Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve Skyrim Fiyaskosuna Rağmen Paralı Modları Devam Ettirmek İstiyor


    Bu senenin başında Bethesda ile anlaşarak The Elder Scrolls V: Skyrim'e paralı mod sistemi sunan Valve, gelen ağır tepkilerin ardından sistemi kaldırmak zorunda kalmıştı. Ancak gelen yeni açıklamalara bakacak olursak Valve Skyrim fiyaskosundan sonra paralı mod sisteminden tamamen vazgeçmemiş.
 
    Kotaku'ya konuşan Valve'dan Erik Johnson, "Risk almak isteyen bir yapımız var ama bazen tamamen hatalı olabiliyoruz. İlk denememizde detay kısmında işi batırdık." sözlerini söyledi. 
 
    Valve'ın amacının aslında yeni Team Fortress, yeni Counter Strike gibi mod tabanlı oyunların çıkmasına öncü olmak olduğunu söyleyen Johnson, "Robin Team Fortress'i yapmaya başladığında 20'li yaşlarındaydı. Avustralya'da küçük bir yerde kimi zaman elektriksiz kalarak oyun üzerinde uğraştı. Bugün Robin'e Team Fortress'i paralı olarak satabileceğini sorsak muhtemelen 'Harika bir fikir! Keşke Valve'da profesyonel olarak çalışmaya başlamadan önce böyle bir seçeneğim olsaydı. En azından kendi faturalarımı ödeyebilirdim.' cevabını verirdi." açıklamalarını yaptı.
 
    Detay kısmında kötü hatalar yaptıklarını itiraf eden Erik Johnson, "Bazı şeyleri daha iyi yapabilirdik, buna katılıyorum. Yaşananlardan sonra herkes bir anda 'Valve kötü bir firma olmaya mı başladı?' sorusunu sormaya başladı. Amacımız o değildi ama oyuncularla aramızda bir kopukluk oldu. Valve'da çalışmaya başladığımdan bu yana yaşadığım en berbat haftasonlarından birisiydi. Reddit'teki Steam'deki yorumları okudukça kendimi kötü hissetmiştim." sözlerini söyledi.
 
    Hali hazırda Counter Strike: Global Offensive, Team Fortress 2 ve Dota 2'ye oyun içi eşyalar ya da yapıştırmalar gibi içerikler üreterek hayatını sürdüren kişilerin olduğunu belirten Johnson, hedeflerinin bunu genişletmek olduğunu söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Johnson, Skyrim'in bu sistemi denemek için kötü bir seçim olduğunu, bir sonraki denemede oturmuş mod geleneğine sahip olmayan başka oyunlara yöneleceklerini söyledi. Johnson, "İkinci denememizdeki oyunun Valve oyunu olup olmaması önemli değil. Önemli olan şey, zaten oturmuş bir mod kitlesine sahip olmayan, mod temelleri yeni yeni atılmaya başlayan bir oyun seçmek." açıklamalarına yer verdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak kotaku PC steam skyrim paralı mod valve
Sunless Sea'nin Hikayesi Yeni DLC ile Zenginleşiyor Fallout 4'ün PC Sürümünün Disklerinde Oyunun Tamamı Yer Almayacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

D3bian

20.10.2015 00:06:47

0
Mod gönülden yapılan birşeydir arkadaşım ne parası yaa, bunu ticarete dökerlerse etraf abuk sabuk beş para etmez modla dolacaktır...

einhander

19.10.2015 23:39:18

0
modun tüm parası modu yapana kalıcaksa eyvallahta şayet modu ıcın para ısteyen modcu olursa. yoksaaaa valvede bunun uzerınden para kazanıcaksa orda bır dursun. modcularında para kazanmaya ıhtıyacları var dıyıp yola cıkıyorsan valve olarak bır kurus para almaman lazım tum para mod yapımcısına gıtmesi gerek.

RaiTrQ

19.10.2015 12:48:39

0
Bu sony ile microsoft un niye fallout 4 e mod desteği vereceğini anladık yakında diğer oyunlarada mod desteği getirirler oradanda para kazanırlar aç gözlüler

sonsuzmermi

18.10.2015 18:59:57

0
"Oyun dünyası kazanıyor sonuçta" gibi düşünenler kesin çıkacaktır! Steam üzerinden VALVE sağlam para kazanıyor. Nerdeyse oyunlar için wallpaper satışınıda yaparlar bu gidişle :)

BSC Misafiri

18.10.2015 17:07:55

-1
"Harika bir fikir! Keşke Valve'da profesyonel olarak çalışmaya başlamadan önce böyle bir seçeneğim olsaydı. En azından kendi faturalarımı ödeyebilirdim." Yürek dayanmaz bu laflara, niye vermediniz olum modlar için para, yazıklar olsun size !

BSC Misafiri

18.10.2015 17:07:19

+2
Bu açgözlülüğün sonu hayırlı olmayacak.

mersinaki

18.10.2015 15:01:31

0
Mod olayını bilmem ama şu oyunların Türkçe'ye çevrilmesi konusunda güzel bir platform oluşturulursa ve herkes 3 5 çerez parası atsa bile iyi para toplanabilir. Para yollandıkça parça parça oyunların çevirimi de yapılabilir bir ihtimal ama işte bu sistemi oturtmak zor demek ki bu zamana kadar yapan kimse olmadı. Eminim yapılsaydı çevrilmeyen oyun kalmazdı tabi dil dosyalarına ulaşılanlar için. Sonuçta 3 5 tl kimseye dokunmazdı çevirecek arkadaşlarda emeklerinin karşılığını bir miktar alırlardı.

BlackBeasT

18.10.2015 13:58:09

-1
Açlar... Yapımcı: Mod bizim oyun üzerine yapılıyorsa para ver... Steam: Oyun benim üstünde satılıyor para ver... Modcu: modu para kazanmak için değil Hobi olarak yapıyor... Eğer ki para kazanacaksa satılan moddan büyük dilimi modu yapan kişi almalı lakin bunun böyle olmadığını biliyoruz... Sorun burda çatlak veriyor... Büyükbaşların ağzını sulandıran hiç yoktan 3-5$ fiyat biçip modu binlerce kişiye satacaklar... Mod işinden para olsa bunu zaten konsol üreticileri yapardı. Steam boşuna çırpınıyor..

Master_Evil

18.10.2015 12:00:40

+1
dlc mod, sırada ne var paralı olacak? yamaları da satarlar

addidas_85

18.10.2015 02:38:43

0
Nasıl ki DLC konusunda işin ucunu kaçırdılar şimdi de bu konuda işin ucunu kaçıracak bunlar. Ben sırf DLC yüzünden oyun oynamayı bıraktım, bari sizde bu paralı modlar yüzünden oyun sektöründen nefret etmeyin. Aklınız varsa cidden bunu yapın

BSC Misafiri

18.10.2015 02:06:15

0
quote:

Orjinalden alıntı: harikaerif Akıllanmayacağız diyorlar yani. Kendileri bilir. "İkinci deneme"lerinde de büyük bir tepki ile karşılaşırlar. İlla yapıcaz diyorlarsa modlar direk paralı olmasın ama mod yapımcısına bağış seçeneği bulunsun.
O zaten var bi çok yapımcı donate sistemine sahip steam üzerinden yok belki ama bir şekilde istiyorlar

BSC Misafiri

18.10.2015 02:05:34

+2
Valve iyice yoldan çıktı para göz bir firmaya dönüştü. Hl3'ü çıkaramadıkları yetmiyor, ölene kadar F2P oynayın, modlara para verin diyorlar. EA bile yüksek bütçeli oyun yaparken bunlar sadece yatıyor.

hayansame

18.10.2015 01:31:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: Boone
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İnsanlar buna neden karşı çıkıyor anlamıyorum açıkçası. Mod yapımcılarınında paraya ihtiyacı var. Mod yapımcılar para kazanınca çok daha iyi modlar çıkarırlar hem. Sadece ucunu kaçırmamaları lazım.
Arkadaşa tonla - gelmiş ama bende aynı fikirdeyim. Mod kullanan bir insan değilim ama fiyatın ucu kaçmazsa ve daha kaliteli şeyler çıkarsa daha iyi olabilir ama bu valve'in cebine daha fazla para girmesi olayı olursa ve mod yapımcılarının emekleri göz ardı edilirse o Zaman bende karşı çıkarım. Yoksa adamlar haklarını almalı tabii ki.
FİYATININ UCU KAÇMAMA GİBİ BİR İHTİMAL VAR MI? oyun yapımcıları hiç durmak bilir mi? istedikçe daha çok, daha çok istemezler mi? OYUN yapımcılarının dağıtımcılarının, bu sistemdeki oluşumların, önüne artık belli çizgiler ,belli kurallar konulmalı, bir şey yayınlarken, bazı kararlar alırken , bağımsız mecralardan onaylar almalı...Bu oyun dünyasında bu kan emici dağtıtımcı ve yapımcılar , dilediği gibi at koşturmamalılar. Bu haberin sadece bir kaç kademe ilerisini hayal bile etmek istemiyorum.

deadlight54

18.10.2015 01:25:02

+1
Valve'e ne oluyor böyle? Counter Strike: Global Offensive, Team Fortress 2 ve Dota 2'den dünyanın parasını kazanıyorsunuz zaten. Birde ücretsiz olarak yayınlanan modlara mı gözünüzü diktiniz? Para denilen kağıt parçası Valve'i de değiştirmiş anlaşılan.

mementopolis

18.10.2015 01:10:20

0
Valv3'nin canini daraltmis bu konu sanirim Workshop'u bosunami koydu oraya , bosuna yer kaplasin diye :) . Adamlar Para Basmak istiyor iste . Siz Üretikce onlar Pay alacak. 10'da 6 Yapimci firma ve Valve'ye .... Yani bu Steam oldu Tarla, Valve'de masüleri toplamak kaliyor.

mexican23

18.10.2015 00:25:51

+2
Nexus ve Moddb gibi siteler olduğu sürece tutmaz düşündükleri sistem.

Ouroboros_Tasarım

17.10.2015 23:48:41

+3
Paralı olunca mod olmuyoki mod dediğin ücretsiz olur ha simdiye kadar oynadıgın modlar parayı hak ediyomu diye sorulacak olursa hak edenler epeyce var onlar için bağış gibi bir özellik getirilebilirdi her ay bağış kutusu açılırdı bagımsız sutudyolara para bölüştürülürdü ama paralı mod olmaz para verilirse zaten o mod olmaz oyun olur kötü çıkarsada burayı yıkarlar

Boone

17.10.2015 22:24:06

-2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İnsanlar buna neden karşı çıkıyor anlamıyorum açıkçası. Mod yapımcılarınında paraya ihtiyacı var. Mod yapımcılar para kazanınca çok daha iyi modlar çıkarırlar hem. Sadece ucunu kaçırmamaları lazım.
Arkadaşa tonla - gelmiş ama bende aynı fikirdeyim. Mod kullanan bir insan değilim ama fiyatın ucu kaçmazsa ve daha kaliteli şeyler çıkarsa daha iyi olabilir ama bu valve'in cebine daha fazla para girmesi olayı olursa ve mod yapımcılarının emekleri göz ardı edilirse o Zaman bende karşı çıkarım. Yoksa adamlar haklarını almalı tabii ki.

KortX

17.10.2015 21:50:10

+2
Paralı modu kaldırdıkları haberde bir arkadaş bunların ileride tekrar su yüzüne çıkacağını söylemişti.
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İnsanlar buna neden karşı çıkıyor anlamıyorum açıkçası. Mod yapımcılarınında paraya ihtiyacı var. Mod yapımcılar para kazanınca çok daha iyi modlar çıkarırlar hem. Sadece ucunu kaçırmamaları lazım.
Oyun yapımcılarına da yol açıldı. Yeşil ışık gibi mesela. Gene iyi yapanı da var kötü yapanı da var. Edit: Eksileyen arkadaş ya mod yapımcısı ya da sömürülmeyi seviyor.

_giray_

17.10.2015 19:44:53

0
Machinima gibi bunlarda 1000 satın alma başına üreticiye çok az bir pay verip kendileri büyük çoğunluğunu alır herhalde. Aslında Valve'nin bu kadar kararlı olmasının nedeni diğer firmaların hiç kimsenin hoşuna gitmeyen şeyleri kaldırmamalarına rağmen satışlarının düşmemesi.

Shovel Knight

17.10.2015 19:38:09

+1
dün reklam koymayacaz biz para için böyle şeyler yapmayız diyen valve bugün neler diyor

hayansame

17.10.2015 18:44:09

+6
Bu konunun ne sağından ne solundan, hiç bir yanından ben bakmam bakamam, ee yeter be , hiç mi güzel haber olmayacak. Dlc diye oyunların içine ettiniz. şimdide modla edeceksiniz anlaşılan. Adisiniz....

Hoid

17.10.2015 18:29:47

+8
VALVE nin ağzına kürekle vurmak lazım mağdem öyle düşünüyorlar .

Patren

17.10.2015 18:08:07

-3
Team Fortress yapan kişi şuan valvedemi çalışıyor ozaman dünyanın parasını kazanmıştır

Alegro1453

17.10.2015 18:03:52

0
Yabancı ülkelerde oyunların bile Free to Play olması insanları Türkiye'deki gibi mutlu etmiyor maalesef. Çünkü normalde onlar gibi, Free to Play olursa kötü olacak, değer görmeyecek gibi düşünemiyoruz. Bu da bizim elimizde değil çünkü çok pahalılar oraya oranla.

Vernon Schillinger

17.10.2015 17:03:22

+6
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İnsanlar buna neden karşı çıkıyor anlamıyorum açıkçası. Mod yapımcılarınında paraya ihtiyacı var. Mod yapımcılar para kazanınca çok daha iyi modlar çıkarırlar hem. Sadece ucunu kaçırmamaları lazım.
Valve bu konuda kullanıcıları düşünmüyor,kendi cebini düşünüyor.Tepkilerimiz bu yüzden.Anladın mı korkak misafir?

BSC Misafiri

17.10.2015 16:53:28

-19
İnsanlar buna neden karşı çıkıyor anlamıyorum açıkçası. Mod yapımcılarınında paraya ihtiyacı var. Mod yapımcılar para kazanınca çok daha iyi modlar çıkarırlar hem. Sadece ucunu kaçırmamaları lazım.

harikaerif

17.10.2015 16:39:55

+7
Akıllanmayacağız diyorlar yani. Kendileri bilir. "İkinci deneme"lerinde de büyük bir tepki ile karşılaşırlar. İlla yapıcaz diyorlarsa modlar direk paralı olmasın ama mod yapımcısına bağış seçeneği bulunsun.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız