Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Kullanıcıları Oynamadıkları Oyunlar İçin 19 Milyar Dolar Harcamış

 
 
PC oyuncularının uğrak noktası olan Steam platformu, oyun sektörünü domine etmeye ve kullanıcıları kendine çekmeye devam ediyor. Aldığınız oyunlar Steam'in kütüphanesine ekleniyor ve buradan istediğiniz gibi indirip oynayabiliyorsunuz. Kütüphaneden istediğiniz oyunlara göz atabiliyor istediğinizi de kenarda bekletebiliyorsunuz. Şimdi ise yepyeni bir rapor, oyuncuların hiç oynamadığı oyunlar için yüksek miktarlarda para ödediklerini bildiriyor.
 
Steam kullanıcılarının hiç dokunmadığı oyunlar bulunuyor 
 
 
 
PCGN ve SteamIDFinder tarafından ortaya çıkan yeni bir araştırmaya göre Steam kütüphanelerinde bulunan ancak hiç oynanmayan yüksek maliyetli oyunlar bulunuyor. Oyunu alıp hiç dokunmayan ve oynamayan milyonlarca kullanıcı bulunuyor. Araştırma içerisinde kütüphaneye eklenen ancak bir kez bile oynamadığınız oyunlar baz alınıyor. Bu kapsamda ortaya çıkan maliyetin çok yüksek olduğu görülüyor.
 
Açıklanan detaylara göre kullanıcıların satın aldığı ancak hiç oynamadığı oyunların maliyeti 19 milyar doları buluyor. Bu sayı tüm dünyadaki Steam kullanıcıları temel alınarak hesaplanmış ve gerçekten de oldukça yüksek bir miktarı temsil ediyor.
 
Öte yandan Steam platformunda şu anda yaz indirimleri başlamış durumda. Eğer istediğiniz bir oyun varsa şu anda göz atabilir ve daha uygun bir fiyatla satın alma şansına erişebilirsiniz. Bildiğiniz üzere Steam platformundaki oyunlar dolar kuru üzerinden satışta bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu Yeni Crazy Taxi Oyunu Açık Dünya Çok Oyunculu Olacak!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.7.2024 20:44:03

0
Türkiye'de bütün oyun haber sitelerinin ana konusu Türk oyunseverler için her zaman OYUN FİYATLARIDIR! Oyunları ucuza mı alıyoruz, pahalıya mı? Yoksa alabiliyor muyuz, alamıyor muyuz?

BSC Misafiri

2.7.2024 15:39:06

0
Arkadaşlar konu Türkiye değil oyuncu genel davranış psikolojisi adlı çalışma

Jack Rabbit Slims

2.7.2024 15:29:57

0
Yorumlarda olaya çok yanlış yerden bakılmış, oynanmayan oyunlara 19 milyar harcanmasının ekonomiyle falan alakası yok. Her yerde Türkiye gibi fiyat istikrarsızlığı mı var sanki? 19 milyarın hadi olsun olsun 1 milyarı aman fiyatı artmadan alayım kaygısıyla harcanmış olsun. Burada asıl nokta Steam'in elle tutulur hiçbir şey vermeden, dijital hakları bir koleksiyonerlik gibi pazarlayabilmesi. Modern çağın oyuncuları oyun arşivlerini, oyun koleksiyonlarını Steam'de oluşturuyor. Steam de aman katalogunda dursun, aman rozeti var, aman kartı var derken insanlardaki bu duyguyu körüklüyor ve hiç oynamayacakları oyunları güzel güzel satıyor millete.

BSC Misafiri

2.7.2024 10:21:31

0
Yeni üyelik

BSC Misafiri

2.7.2024 10:20:51

0
Steam dolara geçmeden 30TL ye aldığım neredeyse 10 yıllık oyunlar şuanda 5 dolara satılıyor. Birde oyunun çıkışında fiyat yüksek olduğu için korsan oynayıp, sonrasında indirimde alıp oynamayan tayfada var. Ama açıkça söylemek gerekirse şuanda oyun geliştiricilerinin %90'i Türkiye'nin ekonomisini düşünmediği için steam dolara geçince oyun satın almayı bıraktım...

BSC Misafiri

1.7.2024 22:59:57

0
Ekonomisi istikrarlı bir ülkede yaşasaydın, yarın fiyatlar artar korkun olmazdı, gereksiz yere oyun almazdın, doğru.

BSC Misafiri

1.7.2024 18:59:00

+1
Cogu oyunu zamlanma korkusuyla cok onceden almistim,baya da biriktiler. Normal bi yerde yasasam ,oyunlari bitirdikce alirdim.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız