Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PC Oyuncuları Dijital Satışlara Yöneliyor


 
 
     Şu sıralar, Steam, Direct 2 Drive, Impulse gibi dijital satış yapan sitelerin etkisi artmış olacak ki; NPD'nin Amerika'da yaptığı araştırma sonuçları, PC oyuncularının dijital satışlara yöneldiğini gösteriyor.
 
     NPD'nin yaptığı araştırmaya göre Amerika'daki PC oyncuları, yılın ilk 6 ayında kutulu satışı değil de dijital satışı tercih etmiş. Yapılan araştırmaya göre Amerika'da, bu yılın Ocak ile Haziran ayları arasında, 11.2 milyon dijital satış gerçekleştirilirken, 8.2 milyon adet perakende satış yapılmış.
 
     Ancak araştırmaya göre bu durum, oyun endüstrisine olan gelir bâz alındığında, tam tersi oluyor. Oyun endüstrisindeki satışlarda %57'lik dilimin perakende satışlarının aldığı görülürken, %43'lük dilimin dijital satışlarda olduğu gözlemleniyor.
 
     Ayrıca, dijital satışlarında önde gelen iki ismin Valve yapımı olan Steam ve daha çok casual kitleye hitap eden BigFishGames.com olduğu da açıklandı. Açıkçası fiyat farkı ve bazı özel indirimler de baz alınınca bana göre de dijital satışlar daha uygun geliyor...
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC
TGS 2011'in Tarihi Belli Oldu NFS: Hot Pursuit'ten Yeni Bilgiler Yakında
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CodeMachine

20.9.2010 22:54:43

0
Kutulu üründe dvd takma derdi, serial derdi var ama steamda özgürsün.

TR Juggernaut TR

20.9.2010 15:46:59

0
evet ve ustelik benim gibi mw2 bc2 yi dukkanlarda bulamayanlar(bu millet pirana 3 saatte bc2 satan dukkanlarin tum stoklari nasil biter?)steamden rahatca alip indiriyorlar :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız