Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Jailbreak Takipçileri... Sony Sizi Görüyor!

GeoHot, iPhone'u da kırarak isminden fazlasıyla söz ettirmişti. Apple değil belki ama Sony bu konuda Geo'ya kök söktüreceğe benziyor.
 
     Gerçi biz San Francisco'da yaşamıyoruz ama... Sony, George Hotz'un sitesine girerek Jailbreak için gerekli dosyaları indirenlerin kimliklerine ihtiyaç duyduğunu iletmesinin ardından federal yargıç, 2009 ocak ayı ve bugüne değin George Hot ve Jailbreak sitesini ziyaret edip, dosyaları indirenleri görüntüleme hakkını Sony'e verdi. Sony ayrıca Youtube, Google, Twitter ve GeoHot'un sitesinin hostluğunu sağlayan Bluhost'a karşı bir dava kazanarak Jailbreak içeriğiyle ilgili bilgi arayanları görüntüleyebilecek.
 
      Sony'nin ziyaretçi bilgilerine ihtiyacı olmasının sebebi ise, iddaa ettiği gibi Jailbreak kullanıcılarının çoğunluğunun California eyaletinde bulunduğunu bu bilgilerle kanıtlayacak olması. Böylelikle  Sony, GeoHot'u sadece yaşadığı şehir New Jersey'de değil, San Francisco'da da mahkemeye verebilecek.
 
    Japon devi, korsan oyun ve yazılım karşısında bu korku saçan önlemler almasına nazaran bir açıklamada bulunan  Electronic Frontier Foundation (EFF)'dan personel avukatı Corynne McSherry ise bu durumun yakışıksız olduğunu ve aşırı tepki verildiğini açıkladı. EFF, kurulduğu 1990 yılından bu yana internette kişisel özgürlükler üzerine çalışmalar yapan bir grup olarak biliniyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Destructoid playstation 3 PS3 ps3 slim Sony jailbreak dava ps3 kırıldı ps3 kırma
Double Dragon iPhone'a Çıktı Angry Birds'ün Son Durağı Facebook
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.3.2011 21:56:19

0
acgpangea Kardeşim konsol sana kazık ve pahalı mı geliyor, almayacaksın o zaman kardeşim.Sony sana zorla aldırtmıyor.Ben burda sonyi savunmuyorum.Ama olay bu ister al ister alma.Eğer birisinin ps3 varsa o demektirki oyunların fiyatlarını biliyor.Sana kimse oyunlara 1tl diyip sonra 100 tl yapmadı.Ps3 alıyorsan bunu bileceksin.2 ayda bir oyun alabilirsin.Eğer çok oynamak istiyorsan arkadaşlarınla süreli değişimler yapabilirsin.Ha istersen cihazıda kırdırabilirsin.Ama bazıları diyor ki ben cihazı kırdırrım, online da oynarım.İşte yok öyle bir olay.Git single takıl istediğini yap.Ama senin o cihaza jb işlemini yaptıktan sonra online oynama hakkın yok.Bu şuna benziyor sene sonuna kadar çalışmıyorsun sınavlardan kötü alıyorsun sonra öğretmenden ekstra not istiyorsun.Öğretmende vermiyor, sonra öğretmene suç atıyorsun.Burdaki konu şu ps3 alan oyun da alır arkadaşım tamam mı?Her gün farklı bir oyun oynamaya gerek yok.Biriktirirsin paranı seçersen oyunu yorumlarına bakarsın ona göre oynarsın.

BSC Misafiri

9.3.2011 19:24:34

0
Yav boşuna tartışıyorsunuz. SONY 'yi övende , jailbreak i övende burada haklı. Asıl sorun devlette. Bizim üstümüzdeki vergiler kalkmadıkça bu fanboyluklar , tartışmalar devam eder. Şahsen ben iki köprüde bir arada kalıyorum. Bir oyuna 150 TL değmez , ama oyun Türkçe diyorum. Gelişmek lazım diyorum ve emeğe saygı diyorum .. Ama bir yandanda aynı oyunu yine Türkçe halde 5 TL ye jailbreaklisi var. Jailbreaklinin bana maddi yararı var , ama manevide zararı var. Vergiler düşse , oyunların fiyatı düşse , herkes jailbreaki bırakır Türkiye'de düşünmeden. Zaten korsan kullanımın amacı , orjinal oyunun fiyatının yüksek olması değilmi ? Evet. O zaman bu vergiler kalkmalı.. Başka çözüm yok ! Yemeyin kendinizi boşuna , klavyenize , parmaklarınıza yazık yahu.

1mpossible

8.3.2011 19:50:36

0
GeoHot gibi adamlar olmasa firmalar gelişemez.Bu adamı tebrik edip ödül vermeleri gerekirdi kendi şirketim olsaydı böyle yapardım ve yanımda çalışması için teklif bile gönderirdim.

INCEPTION

8.3.2011 10:01:04

0
Sony işi biliyor,oyunları türkçe yapmaya başladı sanki imkansızı başarmışcasına bizim millet ''yaşa sony,büyüksün,her oyunu orjinal alırız'' mantığıyla yürümeye koyuldular...Resmen Görmemişleri de geçtiniz... Fransa ve İtalya korsanda başı çekerken neden bunların dili her iki oyundada mevcut,sorarım sizlere zeka küpü arkadaşlarım...

huseyincarnege

8.3.2011 08:55:12

0
sony adam olsunda iyi koruma yapsın adamla başa ademediler hemen dava :S sadece korkaklık ne olcak

SoNx27

7.3.2011 20:21:48

0
quote:

ve bizim ülkemizde bir bilgisayarcı dükkanının üstüne büyük bir pankart asıyo ordada:Jailbreak yapılır yazıyor :D
evet bende çok gordum hatta versiyon duşurulur diyorlar :D bi ara ban yemiş leri açıyorlardi ole yazıyo :D

acgpangea

7.3.2011 13:54:36

0
Bölümsonucanavarı'nın haberi -JailBreak kullananlar, Sony sizi görüyor tarzı "kötü çocukları" -ötekileştirici- bir tavırla vermesini ve her zaman olduğu gibi yine güçlünün yanında taraf alması beni hiç şaşırtmadı; ancak biz özgürlükten yana olan kullanıcılar bu tür haksızlıklara karşı uyanık olmalıyız. İngilizce bilenleri şu sitede yazılanları okumaya davet ediyorum, lütfen okuyunuz efenim: " http://geohot.com/ "

acgpangea

7.3.2011 13:51:38

0
Sony'den bir gelir elde etseniz anlarım; ekmeğinizi oradan kazansanız anlarım; amcaoğlunuz, eltiniz veya siz orada çalışsanız yine anlarım; ama bunların hiçbiri mevcut değilken, çocuunun bokunda boncuk olduğunu sanıp, evlatlarına laf söyletmeyen sanan ana-babalar gibi Sony'ye(veya başka bir firmaya) laf söyletmeme tavrını anlayamıyorum arkadaş! Hayır bu ne fan boyluktur böyle! Sanki sanırsın can ciğer kuzu sarması; yediği içtiği ayrı gitmiyor Sony ile anasını satayım! Lan herifler seni düdükledikçe, düdüklüyor; sen hala fanboyluk yapıyorsun... Meseleye dönersek, Sony'nin bu yaptığı değil tüketici haklarına; insan haklarına aykırı bir davranıştır. Değilmi ki, o alete gerekli (kazık) ücreti verip almışım; o zaman istediğim haltı yerim o aletle kardeşim. İster Jailbreak yaparım; istersem onu bir faks makinesine dönüştürürm. Buna ne Sony ne de bir başkası karışamaz. Aksini iddia etmek, çok uluslu şirketlerin, kullanıcılar üzerindeki diktatoryasını kabul etmek manasına gelmektedir. -

darkroyal7

6.3.2011 23:40:07

0
BSC Misafiri 06.03.2011 19:00:48 +1 @aydogdu sen benim gözümde hırsızdan başka birşey deilsin... hiçbirşey haketmiyorsun...eğer müslümansan bunun bedelinide vericeğini biliyorsundur....

The_Rahip

6.3.2011 21:23:10

0
Mathieulh denen arkadaş yayınlasın şunuda kurtulayım şu 3.56 lanetinden ama anlaşılan yayınlamaya niyeti yok.

BSC Misafiri

6.3.2011 19:00:48

0
Sony biterse Türkçe oyunca biter! Oyunlarda havada uçan adamlar görürsünüz! Hile yapan herkez kazanır ve oynamanın bir mantığı olmaz. İleride onlarca Türkçe oyun gelecek fakat para kazanamadığı bir ülkeyede yatırım yapmaz hiçbir firma ve yine eskisi gibi yanlız kalırız bu ülkede. Ama şimdi Pes 2011 oynarken Türkiye lobisine giriyor ve Türkçe muhabbet ediyoruz. İleride olacak olan olay ise birbirini banlama başlayacak. Sen beni yendin bende senin PS^'ünü banlamaz mıyım! diye... Thropylerin hiçbir amacı kalmayacak! Bırakın artık arkadaşlar önünüzü görmekten aciz misiniz? parası olmayan almasın oyun almasın PS3! bu kadar basit. Ben Unchearted 3'ü Türkçe oynamak istiyorum. Sizin gibiler yüzünden buda olmayacak! 2 ayda bir oyun alacak parası vardır herkesin herhalde! Yoksada ekmek değil su değil almasın varsın PS3 kimse!

The_Rahip

6.3.2011 18:23:00

0
Birde büyük olasılıkla 2 haftaya kadar 3.56 içinde cfw çıkacak.

S!rJohN

6.3.2011 16:45:20

0
Sony senin kara kaşına kara gözüne türkçe oyun yapmıyor...Yıllardır olmuyorda şimdimi akıllarına geldik ? Korsan kullanımı İspanya , Fransa , İtalya gibi ülkelerde tavan yapıyorken sıkıyorsa bu dillerden desteğini çeksin! Çünkü yemez... Kendinizi kandırmayın ; her korsan haberinde olayı Tükiye ye entegre etmeyin...

BSC Misafiri

6.3.2011 16:37:50

0
Sony bizim için oo kadar ugraşiyo türkce oyun cikariyo siz hala korsandan bahsediyosunuz adamar oo kadar ugraşmiş türkce yapmiş bi kaç moron yüzünden korsan başladi madem korsani bu kadar cok istiyosun gidip xbox 360 alsaydin bazilarida sony bnunu önün kesemez demiş sony bu kadar hafife almak yanliş xbox 360 banlanma var bir daha nete baglanamiyosun sony birak interneti ps kulanamican bişey yapar aglarsiniz sorna

sensemannn

6.3.2011 14:13:10

0
yazık ya bu sony ye acıdım adamlara vala helal geohot aynen devam

BSC Misafiri

6.3.2011 13:28:07

0
yeni firmware ye de çözüm bulunmuş oyunlar daha düşük firmware versiyonunda çalıştırılabiliyomuş biraz boşuna uğraşıyo sony ..

BSC Misafiri

6.3.2011 13:27:22

0
PC ye oyun çıkaranlar gibi konsola oyun çıkaranlarda azaldığında konsol fiyatları alıp başını gittiğinde sizde çıkıp kaldırımda 3 taş oynarsınız artık.

ReBRooW

6.3.2011 13:17:13

0
Arkadaşlar Sony artık ne yaparsa yapsın delik birkere acıldı kapatmak imkansız. Ancak yeni bir donanım yapıcak ki bunun üstesinden gelsin buda şuanda olmaz. daha PS3`den yeni para kazanmaya başladı. Ayrıca 3,56 isteyen Drogan Age 2 şuanda 3.55 CFW ile Çalışır duruma getirildi. Yani 3,56 İstemesi birşey değiştirmiyor geliştiriciler devamlı deliyor. Ve Sadece GeoHot yok piyasada. GeoHot acığı buldu geliştiricilerde burdan yola cıkarak dahada büyüttü işi. Hatta aşağıdaki yazıya bir göz atın isterseniz. 3.56'da beklenen açık bulundu! Mathieulh adlı geliştiriciydi. Baskınların ardından internet sitesini ve twitter hesabını kapatan geliştirici, iki gün önce sessizce twitter hesabını yeniden aktif hale getirmişti. Bugün ise tüm kullanıcıların merak ve heyecanla bekledikleri o gelişmenin ilk sinyallerini verdi! Sony‘nin kırılamayacak Playstation 3‘ü geliştirmeye başlamasının üzerine, geliştiricilerden tokat gibi bir karşılık geldi. Mathieulh‘un bulduğu açık, 3.56 anahtarlarına ihtiyaç duymadan, dilediğimiz programı kurup, çalıştırmamıza olanak sağlıyor(Yeni bir CFW geliştirilmesi ve 3.56 gerektiren oyunların oynanabilir olması bu sayede mümkün olabilir). Açık kısaca; 3.56 anahtarlarını kontrol eden işlevi devre dışı bırakıyor. Mathieulh‘un twitter‘ından: Daha önceki bir kaç mesajımda da belirttiğim gibi, 3.56‘nın anahtarlarının çözülmeye çalışılması, bir açık bulunmadığı taktirde senelerce sürebilirdi! Bu, gerçekten şu an için olabilecek en iyi gelişme. Fakat hemen sevinmemenizi öneriyorum, çünkü Mathieulh yasalarla başını derde sokmamak adına, bu açığı paylaşmayı düşünmüyor. Kendisine açığı yayınlamadığı için kızan kullanıcılara; “En azından diğer geliştiriciler böyle bir açığın var olduğunu bilecek” diye cevap veriyor. Sony‘e de “Bu, kırılamayan Playstation 3 için çok fazla” diyerek göndermede bulunuyor.

Barxxx

6.3.2011 13:06:24

0
Korsan bitmesin ama parası orjinal almaya yeten herkez orjinal alsın olabilicek en güzel senaryo bu olur.

Metodiev35

6.3.2011 12:11:40

0
Neyin çabasındasın da burda sonyi övüyorsun ? Kimse sonyi aşağılamıyor.Kötü bir marka demiyor burda.Cihaz bikere kırıldı ve ne yaparsa yapsın engellenmiycek artık gerisi gelir.Yeni fw çıkar gene kırılır.Gören de burda yorum yapan insanları nintendo ya da xboxun yapımcısı sanıcak.Sonynin rakibi sanki biraz mantıklı konuş tamam ps3 sahibisin kimse kötü ee kaka demiyor zaten sen al orjinal oyunlarını oynamaya devam et paşa paşa ama yorum atmaktan kaçın.

BSC Misafiri

6.3.2011 12:03:53

0
Sizin Sony'i küçültme çabalarınız da, Sony'nin benim gözümde daha da büyümesine neden oluyor.Meyve veren ağaç taşlanır ve kedicikler uzanamadığı ciğere 'mundar' der hesabı.Sony her zaman 'ilk'lerin markasıdır.

gageracer

6.3.2011 11:58:01

0
psp de ne olduysa şu anda da aynısı oluyor.Psp yi hack leyen arkadaşta zorlu koşuldan dolayı yeni cfw yapmayı bırakmıştı(annesi kanser den ölmüştü sanırım ve sony sürekli tehtit ediyordu).Fakat ne oldu bu işten anlayan başka insanlar çıktı ve psp hala korsan oyun merkezi ve zaten bu yüzden bu kadar sattı.Ps3 te de aynı şeyler tekrarlanacak yeni donanım çıkana kadar.Bence sony in yapması gereken çok basit:1 ay önce demedi mi Ngp Ps3 gücünde falan diye.Çıkar yepyeni bir ps3,ngp nin donanımından esinlen,azıcık daha büyük olsun hatta:) yeni oyunlar firmware isteyecekmiş hah buna gülerim psp de de yeni oyunlar istiyordu hacker lar sadece o isteği baypass ederek bu sorunu halledebilir.Bu steam hesabınızda ki bir oyunu steam i açmadan kullanmadan çalıştırmak gibi birşey yani çok kolay.

Chip n Dale

6.3.2011 11:40:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth: İnşallah Geohot bu davayı kazanır.
+1 Sony gittikçe gözümde antipatikleşiyor

Sulu Çor Kağan

6.3.2011 10:57:01

0
@7 güldürdün lan :D bitti sony bitti daha neyin çabasındasınız...

BSC Misafiri

6.3.2011 09:18:03

0
geohot halt etmiş sony üstesesinden gelir.sony yeni yaptığı firmvare ile oyunla çalışacakmış.eski firmvare ile oynanmayacak.hadi bunuda çmzün.kolay gelsin sony..

Xerias

6.3.2011 02:14:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: GodOfWar58 Sony boşuna bi yerlerini yırtmasın.Nette sürüsüne bereket Ps3 oyunu dolu.Daha neyi engelliycekler.Zaten 1 konsol eğer kırılırsa bunun önüne geçilemez...
+1

GodOfWar58

6.3.2011 02:10:14

0
Sony boşuna bi yerlerini yırtmasın.Nette sürüsüne bereket Ps3 oyunu dolu.Daha neyi engelliycekler.Zaten 1 konsol eğer kırılırsa bunun önüne geçilemez...

kadir26

6.3.2011 01:53:12

0
Bu ne tepkidir kardeşim ya bi tek adamın alnına silah dayamadıkları kaldı ! yakında onuda yaparlar sony bu emziği düşmüş bebek gibi her yere tehlike saçıyor....

The_Rahip

6.3.2011 01:46:33

+1
İnşallah Geohot bu davayı kazanır.

Chrigel

5.3.2011 23:59:20

0
ve bizim ülkemizde bir bilgisayarcı dükkanının üstüne büyük bir pankart asıyo ordada:Jailbreak yapılır yazıyor :D

Chrigel

5.3.2011 23:40:11

0
ve bizim ülkemizde bir bilgisayarcı dükkanının üstüne büyük bir pankart asıyo ordada:Jailbreak yapılır yazıyor :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız