Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oculus Rift'in Teknik Sorumlusu John Carmack: "Facebook'tan Böyle Bir Hamle Beklemiyordum"


    id Software'de yaptıklarıyla büyük bir üne kavuşan John Carmack'ı Doom ve Quake gibi FPS türünün öncü serilerinden hatırlıyoruz. Geçtiğimiz aylarda verdiği bir kararla birlikte id Software'dan ayrılıp Oculus Rift'in yapımcı ekibine geçen John Carmack, yaşanan 2 milyar dolarlık satın alma işlemi hakkında konuştu.
 
    Oculus ekibinin teknik işlerinden sorumlusu Carmack yaptığı açıklamalarda önce, Oculus ekibinin neden Valve gibi ilerlemediğine değindi. Carmack, "Herkes bizden Valve gibi olup, onların Steam'de uyguladığı politikayı sanal gerçeklik cihazları piyasasına uygulamamızı bekliyordu. Burada zor olan bir şey var. Senelerdir herkes Valve'ı çılgınca bir şirket olarak görüyor. Fakat Valve, bütün başarısını sahip olduğu vizyona ve azme borçlu." sözlerine yer verdi.
 
    John Carmack, "VR piyasasında böyle bir şey yapmanız mümkün değil. Sunduğunuz deneyim çok güçlü ve büyük şirketler de burada oynamak istiyor. Dolayısıyla kendinize asıl sormanız gereken soru, kimle, nasıl partnerlik oluşturacağınız olmalı." açıklamalarını yaparken, "Açıkçası ben Facebook'tan böyle bir hamle beklemiyordum. Kişisel olarak daha önce onlarla hiç görüşmem bile olmamıştı. Dolayısıyla düşüncem de, diğer firmaların daha iyi seçenekler olabileceği yönündeydi. Ancak anlaşma sonrasında gördüğüm şu ki, onlar da tablonun büyük halini bizlerin gördüğü gibi görüyor. Dolayısıyla bu, bizim için büyük bir güç." sözlerini söyledi. 
 
    Son olarak Carmack, "Anlaşmada herhangi bir kişisel rolüm yoktu. Sadece bir akşam Mark Zuckerberg'e Oculus Rift'in nasıl bir teknoloji olduğundan bahsetmiştim. O günden bir sonraki hafta ise, Facebook'un Oculus'u satın aldığı haberini aldım." eklemesini yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oculus oculus rift virtual reality sanal gerçeklik pc john carmack
Call of Duty: Ghosts'un Yeni DLC'sinin İçerikleri, Videoyla Tanıtıldı Japonya'da 2013'te Mobil Pazarından Elde Edilen Gelir 5.4 Milyar Dolara Ulaştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

lambshit

3.4.2014 09:37:25

0
Daha önce hiç facebookla gorusmedim diyor sonra satin alımdan bir hafta önce zükerberke cihazı anlattim diyo yarrasa bize mi ittiriyon valve nin tutumunu begenmemissin zükere vermissin gazı o kamilde japon çirkin karıyı aldığı gibi almış işte bi gazla

TheStarBox

1.4.2014 10:23:06

0
Ulan mark ulan mark herşeye burnunu sokar oldun ne diyim. Neyseki microsoft ve sony de sanal gerçeklik işinde hala umut var. http://theamericanjesus.net/wp-content/uploads/2011/04/mark_zuckerberg-devil.jpg

alito

31.3.2014 21:48:48

0
Bana göre Oculus Rift artık ölü doğacak olan bir cihaz, yakında Oculus geliştiricileri içinden isyan seslerini duymaya başlarız. Çünkü Facebook ilerde rahat durmayacak ve cihazı asıl hedefinden saptıracak, buna eminim.

4BSO7UTION

31.3.2014 18:59:00

+1
Milyar dolarlar dönüyor, gel gör ki resimde bantla tutturmuşlar.

Guest-97901DBF5

31.3.2014 14:20:40

+6
quote:

Carmack, "Anlaşmada herhangi bir kişisel rolüm yoktu. Sadece bir akşam Mark Zuckerberg'e Oculus Rift'in nasıl bir teknoloji olduğundan bahsetmiştim. O günden bir sonraki hafta ise, Facebook'un Oculus'u satın aldığı haberini aldım."
iyi b.k yedin Carmack aferin sana.

Kilgrave1907

31.3.2014 12:13:45

+5
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oculus Rift
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız