Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yengeç Dövüşleriyle Another Crab's Treasure 25 Nisan'da Çıkacak

 
 
Yengeç teması ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda gerçekten de eğlenceli içerikler bizlere sunulmak isteniyor ve diğer oyunlardan farklı olarak bu oyunda bir yengeç olabiliyoruz. Yengeç olduğumuz bu yapımda ise diğer düşmanlarla ve su canlılarıyla tanışabiliyor ve aynı zamanda onlarla kapışabiliyoruz. Çökmekte olan bir Sualtı Dünyası içerisinde yer aldığımız süre boyunca oyunda aynı zamanda hem aksiyon hem de rol yapma unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber kendimizi bir yengeç rolüne büründürebiliyor ve hazine avına burada çıkabiliyoruz.
 
Zorlu düşmanlarla ve su altı canlılarıyla beraber kapışabileceğimiz bu yapımda yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Düşmanlardan kaçınmak, yengecimizle beraber sağa sola doğru hızlı hareket etmek, manevralar yapmak, doğrudan canlıların üzerine atılmak ve daha fazlası bu yapım içerisinde oldukça önem arz ediyor. Oyunda bir yengeç olarak yer alıyoruz ancak burada kabuğumuz ne yazık ki çalınmış durumda. Biz de kabuğumuz yerine burada bir konserve kutusu veya daha farklı bir şey takabiliyoruz. Bununla beraber oyunda kabuğumuzun yerine farklı alternatifler bulmaya çalışıyoruz. Ancak gerçek kabuğumuza ulaşmak için burada büyük bir mücadeleye atılıyor ve etrafımızdaki çöpleri kabuk olarak kullanmamız buradaki temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda güzel ve eğlenceli bir içeriğin olacağından bahsedebiliyor ve bu içerikle beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Yapım içerisinde bizden kat kat büyük olan canlılar bulunuyor. Onları ortadan kaldırmak için elbette saldırılarına dayanmamız gerekiyor. Bu saldırılara dayanmak için de kendimizi korumamızı kollamamız şart. Sualtı dünyasını keşfedebileceğimiz ve aynı zamanda bu düşmanlara karşı gelebileceğimizi yapımında etrafımızdaki çöpleri kabuk olarak kullanabiliyor, kirli okyanusun derinliklerine doğru inebiliyor, karanlık sırları açığa çıkarabiliyor, etraftaki hazineleri keşfedebiliyor ve el konulan kabuğumuzu geri almak için burada büyük bir mücadeleye başlayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun aslında temeli arasında bunlar yer alıyor. Bu hamlelerle beraber farklı su bölgelerine doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfederken farklı içeriklerle karşılaşabilir ve aynı zamanda her bölge içerisinde farklı temalarla ve atmosferlerle karşılaşabiliyoruz. Örneğin bir bölge içerisinde tamamen yeşillikli bir kısma geçiş yapabiliyoruz. Bu yeşillikli kısmının dışında batık bir geminin olduğu bölgeye geçebiliyor ve burada da farklı noktalara değinebiliyoruz ve buranın farklı canlıları ev sahipliği yaptığını da aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgeler içerisinde farklı ortamlarla atmosferlerle ve düşman çeşitliliğiyle beraber karşılaşabiliyoruz. Bununla beraber oyunda farklı bölgelerde olduğumuzu hissedebilir ve çeşitliliği aslında burada güzel bir durumda bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Sağdan soldan çıkan düşmanların saldırısına uğradıktan sonra elbette bu arada kendi kabuğumuzu bulmaya başladığımız yapımda yapabileceğimiz hamleler oldukça önem arz ediyor. Sualtı dünyası içerisinde yer alabildiğimiz bu yapım içerisinde bizden kat kat büyük olan canlılarla kapışabiliyoruz. Onları ortadan kaldırmak için de karakterimizin temel becerilerinden faydalanabiliyoruz. Bu temel beceriler arasında elbette sağa sola doğru kaçırma, akabinde hızlı bir şekilde düşmanların üzerine hamle yapma, düşmanlara saldırılarından kaçınmak için kabuğumuzu kullanma ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda kıskaçlarımızı kullanarak da düşmanlara hasar verebilir ve onların üzerine doğrudan atılabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda güzel bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebilir ancak diğer oyunlarda olduğu gibi elbette üst düzey bir aksiyon sistemini yazık ki beklememenizi öneriyoruz.
 
Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda ilgi çekici mekanikler, ortamlar, atmosferler, düşman çeşitliliği ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda bizden büyük olan farklı canlılar karşımıza çıkıyor. Bu canlılarla başa çıkmak için elbette elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer oyunlarda olduğu gibi boss savaşı varsa, bu oyunda da aynı nitelikte olan, bizden kat kat büyük olan canlılarla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla bu patron savaşları oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bu yapıyla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Elbette patronlarla karşılaştığımız esnada daha zorlu bir mücadeleyi giriştiğimizi anlayabiliyoruz. Daha dikkatli olmamız gerektiğini aktarabilir ve oyunda bu durumlarda düşmanları ortadan kaldırmak için etrafından dolanabiliyor, onun hamlelerini boşa çıkarmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Aynı zamanda diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da patronların nasıl saldırdığını öğrenmek ve ona göre kendi planımızı yapmak oldukça önem arz ediyor.
 
 

Çöküşün eşiğinde bir bölge içerisinde yer aldığımız yapımda denizaltı içerisinde ilerleyebiliyor, çöplerin sürekli olarak etrafta olduğunu görebiliyor ve denizaltının içine girerek burada farklı unsurlarla karşılaşabiliyoruz. Oyunda sadece yakın dövüş aksiyon sistemi değil aynı zamanda menzilli dövüşlerle beraber de ateşli silahlara ulaşabiliyor ve aynı zamanda platform unsurlarının olduğunu da aktarabiliyoruz. Örneğin bir yere çıkmak, tırmanmak için filelere doğru atılabiliyor, filelerin üzerinden doğrudan yukarıya doğru tırmanabiliyor veya zorlu platform unsurlarını buradan aşarak zıplayarak ve uçarak hızlı bir şekilde yükselebiliyoruz. Burada kullandığımız her bir unsur oldukça önem arz ediyor. Çünkü bunlar değerli bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Etrafta bulunan çöpler bizi koruma sağlıyor ve kalkan olarak bu çöpleri kullanabiliyoruz. Çünkü üzerimize herhangi bir kabuğumuz olmadığından dolayı bu kabuğu etraftaki çöplerden temin etmek durumunda kalıyoruz.
 
Okyanusun sonuna ulaşabileceğimiz ve farklı noktalara ve zorluklarıyla karşılaşabileceğimiz yapımında gizemli bir enfeksiyonun ortaya çıktığını da aktarabiliyoruz. "Gunk" adındaki bu enfeksiyon oyunda yer alan sualtı canlılarını etkiliyor ve tuhaf bir şekilde herkes bize düşman olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu enfeksiyondan etkilenenlerden dolayı biz de burada zorlu bir mücadeleye atılmak durumunda kalıyor ve bu durumu aşmak için bu enfeksiyonun ortadan kaldırılması şart diyebiliriz.

Çöplere ve hazinelere ulaşabileceğimiz ve aynı zamanda doğanın dilini öğrenebileceğimiz bu yapımda bir yandan etrafı keşfederken hangi canlıların olduğunu görebiliyor, diğer yandan çeşitli hazineleri ve zorlukları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Farklı teknikleri öğrenebileceğimiz ve yeni becerilerin kilidini açabileceğimiz bu yapımda düşmanlarımızı farklı hamlelerle ortadan kaldırabilir, ezici gücümüzle onları yumruklayabilir, ek olarak farklı tuzaklarla onları tuzağa düşürebilir ve daha fazla öğrenim çeşidiyle beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliriz.
 
Oyun içerisinde farklı ve aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Bu farklılıkla beraber oyunda gerçekten güzel bir çeşitliliğin olduğunu aktarabilir ve bu çeşitlilik oyuncular tarafından oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda çeşitliliğin olması ve sürekli olarak farklı şeyleri yapmak oyuncular tarafından sevilen unsurlar arasında bulunuyor. Sürekli olarak aynı aksiyon içerisinde bulunmak, aynı hamleleri yapmak ve aynı şeyleri gerçekleştirmek bir yerden sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Ancak oyun içerisinde ilerleyen süreçte farklı aksiyon stillerine geçiş yapabilir, menzilli silah dövüşleriyle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabilir ve aynı zamanda kendimize özgü planları ve aksiyon sistemimizi de oyuna dahil edebiliriz. Dolayısıyla oyun bu kapsamında çeşitlilik sunuyor diyebiliriz.
 
 
 
Çöplerin ve hazinelerin bir arada bulunduğu, doğadan öğrenebileceğimiz oldukça fazla unsurun yer aldığı bu yapımda kirli okyanus tabanını keşfetmeye hazırlanıyoruz ve deniz sakinlerinin burada neler yaşadığını görmeye hazırlanıyoruz. Güçlü saldırılar gerçekleştirdiğimiz ve aynı zamanda farklı teknikleri öğrenebildiğimiz bu yapımda düşmanları tuzağa düşürebiliyor, keşfedilmeyen derinliklere doğru adım atabiliyor ve kendi kabuğumuzu bulma yolculuğunda bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Onları farklı solucanlarla tuzağa düşürebiliyoruz. Elbette bu yapım içerisinde deniz canlıları nasıl hareket ediyorsa gerçek hayatta olduğu gibi aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Ve bu yapımda çok daha fazlasını yapabileceğimizi bize sunuluyor. Hem tuzakları çekebilir, hem de düşmanları bu kapsama yakın dövüş unsurlarıyla beraber yumruklayabiliriz, farklı hamleler yapabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Keşfedilmeyen yolculukla beraber derinlikleri keşfediyoruz ve bu yapımda ne kadar derine inebilirsek, o kadar çok deniz kabuğu yolculuğumuzu burada sona erdirmeye başlayabiliriz.

Derinlere indiğimiz zaman derin ormanlarına, mercan resiflerine, kumdan kale şehirlerine ve hatta deniz hendeklerine kadar oldukça farklı atmosferlerin ve manzaraların olduğunu aktarabilir ve bu bölgeler içerisinde de gezip tozabiliriz. Oyunda bu bölgelerde sürekli olarak kapışabiliyor, savaşabiliyor ve kendimizi burada bir nevi hayatta kalma mücadelesine atılım sağlarken görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bir yandan ilerlerken, diğer yandan ise kendimizi koruyup kollamamız gerekiyor ve her alan içerisinde farklı zorluklarla karşılaşabiliyoruz.
Oyunda bizim hızımıza göre ilerleyen bir yapı bulunuyor. Dolayısıyla oyunda kendi hızımızla beraber oynayabiliyor ve bu hızımızı kendimize göre de özelleştirebiliyoruz. Zorlu düşmanlarla kapışabileceğimiz ve sürekli olarak bu düşmanları ortadan kaldırmaya çalışabileceğimiz yapımda güzel bir deneyim bizi bekliyor.
 
 
 
Zorlu düşmanlarla karşılaştığımız bu yapı zoru sevenler için büyük bir zevk almaya hazırlanabilir. Her bölge içerisinde farklı hazineler, farklı deniz canlıları, yani düşmanlar ve daha fazlası yer alıyor. Ortaya çıkarabileceğimiz gizli hazinelerle beraber de kendimize daha yüksek bir konuma gelebiliyor ve aynı zamanda yeni becerilerin kilidini de açabiliyoruz. Bu becerilerle beraber yeni deneyimlerle kendimizi üst düzeye çıkarmaya hazırlanıyoruz. Souls-like tarzında zorlu dövüşlerin olduğunu aktarabiliyor, keşfedilecek büyük bir denizaltı dünyasının olduğunu söyleyebilir ve aynı zamanda burada bulunan düşmanları ortadan kaldırmak ve onların saldırılarını savuşturmak için çeşitli mermi çeşitlerinin olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem yakın dövüş, hem de menzilli saldırılarla beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda platform unsurlarını burada aşmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Oyun içerisinde yengecimizin birden fazla yeteneği bulunuyor ve yetenek ağacı ile beraber yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Bununla beraber hem yeni saldırıları gerçekleştirebiliyor, kendimizi savunmak için farklı hamleler yapabiliyor, ve de çok daha fazla yengeçle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunun Steam platformu üzerinden çıkış yapması için 25 Nisan tarihi belirlenmiş durumda. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de farklı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve yengeç temasıyla beraber de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Oyunun Steam sayfası şu anda zaten açık durumda ve istek listenize ekleyebilir, çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Keşfedilecek büyük bir denizaltı dünyasına adım atabileceğiniz ve burada zorlu dövüşlerle beraber karşılaşabileceğiniz yapımda diğer oyunlardan farklı olarak bu yapım içerisinde su altında bulunuyor ve bir yengeç olarak tamamen hayatınızı sürdürmeye hazırlanıyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Another Crab's Treasure
Silent Hill 2 Remake Kore'de Derecelendirildi: Çıkışa Yakın Olabilir Winordie, Tulpar PROTALITY EMEA TOUR’un Şampiyonu Oldu!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız