Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox, Yapay Zeka ile Oyun içi Diyaloglar Oluşturmak İstiyor

 
 
Microsoft tarafının oyun bölümü Xbox yeni bir ortaklığa imza attı. Geniş ölçekli AI diyalogları ve anlatım içeriği oluşturmak için Inworld ile çok yıllık bir anlaşma yapıldı. Xbox'ın oyun yapay zekasından sorumlu genel müdürü Haiyan Zhang, ortaklığın amacının çoklu platform geliştiricileri için son teknolojiye sahip yeni araçlar üretmek olduğunu söyledi.
 
Yapay zeka teknolojisi oyunlara giriş yapıyor
 
 
 
Zhang yaptığı açıklamalarla yapay zeka konusuna daha da açıklık getirmek istiyor. Bu kapsamda şu sözleri aktarıyor: "Yaratıcı diyaloglar oluşturmak, hikaye ve görev tasarımı kısmına yardımcı olmak ve bu kısımları güçlendirmek için yapay zeka araç setini sunmayı istiyoruz."
 
Bu amaç doğrultusunda yeni araç seti oyun tasarımcılarının daha yaratıcı fikirler keşfetmesine olanak tanıyor. Bunun dışında ayrıntılı senaryolar, diyalog sistemlerinin görevlerin ve daha fazlasının bu yapay zeka araçları ile oluşturulması hedefleniyor.
 
Inworld ekibi daha önce Grand Theft Auto 5 oyunu için yeni bir mod yayınlamıştı. Yapay zeka destekli bu mod ile beraber NPC'lerle konuşabiliyor, doğal bir şekilde onlardan yanıt alabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz. 
 
Yayınlanan fragman 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle yazılım microsoft uygulama
Blizzard Başkanı Xbox Çatısı Altında Daha Özgür Olacağını Düşünüyor Insomniac Games Bir Sonraki Spider Man Oyununun Ana Karakterini Açıkladı!

BSC Misafiri

8.11.2023 18:02:59

0
teşekkürler microsoft. bazı oyunların zaten ruhsuzdu şimdi o ruhsuz oyunları aratmazsın umarım.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız