Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

XNA Oyununun Kapağında ICO Esintisi


                      
 
     ICO serisinin (devam oyunu Shadow of the Colossus) sanatsal ve düşünsel anlamda çok derin olduğu oyun otoritelerince kabul edilmiş bir gerçektir.
 
     Bir oyun bu kadar özgün ve derin olunca ona özenmeler de haliyle başlıyor. Mesela Majin: The Fallen Realm henüz ICO serisinin 3. oyunu The Last Guardian piyasaya çıkmadan ona benzemiş. God of War 3 piyasaya çıkmadan Dante's Inferno'nun ondan esinlenmesi gibi.
 
     Bu defa Xbox 360 için XNA tabanlı olarak DK Aplha tarafından geliştirilen Yaruhara no Omochi adlı oyun ICO serisinin (en azından) kapağına özenmiş.

     ICO'nun Avrupa ve Japonya kapak tasarımı (ikisi aynı) bizzat oyunun yapımcısı Ueda Fumito tarafından ressam Georgio de Chrico'nun eserlerine özenilerek yapılmıştı. Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi ICO ve Yaruhaa no Omochi'nin kapakları neredeyse aynı.
 
Bir oyunun kapağını bile özgün yapamayan kişilerin nasıl özgün bir oyun yapacağı ise tartışılır.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ICO Shadow of the Colossus Majin: The Fallen Realm The Last Guardian Dante's Inferno XNA DK Aplha Yaruhara no Omochi Ueda Fumito Georgio de Chrico
Street Fighter Tarihi Kitabı PSPgo Alana Assassin's Creed veya LittleBigPlanet

alperkurt

21.2.2010 16:23:27

0
Belki saygı duruşunda bulunmak istemişlerdir :) Oyuna bakmadan karar vermemek lazım.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last Guardian
+ TAKİBE
AL
19 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız