Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı

 
 
Oyuncuların uğrak noktası Steam platformunda bildiğiniz üzere her ay yüzlerce oyun yayınlanıyor ve her türden yapım karşımıza çıkıyor. Şimdi ise ortaya çıkan yeni bir rapor, geçtiğimiz yıla ait çeşitli detayları ön plana çıkarıyor. Bu doğrultuda işbirliği moduna sahip oyunlar yani co-op deneyimi sunan projeler 2023 yılında zirve yapmış durumda.
 
2023 yılında kaç adet co-op oyun çıktı? 
 
 
 
VG Insights'ın yeni raporuna göre piyasaya sürülen ve satılan co-op oyunların sayısında hayli bir artış yaşanıyor. Rapora göre 2023 yılında Steam'de toplam 799 adet co-op oyun yayımlandı. Bu sayı 2022'de 701, 2021'de 650 ve 2020'de ise 647 oyundu. Dolayısıyla 2023 yılında belli oranda bir yükseliş görmüş durumdayız.
 
Yine rapor tarafından ortaya çıkarılan detaylara göre geçtiğimiz yıl Steam'de satılan tüm oyunların %36'sını co-op oyunlar oluşturdu. Aynı raporda 2024 yılı içerisinde bu durumun tam tersi yaşanacağı yani işbirliğine dayalı oyunların azalacağı vurgulanıyor.
 
Bu yıl şu ana kadar piyasaya sürülen ve satılan co-op oyunlara bakacak olursak Palworld ve Helldivers 2 başı çekiyor. Bu oyunlar döneme damgasını vurmuş durumda ve satış anlamında da büyük rekorlar kırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Üç Klasik Battlefield Oyunu Satıştan Kaldırılıyor Horizon Dizisi İçin İşler Yolunda Değil: İptal Mi Edilecek?

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız