Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Persson: Bağımsız Oyunlar Sizi Zengin Yapmaz

Minecraft'ı hala denemediniz mi?

     Son yıllarda bağımsız oyunlarla büyük başarılar yakalayan kişilerin haberleri ile sık sık karşılaşıyoruz. Bu tür başarılar küçük bütçeli bağımsız geliştiricilere de umut dağıtıyor, ama herşey o kadar da kolay değil.
 
    Minecraft'ın yaratıcısı olan Markus Persson bağımsız geliştiricilerin kolayca zengin olabileceklerini düşünmelerinden rahatsız olduğunu söyledi. Başarısı nedeniyle herhangi bir yanılsamaya kapılmayan ünlü isim şanslı olduğunun farkında.
 
    "Oyuncu sayımızı ve para konusunu dikkate almakla birlikte, bugünlerde işaret etmek istediğimiz bir nokta da kesinlikle şans faktörüdür." diyen Persson sözlerine şöyle devam etti:
 
     "Çünkü, elbette Minecraft başarılı oldu; ama daha başka çok sayıda ilgi çekici oyun yapan bağımsız geliştirici yeterli oyuncu sayısına ve gelire ulaşamadı. Zamanlama konusu onların karşısındaydı ya da yanlış insanlarla veya basınla konuştular, yani sadece şans da bu konularda hala büyük bir etken."
 
     İnsanların zengin olma düşüncesi ile bağımsız oyunlar geliştirmeye başlaması konusunda biraz tedirgin olduğunu söyleyen Persson, Youtube'da da çok sayıda yetenekli müzisyen olduğunu, ama bunların hepsinin bir kontrat yapamadığını veya kolayca zengin olamadığını söylüyor. Bunlardan çoğunlukla şanslı olanlar başarıya ulaşması konusuna da dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Persson'ın sözlerine umarım bağımsız geliştiriciler kulak asar.
 
    Aslında bağımsız oyunlar bir zamanların Punk kültürüne benziyor. Kumbarasındaki para ile gitar satın alıp punk grubu kuran gençlerden kaç tanesi başarılı oldu? Sanırım sadece çok yetenekli ve şanslı olanlar. Aynı durum oyunlar için de geçerli.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak develop-online Minecraft Marcus Persson Notch Mojang Specifications xbox 360 kinect
Dragon's Dogma'dan "Lanetli Orman" Görüntüleri Jagex: MMO'lar Sadece Bir Oyun Değildir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.8.2011 19:10:34

0
O da bende yok.

BSC Misafiri

12.8.2011 19:10:29

0
ki Rovio Mobile'ın nesi bağımsız oluyor bir açıklasaydın bari senseman

berlack

12.8.2011 18:42:12

0
Dikket ettiysen bütün bağımsız yapımcılar başarısız oluyor dememiş orda. Bazıları başarılı olmuş demiş.

senseman62

12.8.2011 18:32:24

0
angry birds'ün satışlarından haberi yok galiba 250 milyon indirilmişti en son yanlış hatırlamıyorsam.1 dolar desen 250 milyon dolar eder ki sadece oyun değil rio nun filmi çıktı oyuncakları,iphone'ları anahtarlıklar çantaları vs.vs.vs bi sürü yerden kazanıyo adamlar şimdi zengin olmadımı bunlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Minecraft ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız