Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Sinking City 2 Bekleyenleri Memnun Etmek İstiyor

 
 
Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan The Sinking City 2 dikkat çekici atmosferi ile beraber bize yeni bir deneyim sunmak istiyor. 1920'lerin Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, yeni olaylarla karşılaşabiliyor ve Lovecraft benzeri bir deneyimle beraber oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
Oyunda bu türü sevenler gerçekten de büyük bir sürprizle karşılaşmaya hazırlanıyor çünkü hem hayatta kalma deneyimi hem de bu tema ile beraber yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici olaylarla karşılaşmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda korku deneyimini burada yaşamayı bekliyoruz. Farklı olay örgüsü ve ilgi çekici detayların yer aldığı bu yapımda Arkham şehrini keşfetmeye hazırlanıyor ve bu şehir içerisinde akıl almaz olayların meydana geldiğini deneyimleyebiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda elbette ama hayatta kalma içerikli unsurlar oldukça fazla ön plana çıkıyor ve bununla beraber kendi karakterimizi hayatta tutmaya çalışırken, diğer taraftan kendimizi olay örgüsüne kaptırmaya hazırlanıyoruz. Hikaye odaklı yapısıyla beraber bize sunulan bu oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçekten de oyuncuların seveceği ve aynı zamanda dikkat göreceği bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerlemeye çalışıyor, korku deneyimi yaşamayı bekliyor ve hayatta kalma sistemlerinin nasıl bir şekilde meydana geldiğini burada anlamaya başlıyoruz.
 
 
 
İkinci oyun içerisinde elbette hayranların beklentileri oldukça yüksek olabiliyor. Bu devam oyunu içerisinde dikkat çekici ortamların, bölgelerin ve yapıların olduğundan bahsedebilir ve heyecan verici bir yolculuğa çıkabileceğimizi burada aktarabiliyoruz. Hayatta kalma deneyimini korkuyla birleştiren bu yapımda bu deneyim gerçekten iyiliklerimize kadar hissettirilmek isteniyor ve kendimizi bu bölgeler içerisinde labirentlerde bulmaya hazırlanıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda titizlikle hazırlanmış ve ilgi çekici ortamların olduğundan bahsedebilir ve kozmik korku unsurlarının burada yer aldığını aktarabiliyoruz.
 
Güzel bir yolculuğa çıkılabileceğimiz ve aynı zamanda dünyanın derinliklerine inebileceğimiz bu yapımda gizemin, tasarımların ve korku unsurlarının bol bol karşımıza geleceğini aktarabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, karakterimizi burada üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber görebiliyoruz. Bu kamera bakış açısıyla beraber hem ortamları keşfetmeye hazırlanıyor hem de güzel bir yapıyla karşılaşmayı bekliyoruz. Tuhaf ortamlara geçiş yaptığımız zaman elbette sadece biz değil, aynı zamanda tuhaf düşmanların ve canavarların olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Bunları ortadan kaldırmak için de elimizdeki kaynakları ve donanımları kullanabiliyoruz ve böylece Arkham şehrini bir yandan keşfederken diğer yandan ise hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Labirent unsurlarının yer aldığı bu yapımında aynı zamanda bulmaca içerikliunsurların olduğunu görebiliyor ve bulmacaları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor.
Oyunda gerçekten de yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve bunlarla beraber hem bulmacalarla hem aksiyon sistemiyle hem de korku unsurlarıyla beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Heyecan verici bir yolculuğa çıkabileceğimiz bu yapım, Epic tarafından bizlere sunulan Unreal Engine 5 oyun motoruyla beraber geliştiriliyor ve bu oyun motoru, bildiğiniz üzere yeni nesil bir oyun motoru olarak bizlere sunuluyor.
 
 
 
Geliştiriciler tarafından kullanılan bu oyun motoru kapsamında elbette üst düzey grafikler ve animasyon tarzını bekleyebilir ve bununla beraber de oyundaki yerimize almaya koyulabiliriz. Oyunda hem animasyon anlamında hem de grafikleri anlamında gerçekten de güzel bir işin başarıldığını söyleyebiliriz. İtekiim, büyük bütçeli bir yapım olmayacağını şu anda aktarabilir ve oyunun ilerleyen zamanlarda zaten bağış kampanyası da bir yerden sonra başlayacak ve böylece bağışlar kabul edilecek. Hem bu şekilde geliştirilme sürecinde yer alan masraflar karşılanacak hem de oyunculara en iyi deneyimi sunmak için geliştirilecekler.
 
Nitekim daha önce birçok oyunu bizlere sunmuş olan geliştirici ekip, şimdi ise yeni bir oyunla beraber bizlerin evlerine konuk olmak istiyor. Umuyoruz ki güzel bir deneyimle beraber yer alabilir, hikaye kaldığı yerden devam edebilir ve ilgi çekici ortamlarla ve karakterlerle beraber buradaki yerimizi alabiliriz. Dolayısıyla oyundan beklentiler şu anda elbette bir hayli yüksek diyebiliriz ancak bu beklentiyi düşük tutmakta fayda var çünkü nihayetinde oyun, bağış kampanyası ile beraber yürütüleceğinden dolayı burada çok üst düzey bir yapı olacağından bahsedemeyiz. Ekonomik zorluklarla beraber kapışabileceğimiz ve aynı zamanda devam oyunu içerisinde beklentilerimize karşılık verebilecek unsurların yer alabileceği bu yapım, birçok türü bünyesinde barındıran içeriklerle beraber bizlere sunulmak isteniyor.

Devam oyunu içerisinde beklentiler bir hayli yükselirken, oyunda aynı zamanda ilgi çekici ve beklenen mekanikler bulunuyor. Bu beklenen mekanikler arasında elbette çevresel unsurların hikayeyle beraber harmanlanması bulunuyor. Hikaye odaklı bu yapım içerisinde çevrenin etkisi olduğu hikaye anlatımı bize sunulmak isteniyor ve etrafa saçılmış ipuçlarını kullanarak oyunun sonuna doğru ilerlemeye başlıyoruz. Oyun birden fazla sona sahiptir ve bonus sonlarla beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca ama farklı mitoslarla beraber ilerlemeye hazırlanırken, yeni ve eşsiz yaratıkların yanı sıra kaynak materyallerle beraber karşılaşabiliyor ve bunları toplamak da tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda envanter sisteminin yer aldığı bir mekanikten bahsedebilir ve elimizde bulunan unsurlarla beraber oyunda istediğimiz şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Bu envanter sistemi elbette bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor çünkü kaynaklarımızı toplayabildiğimiz bu yapımda bir yandan hayatta kalma unsurlarıyla beraber bu kaynakları doğru şekilde harmanlayabiliyor, birleştirebiliyor ve bu kaynakları doğru zamanda kullanarak hayatta kalma şansımızı arttırmaya hazırlanıyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlara ilerleyebileceğimiz ve isteğe bağlı bulmacaları çözmeye çalışabileceğimiz bu yapıda bulmacaların içerikleri de burada oldukça mühim. Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici bulmacaların olduğundan bahsedebiliriz. Bu bulmacaları çözmek çevre unsurlardan yararlanabiliyor ve aynı zamanda kolay ve ilerleyen süreçte ise zorlu bulmacaların bize aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Bulmaca içerikleri bölgeden bölgeye değişiyor, yani gösteriyor ve her bir içerikle beraber oyunda gerçekten güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici içeriklerle karşılaşmaya hazırlanıyor ve bu bulmaca içeriklerinin bazı durumlarda ise zorlu olduğundan bahsedebiliyoruz. Çevre detaylarını kullanarak bu bulmacaların üstesinden gelmeye başlıyor, oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bunları çözerek diğer bölgeye doğru geçiş yapmaya hazırlanıyoruz. Aynı zamanda bulmacaları çözerek farklı kaynakların sahibi olabiliyor ve evrenin esrarengiz olaylarını burada aslında bir nevi çözmeye hazırlanıyoruz. Diğer taraftan oyunda etraftan ipuçlarını toplamaya çalışıyoruz. Bu ipuçlarını topladıktan sonra hikaye konusunu elbette fikir sahibi olabileceğimiz çeşitli bilgiler bize aktarılıyor ve bunun yanı sıra dikkat çekici kültürel unsurlarla beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 

Oyunda ilerlediğimiz esnada ikonik canavarlarla savaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu canavarlarla savaşarak elimizdeki silahları kullanabiliyor, labirent içerisinde yer aldığımız Arkam şehri dolaylarında gezinebiliyor ve buralardaki düşmanları ve canavarları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanmak oldukça mühim. Silahların nasıl kullanabileceğiniz tamamen size ait oluyor ve sınırlı kaynaklarla ve mühimmatlarla beraber ilerleyebileceğimizi bu yapımda elbette.
 
Etraftaki kaynakları toplamak ve aynı zamanda mühimatları elimize almak temel hedeflerimden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yeni bir versiyonu içerisinde yer alabileceğimiz bu yapımda korku deneyimini iliklerimize kadar hissetmeye hazırlanıyor ve bir yandan şehri keşfederken diğer yandan ise akıl almaz canavarlarla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Şehir içerisinde özenle tasarlanmış bölgelerin olduğundan da bahsedebiliyoruz, bölge içerisinde farklı atmosferlerin, ortamların, manzaraların ve düşman çeşitliliğinin olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
Her bölge içerisinde yapabileceğimiz çeşitli bulmacalar, ortadan kaldırabileceğimiz canavarlar, toplayabileceğimiz ipuçları ve daha fazlası yer alıyor. Bunları topladıktan sonra elbette ek gizemleri çözmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni oyun sonları ve oynanış bonuslarına da burada erişmeye hazırlanabiliyorsunuz. Örneğin, oyunda ek gizemleri çözdükten sonra burada bonuslarla beraber karşılaşabilir, hem oynanışınızı hem de oyun sonlarına doğru yeni bonus içerikleriyle beraber de burada farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanabilirsiniz. Labirentler içerisinde yer aldığımız ve aynı zamanda etrafı keşfetmeye çalıştığımız bu yapımda heyecan verici bir yolculuğa çıkarken, diğer yandan ise titizlikle hazırlanmış gizemli unsurları ortadan kaldırmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Envanter yönetimi ile beraber yer aldığımız yapımda, bu envanter yönetimi içerisinde kaynakları toplayabilir ve kaynakları nasıl kullanılması gerektiğine biz karar verebiliriz. Aynı zamanda Lovecraft temasıyla beraber oyunda ilerlemeye hazırlanıyoruz. Bu tema gerçekten de bazı oyuncuların dikkatini çekecek türden olarak karşımıza çıkıyor ve bu türü seviyorsanız elbette muhakkak muayene bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz.
 
Bununla beraber, karanlık atmosferlere dalış yapabileceğimizi ve aynı zamanda üst düzey teknoloji desteklerinin yer aldığı bu yapımda öncelikle yukarıda bahsettiğimiz gibi Unreal Engine 5 oyun motoru içerisinde Lumen Global aydınlatma sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Foto gerçekçi Nanite geometrisi ile beraber gerçekten de güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz ve Meta Human destekli karakterlerle beraber de oyunda gerçekten yapay zekaya sahip bu karakterlerin olduğunu aktarabilir ve yaptığımız hareketlere karşı da tepki verdiklerini söyleyebiliriz. Dolayısıyla, oyunda bu ve çok daha fazlasıyla beraber yeni görselleri ve akıcı animasyonların olduğunu söyleyebilir ve bu kapsamda üst düzey teknoloji destekleriyle beraber oyundaki yerimize alabiliriz.
 
 

Çevresel hikaye anlatımı ile beraber hem bir yandan ipuçlarını toplamaya çalıştığımız hem de diğer yandan farklı sonlara doğru ulaşmaya başladığımız bu yapım kısacası güzel bir deneyimi bizlere sunmak istiyor. Oyunda yer aldığımız bir süre boyunca klasik hayatta kalma unsurlarıyla ve korku tarzıyla beraber karşılaşabiliyor ve buradaki bulmacaları çözmek ve aynı zamanda hayatta kalmak için elimizden geleni yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Farklı kültürlerle beraber karşılaşabildiğimiz ve aynı zamanda ikonik canavarlarla ve karakterlerle beraber yer alabildiğimiz bu yapım Türkçe dil desteği ile beraber de bizlere sunulmak isteniyor.
 
Oyunun şu anda çıkış tarihi belli değil ancak 2025 yılı içerisinde bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Umuyoruz ki güzel bir devam oyunu ile beraber karşılaşabilir ve biz de oyundaki yerimizi alabiliriz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunu Steam sayfası üzerinde aynı zamanda görsellerine bir bakış atabilir ve bunun yanı sıra hangi unsurları desteklediğini ve diğer gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
The Sinking City 2
Xbox Game Pass'e Mart Ayı Sonunda Gelecek Oyunlar Açıklandı Frostpunk 2 İle Soğuğa Meydan Okumaya Hazırlanın

TheNewAtilla

21.3.2024 19:59:32

0
Aa devamı geliyor. İlk oyunu çok sevmiştim atmosferi harika, ilgi çekici bir olay örgüsü vardı
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Endüstrisi ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız