Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkçe Dil Destekli Platform Aksiyon Oyunu Replaced Ertelendi

 
 
Geliştiriciliğini Sad Cat Studios ekibinin üstlendiği yandan görünümlü gelecek temalı piksel grafikli platform aksiyon oyunu Replaced ne yazık ki ertelendi. 2021 yılında duyurulan bu yapım en çok beklenenler arasında yer alıyor. Ancak şimdi 2025 yılı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Replaced Türkçe dil desteğine sahip
 
 
 
X platformunda yayınlanan yeni bir gönderi ile Sad Cat Studios, oyunun 2025 yılına ertelendiğini ve bu yıl çıkış yapmasının olanaksız olduğunu vurguluyor. Bu gecikme için aynı zamanda beklenenlerden özür diliyor ve oyun için daha fazla zamana ihtiyaçları olduklarını aktarıyor.
 
Açıklanan detaylar sadece bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda oyun önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Gamescom fuarında yer almaya hazırlanıyor ve etkinliğe katılanlar oyunun demosunu bizzat deneyimlemeyi bekleyebilir.
 
Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanan Replaced ilk kez ertelenmiyor. Oyunun başlangıçta 2022'de çıkış yapması planlanıyordu ancak Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle 2023’e ertelendi. Bu ertelemelerin ardından daha sonra 2024 ve şimdi ise 2025'e alınmış durumda. Önümüzdeki sene oyun Xbox Series X/S, Xbox One ve PC için mevcut olacak.
 
Oyun bizlere neler sunuyor? 
 
Yandan gönlümde kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz ve bilim kurgu evreninde bulunduğumuz yapımda alternatif bir gerçeklikte bulunuyoruz. Ve bu gerçeklik içerisinde hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Farklı noktaları doğru evrilebileceğimiz ve sürekli olarak ertelenen bir yapım içerisinde bulunduğumuz oyun bildiğiniz üzere ve haberimize bahsettiğimiz gibi ne yazık ki ertelenmiş durumda. Türkçe dil desteği ile beraber bizleri sunulmak istenen bu yapım, ortamıyla, atmosferiyle ve çok daha fazlasıyla dikkatleri üzerine çekmeye şimdiden başarıyor. Oynatmosferine bakacak olursak, 1980'li yılların alternatif Amerika'sında geçtiğini doğrudan aktarabiliyoruz. Bu bilgiler ışığında ilerlemeye çalıştığımız yapımında geçmiş ve gelecek temalarını birleştiren bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve elimizden geldiğince burada distopik bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunun içerisine derin bir hikaye sistemi bulunuyor ve bu hikaye sistemi içerisinde serbest akışlı bir aksiyon sistemiyle harmanlandığını söyleyebiliyoruz.
 
Dilediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve hikayeye yön verebileceğimiz yapımda aksiyon sistemiyle neler yapmak istediğimizi biz karar verebiliyor ve gelecek ve geçmiş temasını burada gördüğümüz kadarıyla kendi irademiz dışında, elbette farklı şekillerdeki olayların olduğunu da söyleyebiliyoruz. Yapım içerisinde bilim kurgu teması ve gelecek teması olduğundan dolayı genel olarak yapay zeka sistemleri ile karşı karşıya kalabildiğimizi aktarmakta fayda var. Aksiyon tabanlı platform macera deneyimiyle karşı karşıya gelebildiğimiz yapımda, insan hayatına uyum sağlamak için bir bölge içerisinde bulunuyoruz. Ve bu bölgede daha çok yapay zekanın hüküm sürdüğünü söyleyebiliyoruz. İradesi dışında bir insan vücuduna yerleştirilmiş olan yapay zeka ile beraber ilerlemeye başladığımız oyunda, elbette türlü olayların karşımıza çıktığını söyleyebiliyor ve bu olaylar ışığında neler yapabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlara doğru ilerleyebiliyor, bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve yıkıcı bir deneyimle kendimizi yozlaşmış bir sistem içerisinde bulabiliyoruz.

Oyunda nükleer saldırı sonrasında hayatta kaldığımız bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu ortamın içerisinde neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyor ve burada neler olup bittiğini aynı zamanda anlamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Aksiyon tabanlı platform deneyimiyle ilerlemeye çalıştığımız yapımda, farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor ve bu karakterlerle etkileşime girdikten sonra onların bam teline dokunabiliyor ve aynı zamanda arka plan hikayesini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla derin hikaye sunan bir içerikle karşı karşıya kalıyor  ve her bir karakterin burada farklı hikayesinin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Farklı hikayelerle beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde neler olup bittiğini görmeye çalışıyor ve aksiyon tabanlı platformda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Geçmiş ve gelecek temalarını bünyesinde barındıran oyunda, kendi irademiz dışında vücudumuza yerleştirilmiş olan bir yapay zekayı kontrol etmek durumunda kalıyoruz ve bu yapay zeka sürekli olarak yeni şeyler öğreniyor ve artık yavaş yavaş vücudumuza hakim olmak durumunda kalıyor. Ancak biz de burada boş durmuyor ve vücudumuz içerisinde yer alan sistemlerle karşı karşıya kaldığımız yapımda, bir yandan yapay zekaya karşı gelmek durumunda kalırken diğer yandan ise dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Aynı zamanda yapay zekaya karşı büyük bir mücadele verirken arka plan hikayesine ne kadar derin ve duygusal olduğunu vurgulamak durumunda kalıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun, 1980'li yılların alternatif Amerika'sında geçiyor ve burada soğukların ve çok daha fazlasının hakim olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Mevsim geçişlerinin yer aldığı yapımın içerisinde kendimizi gerçekten soğuk ortamlarda bulurken bir yandan içimizin titrediğini söyleyebiliyor ve yaz aylarında oyunu oynuyorsanız elbette oyunu oynarken bir nevi psikolojik olarak üşüyebilirsiniz. Dolayısıyla oyundaki ortamlar gerçekten güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve bu ortamlarda yer almak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz detaylarla ilerlemeye çalıştığımız yapımda, farklı bölgelere ve mahallelere doğru geçiş yapabiliyor, her bölge içerisinde farklı atmosferler, manzaralar, karakterler, etkileşime girebileceğimiz unsurlar ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Bu tarz detayları hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda serbest ve gerçek zamanlı bir aksiyon sistemi ile kendimizi bulabiliyoruz. Aksiyon sistemi dahilinde hangi hamleleri yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve bu tarz detayları oyundaki yerimize almak durumunda kalıyoruz. Her bir oyuncu aynı zamanda farklı aksiyon sistemleri ile ön plana çıkabiliyor. Dolayısıyla bu aksiyon sistemi içerisinde aslında temel hareketler sergileyebiliyor ve bu hareketler doğru zamanda doğru tuşlamalarla beraber bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla burada yapacağımız hamleler değişkenlik gösterebiliyor.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yaptığımız ve yıkıcı bir nükleer olayı sonrasında kalıcı hasar uğramış bir dünyaya adım attığımız yapımda toplumsal suçların artış gösterdiğini ve artık burada farklı suçların hüküm sürdüğünü aktarabiliyoruz. Yer aldığımız süre boyunca oyun içerisinde yozlaşmanın, açgözlülüğün ve çok daha fazlasının had safhada olduğunu söyleyebiliyor ve burada kötülüğün kol gezdiğini aktarabiliyoruz. Kötüleşmiş bir toplum içerisinde yer aldığımız süre boyunca, elbette içlerinde insanlar ve organlarıyla beraber farklı şekillerde hamleler yaptıklarını görebiliyor ve insanlar iradesi dışında yapay zeka sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyor. İktidar içerisinde yer alan kişiler burada insanları eline geçirmeye ve yapay zeka sayesinde kullanmayı hedefliyor. İktidarların gözünde elbette bu tarz detaylarla hızlı bir şekilde yükselişe geçebilir ve tüm dünyaya hakim olma amacıyla ilerlemek durumunda kalabilir.
 
 
 
Tek oyunculu bir oyun deneyimiyle beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda, aynı zamanda sinematik bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu sinematik sistem hem arka plandaki atmosferlere, manzaralara ve çok daha fazlasına yansıyor. Zaten bu tarz oyunlarda gerçekten de ön plana çıkacak olan arka plan hikayesi ve ortamlar oldukça dikkat edilmiş durumda. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde platform ve aksiyon sistemlerinin yanı sıra aynı zamanda atmosferlerin ve ortamların da çok düzgün bir şekilde bizlere sunulması ile oyundaki deneyimimizi artırabiliriz. Piksel grafiklerle ve serbest aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıktığımız yapımda grafik takıntınız bulunmuyorsa, piksel grafiklerden hoşlanıyorsanız, muhakkak göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun türü gereği elbette oldukça basit kalabilir, ancak atmosferlerin ve grafiklerin düzgün bir şekilde sunulduğundan dolayı yer verilmesi gereken oyunlar arasında bulunuyor diyebiliriz.

Her ne kadar oyun şu anda dikkat çekici gelse de ve oynanış fragmanlarına bakacak olursak oldukça üst düzey bir yapıya sahip olduğunu görebilsek de, oyun çıkış yapması ile beraber ancak bu durumu somut bir şekilde onaylayabilir ve genel olarak oyuncuların onayından geçebilir. Çünkü bazı oyunlar gerçekten de fragmanda beklenildiği kadar iyi çıkmıyor ve ne yazık ki bekleneni veremiyor. Durum böyle olunca, her bir oyuna şüpheyle bakmak durumunda kalıyor ve artık çoğu oyunun hatalı ve kusurlu bir şekilde çıktığını aktarabiliyoruz. Oyun sektörünün bir nevi değiştiği bu dönemlerde, elbette hem bağımsız stüdyolar hem de büyük çaplı stüdyolar belli başlı oyunları bizlere sunuyor. Ancak bazı durumlarda bağımsız oyunlar oldukça ön plana çıkarken, büyük çapta oyunların içerik konusunda yetersiz olduğunu ve aynı zamanda hatalarla dolu bir yapıyla bizlere buluşturduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu konuda elbette bağımsız stüdyolar her zaman desteklenmeli ve eğer beğendiğiniz bir stüdyo varsa, oyunlarını satın alarak destek sunabilirsiniz. Çünkü bazı bağımsız stüdyolar gerçekten büyük başarıya ulaşıyor ve bu tarz oyunlarla bizleri buluşturuyor. Elbette büyük şirketlerin bildiğiniz üzere piksel grafiklerle veya bu tarz oyunlarla beraber herhangi bir işi bulunmuyor. Onlar kendi serilerini sürekli olarak geliştirmeye hazırlanıyor ve bu tarz detaylarla beraber ilerleyebileceğiniz yapımları ancak bağımsız ekiplerle veya orta çaplı ekiplerle görmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun sektörünün çeşitleri için bu tarz bağımsız ve orta çaplı stüdyolar desteklenmeli ve eğer beğendiğiniz bir yapım varsa, elbette ona göz atmanızda fayda var. Konumuza dönecek olursak, geçmiş ve gelecek temasını bünyesine barındıran yapımda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda platform ve aksiyon ögeleriyle yerimizi alabiliyor ve dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. 1980'lerin alternatif dünyasında yer aldığımız yapımda, yapay zekaların ve insanların hüküm sürdüğü bir sistemle karşı karşıya kalıyoruz.
 
 
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda iktidarların bu yapay zekayı kullanarak insanlara hükmetmesi gibi bir amaç üzerinde uğraştığını söyleyebiliyoruz. Giderek kötüleşen toplum yapısı ile beraber yer aldığınız yapımda, karanlık bir gelecek temasının olduğundan bahsedebilir ve bu karanlık temayı aşmak ve aynı zamanda kendimizi hayatta tutmak tamamen bizim hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Zaten yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca nükleer saldırıdan sonraki ortamlarda bulunduğumuzdan dolayı burada hayatta kalan ve kurtulan gruplarıyla karşı karşıya kalıyor ve o karakterlerle ilerlerken aynı zamanda etkileşime girebiliyor ve onların arka plan hikayesini öğrenebiliyoruz. Dilediğimiz gibi ilerleyebildiğimiz ve aynı zamanda hızlı bir şekilde yer alabildiğimiz yapımda, farklı ortamlara doğru geçiş yapabiliyor, bu ortamlarda kendimizi bulabiliyor. Her şeyin bir bedelinin olduğu yapımda bu dünyayı keşfedebiliyor ve gizem perdesini aralamak durumunda kalıyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, bu bilim kurgu temalı yapım, yandan görünen kamera bakış açısıyla ilerleyebileceğimiz ve alternatif bir gerçeklikte hayatta kalma mücadelesi vereceğimiz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Ertelenen yapımlardan biri olarak dikkat çeken bu oyun, Türkçe dil desteği ile de oyunculara hitap ediyor. Oyunun atmosferi, 1980'li yılların alternatif Amerika'sında geçiyor ve bu distopik evrende geçmiş ve gelecek temalarının harmanlandığı bir yapıyla karşılaşıyoruz. Oyunun derin bir hikaye sistemi var ve bu hikaye, serbest akışlı bir aksiyon sistemi ile harmanlanmış durumda. Oyuncular, bu dünyada diledikleri gibi ilerleyebilir ve hikayeye yön verebilir.
 
 
 
Bilim kurgu ve gelecek temalarının öne çıktığı oyunda, yapay zeka sistemleri ile sıkça karşılaşıyoruz. İradesi dışında bir insan vücuduna yerleştirilmiş bir yapay zeka karakteri kontrol ettiğimiz bu oyun, oyunculara çeşitli zorluklar ve karar verme süreçleri sunuyor. Aksiyon tabanlı platform ve macera deneyimi sunan oyunda, yapay zekanın hüküm sürdüğü bir bölgede bulunuyoruz. Bu bölgede, insan hayatına uyum sağlamak zorunda kalan bir yapay zeka olarak ilerliyoruz. Oyunun distopik atmosferi, oyuncuları yozlaşmış bir sistemle karşı karşıya getiriyor ve bu sistemde hayatta kalmak tamamen bizim elimizde. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oyunu takibe almanızda fayda var. Ancak oyunun şu anda ne zaman çıkış yapacağı belli değil, sadece 2025 yılı içerisinde piyasaya sürüleceğini aktarabiliyoruz. Tam tarih ve daha fazla detay ilerleyen süreçte bizlere sunulacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
IEM Cologne 2024'te Grup Aşaması Tamamlandı! Sony'nin Sunacağı Concord'un Çıkış Sonrası Yol Haritası Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Philipp_Plein

14.8.2024 22:13:53

0
Oyunu 1 kişi yapıyor sanırım

BSC Misafiri

14.8.2024 20:01:01

0
bir bu birde last night ertelenip duruyor
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız