Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Game Pass İçin Yeni Abonelik Seçenekleri Yolda

 
 
Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan zammın ardından sizlere konsol için yer alan abonelik seçeneğinin kaldırıldığını aktardık. Bu seçeneğin kaldırılmasından sonra standart bir seçeneğin geleceği bildirildi. Şimdi ise mevcut seçeneklere ek olarak yeni aboneliklerin hizmete dahil olacağı belirtiliyor.
 
Xbox Game Pass bulut hizmetine yeni abonelikler geliyor
 
 
 
Windows Central tarafından yayınlanan yeni bir habere göre yeni seçenekler arasında kullanıcıların Xbox konsoluna sahip olmalarına gerek kalmadan ulaşabileceği ve diğerlerine göre daha ucuz aboneliklerin yer alması bekleniyor. Bahsettiğimiz yeni seçeneklerin sadece Bulut deneyimi için geçerli olacağı belirtiliyor. Yani diğer abonelik seçeneklerinde herhangi bir değişiklik veya ekleme olmayacak.
 
Diğer taraftan haber kaynağı aynı zamanda Xbox Game Pass Friends ve Family Plan seçeneklerinin bir şekilde geri döneceğini iddia etti. Aile üyeliği, 25 dolarlık bir fiyatla beraber 5 kişinin tek bir aboneliğe erişmesini sağlıyordu ve 2022-2023 yazında 8 ülkede kullanıma sunuldu.
 
Microsoft'un ayrıca reklam izleme karşılığında hizmete erişim sağlama özelliğini araştırdığı belirtiliyor.
 
Abonelik hizmetinin detaylarına girecek olursak;
 
Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Xbox Game Pass, bildiğiniz üzere oyuncular tarafından bir hayli seviliyor ve geniş oyun kütüphanesi ile beraber ön plana çıkıyor. Abonelik hizmeti kapsamında istediğiniz oyunlara erişim sağlayabilir ve tek bir abonelik seçeneği ile beraber yüzlerce oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Geniş bir oyun kütüphanesi ile ön plana çıkan bu hizmet, kullanıcılar tarafından çok tercih ediliyor ve burada sizlere sistemin nasıl çalıştığını, sürekli olarak güncellenen kütüphaneden ve çok daha fazlasından bahsedeceğiz.

Öncelikle Xbox Game Pass hizmeti, bildiğiniz üzere 2017 yılında kullanıma sunuldu ve oyuncular tarafından aylık olarak ücret karşılığında geniş bir oyun kütüphanesine erişebileceğiniz bir sistemi beraberinde getirdi. Abonelik hizmeti olarak yer alan bu sistem sayesinde hem Xbox konsollarında hem de PC'lerde bu deneyime erişebiliyorsunuz. Yani kütüphane içerisinde Xbox konsoluyla veya PC platformu ile oyunları oynayabiliyorsunuz. Hizmet dahilinde oyuncular için yeni çıkan oyunlardan klasiklere kadar geniş bir yelpazede bulunan çok çeşitli oyunları oynama imkanı yer alıyor ve ayrıca Ultimate adlı yeni bir planla beraber her iki platformda yer alan oyunlara erişebiliyorsunuz. Yani tek tek Xbox veya PC aboneliği almak yerine Ultimate ile beraber her ikisine de erişim sağlayabiliyorsunuz. Ek avantajlarla beraber aynı zamanda çok çeşitli unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve kullanıcılar tek bir aylık ödeme ile hizmete dahil olabiliyor.
 
 

Hizmetin nasıl çalıştığını açıklayacak olursak, kullanıcılar yukarıda bahsettiğimiz gibi aylık bir abonelik sistemi ile ücret ödeyebiliyor. İstediğiniz gibi bir aylık, üç aylık, altı aylık veya bir yıllık gibi çok çeşitli seçeneklerle satın alımınızı gerçekleştirebiliyor ve bu hizmet dahilinde dilediğiniz gibi oyunlara erişim sağlayabiliyorsunuz. Oyuncular aylık bir ücret karşılığında geniş bir oyun kütüphanesine erişim sağlayabiliyor ve bu hizmetle beraber elbette kütüphanede bulunan oyunları indirebiliyor ve daha sonra internet bağlantısı gerekmeksizin oyunları oynayabiliyorsunuz. Bu sayede oyunların yavaş internet bağlantısından etkilenmeden oynayabilir ve aynı zamanda hızlı bir şekilde deneyimleyebilirsiniz. Ancak bulut oyun hizmeti kapsamında elbette bu durum geçerli değil, çünkü bildiğiniz üzere bulut oyun sistemi içerisinde oyunlara erişim sağlamak için sürekli olarak internet bağlantısı gerekiyor ve dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber kullanıcıların bazı durumlarda internet bağlantısının olması gerekiyor.
 
Ultimate aboneliği ile beraber kullanıcılar aynı zamanda bulut oyunu desteği sayesinde oyunlarını mobil cihazlarda bile oynayabiliyor. Dolayısıyla Ultimate aboneliği birden fazla avantajı beraberinde getiriyor; ancak fiyatı da elbette diğer abonelik seçeneklerine göre daha pahalı bir şekilde karşınıza çıkıyor. Eğer tek bir platformda oyunları denemek istiyorsanız, elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi PC veya Xbox konsollarında seçiminizi yapabilirsiniz.
Gene şu an kütüphanesi ile beraber yüzlerce oyuna tek bir abonelik seçeneğiyle eriştiniz. Bu yapımda elbette oyunlar arasında popüler oyunlardan klasik ve bağımsız oyunlara kadar çok çeşitli türler bulunuyor. Büyük çaplı, yani büyük bütçeli yapımlardan aynı zamanda küçük bütçeli yapımlara kadar çok çeşitli oyunlarla beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve aynı zamanda bu tarz detaylarla beraber abonelik sisteminin oldukça ekonomik olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
Tek tek oyun satın almak yerine elbette burada oyunları kiralama mantığıyla beraber yüzlerce oyuna tek bir abonelik seçeneğiyle erişebilir ve aylık olarak ödeyeceğiniz rakamla geniş bir oyun kütüphanesine erişim sağlayabiliyorsunuz. Aylık abonelik ücret karşılığında oyuncular ciddi mali avantaja geçmiş durumda kalabilir; ancak hizmete dönem dönem yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Zaten geçtiğimiz süreçte yani yakın zamanda hizmete yeni bir zam geldi. Bu zamla beraber elbette abonelik seçeneklerinin tek tek büyük oranda arttığını gördük. İlerleyen süreçte bu zamlara bir yenisi daha eklenecek ve daha farklı sistemlerle karşı karşıya kalabileceksiniz. Dolayısıyla uzun süreli ve uzun vadeli abonelik seçeneklerini satın almanızda fayda var diyebiliriz. Bu sayede hem daha ekonomik bir yatırım sistemi elde edebilir hem de uzun vadeli bir abonelik seçeneği ile beraber oyunlara erişim sağlayabilirsiniz.
 
 

Daha fazla avantajlarından bahsedecek olursak, elbette ciddi bir mali avantajla beraber aynı zamanda düzenli olarak yeni oyunların güncellendiğini ve böylece aboneler sürekli olarak yeni oyunlarla ve klasik oyunlarla karşı karşıya kaldığını aktarmakta fayda var. Bu güncellemelerle beraber elbette yeni oyunlara erişim sağlayabilir ve bu sayede oyunlara para vermekten kurtulabilirsiniz. Böylece aboneler sürekli olarak yeni oyunları keşfetme şansına sahip olabilir ve erken erişim ve özel avantajlarla da karşı karşıya kalabilir. Bununla beraber bazı oyunları erken erişim imkanı sunan hizmet dahilinde ayrıca özel indirimler ve avantajlar da olduğunu söylemekte fayda var. Bu özelliklerle beraber yeni oyunları hemen denemek isteyen oyuncular için büyük bir avantaj sunabiliyor. Dolayısıyla bazı oyunlar burada ilk günden hizmet dahilinde olabiliyor ve herhangi bir şekilde para vermeden bu oyunlara erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu da hizmette yer alan diğer avantajlardan bir tanesi diyebiliriz. Bunun yanı sıra elbette bulut oyun desteği sisteme burada yer alıyor. Ultimate abonelik kapsamında sunulan hizmet dahilinde bulut oyun desteği ile beraber herhangi bir cihazda oyunlara erişim sağlayabilir ve bu da esneklik ve erişim kolaylığını sizlere sunuyor. Yani oturduğunuz yerden dilediğiniz mekandan oyunlara erişim sağlayabilir ve bu sayede daha avantajlı bir konuma geçebilirsiniz.

Diğer taraftan abonelik seçeneğinin elbette çeşitli dezavantajları bulunuyor. Bu dezavantajlardan bahsedecek olursak, oyunların her birinin kalıcı olmamasına söyleyebiliriz. Kütüphane içerisinde karşınıza çıkan oyunlar sürekli olarak değişkenlik gösterebiliyor. Her ay yeni oyunlar eklenirken aynı zamanda oynadığınız oyunların bazıları hatta birçok belki de kütüphaneden kaldırılabiliyor. Dolayısıyla sürekli olarak bu değişkenlik söz konusu olduğundan dolayı elbette her bir oyuna aylık fazla erişim sağlayamayabiliyorsunuz. Bu durumda favori oyunlarınıza sürekli erişim isteyen oyuncular elbette bu dezavantajla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun dışında bazı noktalarda elbette oyunları indirmek için internet bağlantısı gerektiriyor. Dolayısıyla bir internet bağlantısı olmadan herhangi bir şekilde oyunları indiremiyor ve cihazınızda deneyimleyemiyorsunuz.
 
 
 
Zaten bulut oyun desteği ile beraber sürekli olarak bir internet bağlantısının olması gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Aynı zamanda depolama alanı konusunda da bazı durumlarda sıkıntılar söz konusu diyebiliriz. Çünkü kütüphane içerisinde indirilen oyunlar cihazlarda önemli miktarlarda depolama alanı kaplıyorlar. Dolayısıyla bu da depolama kapasitesinin sınırlı olduğu anlarda elbette sizlere zorlu anlar yaşatabiliyor. Ancak bunun dışında elbette hizmet dahilinde dilediğiniz gibi oynayabiliyor ve deneyimlerinizi özelleştirebiliyorsunuz.

Farklı avantajlarla beraber ilerleyen süreçte elbette yeni üçüncü parti oyunların veya birinci parti oyunların hizmete dahil olacağını aktarabiliyoruz. Zaten 24 Temmuz itibarıyla Call of Duty serisinin en yeni oyunu Modern Warfare 3 hizmete dahil olmuş durumda. Bu oyunun elbette birinci taraf bir oyun olduğunu söylemekte fayda var çünkü oyunu geliştiren ekip şu anda Microsoft bünyesinde bulunuyor ve oyun kütüphanesinin bu şekilde genişletileceğini ilerleyen süreçte aktarabiliyoruz.

Toparlayacak olursak, eğer elinizde imkan bulunuyorsa elbette bu abonelik sisteminden faydalanmanızda fayda var ve böylece birçok oyuna tek bir abonelik seçeneğiyle erişim sağlayabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Xbox Game Pass Microsoft Konsol için Xbox Game Pass PC için Xbox Game Pass
SNK vs. Capcom: SVC CHAOS PS4, Switch ve PC için Duyuruldu Skull and Bones Ağustos Ayında Steam Platformuna Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Game Pass
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız