Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ördekli Battle Royale Oyunu DUCKSIDE Erken Erişim Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını tinyBuild ve geliştiriciliğini tinyBuild Riga ekibinin üstlendiği çok oyunculu açık dünya hayatta kalma nişancı oyunu DUCKSIDE'ın erken erişim çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre 25 Eylül tarihinde Steam platformu üzerinden PC için yayınlanacak.
 
DUCKSIDE eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor
 
 
 
Bugünden başlayıp 17 Eylül'de sona erecek olan son açık Beta sürümü, geliştirme ekibinin geçmiş betalar boyunca oyunculardan aldığı geri bildirimler üzerine inşa edilecek. Bu kapsamda, kaynak konusunda dengeleme değişiklikleri, yeni silahlar (tuzaklar, baltalar ve kara mayınları), gece görüş gözlükleri ve daha fazla içerik oyuna dahil edilecek. Bunun yanı sıra oyuncuların talep ettiği birçok düzeltme ve iyileştirme de erken erişim sürümü boyunca oyuna eklenecek.
 
DUCKSIDE detaylarına bakacak olursak, klasik Battle Royale sisteminin ördekli versiyonu diyebiliriz. Oyunda bir ördek karakteri kontrol ediyor, ister tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber etrafı keşfedebiliyor, ganimet ve malzeme toplarken diğer ördeklerle savaşabiliyor ve hayatta kalmanın yollarını arayabiliyorsunuz.
 
Ördekler, silahlar ve hiç bitmeyen vakalamalarla dolu yapım içerisinde eğlenceli dakikalar geçirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda neler var?
DayZ ve Rust gibi yapımlardan ilham alan Battle Royale oyunu içerisinde bir ördek karakter olarak yer alıyor ve bu ördek karakteri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda hem diğer oyunculara karşı büyük bir mücadeleye atılabiliyor hem de oyuncularla bir araya gelecek çevredeki düşmanlara karşı büyük bir mücadele verebiliyoruz. Yani genel olarak PVP ve PVE modlarıyla ön plana çıkacak olan yapım içerisinde zanaatkarlık mekaniği, bölge inşa etme sistemi, şapka takan ördekler, özelleştirme sistemleri, silah mekanikleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Oyunda bir yandan tehlikelerle dolu dünyada hayatta kalmaya çalışırken, diğer taraftan ise kendimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve zorlu bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz, kaynakları toplayabileceğimiz ve bunun yanı sıra arkadaşlarımızla beraber birlik olabileceğimiz yapımda dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kendi bölgemizi inşa ederek burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüysüz avcılar tarafından her yıl 10 milyondan fazla ördeğin öldürüldüğünden bahsedebiliyor ve kendimizi burada hayatta tutmanın yollarını ararken bulabiliyoruz.
 
Ördekler savaş eğitimi almış olsaydı nasıl olurdu sorusunun cevabını burada görebilir ve elimize alabileceğimiz farklı silahlarla ve araçlarla beraber düşmanlara ve diğer oyunculara karşı gelebiliyor ve gerçekten de güzel ve eğlenceli bir deneyimin yanı sıra aynı zamanda zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla yer alabileceğimiz yapımda savaş eğitimi alırken elbette hangi sistemlerin olduğunu görebiliyor ve burada bir ördek olarak bulunabiliyoruz. Ördeklerin burada elbette farklı animasyonları, hareket kabiliyetleri, silah tutuşları ve çok daha fazlası yer alıyor. Yukarılardan aşağıya doğru süzülebiliyor, uçabiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyor ve diğer hayatta kalma oyunlarına benzer şekilde ilgi çekici mekaniklerin olduğunu aktarabiliyoruz. Ancak oyun içerisinde bir ördek olduğumuzdan dolayı elbette temanın ve iç sistemin oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bu da diğer oyunlardan ayrılan özellikleri arasında bulunuyor ve bu da oyunun dikkat çekici unsurları arasında yer aldıktan sonra oyunu beklemeye koyulan birçok oyuncunun radarına takılıyor.
 
 

Hızlı bir şekilde ilerlemeye başladığımız şafak vakti uyanıp perdeli ayaklarımızla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda değerli kaynakları toplayabiliyor, yumurtadan çıkacak hazinelerin keşfedilmesini sağlayabiliyor ve şanslı bir ördek olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Farklı sistemlerle beraber topladığımız kaynakları zanaatkarlık mekaniği sayesinde birleştirebiliyor, yeni üretimler yapabiliyor, hem yeni araçların hem yeni silahların hem de yepyeni bonusların ve avantajların kilidini açabiliyoruz.
 
Oyunda yapacağımız hamlelerle arkadaşlarımızı yanımıza davet edebilir ve bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor diyebiliriz. Bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken kalıcı bir dünya içerisinde yer aldığımızı söyleyebiliyor ve oyunda yaptığımız hamlelerin dünyaya ve canlı atmosferi de oradan etki ettiğini söyleyebiliyoruz. Farklı istatistiklerle ve kendi sistemlerimizi oyuna dahil etmemizle beraber dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda bir ördek olarak yer alırken elbette diğer herkesin de ördek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Yani oyunda bir kişi ördek, diğeri ise insan olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla her bir oyuncunun burada ördek bir karakteri kontrol ettiğini aktarabiliyoruz.
 
Ördeklerin burada yürüyüş mekanikleri, animasyonları ve çok daha fazlası oldukça değişkenlik gösterebilir ve diğer oyunlardan ayrılan özellikleri arasında bu durum yer alıyor diyebiliriz. Bununla beraber elbette örneklerle birlikte açık dünyada Battle Royale deneyimi gerçekten de kulağa oldukça garip ve eğlenceli geliyor. Ancak bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere zorlu yapıların olduğunu aktarabilir ve bu zorlu yapılarla beraber ördek olmanın getirdiği belki de birçok avantajın aslında dezavantaja dönüşebileceğini ve bu da oyuncuları daha da zorlayan unsurları beraberinde getireceği bir yapıyla karşı karşıya bırakmaya hazırlanabiliyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Hangi yere doğru kendi bölgenizi kurmak istiyorsanız ona göre kaynakları toplayabiliyor, hangi arkadaşlarınızı yanınıza davet etmek istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor ve eylemleriniz doğrudan canlı dünyayı etkilediğini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağınız hamlelerle beraber ve seçimlerle beraber gidişatınıza yön verebiliyor. Sadece kendinizin değil, aynı zamanda dünyanın da değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Kaderinizi tayin ederken hangi hamleyi yapmanız tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişiyor diyebiliriz. Burada yer aldığınız süre boyunca farklı hamleler gerçekleştirirken yanınızdaki arkadaşlardan destek alabiliyor ve onları en iyi şekilde kullanabiliyor ve güzel bir ekip oluşturabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde inşa etme mekanikleri bir hayli ön plana çıkıyor ve bu mekaniklerle beraber kendi bölgemizi kurabiliyor, etraftaki kayalıkları toplayabiliyor, odunları elde etmek için ağaçları kesebiliyor ve etrafta bulunan malzemeleri kullanarak ve kaynakları elde ederek kendi bölgemizi kurabiliyoruz. Burada sığınabiliyor, yatabiliyor ve daha fazla detay ile beraber sadece hayatta kalmakla kalmıyor, aynı zamanda ördeğin aslında burada tüm karaktere benimsemek durumunda kalıyoruz. Örnek olmakla beraber elbette elimize farklı silahlar alabiliyor, uzak menzilli silahlarla beraber düşmanlara tek atış yapabiliyor ve aynı zamanda onları ortadan kaldırmak için tüm elimizdeki imkanları kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Uzun süren bir günün ardından gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyor, gündüzleri tüm işimizi yapmaya koyulduğumuz esnada geceleri ise elbette dinlenebiliyor ve bununla beraber kendi bölgemizi korumakla ve tüylerimizi diken diken eden ve aynı zamanda sürekli olarak diken üstünde kaldığımız bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda farklı tüfekler elde edebiliyor ve bu tüfekleri kullanarak elbette düşmanlara karşı gelebiliyor ve diğer ördekleri avlamak için büyük bir mücadele sergileyebiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda elbette makineli tüfeğin tüm soğuk çeliğini hissedebiliyor, eve yerleşmenin gönül rahatlığını deneyimleyebiliyor ve bir ördek olmanın nasıl bir duygu olduğunu da oradan oyun içerisinde anlayabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda işlerimizi yoluna koymak için birçok detayla karşı karşıya kalabiliyoruz. Burada yer aldığınız süre boyunca kaynaklar toplayabiliyor, silahlar ve aletler üretebiliyor. Ancak bu aletleri ve silahları üretmek için yukarıda bahsettiğimiz gibi etraftaki kaynakları toplamamız gerekiyor.
 
 
 
Bunun yanı sıra zanaatkarlık mekaniği sayesinde kaynakları bir araya getirebiliyor ve üretim mekanizmalarıyla beraber kendimize ait farklı silahlar ve araçlar oluşturabiliyoruz. Bununla beraber ganimetleri elde etmek için etrafı keşfetmek durumunda kalıyor, keşif unsurlarıyla beraber etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve hayatımızı ve kendimizi korumak için aynı zamanda arkadaşlarımızı koruma altına almak için barınaklar inşa etmek durumunda kalıyoruz. Ördeklerle beraber mücadeleye atıldığınız bu hayatta kalma macerasında elbette yanımıza ne kadar çok arkadaş davet edersek o kadar güvende hissedebiliyor ve her bir arkadaşınızla beraber çeşitli planlamalar yaparak iş bölümü oluşturabiliyorsunuz. İş bölümü ile beraber hem zamanla tasarruf edebiliyor hem de yapacağınız bir işi daha kolay ve daha kısa bir sürede yapmak durumunda kalıyorsunuz. Durum böyle olunca arkadaşlarınızı yanınıza davet etmek ve ona göre hamlelerinizi gerçekleştirmek çok da eğlenceli olabiliyor.

Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette etrafta yer alan ağaçları kesebiliyor, kendinize bir zemin hazırlayabiliyor, oluşturacağınız barınağın etrafını tahtalarla çevirebiliyor ve adeta bir ev inşa etmek durumunda kalıyorsunuz. Dikkat çekici detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde silahların ve aletlerin ördekler tarafından nasıl tutulduğunu elbette merak ediyor olabilirsiniz. Ancak bu sorunun cevabı oyun içerisinde yatıyor. Fakat bu sorunun cevabını öğrenmek için de çok fazla düşünmeniz gerekmiyor. Oyunda zaten ördeklerle beraber ilerlemek durumunda kaldığınız bir yapı ile karşı karşıya olduğunuz için hemen hemen her şey absürt bir şekilde karşınıza geliyor ve bununla beraber hem eğlenceli hem de zorlu bir yapıyla oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda derin bir zanaatkarlık ve üretim mekaniği bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber kendinize ait işçilik sistemini geliştirebiliyor, işçilik sistemi içerisinde daha derin sistemlerle oyundaki yerinizi alabiliyor ve bununla beraber gidişatınızı değiştirebiliyorsunuz. Bütün gün göletlerde takılıp farklı şekillerde rahatlamayı deneyimleyebilirsiniz. Ancak bu durum sizin ne yazık ki geride kalmanıza sebep olabilir. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca kendinizi geliştirmek ve geliştirme sistemleri ile beraber ön plana çıkmak ve aynı zamanda istatistiklerinizi yükseltmek temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor. Oyunda aynı zamanda rahatlayabileceğiniz ve göletlerle beraber yüzebileceğiniz bir yapı da yer alıyor. Bu yapı ile beraber istediğiniz gibi yüzebiliyor, tepelerden yani yüksek yerlerden aşağıya doğru süzülebiliyor ve daha fazla detay ile beraber etrafı en iyi şekilde keşfetmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Ördeklerle beraber Battle Royale modu ile ön plana çıkabileceğiniz ve bu mod dahilinde diğer düşmanlara ve ördeklere karşı gelebileceğiniz sistemlerle kendinizi hayatta tutmaya başlayabileceğiniz yapımda yüksek zirvelerden aşağıya doğru süzülebiliyor, kayabiliyor, havada asılı kalman için çeşitli durumlarda hızlanabiliyor, dalış yapabiliyor ve hatta ateş ederken farklı hareketler sergileyebiliyorsunuz. Canlı bir ördek ekipmanları ile ve özelleştirme sistemleri ile beraber kafanıza farklı şekillerde kasklar, şapkalar ve çok daha fazlasını takabiliyor ve diğer ördeklerden daha farklı bir şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda elinize aldığınız silahlarla beraber nişangahınızı diğer ördeklere doğru tutabiliyor, kendinizi dikkat çekici ekipmanlarla donatabiliyor, hayatta kalmak için stratejik ve planlamalı işler yapabiliyor ve kendi bölgenizi inşa etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekten hem tek başınıza hem de diğer oyuncularla beraber oynamak için oldukça ideal bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor.

Genel olarak toparlayacak olursak, DayZ ve Rust gibi hayatta kalma oyunlarından ilham alan bu Battle Royale oyunu, ilginç bir şekilde bir ördeği kontrol etmenizi sağlıyor. Oyunda PVP (oyuncuya karşı oyuncu) ve PVE (çevresel düşmanlara karşı) modları bir araya getirilerek, hem diğer oyunculara hem de çevresel tehditlere karşı büyük bir mücadeleye atılmanız gerekiyor. Ancak bu oyunun en dikkat çekici özelliği, ördek karakterinizin savaşa dahil olması ve zengin özelleştirme sistemleriyle donatılmış olması. Oyuncular, ördek karakterlerini çeşitli şapkalar, silahlar ve zırhlar ile kişiselleştirebiliyor, hatta zanaatkarlık mekanikleri ve bölge inşa etme sistemi ile kendi üslerini oluşturabiliyorlar. Silah mekanikleri ve savaş sistemleri ile ördek karakterinizin tehlikelerle dolu bir açık dünyada hayatta kalmaya çalışmasını sağlıyorsunuz. Kaynak toplama, inşa etme ve taktiksel savaş unsurlarıyla, oyuncular kendi hayatta kalma stratejilerini geliştirebiliyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
eFootball Yeni Sezonu Bomba Gibi Başlıyor! Park Yönetim Oyunu Planet Coaster 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız