 cent`e satilan oyun 50 milyon satsa bile bir Call Of Duty satiyor 20 milyon 59 dolardan dusunun parayi! Kaldiki konsollardanda kar ediliyor cikisindan 1 sene sonra yani bos bos konusuyor. Kendisi sanirim yeni nesile oyun yapma taraftari degil oyun motoru ya da vizyonu yetmedi. Zaten ellerinde bir Crysis var allah askina baska bir oyun yapinda gorelim performansinizi! Cok asparagas konusuyor ve ben sunada eminim su anda Sony,Microsoft PlayStation 5 ve 2 nesil sonraki Xbox projeleri masa ustunde duruyordur icten ice cekirdek ekipler arka planda en azindan planlamasina baslamistir. Bunlar teknoloji devleri 10 yil sonraki teknolojiler bu firmalarin elinde var, kalkmis bizim TURKISH konusuyor tablet gececekmiste bilmemne! Tablet once BATARYA problemini cozsun 3 saat oyun oynadiktan sonra kapanan alet konsollarin sonunu biraz zor getirir!

Mactavish-

4.6.2012 15:28:13

-1
Düzgün oyun yapsın ondan sonra konuşalım.

BSC Misafiri

4.6.2012 15:19:47

0
valla bende xbox 360 ve ps3 var şuanda ama yaklaşık son 1 senedir pc ağırlıklı oynamaya başladım oyunları nedeni ise daha çok detay ve daha çok grafik istemem bf3 ile birlikte bu isteğim çok daha artı konsoldaki aynı rahatlığı koltuğuma uzanarak yapıyorum pc'dede xbox 360 kablosuz kolunu bu aparat sayesinde http://urun.gittigidiyor.com/video-oyun-konsol/xbox360-kablosuz-kol-icin-pc-alici-hemen-teslim-58696190 PC bağlıyorum TV'nin karşısına gerilerek oynuyorum tek sıkıntısı fps'lerde multiplayer modlarda ortaya çıkıyor karşı taraftakiler'de doğal olarak fareyi kullandıkları için sizi hemen vurabiliyorlar.

BSC Misafiri

4.6.2012 14:53:06

-2
eğer yeni konsollar güçsüz olursa cevo haklı çıkabilir.ama güçlü olursa haksız çıkar.

gam3hunter

4.6.2012 14:50:29

+3
cevat yerlinin bahsettiği konu çok geniş ve kapsamlı tek nedene sonuca bağlamak yanlış olur öncelikle konsolların bu piyasada etkisiz olabilmesi için oyuncu kitlesinin artık ne ürünü üreten firmaya nede oyun firmalarına kar getirmemesi gerekir bu durum içinde güçlü rakip olması gerek zamanında pc'nin karşısına çıkan konsol gibi(performans güç olarak değil tabi)____şuanda rakip olarak tabletler akıllı telefonlar gösteriliyor şuan için piyasası gelişiyor ancak ortalama oyuncular bile tablet ve akıllı telefon yapısıyla oyun oynamaktan keyif almıyordur ve ben bu cihazları laptop etkisinden ileri gidemez diye düşünüyorum bence konsollar şekil değiştirse bile yok olmayacaklardır____son yıllarda beni en çok etkileyen yapı ise onlive teknolojisidir geliştirilse bence gelecekte bu yapı hem donanım tuzağını ortadan kaldırır(tabi firmalar izin verirse) hemde çok fazla oyuncuya ulaşır___

sarjaleti

4.6.2012 14:43:33

0
Gayet doğru konuşmuş adam özellikle streaming hakkında.

GoldPunch

4.6.2012 14:37:32

0
Bu Cevat Yerli'de durup durup konsollara laf atıyor :)

encuni

4.6.2012 14:33:59

0
Adam pc daha iyi olucak demiyor konsol biterse pc mi kalır la ortada tablet diyor adam.Pc yi fln övmüyor doğru okuyun gaza gelmeyin.

REV0

4.6.2012 14:09:24

0
donanım önemli burada, eğer tabletler ve cep telefonları, konsolların grafiklerine ulaşırsa, dönemleri kapanır evet. Zaten başından beri konsolların en büyük artısı, 'ekranın karşınsında iki büklüm oturmadan' oyun oynatabilmek değil miydi? Büyük ekran karşısında, koltuğa saplanmadan kablosuz gamepad ile oynamanın dışında konsolların herhangi bir artısı var mı ? Yok. Şimdi tabletler, cep telefonları çıkmış, Infinity Blade ile maksimum potansiyelleri görülmüş mobil platformların konsolların yerini almaması için bir sebep göremiyorum ben. Tek sıkıntısı, single player içeriklere yer olmayacağı olabilir hafıza sıkıntısından dolayı. Single oynayacak adam da gider pc alır, çünkü oyunları 'eğlence aracı' değil de bir film veya başka bir eser olarak gören insanlar olmaya devam eder.

STALKER-1903

4.6.2012 14:01:32

-1
Bence konsollarla,pc ile oynayan çoğu kesim yani oyundan anlayan kesim tabletlerle,telefonlarla vs oyununun bir zevkinin olmadığını biliyordur.Bence bu yorum hayali bir yorum olmuş.Böyle bir şey olursa oyun devri sona ermiş olur.

iamburak

4.6.2012 13:56:05

-4
Çok doğru söylüyor ve bencede konsol devrinin kapanması gerek artık. Her ne kadar oyun yapan şirketlere maddi açıdan yararlı olsa da biz oyuncular için hiç öyle olmuyor. Sürekli konsola uydurmak için kırpılan oyunları duyuyoruz, PC'ye çıkarılmayan oyunları duyuyoruz veya PC'ye port edilip optimasyon rezilliği bakımından tarihe geçecek oyunları görüyoruz. Kısacası konsol devrinin bitmesi biz oyuncuların daha çok işine gelir.

Yesil Kabus

4.6.2012 13:53:43

0
Evet konsollar PCye göre yine güçsüz kalacak ancak ben konsolların biteceğini zannetmiyorum. :)

nazmi123

4.6.2012 13:44:01

0
bir devir kapanacak

E_Aydin35

4.6.2012 13:36:23

0
Açıkcası doğru söylemiş, görünen köy kılavuz istemez ne zamanki büyük ölüçüde bir farklılıkla konsollardan uzaklaşmamayı sağlıyacak bir atılım gelirse o zmaan iş değişebilir ama şuanlık durum bu ! :)

Guest-ED5D10718

4.6.2012 13:23:00

+2

Sulu Çor Kağan

4.6.2012 13:22:31

0
Konsola multi geldi mertlik bozuldu arkadaş. Ben FF10'da 100 küsür saatlik save'im olduğunu bilirim. Multi oynamak isteyen gidecekti PC'sinde oynayacaktı. Konsola da bulaşınca bu lanet olay, yapımcılar senaryoymuş, oynanışmış bunları toptan salladılar. İstisnalar dışında çoğu oyunun senaryo modu dandik artık. Batarsa da bu yüzden batar konsol devri.

Crynet

4.6.2012 13:18:54

0
Doğru Söylemiş Adam.

LEOjener

4.6.2012 13:16:54

0
adam haksız ssayılmaz. eskiden saatlerce oyun oynardım. şuanda mw2 bf3 gibi oyunlara sahibim. şimdi armor game bile bana yeter oldu :D iş ve aile yeteri kadar vaktimi alır oldu. bi oyuna başladığım zaman kızımın beşikdeki sesi baskın gelip beni oyunun başından kaldırıyor. gerçekdende daha pratik şeyler arar oldum. olduk. olucaksınız :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crysis 3
+ TAKİBE
AL
259 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız