Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

SteamWorld Heist 2 İçin Genişletilmiş Oynanış Fragmanı Yayınlandı

 
 
Yayıncı Thunderful Games ve geliştirici Image & Form Games tarafından duyurulan sıra tabanlı rol yapma oyunu SteamWorld Heist II için yeni bir video yayınlandı. Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım için yayınlanan genişletilmiş oynanış fragmanı, 13 dakikalık bir yapıyı bizlere sunuyor. Bu sayede oyunun nasıl bir sisteme sahip olduğunu görebiliyoruz.
 
Sıra tabanlı taktik savaşları bizleri bekliyor 
 
 
 
SteamWorld Heist II su krizinin yaklaştığı bir dünyada geçiyor. Oyuncular değerli kaynakları toplamak ve ölümcül düşman dalgalarına karşı hayatta kalmak zorunda. Dikkat çekici ortamlarda çeşitli düşman türlerine karşı giriştiğimiz mücadelede taktiklerimizi ön plana çıkararak çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmamız gerekiyor.
 
Esrarengiz bir tehdidin ortaya çıktığı ortamda kendi ekibimizi kurabiliyor ve ekip içerisinde Kaptan Leeway olarak rol alıyoruz. Tüm sorumluluğu hissettiğimiz bu macerada stratejik düşünerek ekibimizi yönetmek ve tehlikeleri bertaraf etmek bizim görevimiz.
 
SteamWorld Heist II 8 Ağustos'ta PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve Steam üzerinden PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu geniş platform desteği ile oyun, birçok oyuncuya ulaşmayı hedefliyor.
 
 
 
Oyunda neler sunuluyor?
 
Dikkat çekici deniz savaşlarına katılabileceğimiz ve kendimizi tayfayla beraber ilerletebileceğimiz yapımda, tehlikeli sulara doğru adım atmaya hazırlanıyor ve burada Kaptan Leeway adlı bir karakteri kontrol ediyoruz. Tayfamızla beraber ilerlemeye çalıştığımız yapım içerisinde elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve tayfamızı bir yandan kurtarırken diğer yandan ise burada üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde sıra tabanlı savaşlarda yer alabiliyor, kendimizi oyuna hızlı bir şekilde dahil edebiliyor, nişan alabilir, ateş edebilir ve çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmamız gerekiyor. Bütün bu detaylarla beraber en iyi şekilde oyun içerisinde kendi stratejimizi ve planımızı ortaya çıkarmaya çalışıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca en iyi oyun deneyimini elde etmek için oyun planımızı değiştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Durum böyle olunca oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve farklı oyun tarzları ile beraber ön plana çıkabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda aynı zamanda yapım içerisinde yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren mekaniklerin olduğunu söyleyebiliyor ve ekibinizi daha da fazla arttırabileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Burada kendi sayfanız bulunuyor. Bu sayfadaki karakterleri en iyi şekilde yönetebiliyor ve oyunda yer aldığınız süre boyunca tayfadaki karakterleri yönetirken onların yeteneklerinden ve becerilerinden de faydalanabiliyorsunuz. Büyük denizlerdeki tehditlere doğru yelken açabileceğiniz ve gizemli tehlikeleri açığa çıkarabileceğiniz yapım gerçekten eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırıyor.

Oyunda elbette derin mekaniklerin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Bu sayede en iyi şekilde sıra tabanlı taktik savaşları içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda aksiyon dolu mekaniklerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Gerçek zamanlı deniz savaşlarına katılım sağlayabileceğimiz ve curcunalı bir ortam içerisinde kendimizi bulabileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve gerçek zamanlı olarak oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Elbette kendi ekibimiz, ana karakterimiz ve tayfamız ile beraber maceradan keyif alabiliyor, planlar yapabiliyor, yağmalayabiliyor ve kendi kendimizi geliştirebiliyoruz. Denizlerde işlerin yolunda gitmediği bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda bir belanın baş göstermek üzere olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Elbette en büyük baş düşmanımız ise sular olarak karşımıza çıkıyor. Bu sularla beraber her nasılsa bu değerli toprakları ilerlemek durumunda kalıyor ve kaynakların ölümcül bir hal aldığını burada söyleyebiliyoruz.
 
 

Bunun dışında yapım içerisinde elbette metal karakterlerin oldukça fazla karşımıza çıktığını söyleyebiliriz ve bunlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Zaten sıra tabanlı taktik savaşları içerisinde öncelikle biz veya karşı takım hamle yapıyor, daha sonrasında ise hamle yaptıktan sonraki takıma sıra geçiyor ve bir biz bir de karşı takım olmak üzere hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Bunun dışında, yapım içerisinde elbette her bir hamleniz oldukça önem arz ediyor. Çünkü boşa giden bir hamleyle beraber, karşı takım avantajı eline alabiliyor ve böylece kendinizi daha hızlı bir şekilde oyuna adapte etmeniz gerekiyor. Bunun dışında, kendi planlamalarınızı ve stratejinizi yapmak için oyuna hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve mekanik kalpleri burada aşındırmak durumunda kalabiliyorsunuz. Kaptan ile beraber dümeni geçebileceğimiz ve tayfamızla beraber de hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda, büyük deniz içerisinde yer alan tehditleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve akabinde ise gizemli tehditleri açığa çıkarmak için farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Yapım içerisinde elbette temel mekanikler bulunuyor ve bu temel mekaniklerle beraber nişan alabiliyor ve nişan aldığımızda ise doğrudan isabet ettirmemiz gereken bir durumda karşı karşıya kalabiliyoruz. Savaşın kızıştığı bu dönem içerisinde en iyi şekilde isabet etmemiz gerekiyor ve dolayısıyla nişan alırken mermilerin ölümcül bir isabetle doğrudan düşmanlara karşı gitmesini sağlayabiliyoruz. Burada zafere giden yolda her hamlenin oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliyor ve bunun dışında ise çevrenizdeki unsurları kendi avantajınıza kullanmanız da şart.

Çevre unsurları oldukça ön plana çıkıyor. Çevrede genel olarak patlayıcıların ve diğer unsurların ön plana çıktığını söyleyebiliyor ve bunları düşmanları ortadan kaldırmak için kullanabileceğinizi de hatırlatmak gerekiyor. Büyük denizin gizemli unsurlarını açığa çıkarabileceğiniz yapımda, çevre unsurlarını kendi lehinize kullanarak düşmanları köşeye sıkıştırabiliyor, mermileri sektirerek düşmanlara vurabiliyor ve böylece onları en iyi şekilde alt etmek tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla sağdan soldan seken mermiler görürseniz bilin ki ya bu sizin mermileriniz ya da düşmanın mermileri olduğunu aktarmakta fayda var.
 
 
 
Planlamalar yapabileceğiniz ve daha fazla sistemle ön plana çıkabileceğiniz yapımda, her yaptığınız hamle ile beraber ya ön plana çıkıyor ya da burada ne yazık ki yitip gitmek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda, tehlikeli sulara yelken açarak Kaptan Leeway karakterini ve tayfasını yönetiyoruz. Deniz savaşlarına katılabiliyor, nişan alabiliyor ve çevresel unsurları kendi avantajımıza kullanabiliyoruz. Stratejimizi ve planımızı değiştirme esnekliği sunan bu yapımda, kişisel deneyimlerimizi özelleştirerek en iyi oyun deneyimini elde ediyoruz. Oyun, yaptığımız hamlelere göre değişkenlik gösteren mekaniklerle dolu ve ekibimizi büyütme imkanları sunuyor. Büyük denizlerdeki tehditlerle yüzleşirken, tayfamızın yeteneklerinden faydalanarak gizemli tehlikeleri açığa çıkarıyoruz.

Gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda, kendimize ait planlamalar yapabiliyor ve bu planlamaları en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz, tayfamızın kaderine ve kaptanımızın geleceğini temsil edebildiğimiz yapımda zafere giden yolda her hamlenin mübah olduğunu oyunda görebiliyor ve burada önümüze çıkan engelleri aşmak için zengin bir şekilde bize sunulan görev sistemini kullanmak durumunda kalıyoruz. Elbette ekibimiz içerisinde her bir karakterin farklı özellikleri bulunuyor ve bu karakterlerin becerilerinden en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. Ekibimiz içerisinde yer alan karakterleri farklı silahlarla donatabiliyor, onların yeteneklerini açığa çıkarabiliyor ve teçhizatlarını özelleştirebiliyoruz. Bu sayede oyun içerisinde elbette karakterlerin güçlendiğini görebilir ve güçlendirme sistemleri ile beraber de hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Zaten ne kadar çok güçlü donanımlara ve araçlara sahip olursak, o kadar çok düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve mermileri sektirerek düşmanları köşeye sıkıştırarak onları yok edebiliyoruz.
 
Önümüze çıkan engelleri aşmak için yukarıda bahsettiğimiz gibi silahlar donatabiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Elbette her karakterin burada farklı yetenekleri bulunuyor, dolayısıyla onların hangilerini kullanabileceğinizi tamamen siz seçebiliyorsunuz. Görmüş geçirmiş bir denizci olarak ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde, hevesli acemilere ve deneyimli mürettebata kadar oldukça farklı karakterlerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda bu acemileri daha da güçlendirerek onları daha deneyimli hale getirebiliyorsunuz. Büyük deniz içerisinde farklı tehlikelerle baş başa kalabileceğiniz yapımda genel olarak gerçekten de ilgi çekici savaş atmosferini ve korsanlık temasını olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Zaten bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
 
 
Oyun içinde derin mekaniklerin varlığından söz etmek gerekiyor. Bu sayede, sıra tabanlı taktik savaşlarda hızlı ilerlerken aksiyon dolu mekaniklerle de karşılaşıyoruz. Gerçek zamanlı deniz savaşlarına katılabildiğimiz ve kaotik bir ortamda kendimizi bulduğumuz oyunda, yaptığımız hamleler sisteme göre değişkenlik gösteriyor ve hızlı ilerlememiz gerekiyor. Ana karakterimiz, ekibimiz ve tayfamızla birlikte maceraya atılıyor, planlar yapıyor, yağmalıyor ve kendimizi geliştiriyoruz. Denizlerde işler ters gittiğinde başımıza bela gelmek üzere oluyor ve en büyük düşmanımız ise sular. Bu zorlu denizlerde ilerleyip kaynakları toplamak hayati önem taşıyor.
Elbette etrafı yağmalamak ve çeşitli kaynaklar toplamak bu tarz oyunlarda büyük önem arz ediyor.
 
Yelkenler fora diyerek ilerleyebileceğimiz ve büyük denizleri aşabileceğimiz yapımda her dalganın farklı maceralar getirdiği deneyimleyebiliyor ve gizem dolu bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. Tehlikelerle dolu engin denizlere doğru adım atmaya hazırlanabiliyor, gerçek zamanlı deniz savaşlarına doğru giriş yapabiliyor ve düşman bölgelerini burada yağmalayabiliyoruz. Yağmalamalarla beraber yeni donanımların ve teçhizatların kilidini açabiliyor ve böylece karakterlerimizi ve ekibimizi güçlendirebiliyoruz. Etrafı yağmalamak ve düşmanların bölgelerine geçiş yapmak gerçekten oyunda önem arz ediyor. Çünkü tayfanın gücünü arttırmak için değerli hazinelerin kaynağına buradan erişim sağlayabiliyorsanız ve böylece ganimetler toplayabiliyorsunuz. Savaşları kazandığınızda elbette hem biraz gevşeyebiliyor hem de tayfanı geliştirme işine girişebiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında gemi içerisinde elbette eğlencenin eksik olmadığından da bahsetmemiz de fayda var. Elbette barlardan birine doğru geçiş yapabiliyor, istediğiniz gibi içip arkadaşlarınızla eğlenebilir ve yeni ittifaklarla beraber kendi ekibinizi güçlendirebiliyor veya ekibinizden başkalarına atabiliyor ve yenilerini alabiliyorsunuz. Dolayısıyla istediğiniz gibi oyunda gelişim sağlayabiliyor ve sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber de kendinize büyük planlamalar yaparken bulabiliyorsunuz.

Yağmalayabileceğimiz, ilerleyebileceğimiz ve kaynakları en iyi şekilde toparlayabileceğimiz yapımda kısaca toparlayacak olursak oyun içinde çevre unsurları oldukça önemli bir rol oynuyor. Patlayıcılar ve diğer çevresel unsurlar düşmanları ortadan kaldırmak için kullanılabiliyor. Büyük denizin gizemli unsurlarını keşfederken, çevreyi avantajınıza kullanarak düşmanları köşeye sıkıştırabilir ve mermileri sektirerek onları etkisiz hale getirebilirsiniz. Sağdan soldan seken mermiler sizin veya düşmanınızın olabilir, bu yüzden dikkatli olmanız gerekiyor. Planlamalar yaparak ve çeşitli sistemleri kullanarak her hamlede ya ön plana çıkarsınız ya da kaybedersiniz.

Oyunda, tehlikeli sulara yelken açarak Kaptan Leeway ve tayfasını yönetiyoruz. Deniz savaşlarına katılabiliyor, nişan alabiliyor ve çevresel unsurları avantajımıza kullanabiliyoruz. Stratejimizi ve planlarımızı esnek bir şekilde değiştirebilme olanağı sunan bu yapım, kişisel deneyimlerimizi özelleştirerek en iyi oyun deneyimini yaşamamıza olanak tanıyor. Oyun, yaptığımız hamlelere göre değişen mekaniklerle dolu ve ekibimizi büyütme imkanları sunuyor. Büyük denizlerdeki tehditlerle yüzleşirken, tayfamızın yeteneklerinden faydalanarak gizemli tehlikeleri açığa çıkarıyoruz. Gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya olduğumuz oyunda, kendi planlamalarımızı yapabiliyor ve bunları en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor. Hızla ilerleyebildiğimiz tayfamızın ve kaptanımızın geleceğini belirlediğimiz oyunda, her hamlenin önemli olduğunu görüyoruz ve engelleri aşmak için çeşitli görev sistemlerini kullanmak zorunda kalıyoruz.
 
 
 
Ekibimizde her karakterin farklı özellikleri bulunuyor ve bu özelliklerden en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. Farklı silahlarla donatıp yeteneklerini açığa çıkarabildiğimiz karakterlerimiz, güçlendirme sistemleriyle daha etkili hale geliyor. Ne kadar güçlü donanımlarımız ve araçlarımız olursa, düşmanları o kadar kolayca ortadan kaldırabiliyoruz. Karakterlerin farklı yeteneklerine göre silahlar donatarak ve yeni yeteneklerin kilidini açarak onları güçlendirebiliyoruz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, bu oyun denenmesi ve oynanması gereken yapımlar arasında yer alıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Luigi’s Mansion 2 HD İçin Oynanışa Genel Bakış Fragmanı Geldi League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi 2024 Yaz Mevsimi'nde 2. Hafta Başlıyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız