İşte Steam'in Bağımsız Yapımcılara Etkisi

Samet Konuksal


    Steam'in hem PC oyunculuğuna, hem de bağımsız yapımcılarına yaptığı katkı tartışılamayacak kadar önemli. Oyunu geçtiğimiz Ekim ayında çıkmasına rağmen geçen hafta Steam'e gelen bağımsız geliştiricilerden Sarah Northway, projesinin yaşadığı Steam etkisini GDC'de anlattı.
 
    Sarah Northway'ın belirttiklerine göre daha önceden Incredipede isimli oyun, projeye ait açılan resmi site üzerinden dört ay boyunca satışta kalmış. Fakat Greenlight sisteminin desteğiyle birlikte geçen hafta Steam'e gelen Incredipede'in Steam'de sadece bir gün içerisinde yaptığı satışlar, dört ay boyunca bağımsız olarak yapılan satışları geçmiş.
 
    Konuyla ilgili Joystiq'e bir röportaj veren Sarah Northway, "Bu gerçekten güzel bir durum. Bahsettiğim şey tabii ki dört aylık satışlar değil, bir günde yaptığımız satış. Steam'in satışlara olan etkisi ilk günle sınırlı değil. Halen başarılı sonuçlar alıyoruz. Kazandıklarımız bizi zengin yapmaz fakat emeğimizin karşılığını görmek sevindirici. Hiç değilse bir sonraki oyunun gelişimi için gereken parayı da çıkarmış olduk." sözleriyle birlikte bir açıklama yaptı.
 
    Independent Game Festival'in finalistlerinden olan Incredipede, 29 Mart'a kadar %33'lük indirimde sunuluyor. Oyunu $9.99'dan satın alıp Northway ve ekibine destek olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.