PC Oyuncuları Dijital Satışlara Yöneliyor

Samet Konuksal


 
 
     Şu sıralar, Steam, Direct 2 Drive, Impulse gibi dijital satış yapan sitelerin etkisi artmış olacak ki; NPD'nin Amerika'da yaptığı araştırma sonuçları, PC oyuncularının dijital satışlara yöneldiğini gösteriyor.
 
     NPD'nin yaptığı araştırmaya göre Amerika'daki PC oyncuları, yılın ilk 6 ayında kutulu satışı değil de dijital satışı tercih etmiş. Yapılan araştırmaya göre Amerika'da, bu yılın Ocak ile Haziran ayları arasında, 11.2 milyon dijital satış gerçekleştirilirken, 8.2 milyon adet perakende satış yapılmış.
 
     Ancak araştırmaya göre bu durum, oyun endüstrisine olan gelir bâz alındığında, tam tersi oluyor. Oyun endüstrisindeki satışlarda %57'lik dilimin perakende satışlarının aldığı görülürken, %43'lük dilimin dijital satışlarda olduğu gözlemleniyor.
 
     Ayrıca, dijital satışlarında önde gelen iki ismin Valve yapımı olan Steam ve daha çok casual kitleye hitap eden BigFishGames.com olduğu da açıklandı. Açıkçası fiyat farkı ve bazı özel indirimler de baz alınınca bana göre de dijital satışlar daha uygun geliyor...
 
Kaynak