Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Havaalanı Simülasyon Oyunu AirportSim, Xbox Series'e Geliyor

 
 
Yayıncı Iceberg Interactive ve geliştirici MS Games tarafından biz oyunculara sunulan havaalanı yönetim simülasyon oyunu AirportSim, Xbox Series konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Açıklanan detaylara göre oyunun yeni sürümü 1 Ağustos tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor.
 
AirportSim'de havaalanını en iyi şekilde yönetmek zorundasınız
 
 
 
AirportSim ilk olarak 19 Ekim 2023'te Steam üzerinden PC için piyasaya sürüldü. Genel olarak oyuncular tarafından sevilse de son incelemelere bakacak olursak karışık etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Gerçekçi görsellerle ve animasyonlarla karşımıza çıkan bu yapım içerisinde kendi havaalanımızı kurabiliyor, istediğimiz şekilde çalışanları yönetebiliyor ve uçakların iniş ve kalkış saatlerini en iyi şekilde belirleyebiliyorsunuz.
 
Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğimiz gibi tek başımıza veya en fazla 3 arkadaşımızla beraber çevrimiçi olarak oyunu deneyimleyebiliyor ve birçok görevin burada tadını çıkarmaya hazırlanıyorsunuz. Farklı oyun modları ile beraber ilerleyebildiğimiz yapımda, senaryo modunun yanı sıra meydan okuma ve serbest oyun modlarının olduğunu söyleyebiliyor ve işbirliği moduyla beraber arkadaşlarımızla birlik olabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun neler sunacak?
 
Havaalanında istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz ve dilediğimiz gibi simülasyon unsurlarıyla yer alabileceğimiz bu yapımda, uçaklara rehberlik edebiliyor, yakıt ikmali yapabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber yerimizi alabiliyoruz.

Oyun içerisinde oldukça detaylı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sistemlerle beraber gerçekten oldukça gerçekçi bir Havaalanı ortamı ile karşı karşıya kalıyoruz. Zaten gerçekçi Havaalanı ortamları ile yer aldığımız bu yapımda, gerçekçi görsellerin ve operasyonların olduğunu da söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda burada lisanslı uçakların olduğunu da aktarabiliyoruz, yani yapım içerisinde gerçek hayatta bulunan uçaklardan olduğunu söyleyebilir ve bu uçakların doğrudan modellemelerini burada görebileceğimize aktarabiliyoruz.
Kılavuzluk edebileceğimiz ve rehberlik sistemleri ile beraber ilerleyebileceğimiz bu yapımda, elbette oyuna giriş yapmadan önce nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek için fragmanlara ve oynanış videolarına bakmanızda fayda var. Bunun dışında oyuna doğrudan giriş yapabilir ve sistemleri öğrenmeye koyulabilirsiniz. Zaten oyuna giriş yaparken burada görebileceğiniz üzere, öncelikle alıştırma kısmı bulunuyor. Bu alıştırma kısmındaki görevleri tamamlayarak oyunu nasıl bir repliğe sahip olduğunu görebiliyor ve unutulmaz bir deneyim yaşamak için elbette doğrudan Havaalanı simülasyonu oyununun içerisinde dahil olabiliyorsunuz.

Oyunda gerçekten de oldukça ilgi çekici ortamların ve sistemlerin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve dinamik bir hava sisteminin olduğunu aktarabiliyoruz. Dinamik hava koşulları ile beraber hava sisteminin oldukça hızlı bir şekilde değiştiğini ve bir anda güneşli bir havayken doğrudan bulutların ve şimşeklerin çaktığı bir ortamda kendimizi bulabilir ve yağmurların yağdığı ortamlarda aslında burada bir nevi doğrudan dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde dinamik bir hava koşullu sistemi olduğundan dolayı bu koşullarla beraber kendimizi kıyaslayabiliyor ve en iyi şekilde oyunda sağlıklı bir hava trafiğini oluşturmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette Havaalanı içerisinde neler yapılabilir sorusunun tüm cevapları burada yer alıyor. Bu sorunun cevabı içerisinde elbette yakıt ikmali yapabileceğiniz ortamların, bagajları doldurup boşaltabileceğiniz sistemlerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Yani Havaalanı içerisinde neler yapabileceğinizi tamamen siz karar verebilir ve hangi görevler bulunuyorsa ona doğru yönlenebiliyorsunuz.
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu oldukça gerçekçi sistemlerle karşı karşıya kalıyor ve bu yapımda elbette sizlere belirli görevler veriliyor ve bu görevleri yapmak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber gerçekçi deneyimlerle karşı karşıya geliyor, oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca neler yapabileceğinizi siz karar verebiliyor ve akabinde ise burada hızlı bir şekilde yerinize alabiliyorsunuz. Oyun içerisinde oldukça gerçekçi sistemlerle beraber ilerleyebildiğiniz esnada elbette burada neler yapabileceğinize siz karar verebiliyor ve akabinde ise Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendi gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Ne kadar çok görev yaparsanız o kadar çok tecrübe puanı kazanabiliyor ve bunun akabinde yeni görevleri doğru adama atabiliyorsunuz. Yeni görevler dışında elbette burada yapabilecekleriniz tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle beraber Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendi gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda diğer taraftan yer aldığınız süre boyunca unutulmaz anlar yaşayabiliyor ve gerçekçi grafiklerle animasyonlarla da karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ancak oyun her ne kadar gerçekçi grafiklerle animasyonlarla karşımıza çıksa da bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulduğundan dolayı elbette oyun içerisinde belli başlı hataların ve grafiksel düşüşlerin olacağını da söylemekte fayda var. Dolayısıyla bu tarz yapımlarda beklentilerinizi bir hayli düşük tutmanız ve dengelemeniz gerekiyor.
 
Çünkü bu tarz simülasyon oyunları elbette birbirinin kopyası olarak karşımıza çıkıyor ve bazı oyunlar gerçekten güzel işler başarırken bazı oyunları ise kopyadan öteye gidemiyor. Dolayısıyla her bir simülasyon oyununa bu tarz bir düşünce yapısıyla girmenizde fayda var. Buna göre elbette oyunda iyi işler başarsa ona göre zevk alabilir ve eğlencenize eğlence katabilirsiniz.

Farklı kısımlara doğru ilerleyebileceğiniz ve bu bölgelerde yer alabileceğiniz yapım içerisinde oyun içi görevlerle beraber nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve akabinde ise belgelere dayalı bilgilerden buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyorsunuz. Gerçek dünyadaki havalimanlarındaki sistemler doğrudan buradaki yansımasını bizlere sunuyor ve burada bir hizmetli olarak yer alabiliyoruz.

İstediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve farklı görevlere doğru adım atabileceğimiz bu yapım içerisinde yer kılavuzu yapabilir, uçağa emniyeti alabiliyor, yakıt ikmali yapabiliyor, bagajları doldurup boşaltabiliyor, ikram yapabiliyor ve daha fazla detay ile istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz.

Yakıt ikmali yapmak için elbette öncelikle ikmal bölgesine doğru uçağı yaklaştırmanız gerekiyor. Bunun akabinde ise buralarda uçağın yakıt kısmını açıp ikmal yapılacak kısma doğru hortumu uzatmanız lazım. Akabinde ise yakıt ikmal işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Doldurduktan sonra elbette uçağın kalkışa hazır olduğunu ve tüm kontrollerin yapılması gerektiğini de vurgulayabiliyoruz.
 
 

Gerçek havalimanı sistemleri ile beraber yer alabileceğiniz bu yapım içerisinde elbette bir uçağa yakıt ikmal yapmak için yakıt ikmaline sahip olan bir kamyonla beraber uçağın yanına doğru geçiş yapabiliyor ve burada bu işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de gerçek hayatta nasıl bir yapı yer alıyorsa doğrudan oyundaki yansımasını görebiliyoruz.

Çeşitli rehberliklerle beraber ilerleyebileceğimiz bu yapım içerisinde hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla beraber bu oyunu oynayabiliyor ve görevleri bu şekilde tamamlayabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda işbirliği modu bulunuyorsa muhakkak bu işbirliği modu ile beraber oyun oynamamız ve akabinde ise hızlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlerken elbette farklı deneyimler yaşayabiliyor ve yanımıza arkadaşlarımızı davet ederek daha eğlenceli bir deneyim ortamına dönüştürebiliyoruz. Hem bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise görevleri tamamlayarak buralarda hızlı bir şekilde yapabileceklerimiz yapmak durumunda kalıyor ve hızlı bir şekilde gelişim sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunları elbette arkadaşlarınızla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor diyebiliriz.
 
Gerçek havalimanı sistemleri ile beraber yer alabildiğimiz bu yapımda elbette etrafa dolaşırken gerçek havacılık çizelgelerini takip edebiliyor ve buralarda uçak park alanlarına, çizgilere, kapı numaralarına ve çok daha fazlasına dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunda oldukça fazla havalimanı bulunuyor ve bu havalimanları yukarıda bahsettiğimiz gibi gerçek hayattan, yani dünyadan alınmış modellemelerle beraber karşımıza çıkıyor. Bu havalimanları ile beraber gerçekten üst düzey bir yapı elde edebiliyor ve görevleri bu sayede tamamlayabiliyoruz. Geliştirici ekip zaten ön plana çıkardığı havalimanlarını sıralamış durumda. Bu havalimanları arasında Varşova, Vagar, Keflavik ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu havalimanlarının doğrudan yansımasını oyun içerisinde görebiliyor ve gerçekçi yapılarla beraber lisanslı uçakların burada olduğunu söyleyebiliyoruz.

Gerçekçi bir hizmet sunmak için elbette doğrudan uçaklarının içerisine giriş yapabiliyor ve burada dikkat çekici sistemlerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca elbette kulaklıkla beraber oyuna oynamanız tavsiye ediliyor. Çünkü oyundaki uçak sesleri, uçak kalkış sesleri ve çok daha fazlası gerçekçi seslerle beraber birebir uyumlu bir şekilde bizlere sunuluyor ve bu sayede daha gerçekçi bir deneyim elde edebiliyoruz. Yine uçakların yukarıda geçerken çıkardığı sesler doğrudan gerçek hayattan alınma olarak karşımıza çıkıyor ve bu da gerçekçiliği arttıran unsurlar arasında bulunuyor. Oyun içerisinde ses konusunda doğrudan gerçek hayattaki sesler ile beraber çalışılmış ve dolayısıyla burada biraz gürültülü bir ortamın olacağını söyleyebiliyoruz. Bunun dışında yakıt ikmale sistemlerinin çıkardığı sesler, lambaların sesleri, uçakların havalanma sesleri ve çok daha fazlası bizlere gerçekçi bir şekilde sunuluyor.
 
 

Lisanslı araçların herhalde yapımda elbette büyük araçlardan kamyonlara, yakıt tankerlerine kadar oldukça farklı araçların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Fizik kurallarına göre hareket edebilen bu araçlarla beraber doğru bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Kamyonlarla beraber hızlı bir şekilde uçakların yanına doğru geçiş yapabiliyor, yukarıda bahsettiğimiz gibi yakıt tankerleri ile beraber elbette uçakları yakıt ikmali yapabiliyor ve bagaj arabalarıyla beraber de burada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber gerçekçi bir yapı içerisinde kendimizi bulabiliyor ve bu yapı ile beraber de elbette araçların hepsinin gerçekçi bir fizik sistemine sahip olduğunu vurgulayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde zaten simülasyon unsurları olduğundan dolayı kendimizi sürekli gerçekçi bir ortamlarda ve yapılarla görebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlar simülasyon unsurlarından hoşlananlara ve gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya kalmak isteyen kişilere hitap ediyor.

Bunun dışında yapım içerisinde oynanışı değiştiren çeşitli modlar bulunuyor. Bu modlarla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve akabinde ise ve hızlı bir şekilde görevleri tamamlayabiliyoruz. Geliştirici ekip belirttiğine göre oyunu daha da gerçekçi kılmak için METAR sisteminin doğrudan yansımasını burada görebiliyor ve gerçek zamanlı olarak hava durumunun değiştiğini ve aynı zamanda ayrıntılı bir sistemle karşı karşıya kaldığımızı söyleyebiliyoruz. Bunun dışında elbette hava durumunu değiştirmek isterseniz bu seçimi tamamen size ait oluyor ve bu koşullar doğrultusunda dinamik bir hava sistemi ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
Genel olarak toparlayacak olursak havaalanında gerçekleştirebileceğiniz çeşitli simülasyon unsurlarıyla donatılmış bu yapım, uçaklara rehberlik etme, yakıt ikmali yapma ve daha birçok detaylı operasyonu içeriyor. Oyun, oldukça gerçekçi bir havaalanı ortamı sunarak, lisanslı uçak modelleri ve detaylı sistemlerle sizi gerçek bir havaalanında hissettiriyor. Gerçekçi görseller ve operasyonlar, oyun deneyiminizi üst seviyeye taşıyor. Kılavuzluk edebileceğiniz ve rehberlik sistemleriyle ilerleyebileceğiniz bu oyuna başlamadan önce, fragmanlara ve oynanış videolarına göz atmanızda fayda var. Oyun, girişte bir alıştırma kısmı sunarak sistemleri öğrenmenizi sağlıyor. Bu alıştırma görevlerini tamamlayarak oyunun temel dinamiklerini kavrayabilir ve unutulmaz bir havaalanı simülasyonu deneyimi yaşayabilirsiniz.
 
 
 
Oyun, dinamik hava koşulları sistemi ile dikkat çekiyor. Hava koşulları hızlı bir şekilde değişebilir; bir anda güneşli bir havadan bulutlu ve şimşekli bir ortama geçebilirsiniz. Bu dinamik hava koşulları, hava trafiğini yönetirken dikkate almanız gereken önemli unsurlardan biridir. Oyunda sağlıklı bir hava trafiği oluşturmak tamamen sizin sorumluluğunuzda olacak. Bu oyun, havaalanı operasyonlarını detaylı bir şekilde simüle ederek, oyunculara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunar. Dinamik hava sistemleri, lisanslı uçak modelleri ve gerçekçi operasyonlarla, havaalanı yönetiminin tüm inceliklerini öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Gerçekçi bir simülasyon içerisinde yer almak ve aynı zamanda gerçekçi havalimanlarında takılmak istiyorsanız, genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve çok olumlu etiketlere sahip olan bu yapımı hem bir bakış atabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Concord İçin Beta PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı Soulslike Rol Yapma Oyunu Deathbound Çıkış Tarihi Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız