Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Warframe Bugün iOS Cihazlara Geliyor

 
 
Digital Extremes tarafından oyunculara sunulan ve yaklaşık olarak 11 yıldır piyasadaki yerini koruyan çevrimiçi aksiyon oyunu Warframe mobil cihazlara geliyor. Oyunun mobil sürümü bugün itibarıyla iOS cihazlarında yer alacak Android sürümü ise daha sonraki bir tarihte çıkış yapacak.
 
Android sürümünün çıkış tarihi belli değil 
 
 
 
Digital Extremes tarafından belirtilene göre oynaması ücretsiz bilim kurgu temalı nişancı aksiyon oyunu bugüne kadar PC ve konsollarda 70 milyondan fazla oyuncunun ilgisini çekmiş durumda. Oyunun iOS sürümünün çıkış fragmanını aşağıdan izleyebilir ve teknik detaylara bir bakış atabilirsiniz.
 
Mobil formatta cihazlarımıza gelecek olan bu yapımda çapraz platform desteği tam olarak bizlere sunulacak. Hem çapraz platform oynanış hem de çapraz platform kayıt desteği oyunculara kolaylık sağlayacak. Böylece istediğiniz yerde istediğiniz arkadaşınızla beraber bağlantı kurabilecek ve platformlar arası da geçiş yapabileceksiniz.
 
Yeni fragman
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Oynaması ücretsiz yapısı ile beraber karşınıza çıkan ve geniş kapsamlı bir içeriği bünyesinde barındıran bu yapımda istediğiniz gibi tek başınıza, istediğiniz gibi de arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyorsunuz. Arka planda bir hikaye modunun bulunduğu ve aynı zamanda çevrimiçi savaşlara girerek diğer oyuncularla beraber kapışabildiğiniz veya yapay zekaya karşı mücadele edebildiğiniz bir yapıda, bir savaşçı olarak uyanıyor ve aynı zamanda büyük bir maceraya burada atılabiliyorsunuz.
 
Oyunda aksiyon, macera ve nişancı unsurları bulunuyor ve aynı zamanda rol yapma öğeleriyle de kendinizi geliştirebiliyor ve güçlendirebiliyorsunuz. Oyunda kullanabileceğiniz farklı silahlar bulunuyor, hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahlarıyla düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Bu arada parçaları ayırıyor ve elinizdeki kılıcı bir anda savurarak düşmanların içinden geçebiliyorsunuz. Nitekim, hanede yer aldığını süre boyunca elbette rehber eşliğinde ilk etapta ilerleyebiliyor, burada neler olup bittiğini öğrendikten sonra oyunda usta olmaya çalışıyor ve yapacağınız hamlelerle beraber düşmanları hızlı bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Oyunda karakterinizle beraber temel kontrollerle hızlı bir şekilde ileriye doğru atılabiliyor, düşmanların hamlelerinden kaçmak için sağa sola doğru yuvarlanabiliyor, onları sersemletebiliyor ve sersem bittikten sonra da hamlenizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yeni silah kütüphanesi ile beraber yer aldığınız yapımda gizemli Lotus'un rehberliğinde ilerleyebiliyor, bu rehber ile beraber elbette oyunda usta olmaya çalışıyorsunuz. Oyunda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevler ve hikaye içeriği sizlere sunuluyor ve aynı zamanda hikaye odaklı görevlerle beraber de buradaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunda diğer taraftan ilk etapta hikaye modunu deneyimlemeniz ve hikayenin sizlere neler sunduğunu öğrenmeniz daha iyi olacak, çünkü bu tarz oyunlarda öncelikle hikaye moduyla beraber oyunun temel mekaniklerini ve arka plan hikayesini öğrenebiliyor, aynı zamanda burada nasıl silah kullanılır ve neler yapabileceğiniz konusunda çeşitli ipuçlarını elde edebiliyor ve böylece çevrimiçi oyuna doğru kendinizi bu şekilde geliştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Elbette hikaye modu içerisinde belli bir noktaya kadar gelişim sağlayabiliyor ve diğer taraftan çevrenin içine giriş yaparak da hikaye modunda öğrendiklerinizi buraya aktarabiliyorsunuz ve diğer oyunculara karşı kullanabiliyorsunuz. Açık dünya içerisinde gezip tozabildiğiniz yapıda bir yandan diğer bölgeleri keşfetmeye çalışırken, diğer yandan bu bölgelerde bulunan karakterlerle diyaloglara girebiliyor, onlardan çeşitli görevler elde edebiliyor ve bu görevleri tamamlayarak farklı kaynakların sahibi olabiliyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak çeşitli görevleri yapmak durumunda kalıyorsunuz ve bu görevleri elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir durumu size sunuyor. Oyunda sürekli irili ufaklı düşmanları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu yapımda üçüncü şahıs kamera bakış açısı bulunuyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber hem karakterinizi görebiliyor hem de heyecan verici savaşlara atılabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi açık dünya içerisinde gezip tozabilir, güçlü bir savaşçı olmak için elinizden geleni yapabilir ve köylerde ve üzerinize giydiğiniz donanımları tamamen siz seçebilirsiniz.
 
Burada farklı donanımlarla beraber daha güçlü bir konuma gelebilir, düşmanları sersemletebilir, onların donup kalmasına yardımcı olabilir ve böylece onları tek hamlede ortadan kaldırabilirsiniz. Elinize aldığınız silahların farklı avantajları ve dezavantajları bulunuyor, bunları kullanmak da tamamen sizin işiniz oluyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü yapabilecekleriniz oldukça fazla değişkenlik gösterebilir ve ona göre kendi hamlelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Oyunda ilerlemek için sürekli olarak hareket halinde olmanız gerekiyor. Bu hareket halinde olma kısmı elbette karakterinizin atik ve çevik olmasından kaynaklanıyor, böylece düşmanların size saldırdığı zaman onların saldırılarından kaçmaya çalışıyor ve böylece kendi hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 

Güçlü bir savaşçı olabileceğiniz ve kendi içsel savaş kişiliğinizi açığa çıkarabileceğiniz bir yapımda biyometal bir giysi giyebiliyor ve bu metal ile beraber elbette düşmanların saldırılarından daha az etkileniyor ve böylece yetenekleriniz açığa çıkarabiliyorsunuz. Bu yönde aldığınız süre bence çok fazla yıkıcı güçlerin olduğundan bahsedebilir ve buradaki çeşitli yeteneklerinin kilidini açabileceğimizi de söyleyebiliriz. Bu yeteneklerin kilidini açmak için elbette karakterimizi güçlendirebilir, seviyeye atlatabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Yer aldığınız süre boyunca farklı silahları ve yıkıcı silahları kullanarak düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda düşman ordularını kılıcınızla ve yakın dövüş silahları ile beraber ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Düşmanların ortaya çıktığı esnada kendi hamlelerinizi burada tartıp ölçebilir ve aynı zamanda kendi stratejinizi ortaya koyabilir ve böylece düşmanların üstesinden gelebilirsiniz. Düşman orduları da farklı şekillerde size saldırabilir, bu saldırılardan kaçmak için elinizden geleni yaparsınız ve burada her bir düşmanın farklı şekillerdeki güçlerini açığa çıkarabilirsiniz. Öncelikle onların nasıl saldırdığını ve daha sonrasında ise bu saldırılara karşı nasıl geleceğinize tamamen siz karar verebilirsiniz.

Oyunda kullanabileceğiniz benzersiz güçler bulunuyor ve bu benzersiz güçler arasında düşmanları dondurma, elektrik gücü ve daha fazlası yer alıyor. 40'tan fazla farklı beceriyle beraber yer aldığınız yapımda gerçekten farklı yeteneklerin de kilidini açabilirsiniz. Elbette bu yeteneklerin kilidini açmakla beraber kendinizi daha fazla gelişmiş hissedebilirsiniz. Bu tarz oyunlarda bildiğimiz üzere gelişmişlik hissiyatı oldukça önem arz eder ve bu gelişmişlik hissiyatıyla beraber oyunda gerçekten ilerlediğinizi ve güçlendiğinizi deneyimleyebilirsiniz. Oyun içerisinde bu tarz durumlar gerçekten ne güzel bir şekilde size aktarılır ve burada gerçekten gelişmişlik hissiyatını derinden hissedebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda ilerlediğiniz esnada ve görevleri tamamladığınız esnada hem yeni kaynakların hem de yeni becerilerin ve yeteneklerin sahibi olabilirsiniz.
 
 
 
Oyunda, arkadaşlarımızla beraber takım kurabileceğimiz ve hikaye modu dışında farklı şeyler deneyebileceğimiz bir mod bulunuyor. Bu modda işbirliği ön planda ve bu süre boyunca iş birliğine dayalı görevler bizlere aktarılıyor. Bu görevleri tamamlayarak bonus ödüllerin sahibi olabiliyoruz. Bu ödüllerle beraber hem kendimizi daha da güçlendirebiliyor hem de yeni yeteneklerin ve becerilerin sahibi olabiliyoruz.

Kullanabileceğimiz donanımlar ve silahlar farklılık gösteriyor. Devasa bir sistemi keşfedebileceğimiz, düşman ordularını geriye gönderebileceğimiz ve karakterimizin yeteneklerini kullanarak müttefiklerimizi iyileştirebileceğimiz bir yapıyla karşılaşıyoruz. Oyunda takıldığımız bir görev olduğu zaman, görev ve eşleştirme sistemiyle beraber ek desteğe sahip olmak için buradan arkadaşlarımızla bağlantı kurabiliyoruz. Farklı bağlantı çeşitleri ile beraber yanımıza yeni karakterleri çağırabilir ve böylece görevleri yapmak için de daha fazla kolaylık sağlayan bir sistemin burada olduğunu söyleyebiliyoruz.

Dolayısıyla gerçekten güzel bir sistemle beraber yer aldığımız bu yapıda, görevlerin zorluk seviyesi gitgide artıyor. Ancak bu görevlerin zorlaşmasıyla beraber de biz de daha farklı yollara başvurabiliyor ve böylece daha yetenekli olarak düşmanlara karşı çıkabiliyoruz.

Açık dünya içerisinde gezip tozabildiğimiz ve ilgi çekici dünyaların bizlere sunulduğu bu yapımda, her bölgenin kendine ait atmosferi, düşmanı, yapısı, görevleri, karakteri ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber görevlerde usta bir şekilde yer almaya çalışıyoruz. Açık dünya içerisinde sürekli olarak etkinlikler ve görevler bizlere sunuluyor. Bu görevlerle beraber ustaca manevralar yapabiliyor, bir yerden bir yere doğru ilerlerken elbette hızlı seyahat sistemini kullanabilir veya aldığımızda yeni bir aracı kullanabiliyoruz. Bu sistem dahilinde hızlı bir şekilde diğer bölgeye doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda burada özelleştirilebilir bir uzay aracının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu uzay aracımızla beraber yer alabildiğimiz süre boyunca oyunda istediğimiz şekilde bu uzay aracı ile bir yerden bir yere doğru hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, farklı bölgeleri keşfederek buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve hem dost hem de düşmanları burada görebiliyor ve buralardan yer alan sırları açığa çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda her bölge içerisinde farklı yaşam formları ile ortaya çıkan canlılar bulunuyor. Bunlardan bazıları dost bazıları ise düşman olarak karşımıza çıkıyor. Devasa gemiden gemiye savaşlara katılabileceğimiz ve aynı zamanda uzay aracımızı kullanabileceğimiz bu yapımda hızlı aksiyon sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz.

Kendi hikayenizi yazdırabileceğiniz ve aynı zamanda sürekli olarak yeni içerikler eklenen bu yapımın servis tabağında bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun, geçtiğimiz gün bildiğiniz üzere haberini yaptığımız gibi mobil platformlara çıkışını yapmaya hazırlanıyor. İlk etapta iOS cihazlara gelmeye hazırlanan bu yapım daha sonrasında ise Android telefonlara gelecek. Ancak Android telefonlar için şu anda herhangi bir tarih verilmemiş durumda. Dolayısıyla mobil cihazlardan da bu oyunu deneyimleyebileceksiniz ve aynı zamanda çapraz platform destekleriyle beraber de oyuna her yerden oynayabileceksiniz.

Oyunda yer alan arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. 30'dan fazla hikaye tabanlı görevin bulunduğu bu yapımda elbette bulunduğunuz evreni keşfetmeye çalışıyor hem de bulunduğunuz karakterin kişiliğini burada açığa çıkarabiliyorsunuz. Yakın dövüşlerden menzilli dövüşlere kadar yer alabildiğiniz bu yapımda silahlarınızı kuşanabilir, farklı silahlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu geçiş yapma ile beraber hızlı bir şekilde düşmanların üstesinden gelebilir, nano teknoloji ile donatılmış donanımları üzerinize giyebilir ve doğru ekipman kombinasyonları ile beraber de daha güçlü konuma gelebilirsiniz.
 
 
 
Kendimize özel oyun tarzımızla beraber yer alabileceğimiz bu yapımda, kendi kombolarımızı ortaya çıkarabiliyor ve bu komboları yapmak için de elimizdeki silahları ve donanımları kullanabiliyoruz. Bunun dışında dikkat çekici özelleştirme seçenekleri ile beraber en iyi görüntüyü elde etmeye çalışıyor, kendi karakterimizi özelleştirebilir, kişiselleştirebilir ve diğer oyunculardan daha farklı bir konuma getirebiliyoruz. Hem ekibimiz hem de kendimiz için farklı tasarımlara yelken açabileceğimiz bu yapımda, sonu olmayan bir dünya ile karşılaşıyor ve sürekli olarak kendimizi yeni bir görev içerisinde bulabiliyoruz. Bu tarz oyunları elbette uzun süreli oynayabileceğiniz ve yıllar boyunca vakit alabilecek sistemleri bünyesinde barındırıyor ve her geçtiğimiz gün ise farklı içeriklerle beraber ve güncellemelerle beraber de yeni detayları bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak güncellenen ve yeni içeriklerin bizlere sunulduğu bir yapı yer alıyor ve bulunuyor.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğiniz bir nişancı, aksiyon ve çevrimiçi deneyim bulunuyor. İlk etapta hikaye modu ile beraber başlayabileceğiniz bu yapımda, daha sonra ise çevrimiçi modlara geçiş yapabilir ve çok oyunculu modlar ve aynı zamanda işbirliği modu ile beraber de görevleri dalış yapabiliyorsunuz. Yanınıza arkadaşlarınızı çağırabileceğiniz ve farklı silahları kullanabileceğiniz bu yapımda, kendi oyun planınızı doğrudan dahil edebilir ve böylece kendinize ait sistemlerle ve donanımlarla beraber oyunda yer alabiliyorsunuz. Ücretsiz yapısı ile beraber de tamamen ücretsiz oynanan bu yapım elbette uzun süreli oynanabilecek ve detaylı içeriklerini barındıran bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle digital extremes warframe free to play f2p oynaması ücretsiz oyun ücretsiz oyun unreal tournament pc PS4
Bağımsız Oyunların Duyurulacağı INDIE Live Expo için Tarih Verildi Nintendo Direct Partner Sunumu Duyuruldu: İşte Detaylar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Warframe
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız