Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Sinking City Geliştiricisi Frogwares, Yayıncı Nacon'u Korsancılıkla Suçluyor

 
The Sinking City geliştiricisi Frogwares ile yayıncısı Nacon (eski adıyla Big Ben Interactive) arasındaki kavga sürüyor.

H.P. Lovecraft'tan esinlenilen macera ve soruşturma oyunu The Sinking City geçtiğimiz günlerde Nacon tarafından Steam'de tekrardan satışa sunuldu ancak Frogwares, oyunu satın almayın uyarısında bulundu.

Frogwares'ın belirttiğine göre Nacon, Gamesplanet adlı platform üzerinden oyunu almış ve hackleyerek oyun kodu ile içeriğini değiştirmiş ve yasal olmayan bir şekilde Steam'de yayınlamış.

"Nacon'un yayınladığı Steam sürümünü indirdik ve arşiv üzerinde kendi şifreleme anahtarımızı kullandık ve işe yaradı. Hackerlar, oyun içeriğini değiştirirken farklı bir şifreleme anahtarı yerine bizim oluşturduğumuz şifreleme anahtarını kullanmak konusuna dikkat bile etmemiş."

Frogwares ayrıca Nacon'un Gamesplanet'ten aldığı oyunun Deluxe Edition olduğunu ve indirilebilir içeriklerin Nacon'a ait olmadığı için çıkarıldığını öne sürdü.
 
Nacon da konuyla ilgili açıklamada bulundu fakat daha sonra kaldırıldı.

Nacon'un belirttiğine göre The Sinking City Steam sürümü resmi ve tamamlanmış bir sürüm. Frogwares'ın iş birliği yapmamasından dolayı bulut depolama ile başarımlar gibi Steam özellikleri eksik ve sadece ana oyunu içeriyor.
 
Nacon, söz verilen finansal desteğin sunulmaması gibi Frogwares'ın bazı önceki suçlamalarına da yanıt verdi. Nacon, Frogwares'a şimdiye kadar 10 milyon euro'dan fazla fon sağladıklarını, oyunun geliştirilmesinin ve yayınlanmasındaki en büyük payın Nacon'un parasının ve çalışmalarının olduğunu ve sözleşmeyi ihlal edenlerin asıl Frogwares olduğunu söyledi.
 
İki firma arasındaki dava da sürüyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 The Sinking City Frogwares H.P. Lovecraft Macera soruşturma oyunu
Hardsuit Labs'te İşten Çıkarmalar Yaşanıyor Aliens: Fireteam PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One ve PC için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

4.3.2021 12:31:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Vasat demekle hata etmişim çöp oyunun oldu mu ? Ayrıca ben oyun yapımcısı değilim bir şeyi eleştirmek içinde oyun yapmam gerekmiyor bu vasat ,çöp oyununuzla mutluluklar
Get some help

BSC Misafiri

3.3.2021 17:36:59

0
Vasat demekle hata etmişim çöp oyunun oldu mu ? Ayrıca ben oyun yapımcısı değilim bir şeyi eleştirmek içinde oyun yapmam gerekmiyor bu vasat ,çöp oyununuzla mutluluklar

metOO93

3.3.2021 14:03:45

0
Ortalama bir AA oyunu. Önceki Sherlock oyunlarına sakin ve açık dünya geçirilmiş hali. Frogwares yeni bir şey denemesinin vaktidir artık. Thief gibi bir gizlilik oyunu yapsalar 1800lerde geçen ne yakışır aslında.

BSC Misafiri

3.3.2021 01:18:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bu vasat oyun için ne dil döküyorlar ya .birisi birisinden habersiz oyunu yayınlar birisi almayın der birisi korsancilikla suçlar .
vasat dediğin oyunun tek karesini bile yapamazsın

BSC Misafiri

3.3.2021 01:18:01

+1
Kardeşim ne vasatlığından bahsediyorsun Allah aşkına. Ortada bir emek hırsızlığı var diyoruz, sen hâlâ "bu oyuna değmez" kafasındasın. Aynı şey RDR 2'nin başına gelse dünyayı yıkarsınız ama. Yazık kafanıza...

BSC Misafiri

2.3.2021 22:13:59

0
Çöp demedim vasat dedim ki gayetde vasat bir oyun senin için güzel olması beni bağlamıyor şu sevdiğiniz oyunlara hemen ufak bir laf gelince savunmayı bırakın artık

TheNewAtilla

2.3.2021 20:02:20

0
Ya frogwares yap şunun ikinci oyununu önümüze bakalım.

BSC Misafiri

2.3.2021 19:22:28

+4
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bu vasat oyun için ne dil döküyorlar ya .birisi birisinden habersiz oyunu yayınlar birisi almayın der birisi korsancilikla suçlar .
Vasat demek yapılan yanlışı doğru göstermez meseleye çok yanlış yaklaşıyorsun. Senin kendi yaptığın oyunu başkası çalıp satmaya çalışıyor mesele bu. Ayrıca bu türü sevenler için gayet güzel bir oyun sayılırdı çalınmamış olsaydı.

BSC Misafiri

2.3.2021 18:34:55

+1
Bu vasat oyun için ne dil döküyorlar ya .birisi birisinden habersiz oyunu yayınlar birisi almayın der birisi korsancilikla suçlar .
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Sinking City
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız