Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gerçek Oyuncularla İnteraktif Bir Deneyim The Isle Tide Hotel Geliyor: Tüm Detaylar

 
Wales Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan gizem, bulmaca, macera oyunu The Isle Tide Hotel, 12 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Interaktif bir deneyimi bizlere aktarmaya hedefleyen oyunda gerçek oyuncular yer alıyor ve bu yapı ile beraber maceramıza devam edebiliyoruz. Oyun içerisinde hikaye odaklı bir yapı bulunuyor ve yaptığımız seçimlerle beraber hikayenin gidişatını ve olayları nasıl gelişeceğini belirleyebiliyor ve seçebiliyoruz. Oyunda Eleanor adlı bir kızı kurtarmak için çeşitli girişimlerde bulunabiliyor ve burada tuhaf bir tarikatın olduğunu öğreniyoruz. Bizim de amacımız bu tarikatın elinden kızı kurtarmak ve yaptığımız seçimlerle beraber de sağ salim geriye dönüş yapmak.

Canlı çekim içerikleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda gizemli durumlar bizi oyunculara aktarılmayı bekliyor. Oyun içerisinde interaktif bir yapıyla beraber karşımıza çıkan her bir seçim gidişatı tamamen etkiliyor. Dolayısıyla her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve yaptığı seçimlerle beraber de farklı yöne doğru geçiş yapabiliyor. Oyunda yaptığınız seçimler iyi veya kötü olarak sizlerin karşısına çıkabiliyor ve sizlere tavsiyem o anda durup birazcık düşünmek.
 
Gerçek oyuncularla interaktif bir deneyim 
 
 

Garip olayların gerçekleştiği oyun içerisinde elbette bulunduğumuz ortamdaki durumları analiz etmeye çalışıyor ve zor kararlar vermeye başlıyoruz. Oyunda karşımıza farklı farklı karakterler çıkıyor ve bu karakterlerle beraber tanışıp onların nasıl biri olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Ancak garip olan şey oyunda yer alan karakterlerin her biri nasıl biri olduğunu saklıyor ve dolayısıyla aslında bizlerle konuşan kişinin arka planda çok farklı kişiliği olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Bu kapsamda oyun içerisinde yer alan karakterlere güvenmemeye ve onların açığını yakalamaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde bir ritüel gerçekleşmek üzereyken elimizdeki tüm imkanları kullanmaya çalışıyor ve kızın kurban edilmesinin ritüel içerisinde yer aldığı oyunda kıza ulaşmak temel amacımız oluyor. Bu kapsamda kıza ulaşıp tarikat liderini ikna etmeye çalışıyor ve kızı ellerinden kurtarmaya başlıyoruz. Temel amacımızın bu olduğu oyunda çeşitli kararlar verebiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyunda yaptığımız hamlelerle beraber gidişatı değiştirebiliyor ve yaptığımız seçimlerin ne kadar önemli olduğunu içerisinde görebiliyoruz. Oyunda örneğin kapılarla dolu bir kısma gelebiliyor ve bu kısımda ileriye, sağa veya sola doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Elbette her bir geçişle beraber farklı bir durumda karşılaşabiliyor ve buraları keşfetmek de tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda kızı kurtarmak için geniş bir otele dahil oluyoruz
 
 

The Isle Tide Hotel içerisinde geniş bir otel bulunuyor ve bu otel içerisinde girmek oldukça önemli. Çünkü tarikat liderinin ve kızın burada olduğunu öğrendikten sonra buraya geçiş yapmaya çalışıyor ve buraya girmek için de çeşitli planlamalar kurmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde otele nasıl gireceğimiz ve otel içerisinde hangi hamleleri yapacağımız tamamen bizim seçimlerimizle beraber değişkenlik gösteriyor. Otele giriş yaptıktan sonra tarikat liderini ikna etmeye çalışıyor, gizli bilgileri ortaya çıkarmaya başlıyor, bu gizli bilgilerle beraber lideri elbette hiç beklemediği taraftan vurmaya başlıyor bunun yanı sıra diğer sonları keşfetmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde bizlere sunulan birden fazla son bulunuyor ve bu sonları keşfetmek de elbette yaptığımız seçimlere göre değişiyor. Dolayısıyla oyunu birden fazla kez oynayabiliyor veya son kısımlarda yaptığınız seçimleri değiştirerek de hangi sonların olduğunu görebiliyorsunuz. Normal sorunların dışında bir de özel sorunlar bulunuyor. Bunlar da ekstra olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda hiç tanışmadığımız kızımızı kurtarmaya başlıyor ve bu kapsamda çeşitli planlamalar yapıyor ve oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre de 7 farklı temel son bulunuyor. Bu temel sonların haricinde ise 14 farklı gidişat yolu yer alıyor. Yaptığımız seçimlerle beraber bu gidişatları değiştirebiliyor ve istediğimiz sona ulaşmak için diğer seçenekleri göz ardı edebiliyoruz. Oyun içerisinde elbette her bir seçimimizin bir sonucu oluyor ve bu sonuca beraber ne yazık ki oyun içerisinde katlanmak durumunda kalıyoruz.
 
Hem ana hem de yan görev içeriği bulunuyor 
 
 

Oyunda ana görevlerin haricinde bir de yan görevler bulunuyor ve bu yan görevlerle beraber özel sonlara ulaşabiliyoruz. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre bu yan görevlerin olmasının sebebi oyuna çeşitlilik katmak. Dolayısıyla oyun içerisindeki bu yan görevler belki de oyun içerisinde bizleri çekecek olan diğer unsurlar arasında yer alabilir. Ancak görevlerin işleyişi bizlere aktarılışı oldukça önemli. Bu yan görevi olayını oyun içerisinde bakalım nasıl işleyecekler, hep birlikte göreceğiz.

Oyunda yaptığımız seçimlere yanıt veren canlı çekim kısımları yer alıyor. Bu çekimlerle beraber her bir seçimde karşımıza çıkan gerçek oyuncular tepkiler verebiliyor ve bu kapsamda biz de yaptığımız seçimlerin sonucunu burada gerçek zamanlı olarak görebiliyoruz. Oyunda yine karakterler arasında çeşitli ilişkiler bulunuyor ve bu ilişkilerin nasıl gittiğini ve hangi ilişkiler içerisinde olduğunu görebiliyoruz. Gerçek zamanlı kişilik analiziyle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda oyun içi bölüm atlama menüsü de bulunuyor ve bu menüyle beraber de farklı farklı noktalara direkt olarak geçiş yapabiliyoruz. Elbette öncelikle bu bölüm atlama menüsünü açmamız gerekiyor ve bunun için de çeşitli hamleler yapılmış şart.
 
Aynı karakteri farklı açılardan görebileceğimiz çeşitli diyalog seçenekleri yer alıyor
 
 
 
The Isle Tide Hotel'de yer alan tarikat karşımıza köklü bir topluluk olarak çıkıyor ve bu topluluğu araştırmak ve onların açıklarını ortaya çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda aynı karakteri farklı açılardan görebileceğimiz çeşitli diyalog seçenekleri bulunuyor ve bu seçeneklerle beraber de elbette tarikat içerisinde yer alan karakterleri analiz edebiliyor ve onların açıklarından faydalanabiliyoruz. Amacımız bu tarikat liderini ikna ederek kızı elinden kurtarmak ve buna yönelik istediğimiz şekilde hamleler yapmak.
 
Steam sayfası 
 
 

Gizli sonlara ulaşabileceğimiz ve bu gizli sonlara ulaşmak için de çeşitli şifreli yollara gelebileceğimiz yapın 12 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyun Türkçe dil desteği ile bizlere sunulmaya hazırlanıyor ve dolayısıyla oyunun artılarından biri de bu dil desteği olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bunun dışında yine Steam sayfası üzerinde oyunun bir demo sürümü bulunuyor ve bu demo sürümü ile beraber İstediğiniz şekilde oyunun bir kısmını ücretsiz olarak deneyimleyebiliyor ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Bunun dışında yine demo sürümü ile beraber oyunu satın alıp almayacağınıza ve istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyuna göz atmadan ve oyunu satın almadan veya istek listenize eklemeden önce demo sürümüne göz atmanızda fayda var. Bu tarz interaktif oyunlardan hoşlanıyorsanız ve gerçek oyuncularla beraber yeni bir maceraya çıkmak istiyorsanız bu oyuna bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc The Isle Tide Hotel
Assassin’s Creed Mirage Çıkış Tarihi Öne Alındı! Piksel Grafikli Rol Yapma Oyunu Newcomer Yabancı Dil Öğrenimine Katkı Sağlıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Curtius

15.8.2023 11:59:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: aykut291 Yeter artık İnteractive bir deneyim istemiyoruz.Adam akıllı Oyun istiyoruz her yönüyle Oynanabilirlik atmosfer sanat müzik hikaye.Örnek isteyene örnekde var işte Zelda şimdide Baldurs Gate 3 insanların ne istedikleri belli iken ısararla daha tutturdular Onlineda Online!
Şu oyunla online olman gereken oyunları birleştiren sinapslarının çalışma şekli ilginç. Sanırım katalizör olarak interaktif deneyim kullanmışsın ama interaktif demek online demek değil.

aykut291

15.8.2023 11:24:27

0
Yeter artık İnteractive bir deneyim istemiyoruz.Adam akıllı Oyun istiyoruz her yönüyle Oynanabilirlik atmosfer sanat müzik hikaye.Örnek isteyene örnekde var işte Zelda şimdide Baldurs Gate 3 insanların ne istedikleri belli iken ısararla daha tutturdular Onlineda Online!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Isle Tide Hotel
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız