Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Atlas Fallen, Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelebilir

 
 
Geliştiriciliğini Deck13'ün ve yayıncılığını Focus Entertainment'ın üstlendiği yarı açık aksiyon rol yapma oyunu Atlas Fallen için yeni söylentiler ortaya çıktı. Bu söylentilerle beraber oyunun yakın zamanda Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan abonelik hizmeti Game Pass'e geleceğini aktarabiliyoruz.
 
Oyunculardan karışık incelemeler alan bir yapım 
 
 
 
Twitter platformu üzerinde eXtas1s adlı bir kullanıcı tarafından yayınlanan yeni bir gönderiye göre oyunculardan karışık incelemeler alan Atlas Fallen yakında Game Pass hizmetine dahil olmayı bekliyor. Oyunun hizmete ne zaman ekleneceği şu an için belli değil ancak Ağustos ayı civarında kütüphaneye ekleneceği bildiriliyor.
 
Ağustos ayı içerisinde geliştirici ekip oyun için Reign of Sand adlı büyük bir güncelleme yayınlamayı hedefliyor. Dolayısıyla bu güncelleme ile beraber Game Pass hizmetine gelmesi olası. Ücretsiz olarak sunulacak olan yeni yama ile birlikte yeni bir zorluk modu, yeni seslendirmeler, New Game Plus modu, mekanikler, konumlar, görevler, düşmanlar ve çok daha fazlası oyunculara sunulacak.
 
Yayımcı Focus Entertainment, oyunun piyasaya sürülmesinin ardından satışlarını "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi. Atlas Fallen şu anda PS5, Xbox Series X/S ve PC'de mevcut.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Toz ve kumların dünyasında bulunduğumuz, kadim unsurların da yer aldığı bu yapım tam bir aksiyon macera deneyimi sunuyor ve hayatta kalma sistemleriyle beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendimizi çöllerle kaplı bir dünyada buluyor ve burada çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmak durumundayız.
Piyasaya sürülmesinden bu yana karışık etiketler ve incelemeler alan bu yapım, şu ana kadar pek isteneni ne yazık ki veremedi. Oyuncular tarafından eleştirilen ve bir yandan da çeşitli konularda sıkıcı olduğu bildirilen bu yapım için 6 Ağustos tarihinde büyük bir güncelleme geliyor ve bu güncellemenin tamamen ücretsiz olacağını doğrulayabiliyoruz. Geliştirici ekip, bu ücretsiz güncellemenin aynı zamanda oldukça büyük olacağına ve oyuna yeni unsurlar, yükseltme sistemleri, silahlar, görevler ve çok daha fazlasını ekleyeceğini belirtiyor. Dolayısıyla biz de bu güncellemeyi bekliyor ve oyuna nasıl bir etki edeceğini merak ediyoruz.

Muhteşem ve süper güçlere sahip olduğumuz ve ana karakterimizle beraber ilerleyebildiğimiz bu yapımda, kumların yani çölün üzerinde adeta sörf yapar gibi ilerlemeye başlıyor ve burada açık dünyayı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Ancak açık dünyanın genel olarak oyuncular tarafından oldukça sade olduğu ve herhangi bir canlılık barındırmadığı belirtiliyor.
Tozlarla kaplı bir dünyada yer aldığımız bu yapımda, yine yukarıda bahsettiğimiz gibi çöllerle kaplı ortamlarda gezinirken aynı zamanda etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bunun yanı sıra burada sadece biz değil, diğer taraftan çeşitli düşmanlar da bulunuyor. Ve her düşmanın burada farklı saldırı stilleri, görünümleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Elbette bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırmak ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları ile beraber mücadele etmek tamamen bizim işimiz oluyor ve temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Durum böyle olunca sadece dişimize gelecek düşmanlarla değil aynı zamanda zorlanabileceğimiz düşmanların da burada olduğunu vurgulayabiliyoruz.

Efsanevi canavarları avlayabileceğimiz ve her bir canavarın farklı dövüş sistemlerinin yer aldığı bu yapımda, bu tarz dövüş mekaniği ön planda olan oyunlarda elbette öncelik düşmanın nasıl saldırdığını öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Düşmana nasıl saldırdığını öğrendikten sonra elbette o saldırılardan karakterimizin temel hareketleriyle beraber kaçabiliyor ve akabinde ise karşı saldırıya geçmek durumunda kalıyoruz. Yani öncelikle düşmanın nasıl saldırdığını öğrenip onun hareketlerini ezberledikten sonra kendimize ait bir savunma ve saldırı sistemi çıkarabiliyor ve aradaki o zamanlamayı tutturarak doğru bir şekilde saldırabiliyoruz. Bu şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve hem de daha az hasar görebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda zaten bunu yapmamız temel olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bunu yapmasak doğrudan düşmana karşı gelirsek ve herhangi bir şekilde bekleme durumu olmazsa ne yazık ki bu da bizim sonumuzu getiriyor. Yozlaşmış bir tanrının baskısından kurtulmaya çalışabileceğimiz bu yapımda bir de arka plan hikayesi bulunuyor. Bu arka plan hikayesi bizi antik tehlikelere, gizemlere ve geçmişin parçaları ile doğru zamanların diyarına götürüyor. Bu tarz detaylarla beraber yer alabildiğimiz bu yapım, arka plandaki hikayeyi bize hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla aktarıyor. Dövüşler içerisinde elbette güçlü kombolar gerçekleştirebiliyor, karakterimizin temel hareketlerinden faydalanabiliyor ve böylece düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırırken elbette oldukça farklı komboları ortaya çıkarabiliyor, kendi beceri setlerimizi ortaya dökebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra oyunda temel hareketlerle beraber sağa sola doğru kaçabiliyor, hızlı bir şekilde koşabiliyor, zıplayabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber karakterimize en iyi şekilde yönetmek durumunda kalıyoruz. Zaten savaşlar içerisinde güçlü kumlarla aşılanmış silahların olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda ilgi çekici yeteneklerin burada olduğunu söyleyebiliriz. Karakterimizi geliştirirken aynı zamanda yeni yeteneklerin de kilidini açabiliyor ve böylece farklı beceri setleriyle düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda ilerleyen süreçlerde ve oyunun ortalarına doğru daha farklı becerilerle karşılaşmazsak elbette oyunun en başından beri uyguladığımız kombolar ne yazık ki bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir ve bu da oyuncuları sıkabilir. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda böyle bir detayın olması oldukça önemli ve ilerleme sisteminin olması oyuncular tarafından sevilen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Temel hareketlerle beraber düşmanları ortadan kaldırabildiğimiz ve aynı zamanda kendimize ait bir beceri setinin bulunduğu bu yapımda süper güçlere sahip olmamızın yanında farklı silahların da elimizde olduğunu görebiliyoruz. Bu silahları düşmanlara karşı kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Kumlar üzerinde kayabileceğimiz ve adeta şerif yapabileceğimiz bu yapımda nereye gitmek istiyorsak oraya doğru gitmeye hazırlanıyor ve yıkıcı kum gücü yeteneklerimizi kullanarak da efsanevi canavarları burada avlamak durumunda kalıyoruz. Buradaki canavarlar sürekli olarak bizleri saldırıyor ve bu da bizim kendi oyun tarzımızı oyuna adapte etmemizi aslında bir nevi sağlıyor diyebiliriz.
 
 

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Çünkü burada oyuna farklı şekillerde adapte edebileceğiniz bir aksiyon sistemi bulunuyor. Bu aksiyon sistemi ile beraber dilediğiniz strateji ve planlamayı yapabiliyor ve buna göre de kendi ilerlemenizi şekillendirebiliyorsunuz. Kendi oyun tarzınızı oyuna adapte edebileceğiniz ve düşmanların özünü hedefleyip onları ortadan kaldırabileceğinizi yapıp da kendinize özgü özel oyun tarzınızı şekillendirebiliyor ve oyunu isterseniz tek başınıza isterseniz de işbirliği moduyla beraber arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda işbirliği modu bulunuyorsa muhakkak bu oyun modu denenmesi gerekiyor ve buna göre de ilerlemek daha zevkli olabiliyor.

Bu tarz oyunlarda işbirliği modu ile beraber hem hikayedeki görevleri deneyimleyebiliyor hem de arkanızı kollayarak elbette düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu oyunda da böyle bir mod desteği bulunuyor ve bununla beraber bu oyunu muhakkak arkadaşınızla beraber işbirliği modunda oynayabilir ve düşmanlara karşı bir olarak daha zevkli ve daha eğlenceli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Biz de bu oyunu sizlere işbirliği modunda oynamanızı tavsiye ediyor ve böylece daha iyi bir oyun deneyiminin olacağına inanıyoruz.
 
Tozlardan ve kumlardan yükselebileceğimiz, kadim tehlikelerle yüzleşebileceğimiz bu yapımda açık dünya içerisinde istediğimiz gibi gezip tozabiliyoruz. Ancak bu açık dünya yarı açık dünya olarak karşımıza çıkıyor. Yani diğer oyunlardan gördüğünüz tam bir açık dünya ne yazık ki burada yer almıyor ve belli oranlarda sınırları belli. Kendimizi farklı bölgelere doğru ilerletebileceğimiz ve her bölgenin burada farklı kısımlarının bulunduğu bu yapımda güçlü dövüşleri doğru adım atabilir ve benzersiz özel becerilerle beraber kendimizi kanıtlamak durumunda kalıyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuna tek başımıza oynayabiliyor veya işbirliği modu ile istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Farklı tarzda ilerleyebileceğimiz ve ortamlara doğru adım atabileceğimiz bu yapımda her ortamın farklı manzaraları, sistemleri, düşmanları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyun tarzımızı kendimize göre şekillendirebileceğimiz ve insanlık için yeni bir çağ oluşturabileceğimiz bu yapımda tozlardan yükselebiliyor, fırtınaları serbest bırakabiliyor ve sırlarla dolu mekana doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Tehlikelerle dolu benzersiz bir fantezi dünyasında yer aldığımız bu yapımda etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve canlı sistemlerle karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapımda bunlar üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve bu kumlarla beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Geçmişin parçaları ile dolu diyarlarda yer alabileceğiniz bu yapımda tek oyuncuyla beraber istediğiniz gibi bir kampanyada ilerleyebiliyor ve kahramanca savaşarak burada düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyorsunuz. Efsanevi yaratıkları avlamaya çalışabileceğiniz, benzersiz özel becerilerle beraber gidişatınıza yön verebileceğiniz ve aynı zamanda en sona gelene kadar farklı düşmanlarla karşılaşabileceğiniz bu yapımda küllerin içinden yükselmeye çalışır ve insanların yozlaşmış bir tanrının zulmünden kurtarmaya hazırlanıyorsunuz.
Yine arka planda burada bulunan hikaye insanların yok olmasından kaynaklı bir şekilde bizlere sunuluyor. Yani biz de burada insanlığın tehdit altındayken büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyor ve insanlığı kurtarmak burada temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
Dolayısıyla burada yer aldığı müşteriler boyunca istediği bir şekilde ilerleyebiliyor, süper güçlere sahip bir karakteri kontrol edebiliyor ve elimizden geleni yaparak burada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. İçimizdeki güçleri en iyi şekilde açığa çıkarabileceğimizi bu yapımda oldukça hızlı bir şekilde ilerlerken çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü sağdan soldan beklenmedik düşmanların da çıkış yapabileceğini aktarabiliyoruz.

Kuvvetli silahlarla beraber ilerleyebildiğimiz ve akabinde ise kumdan gücümüzü alarak yıkıcı güçlerle karşı karşıya kaldığımız bu yapımda kendi oyun tarzımıza oyuna adapte ederek hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve onların tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayabiliyoruz. Kumlara hükmederek sırlarla ve farklı mekanlarla karşılaştığımız bu yapımda nasıl ilerleyebileceğimize biz karar verebiliyor ve en iyi şekilde hikaye odaklı bir oyun içerisinde insanlık için yeni bir çağ başlatabiliyoruz.

Kumların içinden yükselebileceğimiz ve fırtınalar estirebileceğimiz bu yapımda süper güçlerin çarpıştığı destansı bir mücadelede kendimizi bulabiliyor ve şekil değiştiren ölümcül yaratıkların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Aynı zamanda burada farklı silahlar oluşturabilir ve yeni silahlarla beraber de oldukça farklı kombolar gerçekleştirebiliyoruz. Benzersiz ve özel becerilerle beraber de hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve yeni yetenekler üzerinde ustalaşarak en büyük şampiyon olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursak toz ve kumların hüküm sürdüğü, kadim unsurlarla dolu bir dünyada geçen bu yapım, aksiyon ve macera deneyimini bir araya getiriyor. Oyunda hayatta kalma mekanikleri ile çöllerle kaplı bir dünyada kendinizi buluyorsunuz ve çevre unsurlarını kullanarak ilerlemek zorundasınız.

Piyasaya sürülmesinden bu yana karışık yorumlar alan bu yapım, bazı oyuncular tarafından eleştirilmiş ve çeşitli yönleriyle sıkıcı bulunmuştur. Ancak, 6 Ağustos tarihinde gelecek olan büyük ve ücretsiz güncelleme ile bu durumun değişmesi bekleniyor. Geliştirici ekip, bu güncellemenin oyuna yeni unsurlar, yükseltme sistemleri, silahlar, görevler ve daha fazlasını ekleyeceğini duyurdu. Bu nedenle, oyuncular bu güncellemeyi büyük bir merakla bekliyorlar ve oyuna nasıl bir etki yapacağını görmek istiyorlar.

Muhteşem süper güçlere sahip ana karakterimizle ilerlediğimiz bu yapımda, çölün üzerinde adeta sörf yaparak açık dünyayı keşfediyorsunuz. Ancak, bu açık dünya bazı oyuncular tarafından sade ve cansız bulunuyor. Tozlarla kaplı dünyada gezinirken çevreyi keşfetmek oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra, çeşitli düşmanlar da bulunuyor ve her biri farklı saldırı stilleri ve görünümleriyle karşınıza çıkıyor. Bu tür oyunlarda, hem küçük hem de büyük düşmanlarla ve özellikle patron savaşlarıyla mücadele etmek temel hedefinizdir. Dolayısıyla, dişinize göre düşmanların yanı sıra sizi zorlayacak güçlü düşmanlarla da karşılaşmaya hazırlıklı olmalısınız.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Hellblade 2'nin Beklenenden Kötü Satış Performansı Gösterdiği Bildirildi Suicide Squad: Kill the Justice League'in 2. Sezonu Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetalpertr

11.7.2024 15:39:59

0
İlk çıktığında oynamıştım. Güzel sayılır. 7-8 lik oyun.

BSC Misafiri

10.7.2024 15:38:54

0
sonunda geliyor
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız