Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

VALORANT'ın PS5 ve Xbox Series Sürümü Açık Beta Olarak Çıktı

 
 
Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Riot Games’in üstlendiği 5’e 5 taktiksel birinci şahıs nişancı oyunu Valorant, PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarında açık beta olarak yayınlandı. Bu süreç dahilinde oyuncular oyunu istedikleri gibi deneyimleyebilecek ve konsollarda nasıl bir performans gösterdiğini gözlemleyebilecek.
 
VALORANT'ın konsol sürümündeki oyuncular PC'dekiler ile eşleşmiyor
 
 
 
Bildiğiniz üzere rekabetçi nişancı oyunu Valorant ilk olarak 2 Haziran 2020 tarihinde PC platformu için piyasaya sürüldü. O günden bu yana hala çok oynanan oyunlar arasında bulunan bu yapım, e-spor sektöründe de büyük bir kitleyi bünyesinde barındırıyor. Dünya çapındaki oyunculara hitap eden ve taktiksel yeteneklerle beraber farklı karakterleri içeren oyunda rakiplerinizi alt etmek için türlü stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyorsunuz.
 
Sınırlara meydan okuyabileceğiniz ve yaratıcılığınızın en büyük silah olduğu yapımda farklı oyun modları bulunuyor ve bu oyun modları içerisinde ustlaaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda sıralamalı oyunlara girebiliyor, rütbe atlayabiliyor, farklı karakterler üzerinde usta olabiliyor veya diğer eğlenceli modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
 
PC platformunda büyük bir başarı yakalayan oyun şu anda PlayStation 5 ve Xbox Series’e tam sürüm olarak çıkış yapmaya hazırlanıyor. Öte yandan oyunun mobil sürümü de geliştirilme aşamasında bulunuyor.
 
 
 
Valorant oyunculara neler sunuyor?
 
Riot Games tarafından biz oyun severlere sunulan Valorant, rekabetçi bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere 5'e 5 karşı mücadele etmek durumunda kalıyor ve takım mücadelesine katılım sağlayabiliyorsunuz. Hem rekabetçi modları hem de eğlenceli oyun modları ile ön plana çıkan yapım içerisinde dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve nişangahınızı güçlendirmek durumunda kalıyorsunuz. Mouse ve klavye kullanımının hat safhada olduğu yapım içerisinde dikkat çekici oyun modları ile karşı karşıya kalıyor ve eğlencenin dibine vurabiliyorsunuz. Sürekli olarak çevrimiçi bağlantı isteyen ve çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyı beraberinde getiren yapım içerisinde öncelikle alıştırma kısmına geçiş yapmanız gerekiyor. Bu arada farklı karakterleri elinize alabilir ve kendi nişangahınız yani aim’inizi burada güçlendirmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyun oldukça dinamik bir yapıyı beraberinde getiriyor ve aynı zamanda burada yapacağınız hamlelerle beraber oyun içerisindeki gidişatı değiştirebiliyorsunuz. Öncelikle yapım içerisinde kendinize ait ve kendinizi daha rahat hissedebileceğiniz bir karakter belirleyebilirsiniz. Ancak oyunun ilerleyen süreçlerinde ve oyuna alıştıktan sonra elbette her bir karakteri kullanmanız bir hayli önem arz ediyor. Çünkü her bir takım içerisinde tek bir karakter alınır ve eğer başka bir oyuncu sizin usta olduğunuz bir karakteri alırsa, ona ne yazık ki alamıyorsunuz ve karakter kilitleniyor. Dolayısıyla ne kadar çok karakteri üzerinde usta olursanız, o kadar çok avantajlı duruma geçebilir ve bu sayede dinamik bir şekilde boşlukları doldurabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber elbette her bir karakterin burada farklı yetenekleri ve becerileri bulunuyor ve 4 yetenek seti ile karşımıza çıkıyor. 3 yeteneğin normal bir şekilde karşımıza çıktığını ve 4. yeteneğin ise ulti yeteneği olduğunu söyleyebildiğimiz yapımda, farklı harita havuzları ile karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda orada haritaları öğrenmek ve haritaların nasıl detaylara sahip olduğunu bilmek bir hayli önemli. Rekabetçi bir yapı ile karşı karşıya olduğunuzdan dolayı elbette karşıdaki rakipleri ortadan kaldırmak ve aynı zamanda onlara pusu kurmak oldukça önem arz ediyor.

Rekabetçi mod içerisine geçiş yaparken elbette burada öncelikle 5 farklı maç atmanız gerekiyor. Sıralamanızı belirleyecek olan bu maçlarla beraber kendinizi en iyi şekilde değerlendirmek ve düşmanlara karşı yani diğer oyunculara karşı en iyi hamlenizi yapmanız gerekiyor. 5 oyun denedikten sonra kendi rankınıza atlayabiliyor ve burada artık lig usulü bir şekilde yukarılara doğru tırmanmanız gerekiyor. Aldığınız her maç ve kazandığınız her oyunla beraber kendi seviyenizi artırabiliyor, aynı zamanda liginizi de yükseltebiliyorsunuz.
 
 
 
Farklı oyun ligleri ile ön plana çıkan ve burada daha güçlü konuma gelebileceğiniz yapım içerisinde elbette farklı farklı katmanlar bulunuyor ve bu katmanlar içerisinde ne kadar çok güçlü olabilirsiniz ve ne kadar çok nişangahınız kuvvetli ise, ona göre karşınıza daha güçlü düşmanlar ve oyuncular gelebiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca rekabetçi ve sıralamada deneyimiyle karşı karşıya kalıyor ve en iyi yeteneğinizi sergilemek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde farklı stratejiler benimseyebiliyor ve rekabetçi modların yanı sıra diğer taraftan derecesiz ve eğlenceli modları olduğuna da söyleyebiliyoruz. Derecesiz mod dahilinde dilediğiniz gibi oyunu oynayabiliyor, farklı stratejiler benimseyebiliyor ve oyunu kaybetseniz bile herhangi bir kayıp yaşamıyorsunuz. Dolayısıyla burada kendinizi denemek ve yeteneklerinizi geliştirmek için oldukça güzel bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz. Diğer taraftan Spike’a hücum modu ile beraber kısa kısa rahatlarla düşmanlara karşı vermeye çalışıyor ve 3 round'un sonunda hangi takım daha çok bombayı kurmuşsa veya imha etmişse, o takım kazanan oluyor.
 
Kısa rahatlarla beraber bu sayede oyunun dinamiklerini öğrenebiliyorsunuz. Zaten oyun diğer rekabetçi ve nişancı oyunlarla benzerlik gösteriyor ve istediğiniz gibi oyun içerisinde kendi taktiklerinizi benimseyebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi 5'e 5 karşı mücadelelere doğru adım atabiliyor ve bir takım bombayı çözmeye çalışırken diğer takım ise bombayı imha etmeye çalışıyor. Dolayısıyla burada iki farklı karşı rakibin olduğundan bahsedebiliyor ve istediğiniz gibi bu takımlar içerisinde yer alabilir ve kendi takımınızı en iyi şekilde oluşturabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde elbette smoker, öncü ve çok daha fazla rolle beraber hızlı bir şekilde oyuna geçiş yapabiliyorsunuz. Her bir takımda farklı farklı oyuncu rolleri bulunuyor ve hangisini almak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapabiliyorsunuz. Diğer taraftan elbette destek rolleriyle ön plana çıkan Sage, takıma oldukça kuvvet sağlıyor. Bu desteklerle beraber elbette her bir karakterin burada ön plana çıkan yeteneklerini söyleyebiliyoruz.

Farklı oyun içi dinamiklerle beraber ön plana çıkan ve kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebileceğiniz yapımda elbette sesli bir sohbet sistemi bulunuyor. Bu sesli sohbet ile beraber kendi takımınızla konuşabiliyor, sohbet edebiliyor, planlar belirleyebilir ve çok daha farklı şekillerde oyunu kazanmaya çalışabiliyorsunuz. Elbette kendi fikirlerinizi söyleyebileceğiniz sesli sohbet içerisinde her bir round başlangıcı ile beraber yeni taktikler benimseyebiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber zaten oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerinizi alabiliyor, fare hassasiyetinizi kendinize göre ayarlayabiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi almak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sürekli olarak antrenman yapmak ve kendinizi geliştirmek bir hayli önem arz ediyor çünkü oyun 2020 yılında çıkışını gerçekleştirdi ve 4 senelik bir sürecin ardından geliyor. Dolayısıyla oyuncular bu süreç bazında sürekli olarak oyunu oynuyor, kendilerini geliştiriyor ve artık üst düzey bir yapı ile karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu zamana kadar gelişmiş ve oldukça güçlü oyuncuların olduğundan bahsetmek gerekiyor. Oyunu dinamiklerine alıştıktan sonra, yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve oyun içerisindeki taktiklerle kötü olan gidişatı lehinize çevirmek durumunda kalıyorsunuz. Güçlü oyuncularla karşı karşıya gelebileceğiniz ve rekabetçi oyun modları ile kendinizi oyuna kaptırabileceğiniz yapımda küresel maçları doğru adım atabiliyor ve aynı zamanda e-spor deneyiminin zirvesini burada yaşayabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun için şu anda hem yerel hem de dünya çapında düzenlenen çeşitli e-spor müsabakaları yer alıyor. Bu müsabakalara katılım sağlamak için elbette kendinizi farklı bir takıma geçiş yaptırabiliyor ve bu konumda güçlü bir aim ve oyun bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Farklı şekillerde yer alabileceğiniz ve kendinizi geliştirebileceğiniz ve ilerleyen süreçte belki de sizin de e-spor oyuncusu olabileceğiniz yapım oldukça önü açık bir yapıyı beraberinde getiriyor. Bu tarz detaylarla hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendi taktiklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Her oyun bazında ve harita içerisinde farklı taktikler benimseyebiliyor, savunma veya saldırı olduğunuz takdirde elbette ona göre kendi hamlelerinizi yapabilir veya karşıdaki rakibe göre kendi stratejinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde takımla beraber koordine almak ve bomba noktalarına en iyi şekilde değerlendirmek ve korumak tamamen sizin işiniz oluyor. Veya karşı taraftaysanız elbette bombaları korumak için burada farklı hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'nin Şampiyonu Pcific Esports Oldu! Like a Dragon: Yakuza Dizisinden İlk Fragman Geldi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız