Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Total War Yazısına Başarı Sertifikası


 
     Total War serisi strateji türünün en önemli yapımları arasında yer alıyor. İçerdiği savaşlar ve işleyişi ile belli dönemlere ışık da tutan Total War serisinden bilinmeyenleri bir fan sitesi olan Total War Türkiye'de bulabilirsiniz. Sitede yazarlık yapan Özgür Göndiken ise site için yazdığı "Osmanlı Haremi'nin Bilinmeyenleri" yazısı ile 'Başarı Sertifikası' elde etmiş. Konu ile ilgili basın bültenine aşağıdan göz atabilirsiniz. Biz de BSC ekibi olarak yazar arkadaşımızı ve Total War Türkiye sitesini yürekten kutluyoruz.
 
TÜRK OYUN SEKTÖRÜNDE BİR İLK YAŞANDI

Total War oyunlarını oynayanların tarih sevmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu yüzden Total War Türkiye resmi fan sitesi 2011 yılı için başladığı yenilik çalışmaları için tarih editörü arayışına girdi. Editörlük başvuruları kabul edilen iki kişiden biri olan Özgür Göndiken, sitemizde yazdığı yazısı ile Kütahya Ali Güral Anadolu Lisesi Tarih Hocası Sayın Avkan’ın dikkatini çekti. Bunun üzerine tarih hocası okul müdürü ile görüştü. Akabinde tarih yazarımız Özgür Göndiken için bir başarı sertifikası hazırlandı. MEB’in verdiği yetki ile Kütahya Ali Güral Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Muammer Sarıkaş, tüm okul öğrencilerinin önünde küçük bir tören düzenleyerek Özgür Göndiken’e Total War Türkiye resmi fan sitesinde yayınlanan "Osmanlı Haremi'nin Bilinmeyenleri" adlı yazısından dolayı kazandığı sertifikasını verdi.

TOTAL WAR TÜRKİYE BİR ŞEY KANITLADI

Oyunlar zararlı değil aksine yararlıdır. Özgür Göndiken, Total War oyunlarını oynadığı için sitemizi takip ediyordu. Editörlük duyurusu için başvurdu ve site kadrosundan biri oldu. Bir kez daha oyunların ne tür güzelliklere kapı açabileceği de kanıtlandı. Medya ve bazı mercilerde yer alan “Oyunlar boştur, gençlerin beyinlerini eritir tarzı söylemler böylelikle çürütülmüştür.

OYNARKEN ÖĞRENMEK MÜMKÜNDÜR


Total War oyunları, tarihin önemli dönemlerini konu edinir ve tarih ile kısmen paralel içeriğini sürdürür. Total War oynayan kişi, oyun içeriğine bakarak tarihi %100 öğrenemez. Araştırma yapması şarttır. Bu nedenle Total War Türkiye tarih adına başlattığı çalışmasıyla oyun oynayan kişilere bir öğrenim de kazandırmaktadır.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak strateji rts Empire: Total War Total War Türkiye
Panasonic'in Yeni Oyun Aleti "Jungle" Duyuruldu Tales of Graces F'in Demosu Geliyor

BSC Misafiri

5.10.2010 14:17:00

0
"İçerdiği savaşlar ve işleyişi ile belli dönemlere ışık ta tutan Total War serisinden bilinmeyenleri bir fan sitesi olan Total War Türkiye'de bulabilirsiniz." "ta" nedir abi ? "da" olmasın o ? http://www.anadilim.org/Makale-Ba%C4%9Fla%C3%A7-Olan-da,-de%E2%80%99nin-Yaz%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1-54
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Empire: Total War
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız