Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

VR Başlıklarda Uçuş Deneyimine Hazır Olun: Project Wingman Geliyor

 
 
Sector D2 tarafından geliştirilen ve Humble Games tarafından yayınlanan VR temelli uçuş aksiyon simülasyon oyunu Project Wingman, PS VR2'ye geliyor.
 
Uçuş simülasyonuna adım atabileceğiniz ve bu adımla beraber gerçekten de kendinizi kokpit içerisinde bulabileceğiniz bir yapım artık PlayStation 5 konsolları ile beraber PS VR2’ye gelmeye hazırlanıyor. Bu yapım içerisinde görebileceğiniz ve daha önceden de belki de deneyimlediğiniz gibi bir jet uçağı içerisinde yer alıyor ve aynı zamanda jet uçağı ile beraber hem manevralar yapılıyor hem de düşman jetlerine karşı burada savaş verebiliyorsunuz.
 
Farklı modlar yer alıyor
 
 
 
Yoğun aksiyon içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda elbette savaş uçakları ile beraber bu dünyaya adım atıyor ve oyunun adından da anlaşılacağı üzere  burada hızlı bir uçuş deneyimi bizleri bekliyor. Alternatif bir dünya içerisinde yer bulduğumuz oyunda havada istediğimiz şekilde süzülebiliyor, sağa sola doğru manevralar yapabiliyor, taklalar atabiliyor, yana doğru takla gerçekleştirebiliyor ve hava savaşlarına burada konu olabiliyoruz. Büyük ölçekli ve kapsamlı saldırılarla beraber de aynı şekilde hem havada hem de karaya doğru savaşlara adım atabiliyor ve burada farklı oyun modları ile beraber farklı görevlere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber de elbette yeni bir deneyime adım atabiliyoruz. Bu modlar oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu modlar gerçekten de oyun içerisindeki deneyimi şekillendiren ve bizlere daha farklı bir deneyim sunan mekanikleri bünyesinde barındırıyor. Bu mod destekleriyle beraber de oyundaki oynanış süresi uzatılıyor ve böylece oyun içerisinde daha fazla vakit geçirebiliyoruz.
 
Alternatif bir tarihin savaşını konu alan bu yapım içerisinde yukarılarda istediğimiz gibi savaşabiliyor ve hızlı tempolu yapımlardan hoşlanan için gayet güzel bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Oyunda aynı şekilde hem savaş uçakları ile hem de jetlerle beraber ilerleyebiliyor, savaş mekaniklerine gerçekten de alışmanız gerekiyor ve aynı zamanda burada yoğun savaşlara doğru katılıp gösterebiliyorsunuz. Oyun içerisinde simülasyon unsurları bulunuyor ve bu simülasyon unsurları ile beraber de elbette uçağınızı uçurmaya çalışıyor ve uçağınızın hakimiyeti tamamen sizde bulunuyor. Dolayısıyla oyunda istediğiniz şekilde ilerlerken uçağınızın kontrolünü kaybetmeye başlıyor ve bu kapsamda aldığınız hasarları da oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde savaştığınız esnada düşmanların saldırıları ile beraber karşılaşabiliyor ve düşmanların saldırıları esnasında da büyük hasarlar alabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu atışlardan ve mermilerden kaçırmak için de uçağınızı gayet güzel kontrol etmeniz gerekiyor ve böylece düşmanların mermilerinden kurtulmanız ve manevra yapmanız şart. Ancak bu şekilde hayatta kalabilir ve aksiyon görevleri içerisinde de başarıyla ayrılabilirsiniz.
 
Uçak satın alma özelleştirme ve daha fazlası
 
 
 
Yaptığınız görevlerle beraber farklı farklı kaynakların ve ganimetlerin sahibi olabiliyor ve aynı zamanda yine uçağınızı istediğiniz şekilde geliştirebiliyorsunuz. Buna yanı sıra farklı uçuş mekanikleriyle beraber karşılaştığımız yapımda elbette farklı uçaklarla beraber ilerleyebiliyor ve bu farklı uçakların da her birinin kendine ait mekanikleri ve vuruş şekilleri bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yine özelleştirme ve geliştirme sistemleri yer alıyor ve aynı zamanda uçuşunuzu kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Savaş mekaniklerinin ilgi çekici olduğu ve hızlı aksiyon içeriklerinin bulunduğu yapımda alternatif bir dünyada yer alıyor ve aynı zamanda bu görevleri yerine getirerek de yeni kaynakların sahibi olabiliyoruz. Oyunda farklı farklı modlar içerisinde farklı görevler bulunuyor ve bu görevleri yaparak da oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz, hem karadan hem de havadan savaşa bildiğiniz ve aynı şekilde tanklara doğru da saldırı yapabildiğiniz bir yapı burada bizlere sunuluyor. Oyunda aynı şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve burada kuzey batı Pasifik okyanusuna doğru geçiş yapabiliyor veya daha farklı bölgelere doğru geçiş ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve aynı zamanda uçağımızı da burada sabit tutarak hayatta kalmanın temellerini atabiliyoruz. Farklı farklı silah çeşitlerinin bulunduğu yapım içerisinde aynı şekilde bir saldırı uçağı pilotu olabiliyor ve farklı silahlarla beraber de düşmanların üzerine gidebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde farklı cephanelere sahip silah türleri bulunuyor ve bu silahlarla beraber de istediğiniz şekilde düşmanlara karşı ateş açabiliyorsunuz.
 
 
 
Farklı silah tercihleri elbette bu yapım içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü tek bir cephane ile beraber düşmanların üzerine yürümek kısa sürede sıkılmamıza sebep olabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda geniş bir silah kütüphanesinin olması oldukça önemli. Bu kütüphane ile beraber oyun içerisinde istediğimiz şekilde silahları elimize alabiliyor ve böylece düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Aynı şekilde kendi savaş uçağımızı bu şekilde donatabiliyor ve düşmanlara karşı daha etkili ve daha güçlü bir şekilde karşılaşabiliyoruz. Hızlı tempolu bir yapı ile beraber karşılaştığımız yapımda aksiyonun dozu gitgide artış gösteriyor ve uçuşla beraber de savaş uçağımızı doğru bir şekilde yönetmeniz şart. Oyunda aynı şekilde bu silahlarla beraber istediğimiz gibi keskin nişancılığa adım atabiliyor aynı zamanda kendimizi bir savaşçı olarak kanıtlamak için de uzun menzilli silahlarla buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda istersek uzun menzilli silahlarla istersek de daha farklı saldırı şekilleri ile beraber burada yer buluyor ve aynı zamanda kendimizi kanıtlamak da burada bizim eylemlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
Soğuk sulardan Pasifik okyanusuna kadar ilerleyebildiğimiz ve vahşi ormanlardan farklı bölgelere doğru yol aldığımız yapımda farklı bölgeler ve farklı atmosferler bizleri bekliyor. Buralarda aynı şekilde savaş ortamıyla beraber karşılaşabiliyor ve ilgi çekici ortamları burada bulunması elbette oyuncular açısından çok önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda havada kapıştığımızdan dolayı elbette sürekli olarak bulutların üstünde boş bir arazideymiş gibi hissedebiliyor ve bu da oyunculara sıkan unsurlar arasında yer bulabiliyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de ilgi çekici manzaraların olması oyun içerisinde çeşitliliği arttıran unsurlar olarak karşımıza gelebilir ve dolayısıyla bu oyunda da güzel manzaraların / atmosferlerin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Kokpitte yer aldığınız ve uçağı yönettiğimiz yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber yeni bir deneyime adım atabiliyoruz. Aynı şekilde burada Fetih modu yer alıyor ve bu Fetih modu içerisinde hem roguelike hem de rol yapma unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber bir bölgeyi ele geçirmeye çalışıyor ve burada farklı düşmanlarla ve patron savaşları ile de yer bulabiliyoruz. Zorlu savaşlara doğru adım attığımız yapımında hem irili ufaklı düşmanlara karşı hem de patronlara karşı savaş verebiliyor ve bu savaşlarla beraber de hayatta kalmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Oyuncular burada istediğiniz şekilde farklı silahlar ve uçaklar satın alabiliyor ve aynı zamanda farklı görevlerle beraber de burada ilerlerimizi sağlayabiliyoruz. Bu sayede oyunda istediğimiz şekilde uçaklarla yer alabiliyor ve güçlü savaş uçaklarıyla beraber buradaki üstünlüğümüzü korumaya çalışıyoruz. Oyunda satın aldığınız uçaklar ile beraber elbette en güçlü savaş uçağını almak istiyor ve bunu yapmak için de bizlere verilen görevleri yerine getirmemiş şart. Bu görevleri yerine getirerek oyun içerisinde yer alan bir para birimini elde edebiliyoruz. Bu para birimini bu şekilde kazanabiliyor ve aynı zamanda farklı ganimetlerin ve cephanelerin de sahibi olabiliyoruz.
 
Fetih modu içerisinde zorlaşan bir yapı söz konusu. Dolayısıyla burada gitgide zorlaşan düşman çeşitliliği bulunuyor ve üzerimize akın akın gelen düşmanlar yer alıyor. Bunların üstesinden gelmek için de elbette kendimize ait bir paralı asker ordusu inşa ediyor ve bunları yapmak için de elbette yeterli miktarda para kazanmamız gerekiyor. Bu parayı da yukarıda da bahsettiğim gibi hem görevlerden hem de oyun içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca farklı düşmanları ortadan kaldırarak elde edebiliyor ve oyun içerisinde yer alan para birimi gerçekten de önem arz ediyor. Bu para birimi ile beraber hem yeni savaş uçakları alabiliyor hem de yeni cephane ve silah he türleri ile beraber de düşmanlara ve patronlara karşı daha güçlü bir şekilde durabiliyoruz ve böylece düşmanların üstesinden gelebiliyoruz.
 
 
 
Sanal gerçeklik deneyimiyle karşımıza çıkan oyunda hava savaşları elbette zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve böylece baş döndürücü bir yapıyla da burada yer bulabiliyoruz. Çünkü oyunda yaptığımız her hamle ile beraber gerçekten de oyun içerisindeymiş gibi hissedebiliyor ve sanal başlıklarını siz de biliyorsunuz ki gerçekçi bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefliyor. Oyunda tam uyumluluk ve kontrolcü desteği ile beraber daha gerçekçi bir yapı bizlere aktarılıyor ve istediğimiz çevre birimi ile beraber de bu oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Daha önce hiç görmediğimiz senaryoların yer aldığı ve tek oyunculu bir hikaye modunda bulunduğu yapım içerisinde istediğiniz bir şekilde ilerleyebiliyor ve tek oyunculu hikaye modu içerisinde de farklı görevlere doğru adım atabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde daha önceden bahsetmediğim 20'den fazla farklı uçak bulunuyor ve 40'tan fazla benzersiz silah kütüphanesi de burada yer buluyor. Dolayısıyla oyunda alabileceğiniz ve hangarınıza ekleyebileceğiniz 20'den fazla uçakla beraber burada yer buluyor ve 20'den fazla uçak gerçekten de oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu uçakların da her birinin farklı tasarımlara sahip olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda farklı güçlerle beraber de bizlerin karşısında bulunuyor. Nitekim diğer taraftan 40'tan fazla benzersiz silahla beraber düşmanlara karşı farklı bir şekilde savaşabiliyor ve kendi stratejinizi ve planlamalarınızı bu oyun içerisinde bu silahlarla beraber gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu unsurlarla beraber farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu unsurlarla beraber de aynı zamanda her bir oyuncu farklı bir oynanış şekliyle beraber kendini oyun içerisinde bulabiliyor. Dolayısıyla oyunda silah kütüphanesi ile beraber istediğiniz şekilde uzun menzilli silahları seçebiliyor veya daha farklı roket atarlarla beraber de buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Buradaki uçak seçimleri ve silah seçimleri tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de oyunda hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.
 
 
 
Project Wingman içerisinde yine yukarıda da bahsettiğim gibi farklı tarzda düşmanlar bulunuyor ve bu düşmanlar karşımıza donatılmış kalelerle veya demiryolu toplarıyla beraber gelebiliyor ve aynı zamanda savaş uçakları ile beraber de burada düşmanlar karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda sadece savaş uçaklarıyla değil aynı zamanda farklı düşman tipleriyle ve kalelerle beraber de savaşabiliyor ve bu kaleleri yani kuleleri de ortadan kaldırmak için elbette savaş uçağımızla beraber manevralar yapmaya koyuluyoruz. Bu düşmanlarla beraber savaşarak kendimizi jem test ediyor hem de buradaki düşman dalgaların ortadan kaldırabiliyoruz. Nitekim yukarıda da bahsettiğim gibi Fetih modu içerisinde farklı farklı düşman grupları ve sürüleri bizlere karşı gelebiliyor ve buralarda becerilerimizi test edebiliyor ve aynı zamanda düşmanlarıyla beraber de savaşabiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak hızlı aksiyonla dolu uçuş simülasyonu oyunu artık PS VR 2 için gelmeye hazırlanıyor. Daha önce farklı sanal başlıklarında yer bulan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinden de istediğiniz şekilde PC platformunda sanal başlıkla beraber bu oyunu deneyebilir ve aynı zamanda PlayStation konsol sahibi iseniz de elbette diğer platformlarda bu oyunu oynayabilirsiniz. Oyunun fiyatı Steam sayfası üzerinde 40 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunun gerçekten de ucuz bir şekilde karşımızda bulunduğunu söyleyebiliyor ve böylece siz de oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
PSVR 2 fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Project Wingman Humble Games Sector D2 hava savaşı oyunu
Arma 3 Oyunu İsrail-Filistin Savaşıyla İlgili Sahte Haberler için Kullanılıyor Mobil Oyun Alien: Blackout Mağazalardan Kaldırılıyor: Satın Alınamayacak

GT_55

14.10.2023 19:39:33

0
Hemen uyaralım, sakın ola bu oyunu vr'da oynayacağınız diye satın almayın. Oyunun 15 görevinden sadece 6 görev vr destekli, diğer bölümleri düz oynuyorsun.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Project Wingman
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız