Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Çekirdek Oyuncu Kitlesi Wii U'yu Kabul Edecek"

The Legend of Zelda, Wii U için hazırlanan HD teknolojisiyle muhteşem duruyordu.
 
     Nintendo'ya göre Wii U'yu başarıya taşıyacak olan 2 anahtar kelime: HD grafikler ve oyunların geleneksel kontrollerle oynanabilmesi. Andriasang'da yayınlanan bir röportajda Nintendo CEO'su Satoru Iwata, Wii U'nun hardcore olarak tabir edilen çekirdek kitle tarafından da rağbet göreceğini şu şekilde dile getirdi:
 
"Wii çekirdek kitle tarafından tercih edilmedi çünkü oyuncular geleneksek kontrollerinden vazgeçmek istemedi. Buna ek olarak Wii, HD teknolojisini kullanmıyordu çünkü o dönemde bu teknoloji henüz düşük seviyede performans sergiliyordu. Wii U geleneksel kontrollerin kullanımını rahatlatıyor. Üstelik Wii U kontrolleri görünenin aksine ağır ve büyük değil."
 
     Wii U'nun tanıtımı sırasında daha çok teknoloji demoları üzerinde durulduğu ve çıkış oyunlarıyla sunum yapılmamasının, tıpkı Nintendo 3DS'de olduğu gibi çıktığı dönemde oyun sıkıntısı çekileceği izlenimi vermesi hakında da bir yorumda bulunan Iwata:
 
"Sunumda gösterdiğimiz Zelda HD teknoloji demosu, Japon yapımcıların yorumuna göre diğer konsollarda yapılamazdı. Bu demonun kısa süre içerisinde hazırlanmış olması, bize konsolda HD oyun yapmanın zor bir aşama olmadığını gösteriyor" dedi.
 
Analistlerin, Nintendo'nun E3 sunumunda istenileni veremediği yorumunda bulunması üzerine Iwata:
 
" Los Angeles'tan yükselen tepkiler oldukça iyiydi. Deniz aşırı  basından pek çok tebrik aldık. Ürünün tanıtımını canlı olarak izleyenler ve online olarak izleyenler arasında haliyle farklı tepkiler oluştu. Burada önemli nokta, Nintendo olarak ürünün değerini nasıl aktarabileceğimizle alakalı. "
 
     BSC ekibi olarak bizim Wii U izlenimlerimizi merak ediyorsanız, E3'e özel Nintendo programımızı aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.
 
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer Nintendo Wii U Konsol Console Wii 2 Wii HD Saturo Iwata
Mass Effect 3'ten Atlas Mech Videosu Colossus'ların İlk Tasarımları Gözüktü

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız