Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türk Yapımı Ronin: Two Souls 18 Şubat'ta Erken Erişime Açılıyor

 
İki kişilik Türk ekip M11 Studio'nun hikaye odaklı rol yapma oyunu Ronin: Two Souls yakında geliyor.
 
18 Şubat'ta PC için erken erişim olarak çıkış yapacak. Fiyatı 20 TL olacak ve Türkçe seslendirme de içerecek.

Demosunu Steam'den indirip oynayabilirsiniz.
 
Tanıtım yazısı, erken erişim detayları ve sistem gereksinimleri:
 

Tamamen kurgusal olan bu dünyada Japonya’nın ücra köşesinde küçük bir adada yaşayan Kenji’nin yolculuğuna tanık olun, başka insanlarla tanışın ve Kenji’nin hikâyesine yön verin. Toshi adasında yalnız başına yaşamakta olan Kenji, bir gün istemediği bir şey yapmak zorunda kalır ve tüm hayatı değişir. Siz burada oyuncu olarak düşmanlarınızı dost, dostlarınızı düşman olarak belirlemekte serbestsiniz.
 
FPP ve TPP kamera açısına sahip oyunumuzda, etraftaki insanlarla sohbet edebilir, onların hayatlarına dair ek bilgiler öğrenebilirsiniz. Düşmanlarınız ile dostluk kurup ileriki bölümlerde kendinize bu dostluklardan çıkar sağlayabilirsiniz. Erken erişim olarak yayınladığımız ilk bölümümüzde karakterinizin temel yapısını oluşturun, güncellemeler ile eklenen yeni bölümlerde bu yapının üzerine oyunu inşa edin. Samuray olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kenji’yi siz canlandırın.
 
“Bazen hayat sana acımasız olur ve senden yapmak istemediğin bir şeyi yapmanı ister, yapmak zorundasındır. Çünkü seçme hakkın aslında yoktur”
 
Ronin hikâyeyi odağına almış tamamen oyuncuyu oyunun evreninde serbest bırakan gerçek bir RPG oyunudur. Sıkıcı ve gereksiz boş görevlerin olmadığı, devamlı aynı ganimetin kazanılması için yapılan o sıkıcı etkinliklerden sıyrılan, kendi tarzı olan bir aksiyon/macera oyunudur. Bölüm 1 ile oyuna başladığımız Kenji karakteri samuray olmak için sıkı çalışmaktadır. Fakat ilk bölümün bitmesi ile beraber peşimizden asla kaçamayacağımız bir bela gelmektedir. Artık Kenji yalnız değildir ve o iş bitene kadar da yalnız olamayacaktır. İlerleyen bölümlerde oyuna gizlilik ve daha birçok mekanik eklenecektir. Hatta Co-op ve PVP modu ekleme gibi çılgın bir planımız dahi var. Co-op modundan çok ümitli olduğumuzu da bilmeniz daha iyi olabilir.
 
Önümüzdeki uzun yolculukta izleyeceğimiz rota işte bu şekilde. Oyunu parçalar halinde çıkarmanın hem bizim için hem de sizin için daha iyi olacağına inanıyoruz. Her gelen bölümde oyun hikâyede bir adım daha ilerken yeni gelen özellikler ve yerelleştirme çalışmalarıyla hem oyuncu kitlesini büyütecek hem de sizlere neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Şimdi hepinizden gerçekçi düşünmenizi istiyorum, biz Türkiye’de yaşayan iki kişilik küçük bir ekibiz ve yaptığımız bu proje bizim için büyük. Ve eğer her şeyin güzel olmasını istiyorsak planlı ve ağır adımlarla ilerlememiz gerekiyor. Yanılmıyorum değil mi? Ama inanıyoruz ki bu proje sizlerle ve bizlerle büyüyecek ve gerçeğe dönüşecektir.
 
Neden Erken Erişim?

“Biz bu oyuna tutku ile bağlıyız. Neden diye soracak olursanız, bundan 2 yıl önce bu projeye başladık, elimizde ne yeterli sermaye vardı ne de çalışabileceğimiz bir ortam. Ama biz bu durumları göz ardı ederek küçük bir ekibin de standartlara uygun bir oyun çıkarabileceğini kanıtlamak istedik. Tabii burada bahsettiğimiz ekip iki kişi ile birkaç da destekçi tarafından oluşmaktadır. Biz umuyoruz ki sizler bize destek verdikçe biz de sizlerle beraber büyüyeceğiz ve belki ilerde şu an erken erişime açtığımız oyunumuz bir marka olacak.”

Bu oyun ne kadar süre için Erken Erişim'de olacak?

“Net bir süre verememekle beraber ilk bölümün çıkışının ardından 3 ila 4 ay içerisinde bölüm ikiyi çıkarmak hedefimizdir. Bölüm iki, oyunun genel temel mekaniklerini oluşturacağından dolayı diğer bölümlerin çıkışı daha hızlı olacaktır. Toplamda beş bölüm yapacağız ve bölüm iki ile beraber hızlanacağımızdan dolayı oyunu bir yıl içerisinde tamamlayabiliriz.”

Erken Erişim versiyonunun tam versiyonundan ne kadar farklı olması planlanıyor?

“RPG oyunu yaptığımızın farkındasınızdır ve bir RPG oyununda olmazsa olmaz şeylerden birisi seçimlerinizin oyunun dünyasına etki etmesidir. Biz de erken erişimdeki etkiyi birazcık azaltmak durumunda kaldık, genel etkileşimi oyunun tam sürümünde sağlamayı planlıyoruz. Tabii bunların yanı sıra oyunun ana mekaniklerinden biri olan savaş ve ilerideki güncellemelerde eklenecek olan gizlilik üzerine tonla detay ve geliştirme ekleme gibi çılgınca bir fikrimiz var. Oyunun tam sürümünün erken erişim sürümünden farklı olabileceğini söyleyebiliriz.”

Erken Erişim sürümünün şu anki durumu nedir?

“Temelde yapmak istediğimiz her şeyi yapmış bulunmaktayız. Sadece detaydan yoksun, sade bir şekilde karşınızda duran bir oyunumuz var. Aklımızdan oyun için neler geçiyor bir bilseniz. Her neyse, şu anki durumda:
• NPC’ler ile çeşitli diyaloglara girebiliyorsunuz, onlardan özel görevler alabiliyorsunuz.
• Dövüş mekaniklerimiz sade, ama bir o kadar da tatmin edici olduğunu düşüyoruz.
• Hikâye bakımından temel hikâye kurgusuna uygun şekilde girişimizi yaptık.
• Grafikler konusunda bir şey demeye gerek yok sanırım, göz var nizam var.
• Oyunun güncellemeler ile alacağı yeni özellik hakkında bilgi verici bir sonumuz bulunmakta.
• Tekrar tekrar oyunu farklı şekillerde oynayabileceğinizi düşünüyoruz.”
Erken Erişim sırasında ve sonrasında oyunun fiyatı değişecek mi?
“Bizim için en hassas konu olan fiyatlandırma politikasında biz tamamen sürümden kazanmaya yönelik bir hamle yapmak istedik. Ama Güncellemelerin büyüklüğüne bağlı olarak oyunun fiyatını kademeli olarak arttırmayı planlıyoruz.”

Topluluğu, geliştirme sürecine nasıl dahil etmeyi düşünüyorsunuz?

“Topluluk bizim baş tacımızdır. Şimdi, işin nasıl yapıldığını biz biliyoruz fakat mekaniğin hatalı olup olmadığı hakkında fikrimiz bizim yaptıklarımızla sınırlı kalıyor. Burada sizin ile olan iletişimimiz çok önemli, şu an belirli sosyal mecralarda takipçilerimizle beraber oyunu geliştirmekteyiz. İleride Steam topluluk sayfasından veya belirli forumlardan sizlerle beraber oyunu inşa etmek istiyoruz. Bunun dışında gelecek olan her güncelleme ile oyunun gidişatını beraber belirlemek bizim için çok önemli.
 
MİNİMUM:
İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit | Windows 8 64-bit | Windows 10 64-bit
İşlemci: Intel Core i5 3470 | AMD FX-6300
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 | AMD RX 460
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
Ses Kartı: DirectX 11 Destekli 
 
ÖNERİLEN:
İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit | Windows 8 64-bit | Windows 10 64-bit
İşlemci: intel core i5 4700 | AMD Ryzen 5 1400
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 | AMD RX 580
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
Ses Kartı: DirectX 11 Destekli 

 
Çıkış fragmanı:

Bu haberin bağlantısı
URL
Ronin: Two Souls M11 Studio Türk Yapımı hikaye odaklı rol yapma oyunu
Crystal Dynamics Bir Sonraki Tomb Raider Oyununu Planlıyor Resident Evil Re:Verse'ün Çizgi Roman Tarzı Görselliği Kapatılabilecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.1.2021 21:19:39

0
Yorum yapan gençler gömmek niyetindeler, köstek yerine destek olun,kaç tane Türk oyun tasarımı var ki bir yerden başlamışlar, basaracaklarina ve gençlerimize örnek olacağına inanıyorum. Destek olun destek.

Nevfel

29.1.2021 22:31:45

0
Seslendirme falan gayet güzel olmuş, gelişmesi gereken çok yeri var ama 4 kişi ile gayet iyi. Grafikler karakterler dışında gayet güzel olmuş. Erken erişim adı üstünde biraz para toplayıp ekibi büyütmek istiyorlar. Destek olunabilir. Kimse pat diye cyberpunk yapamaz herhalde ki koskoca ekip ve tonla parayla nasıl bir facia çıktı ortaya gördük. Hala toparlanacak.

hakanozzdemir

29.1.2021 22:18:12

0
bi Tarkan'la kurt oyunu yapamadınız iki vikingli tokatlasaydık, Altar'ın kılıcını bulmaya diye yollara düşseydik ne güzel oyun olurdu :) Kara Murat da olurdu tapınakçı tokatlardık. :)

BSC Misafiri

29.1.2021 16:54:24

0
Co op oynamak zorunlu değildir inş.

BSC Misafiri

29.1.2021 15:53:34

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Gye_Baek Vasat ve çakma duruyor fazlasıyla. Daha özgün birşey yapılabilirdi.
Erken erişim çıkıyor ayrıca oyun GOT gibi düz hikaye olarak ilerlemiyor asıl amaç RPG olması hikayeye yön vermek istediğin NPC'yi yaşatıp istediğini öldürmek; öldürdüğün NPC'den eşya alamazsın, görev almazsın ama bunun yanında haydutlarla aranı iyi tutarsın gibi. Ayrıca oyunu 2 kişi (2 tane de gönüllü toplam 4 kişi) geliştirmeye başladı. Bir yıl içinde tam sürüm çıktığında her şey daha da değişir. Ben oynu ilk gördüğümde dövüş mekanikleri hoşuma gitmemişti çoğu kişinin de gitmemiş ve gelen cevaplar sonunda dövüş mekaniğini değiştirdiler. Ayrıca hikayesi gerçekten hoş. Eğer böyle bir oyunu yapan 100 kişilik bir şirket olsaydı yorumun göze alınırdı ama durum ortada o yüzden bazı şeyleri göze almalısın beğenmiyorsan da neyi beğenmediğini Discord'a söylersen belki de oyun istediğin şekilde olur.

lextor

29.1.2021 14:47:11

0
E bu bildiğin ghost of tsushima benzeri? İki oyun oynayan gel unreal açalım hazır model bulalım oyun yapalım kafasına giriyor. Ya arkadaş oyun bir ekip işidir. Ses, kod, tasarım, mekanik, modelleme bir çok şeyi var bu işin. Arkadaşları tebrik ediyorum ancak gta 5 birden çıkmadı. Viçır, üç kişiyle çıkmadı. Önce küçük başlar sonra büyürsün. Biz bu kafayı atlamazsak oyun sektörü yerinde saymaya devam edecek Türkiyede.

BSC Misafiri

29.1.2021 14:18:51

0
Bence güzel, benim bilgisayarım yok Playstatıona geldiği zaman hemen alırır denerim, ilgimi çekti.....

Gye_Baek

29.1.2021 12:26:43

0
Vasat ve çakma duruyor fazlasıyla. Daha özgün birşey yapılabilirdi.

BSC Misafiri

29.1.2021 11:51:24

0
Karakterler urukhai gibi olmuş
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Ronin: Two Souls
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız