Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İşte Steam'in Bağımsız Yapımcılara Etkisi


    Steam'in hem PC oyunculuğuna, hem de bağımsız yapımcılarına yaptığı katkı tartışılamayacak kadar önemli. Oyunu geçtiğimiz Ekim ayında çıkmasına rağmen geçen hafta Steam'e gelen bağımsız geliştiricilerden Sarah Northway, projesinin yaşadığı Steam etkisini GDC'de anlattı.
 
    Sarah Northway'ın belirttiklerine göre daha önceden Incredipede isimli oyun, projeye ait açılan resmi site üzerinden dört ay boyunca satışta kalmış. Fakat Greenlight sisteminin desteğiyle birlikte geçen hafta Steam'e gelen Incredipede'in Steam'de sadece bir gün içerisinde yaptığı satışlar, dört ay boyunca bağımsız olarak yapılan satışları geçmiş.
 
    Konuyla ilgili Joystiq'e bir röportaj veren Sarah Northway, "Bu gerçekten güzel bir durum. Bahsettiğim şey tabii ki dört aylık satışlar değil, bir günde yaptığımız satış. Steam'in satışlara olan etkisi ilk günle sınırlı değil. Halen başarılı sonuçlar alıyoruz. Kazandıklarımız bizi zengin yapmaz fakat emeğimizin karşılığını görmek sevindirici. Hiç değilse bir sonraki oyunun gelişimi için gereken parayı da çıkarmış olduk." sözleriyle birlikte bir açıklama yaptı.
 
    Independent Game Festival'in finalistlerinden olan Incredipede, 29 Mart'a kadar %33'lük indirimde sunuluyor. Oyunu $9.99'dan satın alıp Northway ve ekibine destek olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC bağımsız indie steam incredipede
Watch Dogs'tan Yeni Bir Video Yayınlandı The Witcher 3'ün 36 Farklı Sonu Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.3.2013 12:02:54

0
Helal olsun steam'e ben de kullanıyorum ve çok memnunum

BSC Misafiri

27.3.2013 12:01:47

0
Kesinlikle doğru. Kaç tane bağımsız yapım oyunu satın aldığımı bilmiyorum bile. Belki 2 düzine olmamıştır ama 15'in özerindedir. Özellikle double fine'ın oyunlarını severek aldım - severek oynuyorum. Steam'e "bağımsız çalışmak isteyen geliştiricileri, çakal oyun ve dağıtım firmalarından kurtardığı için" minnettarım.

Platinum V

27.3.2013 00:08:11

+4
Steam son yıllarda bilgisayar oyunculuğu için çıkmış en iyi ve zekice şeydir.Valve boşuna bu kadar sevilmiyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız