Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA Sports FC 24 Xbox Game Pass'e Dahil Oldu

 
 
Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass'e yeni oyunlar eklenmeye devam ediyor. Şimdi ise futbol serisi içerisinde önemli bir yere sahip ve bu türün öncülerinden olan EA Sports FC 24 kütüphaneye eklenmiş durumda. Artık oyunu abonelik kapsamında ek bir ücret ödemeden oynayabilir ve kendi kariyerinizi oluşturabilirsiniz.
 
Xbox Game Pass kütüphanesi büyümeye devam ediyor
 
 
 
EA Sports FC 24'ü oynamak isteyen kullanıcıların Game Pass abonesi olması gerekiyor. Güncel fiyatlara göre PC ve Konsol üyelikleri ayrı ayrı 159 TL olarak elde edilebiliyor. Hem PC hem de Konsol versiyonlarını içeren Ultimate paketin aylık ücreti ise 209 TL olarak karşımıza çıkıyor. 
 
EA Sports FC 24, bildiğiniz üzere şu anda en yeni futbol oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda isterseniz bir kariyer oluşturabilir, hazırlık maçlarına çıkabilir ve diğer oyuncularla çevrimiçi maçlarda mücadele edebilirsiniz. Oyuncu transferleri, güncel sistemler ve daha fazlasıyla beraber tam bir futbol deneyimi elde edebiliyorsunuz.
 
Üst düzey bir futbon deneyimi
 
Futbol oyunu denilince akla EA Sports FC geliyor, daha önce FIFA olarak bilinen bu seri şimdi yeni adıyla beraber karşımıza çıkıyor ve en yeni mekaniklerini bizlere sunmak istiyor. Elbette yapım içerisinde istediğiniz şekilde kendi kariyerinize oluşturabiliyor, daha önceki serilerde olduğu gibi farklı şekillerde takımınızı kurabiliyor ve bu takıma en iyi şekilde yönetmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Şimdi ise oyunun en yeni sürümüyle karşı karşıya kalıyor ancak 2025 sürümünün de yakında bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde elbette dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, kendi kariyerinizi oluştururken burada oyuncunuzu en iyi şekilde yükseltebiliyor, gücünü arttırabiliyor, farklı şekillerdeki becerilerine geliştirebilir ve daha fazla detay ile beraber oyundaki elinizi alabiliyorsunuz. Geliştirici ekip zaten oyun içerisindeki gerçekçiliğe vurgu yapmış durumda ve siz de bu yapımda istediğiniz gibi hem tek oyunculu hem de diğer oyuncularla beraber çevrimiçi bir şekilde oynayabileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu oyunu hem bu modlarda hem de antrenman modunda oynayabiliyorsunuz.

Elbette bu tarz oyunları klavye ve fare ile beraber oynamak yerine bir kontrolcü ile oynamak çok daha güzel bir deneyim bizlere sunuyor ve bununla beraber futbol deneyimimizi en üst seviyeye çıkarmak durumunda kalıyoruz. Farklı liglerle beraber yer alabileceğimiz ve aynı zamanda şampiyonalara katılabileceğimiz oyunda Şampiyonlar Ligi'ne geçiş yapabiliyor, puan maçlarında en iyi skorları elde etmek için elbette takımımıza güvenebilir ve çevrimiçi çok oyuncular lig sistemi ile beraber de diğer oyuncuları yenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Her maç içerisinde elbette gerçekçi yapı ile karşı karşıya gelebiliyor ve bununla beraber oyunda optimize edilmiş görsellerle ve animasyonlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.

Elbette serinin önceki oyunlarından ilham alan ancak daha fazla gelişmiş mekaniklerin bulunduğu bu yapımda 180'den fazla profesyonel erkekler ve kadınlar maçının olduğunu söyleyebiliyor ve bu maçlarla beraber en iyi deneyimi elde edebiliyorsunuz.
Yapım içerisinde sadece erkekler futbolu bulunmuyor, aynı zamanda kadınlar futbolunda da olduğunu bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla seriye yeni bir yön getiren ve çığır açan bu yapımda elbette dilediğiniz şekilde kadınlar futboluyla da geçiş yapabiliyorsunuz. Hatta karma futbolla beraber hem erkek hem de kadınların karışık olduğu bir takım kurabiliyor, bu takımı yönetebiliyor ve buna göre de bir ayar çekebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı özgürlüklerin ve dinamiklerin olduğundan bahsetmek gerekiyor.

Oyun hem konsollarda hem de PC platformunda bulunuyor ve PC platformuna özgü geliştirmelerinde burada olduğunu aktarabiliyoruz. Örneğin geniş monitör destekleriyle beraber oyunda tam lisanslı bir şekilde oyuncuları elinize alabiliyor, PC için canlı ve optimize edilmiş görsellerle ön plana çıkabiliyor ve yeni grafik ayarları ile beraber PC'de en iyi deneyiminizi elde etmek isteyebilirsiniz ve bunu da başarabiliyorsunuz. Oyun tarzınıza oynayanı yansıtabileceğiniz, aynı zamanda kendi kariyerinizi güçlendirebileceğiniz yapım, ortaya çıkan yeni unsurlarla beraber kendi kariyerinizi en üst seviyeye ulaştırmak durumunda kalıyor ve istediğiniz gibi kendi oyuncunuzu oluşturabiliyor veya hazır bir oyuncudan kendi kariyerinizi yükseltebiliyorsunuz.
 
 
 
Bunun yanı sıra yapım içerisinde elbette transfer sisteminin oldukça stabil olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu transfer sistemi ile beraber kendi takımınızı en iyi oyuncularla donatmak durumunda kalıyor, bazı oyuncuları keşfedebiliyor ve genç yetenekleri burada en iyi şekilde takımınıza katmak için elbette görüşmelerde bulunabiliyorsunuz.

Eğer kariyer modunda oynuyorsanız ve kendi oyuncunuzu yukarılara çıkarmak istiyorsanız farklı takımlarla beraber anlaşmak durumunda kalıyorsunuz. Lig içerisindeki durumunuza göre farklı takımlara ve yüksek takımlara geçiş yapabiliyor ve burada yapacağınız hamlelerle beraber elbette kendi kariyerinizin basamaklarını üst seviyelere çıkarmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek ve kariyer basamaklarınızı yukarılara doğru taşımak tamamen sizin işiniz oluyor ve buna göre de gerçekçi bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan çeşitli özgürlükler arasında bulunuyor ve buna göre kendi oyuncunuzu oluşturabilir veya farklı şekillerde geçiş yapabilirsiniz.

Futbol oyunu içerisinde elbette yapabileceğiniz hamlelerle beraber bir yandan da canlı anlatıcının ve spikerin olduğundan bahsedebiliyoruz ve gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Elbette Türkçe dil desteğini de bulunduran bu yapımda Türkçe spiker seçeneği değil de altyazı seçenekleri ile karşı karşıya gelebiliyor ve buna göre kendi seçeneklerimizi değerlendirebiliyoruz. Dünya çapında bizlere sunulan futbol sistemleri ile beraber oyun içerisinde gerçekçi yapılarla karşı karşıya gelebiliyor ve Steam platformuna bakacak olursak oyunun "karışık" etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz.

Bunun nedeni oyunun daha önceki süreçte başarıyla yaptığı sistemleri değiştirmesinden kaynaklanıyor. Yani önceki kart sistemini ve kartlardan artık kadın futbolcuların çıkması bu sistemi bozan ve oyuncuların istemediği bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Durum böyle olunca elbette oyuncular "karışık" etiketi ile beraber bu oyunu ne yazık ki önermiyor ve buna göre de kendine ait bir yol çizmeye hazırlanıyor. İlerleyen süreçte elbette bu sistemlerin oyuncu bazında değişebileceğini söyleyebiliyoruz ve 25. sürümünde ise bakalım nasıl değişiklikler bizlere sunulacak. Hep birlikte göreceğiz.

Farklı takımlarla beraber yola çıkabileceğiniz ve kendinizi üst düzey bir şekilde futbola adayabileceğiniz yapımdan farklı oyun modları ile beraber kendi kariyerinize yön verebiliyor, antrenman modunda kendinizi geliştirebiliyor ve çevrimiçi olarak diğer oyuncularla kapışabiliyorsunuz. Şampiyona içerikleriyle, lig sistemi ile, çevrimiçi çok oyunculu lig sistemi ile ve çok daha fazlasıyla beraber oyunda elbette uzunca vakitler geçirebiliyor ve yapacağınız hamlelerle beraber kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 180'den fazla profesyonel oyuncu bulunuyor ve resmi lisans olarak takımların da burada yer aldığını aktarabiliyoruz. Aynı zamanda yine güncellemelerle beraber takım içi kadrolar ve güçler yenileniyor ve buna göre kendi takımınızı oyuna adapte edebiliyorsunuz. Bireyselliğin ve takım içi oyunun oldukça önemli olduğu yapım içerisinde elbette gerçekçi animasyon hareketleri ile ve daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyor ve Frostbite oyun motorunun en iyi şekilde yansıtıldığını burada görebiliyoruz.
 
Gerçekçi ayrıntılarla beraber yer alabildiğimiz ve bununla en iyi şekilde ilerleyebildiğimiz yapımda elbette sahada arkadaşlarımızla katılabiliyor, arkadaşlarla en iyi uyumu yakalamak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunu istediğiniz şekilde, isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Ancak bu tarz oyunlar elbette arkadaşlarla beraber oynanması daha zevkli hale gelebiliyor. Dolayısıyla bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Bunun yanı sıra yapım içerisinde elbette bir takımı iki kişi dahil olabiliyor. Arkadaşınızla beraber bir takımda iki ayrı oyuncu olarak oynayabiliyor, aranızda dilediğiniz gibi paslaşabiliyor, farklı şekillerde ilerleyebiliyor ve kendi deneyiminizi oyuna adapte edebiliyorsunuz. Durum böyle olunca elbette daha eğlenceli anlar sizlere sunuluyor ve onunla beraber daha zevkli bir oyun deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde elbette gerçekçi futbol deneyimi ile beraber kendinizi hızlı bir şekilde oyuna adapte edebiliyor, sahaya kendinizi yansıtabiliyor ve farklı oyuncularla beraber ilerleyebiliyorsunuz.
Oyunda aynı zamanda çeşitli kartlar bulunuyor. Bu kartları elbette oyun için paralarla ve gerçek para alarak elde edebiliyor ve bunları açarak kendi takımınızı güçlendirebiliyor ve içlerinden elbette yüksek güce sahip oyuncuların çıkmasını bekleyebiliyorsunuz.
 
Farklı kart paketlerinin yer aldığı bu yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi içerisinden çıkacak olan oyuncuların kalitesiyle değişkenlik gösterebiliyor. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi hem erkek hem de kadın futbolcuların burada çıktığını aktarabiliyoruz. Zaten oyuncuların bu durumdan oldukça muzdarip olduğunu ve bu konu kapsamında bir hayli eleştirildiğini aktarabiliyoruz.

700'den fazla takımın bulunduğu yapımın içerisinde elbette gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya gelebilir ve otuzdan fazla lig yapısı ile beraber burada kendi yerinizi alabiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 19.000 tam lisanslı oyuncu yer alıyor ve bununla beraber bu lisansların alındığını ve aynı zamanda gerçek bir deneyim elde ettiğimizi aktarabiliyoruz.
 
 

Diğer taraftan oyun içerisinde elbette HyperMotionV teknolojisi desteğinin bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Bu sayede oyuncuların gerçek hamleleri ve animasyonları doğrudan oyuna aktarılıyor ve gerçekçi bir yapıyı burada elde edebiliyorsunuz. Hem gerçekçi bir şekilde top sürüş dinamikleri ile karşılaşabildiğiniz hem de doğrudan topu rakip kaleye atmaya çalıştığınız bu yapımda elbette her maç içerisinde farklı bir deneyim bizlere sunuyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Farklı oyun modları ile beraber yenilikçi sürümle karşı karşıya geldiğiniz yapımda rastgele seçilen sanal oyun içi öğeler de dahil olmak üzere elbette farklı şekilde kartlar elde edebiliyor ve isteğe bağlı oyun içi sanal para birimleri ile beraber burada daha farklı yer alabiliyorsunuz. Dolayısıyla diğer oyunculardan daha güçlü olabilir ve böylece oyundaki kalitenizi arttırabiliyorsunuz.
 
EA Sports FC, daha önce FIFA olarak bilinen serinin yeni adıyla karşımıza çıkıyor ve en yeni mekanikleri sunmayı hedefliyor. Oyuncular, kendi kariyerlerini oluşturabiliyor, takımlarını kurabiliyor ve yönetebiliyor. Yakında 2025 sürümü de sunulacak.

Oyunda, oyuncular kariyerlerini geliştirip güçlerini artırabiliyor, farklı beceriler kazanabiliyor ve detaylarla oyunu daha da iyi hale getirebiliyorlar. Geliştirici ekip, oyunun gerçekçiliğine vurgu yapmış durumda ve oyuncular hem tek oyunculu hem de çevrimiçi modlarda oynayabiliyor. Oyun, klavye ve fare yerine kontrolcü ile daha iyi bir deneyim sunuyor.
Farklı liglerde ve şampiyonalarda yer alarak Şampiyonlar Ligi'ne geçiş yapabiliyor, puan maçlarında en iyi skorları elde etmeye çalışıyorsunuz. Çevrimiçi çok oyunculu lig sistemi ile diğer oyunculara karşı rekabet edebiliyorsunuz.
 
 

Oyun, gerçekçi yapı, optimize edilmiş görseller ve animasyonlarla dikkat çekiyor. 180'den fazla profesyonel erkek ve kadın maçının bulunduğu bu yapım, önceki oyunlardan ilham alarak daha gelişmiş mekanikler sunuyor ve en iyi futbol deneyimini yaşatmayı hedefliyor.

Son olarak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten oyun şu anda oyun abonelik hizmeti Game Pass'te yer aldığından dolayı, eğer abonelik seçeneğiniz bulunuyorsa bu oyunu denemenizde fayda var. Bu şekilde ek bir ücret ödemeden, sadece aboneliğiniz kapsamında tamamen ücretsiz bir şekilde oyuna ulaşabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz. Futbol deneyimi için genel olarak oyuncular bu yapımdan hoşlanıyor ve oynamaya devam ediyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox Game Pass Microsoft Konsol için Xbox Game Pass PC için Xbox Game Pass
Riven Remake Çıktı: İlk İncelemeler Nasıl? PlayStation Plus Temmuz Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Game Pass
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız