Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Video Haber: Nintendo'nun Yeni Konsolu Switch Video Eşliğinde Duyuruldu

20 Ekim 2016 Gökhan Yılmaz 27 İzlenme Sayısı: 28203 Video süresi: 06:21 Video İnceleme
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

Nintendo NX kod adı ile bilinen ev/el konsolu melezi Nintendo Swtich tanıtım videosu eşliğinde bizlere gösterildi. İşte Switch!

BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı Nintendo Switch Switch Nintendo NX konsol Video Haber
Canavar Hareketler - Bölüm 109 Video Haber: Sonunda Red Dead Redemption 2'nin İlk Videosu Geldi!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

slicer

14.11.2016 20:00:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: Boom Biddy Bye Bye Switch'te disk okuyucu yok, kartuş var 30-35 yıllık teknolojiyi kullanmak da nedir ya? Allah'tan Nintendo gibi şirketler teknolojiye hakim değil, teknolojik evrim geriye doğru giderdi [:\-]
O zaman cep telefonunda veya dijital kameranda da hafiza karti kullanma. Cok eski teknolojiymis ya senin dedigine gore...

KerkenezKes

7.11.2016 16:43:24

0
nekadar zarar ziyan bi cihaz heryerde de oyun oynamayın be kardeşim çok mu lazım evde oynadık yeter da

Guest-E87629FD5

4.11.2016 14:27:56

+1
Switch'te disk okuyucu yok, kartuş var 30-35 yıllık teknolojiyi kullanmak da nedir ya? Allah'tan Nintendo gibi şirketler teknolojiye hakim değil, teknolojik evrim geriye doğru giderdi [:\-]

BSC Misafiri

22.10.2016 10:07:10

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kennnn Nintendonun cihazın sistem özelliklerini, yeni oyunlarını 2016 içerisinde açıklanmayacağı yazıyor yabancı kaynaklar da. Neler çeviriyorlar acaba, yoklama mı yaptılar alet henüz üretime girmedi mi ? ortalıkta birkaç farklı prototip spec ve görseli bulunuyor. umalım da dedikodulardakinin en iyisi ile gelsin.
Cihazın çıkmasına daha 6 ay gibi bir süreç var, sadece konsepti ve 3. parti verecek firmaları tanıttılar, belki Switch'ten önce çıkacak rakibinin kullanmaması için konsolun bazı özelliklerini bile açıklamamışlardır. Donanım gücüne tam olarak karar kılmadıklarını düşünüyorum çünkü önlerinde daha uzun bir zaman var, artık konsolun çıkışına 1-2 ay kala herşey netleşecektir.

Kennnn

21.10.2016 13:11:27

0
Nintendonun cihazın sistem özelliklerini, yeni oyunlarını 2016 içerisinde açıklanmayacağı yazıyor yabancı kaynaklar da. Neler çeviriyorlar acaba, yoklama mı yaptılar alet henüz üretime girmedi mi ? ortalıkta birkaç farklı prototip spec ve görseli bulunuyor. umalım da dedikodulardakinin en iyisi ile gelsin.

blackzeros

21.10.2016 12:37:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri http://www.ign.com/articles/2016/10/20/nintendo-confirms-amiibo-support-for-nintendo-switch-clarifies-additional-features Beyler cihaz Tablet ekranin yani sira ekrana baglanan sag ve sol joy con`lari ile geliyor ayrica cihaz TV uniteside zaten paketin ana icerigiymis. Yanliz ekliyor Nintendo yetkilisi IGN`ye verdigi aciklamada. Hepimiz cihazi Dock yani TV aygitina baglayinca cihazin gucunun arttigini dusunuyorduk. Malesef bu yok. Sadece sarz icin, USb aygitlari kullanimi ve TV baglanti noktasi olarak kullaniliyor. Cihazin DEV KIT ozellikleride yayinlanmis durumda. 4 Cekirdek Arm 57 max 2ghz islemci 4GB LPDDR3 ram max 25.5Gb saniye 2. Nesil Maxwell Mimarisi 256 Cuda core max 1ghz hizinda 1024 Gflops yani 1 Teraflops http://gamrconnect.vgchartz.com/thread.php?id=221578 Sistem kesinlikle kotu degil hatta ve hatta teraflops degerine bakinca bence cok iyi is cikarmislar. Cunku bildiginiz gibi Nvidia kartlarin Flops degeri malesef AMD kartlardan daha yuksek. Duzgun hesap ile 700 Gflops bir Nvidia ekran karti 1,2 Teraflops AMD GNC ekran kartina es geliyor yani kolaylikla sunu gorebiliriz genel sistem performansi olmasada GPU anlaminda Xbox One ile es deger bir GPU goruyoruz hemde cok dusuk guc tuketimi ile. Tabiki sistemin genel performansi ve hafiza kalitesi daha geride ama cozunurluk olarak 6.2 IPS ekranda 720P ve TV unitesinde max 1080P goruntu saglayacagida aciklanmis durumda linke bakarsak ki buda bence gayet yeterli. Elimizde bu kadar guclu bir cihaz harika ve dahasi Monster Hunter 3`den beri TV`de Monster Hunter oynayamamistim simdi hem TV hemde elimde oynayabilecek olmam gelecek Monster Hunter oyunlarini cok mutlu etti beni. Bir detay daha. Tum API yani arabirimi oyun gelistirilmek icin bu Custom yani ozel Modifiye edilmis Tegra cipi icin Nvidia tarafindan yaratilmis. Yani yuksek ihtimal VULCAN tabanli bir sistem ile karsi karsiyayiz keza Nvidia kendi blogunda bircok detayi vermis durumda. https://blogs.nvidia.com/blog/2016/10/20/nintendo-switch/
o tereflops değeri 16 bit icin , one ve ps4'te 32 bit değerler kullanıyor ,yani 2'ye bolmen gerekli o teraflops değerini buda 0,5 tflops yapar. zaten 256 cuda cekirdeği 1 ghz'de , 256*2*1000=512gflops yapar 32bit iiçin... http://www.anandtech.com/show/8811/nvidia-tegra-x1-preview/2

BSC Misafiri

21.10.2016 10:40:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Cihazin DEV KIT ozellikleride yayinlanmis durumda. 4 Cekirdek Arm 57 max 2ghz islemci 4GB LPDDR3 ram max 25.5Gb saniye 2. Nesil Maxwell Mimarisi 256 Cuda core max 1ghz hizinda 1024 Gflops yani 1 Teraflops http://gamrconnect.vgchartz.com/thread.php?id=221578
Ne idüğü belirsiz birilerinin ortaya attığı dedikodulardan çıkarımlar yapmak yerine resmi açıklamayı bekleyip değerlendirmek daha mantıklıdır. Dedikoduları dikkate alacaksak birbirinden farklı güçte en az on tane Switch modeli ortaya çıkar. :)

abstract-a

21.10.2016 10:32:20

0
Konsol ilginç olmuş gerçekten. Cok fazla takip etmiyorum ancak bence yanında oyun da tanıtmalıydılar zelda ve mario gordum bunun dısında oyunlar henüz duyurulmadı sanırım. Bence daha guclu bir etki için bir pokemon oyunu ev konsoluna gelebilirdi ne biliyim belki gelecektirde ancak bu duyurunun daha güçlü olması lazımdı gibime geliyor. Bir de nintendonun el konsolları ds ler iyi satıyor acaba bu konsolla aradaki dengeyi nasıl kuracak. 3dslere cıkan oyunlar bu cihazın el konsolunda oynanabilecekse şahane. Ancak muhtemelen nintendo ps4 ve xbox a rakipliginin dışında şu an kendinin ürettigi el konsollarına da rakip oldu gibi . Zaman lazım biraz dha bet ve dogru konusabilmek için.

BSC Misafiri

21.10.2016 08:54:31

0
quote:

Orjinalden alıntı: straptezlo
quote:

Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

Wii u nun satmamasının nedeni özel oyunlarının azlığıydı, Nintendo dersini almıştır.
Nintendo sana savunman için para falan mı verdi? Bu cihaz çok inovatif doğru. Ama tutmayacak göreceksiniz. Kim oyun oynadıktan sonra cihazı televizyona bağlayıp tv'den mario oynamak ister ki? Telefonumda GTA oynayabiliyorum?
Sana senin mantığınla saldırmak için para mı alıyorsun desem senin gibi saçmalamış olurum galiba. Nintendo'nun bazıları 30 yılı aşmış 20'den fazla oyun serisi var kardeş, Mario'ya indirmegen senin sığ görüşünü oluşturan bilgisizlik ve deneyimsizliğinden kaynaklanıyor. Nintendo masaüstü ve el konsollarını tek çatı altında buluşturdu ve tutup tutmaması firmayı ve hisse senedi sahibi ortaklarını ilgilendirir. Benim ilgilendiğim kısım ise yıllardır oynadığım birbirinden kaliteli oyunların bu konsola çıkacak olması.

BSC Misafiri

21.10.2016 08:53:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: FerdosParadise bu muymuş NX !!!
İnşallah veya Maşallah deyip geçmeye alıştırmadılar mı seni?

BSC Misafiri

21.10.2016 08:53:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: razzraziel Merhaba, video esnasında alışkanlıkla Zelda demişim(Hatta dediğimi bile zannetmiyordum ki tekrar izledim), buradan bir bütünüyle yargıya varmanız da, pek doğru sayılmaz heralde değil mi? Zelda-Link(Hatta missing link) geyiklerine aşina olmamam mümkün değil zira, bu kadar oyun sektöründe bulunduktan sonra. Hayır Nintendo'nun görselliğine bakmayın aslında çok ayrı bir dünya diye anlatırken, bir yandan da bir editörün yanlış söylemi nedeniyle tamamını yargılıyor olmanız oldukça tezat çünkü.
Merhaba, genelde oyunu oynamayanlar Link'e Zelda dediği için ''belki'' ibaresini kullanmıştım, dil sürçmesi olduğunu öğrenmem iyi oldu o yüzden kusura bakmayın. Ülkemiz oyun site ve dergilerinde genel olarak Nintendo bir bağımsız yapımcıdan bile daha az yer buluyor ancak emin olun Xbox kullanıcılarından çok daha fazla Nintendo kullanıcısı var. Aynı zamanda bir Playstation kullanıcısı olarak da sitenizde bu firmaya ait haberleri de keyifle okumakla birlikte bazen %90'lara varan Playstation yoğunluğuna da gerek olmadığını düşünüyorum. Platformu ne olursa olsun başarılı her oyunu sitenizde hep görmek dileğiyle.

BSC Misafiri

21.10.2016 08:53:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Nintendo yine görsellikte 5 yıl geriden takip ediyor.
Nvidia firması Pascal mimarili Switch gpu'sunda bir iş yılı süresince yaklaşık 500 kişilik bir ekibin geliştirme ve test çalışmasında bulunduğunu açıkladı. Sen 5 yıl öncesinde kalmışsın, hiç istifini bozma çünkü çok yakışıyor.

BSC Misafiri

21.10.2016 08:53:14

+1
http://www.ign.com/articles/2016/10/20/nintendo-confirms-amiibo-support-for-nintendo-switch-clarifies-additional-features Beyler cihaz Tablet ekranin yani sira ekrana baglanan sag ve sol joy con`lari ile geliyor ayrica cihaz TV uniteside zaten paketin ana icerigiymis. Yanliz ekliyor Nintendo yetkilisi IGN`ye verdigi aciklamada. Hepimiz cihazi Dock yani TV aygitina baglayinca cihazin gucunun arttigini dusunuyorduk. Malesef bu yok. Sadece sarz icin, USb aygitlari kullanimi ve TV baglanti noktasi olarak kullaniliyor. Cihazin DEV KIT ozellikleride yayinlanmis durumda. 4 Cekirdek Arm 57 max 2ghz islemci 4GB LPDDR3 ram max 25.5Gb saniye 2. Nesil Maxwell Mimarisi 256 Cuda core max 1ghz hizinda 1024 Gflops yani 1 Teraflops http://gamrconnect.vgchartz.com/thread.php?id=221578 Sistem kesinlikle kotu degil hatta ve hatta teraflops degerine bakinca bence cok iyi is cikarmislar. Cunku bildiginiz gibi Nvidia kartlarin Flops degeri malesef AMD kartlardan daha yuksek. Duzgun hesap ile 700 Gflops bir Nvidia ekran karti 1,2 Teraflops AMD GNC ekran kartina es geliyor yani kolaylikla sunu gorebiliriz genel sistem performansi olmasada GPU anlaminda Xbox One ile es deger bir GPU goruyoruz hemde cok dusuk guc tuketimi ile. Tabiki sistemin genel performansi ve hafiza kalitesi daha geride ama cozunurluk olarak 6.2 IPS ekranda 720P ve TV unitesinde max 1080P goruntu saglayacagida aciklanmis durumda linke bakarsak ki buda bence gayet yeterli. Elimizde bu kadar guclu bir cihaz harika ve dahasi Monster Hunter 3`den beri TV`de Monster Hunter oynayamamistim simdi hem TV hemde elimde oynayabilecek olmam gelecek Monster Hunter oyunlarini cok mutlu etti beni. Bir detay daha. Tum API yani arabirimi oyun gelistirilmek icin bu Custom yani ozel Modifiye edilmis Tegra cipi icin Nvidia tarafindan yaratilmis. Yani yuksek ihtimal VULCAN tabanli bir sistem ile karsi karsiyayiz keza Nvidia kendi blogunda bircok detayi vermis durumda. https://blogs.nvidia.com/blog/2016/10/20/nintendo-switch/

David Attenborough

21.10.2016 07:44:33

0
Saçlar da gitmiş be Gökhan

Vinewood

21.10.2016 07:40:18

0
Neogafta işlemci gücü xbox ome ile s arasında demişler gpu'da yeterince kaslı gözüküyor video'dan bence olmış bu konsol

FerdosParadise

21.10.2016 03:24:03

0
bu muymuş NX !!!

CheKD

21.10.2016 00:39:43

+3
quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

Nintendo sana savunman için para falan mı verdi? Bu cihaz çok inovatif doğru. Ama tutmayacak göreceksiniz. Kim oyun oynadıktan sonra cihazı televizyona bağlayıp tv'den mario oynamak ister ki? Telefonumda GTA oynayabiliyorum?
Vahiy mi geldi hocam tutmayacağına dair?

razzraziel

21.10.2016 00:21:49

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Videoyu izleyince ülkemizdeki bazı oyunsever kitlesi adına tekrardan üzüldüm ne yazık ki. Yıllardan beri oyun üzerine faaliyet gösteren bir sitenin editörü Legend of Zelda'nın videolarda gösterilen ana karakterinin Link olduğunu bilmeyip Prenses Zelda sanmasından belki de hiçbir Nintendo oyununu bitirmediği izlenimine kapıldım. Genel olarak oyunsever arkadaşlarımızın çoğunun Nintendo oyunları konusunda deneyimsiz olduğunu düşünüyorum çünkü bu yorumlarına da yansıyor. Tabii ki bir konsolu almamak veya oyunlarını hiç oynamamak eleştirilecek bir konu asla olamaz benim demek istediğim büyük bir önyargı ve dalga geçme malzemesi olarak kullanan oyunseverlerin varlığı. Ben nasıl Playstation konsollarında eğlendiysem aynı şekilde Nintendo konsollarında da eğlenebiliyorum, yeri geldiğinde keyifle bilgisayarımda da oyun oynuyorum. Fanatiklik insanı sadece başka bir firmanın kaliteli oyunlarından mahrum bırakır, oyunseverim diyorsanız en azından satın almayacak dahi olsanız başkalarının zevklerine saygı göstermenizi rica ediyorum.
Merhaba, video esnasında alışkanlıkla Zelda demişim(Hatta dediğimi bile zannetmiyordum ki tekrar izledim), buradan bir bütünüyle yargıya varmanız da, pek doğru sayılmaz heralde değil mi? Zelda-Link(Hatta missing link) geyiklerine aşina olmamam mümkün değil zira, bu kadar oyun sektöründe bulunduktan sonra. Hayır Nintendo'nun görselliğine bakmayın aslında çok ayrı bir dünya diye anlatırken, bir yandan da bir editörün yanlış söylemi nedeniyle tamamını yargılıyor olmanız oldukça tezat çünkü.

Persona_Non_Grata

20.10.2016 23:52:07

+5
quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

Nintendo sana savunman için para falan mı verdi? Bu cihaz çok inovatif doğru. Ama tutmayacak göreceksiniz. Kim oyun oynadıktan sonra cihazı televizyona bağlayıp tv'den mario oynamak ister ki? Telefonumda GTA oynayabiliyorum?
Playstation ı överim Sony para mı verdi, Nintendo yu överim Nintendo para mı verdi. Bu mu sizin karşı görüşe bakış açınız? size göre mi yorum yapayım?

straptezlo

20.10.2016 23:48:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

Wii u nun satmamasının nedeni özel oyunlarının azlığıydı, Nintendo dersini almıştır.
Nintendo sana savunman için para falan mı verdi? Bu cihaz çok inovatif doğru. Ama tutmayacak göreceksiniz. Kim oyun oynadıktan sonra cihazı televizyona bağlayıp tv'den mario oynamak ister ki? Telefonumda GTA oynayabiliyorum?

Persona_Non_Grata

20.10.2016 23:35:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

wiiu ?
Wii u nun satmamasının nedeni özel oyunlarının azlığıydı, Nintendo dersini almıştır.

BSC Misafiri

20.10.2016 23:32:28

+6
Videoyu izleyince ülkemizdeki bazı oyunsever kitlesi adına tekrardan üzüldüm ne yazık ki. Yıllardan beri oyun üzerine faaliyet gösteren bir sitenin editörü Legend of Zelda'nın videolarda gösterilen ana karakterinin Link olduğunu bilmeyip Prenses Zelda sanmasından belki de hiçbir Nintendo oyununu bitirmediği izlenimine kapıldım. Genel olarak oyunsever arkadaşlarımızın çoğunun Nintendo oyunları konusunda deneyimsiz olduğunu düşünüyorum çünkü bu yorumlarına da yansıyor. Tabii ki bir konsolu almamak veya oyunlarını hiç oynamamak eleştirilecek bir konu asla olamaz benim demek istediğim büyük bir önyargı ve dalga geçme malzemesi olarak kullanan oyunseverlerin varlığı. Ben nasıl Playstation konsollarında eğlendiysem aynı şekilde Nintendo konsollarında da eğlenebiliyorum, yeri geldiğinde keyifle bilgisayarımda da oyun oynuyorum. Fanatiklik insanı sadece başka bir firmanın kaliteli oyunlarından mahrum bırakır, oyunseverim diyorsanız en azından satın almayacak dahi olsanız başkalarının zevklerine saygı göstermenizi rica ediyorum.

BSC Misafiri

20.10.2016 23:26:41

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Naughty_Dog Hala görselliğin Nintendo nun öncelikleri arasında olmadığını idrak edemedi millet. 3ds te müthiş görsellik varda ondan mı hala deli gibi satıyor ?
wiiu ?

Fus Ro Dah

20.10.2016 22:24:40

+2
Switch kelimesi yanlis yazilmis.

KaleyDeskop

20.10.2016 22:21:45

0
millet 4k geçti bu nedir be, tegra 720p oynatırsa öp başa koy

Persona_Non_Grata

20.10.2016 21:52:15

+6
Hala görselliğin Nintendo nun öncelikleri arasında olmadığını idrak edemedi millet. 3ds te müthiş görsellik varda ondan mı hala deli gibi satıyor ?

BSC Misafiri

20.10.2016 21:45:47

0
Nintendo yine görsellikte 5 yıl geriden takip ediyor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Bölüm Sonu Canavarı 8/10 41 oy
KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
0
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD